29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
Pendhaki Denali

Pendhaki Denali

email Email

Pasuryan ing 14.000 Kaki

Ing Nopember 2010, kancaku Brandon Latham njaluk supaya aku gabung karo patroli Layanan Taman Nasional ing wulan Denali. Aku durung nate mikir babagan mendaki pucuk sing paling dhuwur ing Amerika Lor. Aku ora seneng lungguh ing tarub yen aku ora turu, lan aku ora seneng yen adhem. Nanging aku ujar ya, utamane amarga penasaran babagan jagad gedhe. Nggawe dadi sukarelawan patroli uga tegese manawa aku bakal duwe tujuan tinimbang nglumpukake, lan bakal gratis.

Ing tanggal 26 Mei, Brandon lan rondaan kita minggat menyang gunung. Siji wulan ana ing musim pendakian, lan Range Alaska wis umur pitu. Ana rasa jinx ing udhara nalika mlaku nganti 14,000 Camp, hub pusat gunung.

Minangka kem paling apik ing kamping Denali amarga pesta sing minggat nggunakake wektu akeh. Iki uga minangka titik peluncuran kanggo sawetara rute - Buttress West sing paling umum digunakake, rute West Rib, Rinein Ridge legendaris, lan koper ski line-line Orient Express lan Messner.

Sajrone seminggu, aku nggawe potret sangang pendaki, saka wong sing duwe gunung sing anyar kanggo para atlit sing disponsori kaya Colin Haley lan Nils Nielsen. Aku takon saben wong standar pitakonan wawancara, sing padha daklumpukake meh meh puluhan taun saka nulis travel lan njelajah.

Ing pungkasan wulan ing gunung, aku rumangsa manawa wong acak sing aku foto lan diwawancarai bebarengan nyritakake sawijining mangsa. Gambar kasebut nuduhake macem-macem climber lan menehi cahya ing jagading gunung sing aneh, olahraga sing mbutuhake tingkat wektu, gear, ego, grit, lan serapan diri. Essay ing ngisor iki gambar, muga-muga, nggambarake sesambungan ing antarane individu kasebut lan gunung.

Tucker Chenoweth lan Leighan Falley

Tucker Chenoweth & Leighan Falley

Tucker Chenoweth, 36 taun
Urip ing: Talkeetna, Alaska (lair ing Boulder, Colorado)
Profesi: Ranger NPS Mountaineering, direktur eksekutif Sekolah Avalanche Alaska
Bagean favorit saka karya sampeyan: Camaraderie wong-wong sing aku kerja lan ngewangi wong
Paling disenengi: Dadi direktur eksekutif, sing ngurusi. Aku seneng karo praktisi bagean.
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Aku seneng menek karo bojoku sing ayu ing granit anget
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: Saiki bisa uga Nepal, mengko mangsa panas.
Yen sampeyan bisa nulis buku: Iki bakal disebut Sampeyan ora Prelu Iki: Circus ing Denali
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Gris cheesy karo saos panas, kopi cepet
Apa sampeyan agama: Mung menyang gunung
Sembarang Getun: Ora munggah ing Longs Peak ing Colorado karo bapakku sadurunge ora bisa nindakake
Trik perdagangan: Scotch. Skot sing apik.

Leighan Falley, 30 taun
Urip ing:
Talkeetna, Alaska (lair ing Fairbanks, Alaska)
Profesi: Pandhuan gunung
Bagean favorit saka karya sampeyan: Kasedhiya ing Dhuwur (Denali). Nyawang Tucker munggah ing papan sing paling dhuwur.
Paling disenengi: Kudu ngresiki poo wong liya
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Menyang kliwat karo bojoku sing ngganteni ing granit anget
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: China, kanggo menek
Yen sampeyan bisa nulis buku: Aku lan kanca ngomong babagan nulis buku sing diarani Alaska Range Dispatches.
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Gris cheesy karo saos panas, kopi cepet
Apa sampeyan Agama: Rohani babagan gunung, utamane sing kaya iki
Sembarang Getun: Ora, uripku pancen apik banget.
Trik perdagangan: Marrying ranger climbing

Tucker lan Leighan ketemu ing Colorado ing gunung ski. Tucker minangka patroli ski, lan Leighan lagi ski banget. Dheweke mlebu saling omah ing sawijining lereng, lan telung ronda ski liyane teka ing dheweke amarga dheweke dikenal minangka salah sawijine desa sing cepet-cepet. Dheweke kudu mikir dheweke kudu sinau pelajaran. Kaya sing dikandhakake Tucker, mula dheweke "kacathet karo kecepatan." Nanging Tucker mandheg lan nggawe manawa dheweke OK.

Dheweke dadi kanca lan pungkasane ketemu Denali kerja ing wektu sing padha, Tucker karo layanan taman lan Leighan minangka pandhuan. Saiki dheweke wis nikah lan nglampahi sawetara taun nuduhake kémah lan gress cheesy panas-panas ing kemah Denali.

Taun iki dheweke melu ing kem 14 lan 17, Leighan karo klien sing dipandu lan Tucker karo patroli. Nalika ngluwari helikopter telung wong saka lapangan Sepak Bola 19,000 ing ngisor puncak kasebut kedadeyan ing dina kemuncak Tucker, kita ing 14 Camp kuwatir babagan kesehatan lan suhu Tucker. Dheweke wis ana ing angin gedhe, temps negatif sajrone sawetara jam, ngobati pasien kanthi udakara 19,000. Dadi aku nggawe manawa Leighan, sing uga umur 17 Camp, ngerti yen dheweke bakal teka pungkasan lan bakal dadi bencana saka penyelamat. Luwih becik lan ora langka bisa nelpon bojo wong liya supaya tenda anget lan banyune panas nalika bojone bali saka kerja kerja sing mbebayani ing ngisor puncak kasebut.

Wektu Tucker lan Leighan ing kamp tinggi ing wulan Juni iki sing paling akeh ditemokake ing telung wulan, amarga pakaryane nyebar metu saka Argentina menyang Alaska ing mangsa lan musim semi. Nalika wis rampung kewajiban profesional ing gunung, dheweke sambung maneh ing Talkeetna sedina sedina utawa loro, banjur bali menyang Denali, isih acclimatized, lan muter nganti 14 Camp kanggo nyoba pribadi munggah Rute Cassin. Cuaca nolak dheweke, nanging dheweke seneng karo gunung, kanggo wektu sing suwene.

Neda Milosevic

Neda Milosevic

Neda Milosevic, 37
Urip ing: Ruma, Serbia
Profesi: Jaksa
Bagean favorit saka karya sampeyan: Nempelake wong jahat ing penjara
Paling disenengi: Aku ora seneng banget amarga akeh wong nom-noman kriminal.
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Mendhaki gunung, hiking, lukisan
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: Aku mung ana ing Amérika Kidul lan Himalaya. Saiki aku pengin ndeleng Afrika.
Yen sampeyan bisa nulis buku:Manungsa Versus Alam. Dudu wong iku pejuang nanging luwih njelajah. Dheweke njajahi awake dhewe.
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Mac lan keju dehidrasi
Apa sampeyan agama: Kristen Ortodok
Sembarang Getun: Ora
Trik Perdagangan: Saben dina paling penting. Meh kabeh potongan gear penting ing kene.

Aku pisanan ketemu Neda ing 14 Camp nalika lagi nyiyapake bendera klub gunung Serbia ing sandhinge. Kancané ana ing kémah, lan Neda wis sibuk ngatur gearan lan nyepit tembok salju. Dheweke crita yen dheweke wis ngerti wong Serbia liyane sing wis teka ing kemah sawetara dina sadurunge. Rondaan kita wis weruh dheweke teka menyang kemah kita saka langit, nempel ing helikopter Service Park liwat tali udakara 150 kaki lan abah awak disebut jas sing njerit. Pemuda Serbia kasebut minangka pasien pertama apa sing bakal ngluwari telung pasien ing lapangan Bal-balan.

Patroli aku ana ing tendha komunikasi Park Park ing 14 Camp sawise nedha bengi ing wengi nalika radio mlebu saka 17 Camp. Tucker, wong sing nembe 17 ing wektu kasebut, nyabrang ing lapangan Bal-balan karo rondhane papat sukarelawan sawise diklumpukake nalika dheweke pirsa karo wong Serbia sing mung sedhih lan kesandung kaya wong Michelin sing mabuk nganggo jas abang. Dheweke nandhang penyakit gunung akut amarga ketinggian dhuwur. Nalika miwiti perawatan, tim pendaki Jepang saka telung keturunan saka puncak kasebut. Anggota ngarep grup kasebut ambruk 40 kaki saka kru Tucker lan Serbia. Pungkasan nomer loro wis tekan ing adegan.

Krungu iki saka 14 Camp minangka telpon radio Tucker mudhun kanggo evacik helikopter. Ora let suwe ana rencana kanggo ngliwati pasien masing-masing saka lapangan Bal-balan liwat jas sing njerit. Dheweke mlebu ing kemah 14, bakal dinilai dening paramedic kita, Dan, banjur dibungkus maneh ing chopper kanggo simpenan ing kemah.

Nalika shuttling helikopter isih ditindakake, Tucker nuli ujar maneh lan ujar, "Sampeyan ora bakal ngandel iki, nanging kita duwe pasien katelu." Dheweke bakal nemokake climber, hypoxic liyane ing klompok pribadi. Dheweke ora bisa nguasani bagean Zebra Rocks, lan temenan ora bakal mudhun ing headwall tajem ing ngisor Denali Pass sing diarani Autobahn.

Untunge, cuaca pancen sampurna, lan ora surem ing Alaska ing pertengahan wulan Juni. Dadi pluck penyelamat saka 19,000 kaki bisa ditindakake ing jam 11.00 Helikopter dadi salah sawijining kendaraan sing wis ditunjuk kanggo para pendaki sing katon kaya-kaya sing wis cepet banget.

Neda ngandhani manawa wong Serbia wis dadi bagian saka klompok dheweke ing Denali. Dheweke kandha, dheweke ora mung ana ing lapangan Bal-balan, manawa mitra-mitra padha karo dheweke. Tucker ketemu dheweke, nanging sing ngerti? Yen ngono, dheweke bisa uga wis dadi pemulihan awak yen ora kedadeyan ing dina nalika patroli Service Park wis teka saka puncak kasebut. Utawa yen wis ana mendhung lan ora stabil. Nanging, dheweke lan loro pasien mlaku metu saka helikopter ing kamp pangkalan sing meh oksigen 7.200 kaki kanthi sehat, kaya-kaya lagi metu saka taksi sawise sawetara omben-omben ing pesta kostum sing dideleng gunung.

Robert McLeod lan Martha McLeod

Robert McLeod

Martha McLeod

Robert McLeod, 56 taun
Urip ing: Tucson, Arizona (lair ing Oxnard, California)
Profesi: Pariwara Episcopal pensiun
Bagean favorit saka karya sampeyan: Ora ana watesan kanggo dakkandhakake karo umate. Dokter diwatesi babagan sesambungan karo wong liya. Minangka pendeta, sampeyan bisa nyedhaki dheweke. Wong duwe macem-macem masalah, nanging kabeh duwe sebab sing padha lan solusi sing padha.
Paling disenengi: Tons tanggung jawab lan ora duwe wewenang. Aku diusir saka saben proyek sing dakkarepake dening anak-anak sundel, sing dianggep Kristen.
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Menek rock, lan aku dadi mekanik mobil. Aku seneng BMWs lawas. Aku spesialis ing awal puluhan taun. Aku tuku, tetep, lan menehi BMW lawas kanggo saben bocah.
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: Aku kepengin duwe kraton ing tengah Prancis. Aku lan bojoku arep nyoba tuku kraton sing kurang.
Yen sampeyan bisa nulis buku: Aku wis nulis siji: Kabeh Apa Sampeyan Ngerti Salah: Kasus kanggo Reformasi Anyar. Aku ahli teologi, mula aku ngerti kepiye pasamuwan bisa bisnis. Aku mikir duwe sawetara perkara sing arep ditambahake.
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Mung mangan kombo panganan sing dehidrasi - jinis lada sing dicampur karo beras pitik. Sawise aku pengalamane akeh banget, bisa uga gampang ditonton.
Apa sampeyan agama: Aku Kristen. Aku sengit agama, nanging aku fokus ing sudut spiritual babagan kabeh. Gereja nggawa kula kacang.Aku nyoba ngrampungake, yaiku masalah sing ana ing pasamuwan.
Sembarang Getun: Ya, aku wis ora kena mlebu mobil aku tekan dina sing tak pateni. Uripku saya ganti banget. Kanggo apik lan ala, nanging aku ora nyenengake, kanthi mental. Ora bisa kepenak. Tansah ngala-ngasi. Akeh masalah emosi. Lan aku ngati-ati banget babagan kebersihan. Makane aku duwe sikat untune iki.
Trik perdagangan: Sikat untu mekanik. Aku sumpah marang Gusti Allah. Ing umurku, aku ora seneng karo rasa ora nyaman sacara pribadi, lan aku kudu ngramut prekara-prekara.

Martha McLeod, 22 taun
Urip ing: Tucson, Arizona (lair ing Jonesboro, Arkansas)
Profesi: Lulus saka Universitas Arizona, sinau babagan accounting. Model ing New York antarane sekolah tinggi lan College lan saka omah sajrone sekolah paling akeh.
Bagéan sing paling disenengi (ora nganggur): Bisa menyang petualangan karo wong sing dak tresnani.
Paling disenengi: Ora ana omah
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Mbukak lan nari
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: Selandia Baru
Yen sampeyan bisa nulis buku:Nganggo Tumit. Adhiné nyaranake iki supaya aku metu saka biru ing dalan perjalanan ing omah. Aku dadi penulis sing nggegirisi, lan aku bakal duwe hantu sedulur. Sampeyan bisa uga dadi memoir, lan judhule minangka sandhangan yen aku luwih dhuwur tinimbang karo wong lanang sing aku ketemu, utamane nalika nganggo tumit.
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Bab sing padha karo Bapak. Kesimpulan pari-pari sing apik banget iki, sing sejatine ndadekake aku dadi wong anyar, mula aku ora bakal ngalahake.
Apa sampeyan agama: Ya, Kristen
Sembarang Getun: Ing bab modeling ... Aku lunga sawetara taun kepungkur amarga kelainan mangan. Aku ora getun nganthi karier modhél kasebut amarga ngalami kelainan mangan iki. Aku duwe proyek modeling apik ing sekolah tinggi, nanging aku mikir yen aku ora bisa kurus, mula aku ora seneng mangan. Sing nyebabake pemulihan, lan aku mandheg modhél lan banjur mlebu kuliah. Dadi bisa dadi penyesalan, nanging ora.
Trik perdagangan: Spong - njaga kemah lan pindah. Iki minangka akuisisi sing paling suwe lan luwih apik tinimbang andhuk.

Aku weruh Robert ing sawijining sore nalika mlaku ngliwati desa sing ana tembok salju 14 Camp. Dheweke ngremehake untune nganggo sikat untune mesin. Yaiku pemandangan anyar. Aku mlaku kepungkur, banjur meneng lan takon supaya nggawe foto, kanthi sikat untune. Sawetara wong njupuk untu ing bengkel ruang paling ngisor lan ndeleng ing setengah, banjur ngebor bolongan ing batang kanggo ngethok bobot. Wong iki duwe sikat lengkap, ditambah karo baterei. Aku disenengi langsung.

Sawise aku njupuk gambar Robert, ujar manawa aku kudu motret putrine, manawa dheweke wis dadi modhél. Aku mikir dheweke tegese sawetara wektu, nanging dheweke kandha yen dheweke ana ing tarub. Bareng wis tekan 14 Camp, dheweke ora krasa uga apik, nanging dheweke nggegirisi lan dheweke metu kanggo foto. Dheweke wis nate weruh sawetara lensa kamera sadurunge. Dheweke langsung dadi modhèl modhél langsung ana kanthi nganggo jeroan dawa kanthi kedutan lan ngadeg ing rong inci bubuk seger.

Sawetara dina, aku ndeleng Robert tekan 17 Camp. Piyambakipun piyambak. Dheweke nyipta tenda, mudhun saka peralatan, banjur bali menyang 14. Rama lan putri teka bareng dina esuk, sajrone rong dina putih putih lan tetep santai. Kita entuk luwih saka 12 inci total, lan Autobahn nganti Denali Pass dadi ramping kanthi bubuk seger.

Robert ujar dheweke meh mudhun ing esuk kaping pisanan ing 17 Camp sawise tahan sakit sirah sing sempit. Nanging Marta ngombe banyu nganti rong jam esuk, lan hidrasi kasebut urip maneh. Wis rong dina, nanging kanthi salju ora stabil lan awak ora kuwat (Marta ujar yen dheweke mung bisa weteng sawetara bar lan liter banyu saben dina), dheweke mutusake mudhun tinimbang kelelahan resiko nalika tekan puncak kasebut. Wong sing cerdas.

Ing dalan mudhun, dheweke ngliwati Conrad Anker minggah solo saka 14 Camp. Dheweke ing gunung karo kru ski North Face. Conrad mlaku munggah gunung kaya nalika mlaku munggah ing dalan menyang kertas Minggu nalika kamar mandi lan sandal. Dheweke mandegake kémah ing 17 Camp kanggo entuk kopi lan nyelehake dodo pitik beku lan link sosis kanggo kita. Banjur dheweke terus menyang puncak, ing kono turu sajrone rong jam.

Robert takon marang aku liwat e-mail yen ana kedadeyan yen Anker dheweke ngliwati dalan mudhun saka 17. Aku wis ngomong. Aku ngomong yen Anker wis nyelehake pitik lan sosis, banjur terus. Robert ujar manawa dheweke uga wis nggawe, yen dheweke bakal duwe kiriman pitik lan sosis. Dheweke pancen bener.

Marty Raney

Marty Raney

Marty Raney, 54 taun
Urip ing: Wasilla, Alaska (lair ing Kansas City, Missouri)
Profesi: Kontraktor. kertuku ujar "penyanyi, penulis lagu, tukang kayu, tukang batu, pandhuan gunung," - koma ing pungkasan.
Bagéan sing disenengi: Yaiku kanthi slamet mung nylametake, manggon ing Alaska tanpa pakaryan pemerintah utawa kerja lapangan. Sampeyan kudu maneka warna. Aku ora nate ngimpi kaya ngene. Aku duwe omah loro log kanggo dibangun, omah watu kanggo dibangun, lan cathetan sing bakal digawe (Strum Saka Summit). Aku pengin mlebu ing Festival Filem Alaska ing mangsa iki, dadi aku kudu ngrampungake proyek sing wis ditembak wiwit taun 1986 tekan kene ing Denali.
Paling disenengi: Alkitab kandha, "Pakaryan minangka hadiah saka Gusti Allah." Delengen gunung iki -[Poin menyang Headwall ing Bètèng Kulon saka camp 14,000 sikil]. Iki bakal dadi perkara sing paling angel sing ditindakake ing taun iki.
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Ski backcountry lan mesthine minggah rekreasi ing Pagunungan Talkeetna — Pass Hatcher. Panggonan kasebut minangka pusat kulawarga kabeh. Aku duwe bojo lan anak papat. Anakku lan putrane wis menang saingan olahraga ekstra ski. Dadi Hatcher Pass - kita mung kulawarga sing miskin, lan resort ski regane larang regane, mula kita entuk backcountry. Kita nggawe sawetara monsters metu ing Hatcher Pass. Anakku saiki biking dunya saiki. Saben anggota kulawarga dakgayuh ing McKinley. Dheweke mung nindakake kanthi dhewe.
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: Aku ora ngerti jawaban kanggo pitakonan kasebut. Aku manggon "bocah-bocah sing tak kenal", lan dicekel bocah. Yaiku pitakonan sing apik, lan iku bakal dadi perhatianku. Bocah-bocah dakkira isih enom lan aku durung duwe, dakkira.
Yen sampeyan bisa nulis buku:Barang Paling Apik ing Urip gratis. Babagan babagan kebahagiaan paling gedhe, katrangan sing ora ana gandhengane karo dhuwit lan dagang, lan jinis urip sing dikira penting.
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Granola nganggo susu wedhus. Kopi saka China sing dikongkon wong lanang saka wong Polandia. (Delengen kabeh gandum internasional kasebut ing kene…)
Apa sampeyan agama: Ya, Kristen
Sembarang Getun: Aku kepengin ketemu wong sing mangsuli pitakon kasebut "Ora." Aku bakal niru apa sing ditindakake. Aku banget mberkahi, nanging kanggo ujar manawa aku ora getun bakal dadi ngapusi.
Trik Perdagangan: Aku bakal nolak kanggo asosiasi karo Vern Tejas. Aku menek McKinley loro utawa kaping telu sadurunge aku ketemu. Dheweke munggah maneh kaya 40 kaping kaping pitu lan kaping pitu kaping sanga luwih. Hubungane karo Vern wis meh urip. Prekara-prekara sing dakelingake yaiku: "Hydrate utawa mati," "Sabar minangka kabecikan; sithik wae ora bakal ngrasakake sampeyan, "lan" Sidang kemuncak mung separo. "

Marty minangka ngarsane ing gunung. Dheweke dhuwur lan kuat, biasane nganggo klambi putih-ireng biru-putih, topi koboi putih ing ndhuwur. Nalika aku ndeleng dheweke, jenggot dheweke asring Fres utawa katon kanthi kepadatan rambut abu-abu. Dheweke mesthi nggodhok banyu lan nyuguhi teh lan cider kanggo sapa wae sing nemoni kémahé. Dheweke nduwe akeh pengunjung, wiwit jeneng Marty lan kapribadine bisa cepet-cepet liwat komunitas kem cilik, lan swara gitar utawa harmoni Marty kaya piranti homing.

Aku pisanan weruh Marty lan punggawa ing kamp 11,000. Jeneng patroli dheweke yaiku Duwe Terlarang. Marty seneng main ing tembung, amarga salah sawijining punggawa yaiku Brian Young, sawijining nelayan halibut penting saka Pulo Kodiak.

Marty lan punggawa lagi kalah ing 14 Camp nalika salah sawijining anggota sing ora kuwat. Marty seneng njupuk barang alon lan ora aman, mula dheweke ora pindhah menyang Camp (Camp High) nganti padha duwe jendhela cuaca sing apik lan kabeh wong sehat. Brian rumangsa kuwat lan pengin lunga ing puncak kasebut, mula dheweke melu pendaki tanggane, wong lanang loro saka Tijuana, Mexico - Ignacio lan Juan - lan dheweke munggah 17 Kem.

Tanggal 9 Juni, wong Tijuana lan Brian ninggal 17 Camp kanggo puncak kasebut. Dheweke bali maneh udakara jam 9 ing tanggal 10. Juni 10. Brian ngobrol karo Tucker, pamula taman ing 17 Camp ing wektu kasebut, lan ujar manawa dheweke mendhaki gedhe lan dheweke bakal nginep ing kemah. Dheweke ora ngandhani Tucker babagan mutah-mutah lan kesandung nalika tekan puncak kasebut.

Ora suwe sawise Brian tundhuk, atine mandheg ngantem. Kémah sing diarani ing Tucker lan punggawa, sing nindakake CPR. Nanging Brian ora nate urip maneh. Patroli sandi diganti Tucker ing 17 Camp mengko dina kasebut. Ing wektu kasebut, mayit Brian ana ing kantong awak. We nggawa menyang salju salju ndhuwur 17 Camp, madhep Gunung Hunter lan Mount Foraker. Nuli dikubur ing kuburan salju sing cethek nganti helikopter bisa dipateni.

Pungkasane aku ndeleng Marty dina sabanjure, bali ing 14 Camp, ing kono dheweke tetep karo kru liyane. Marty nembe dikandhani babagan tiwas Brian lan mlebu ing khidmat Park Park kanggo ditawani. Dheweke kudu mandheg ing njaba lawang menyang tenda. Dheweke nyekel lengenku nalika dheweke mbengkongake kaping pindho ing pinggul jas biru-ireng, ora bisa ngomong lan meh ora diremehake.

Ignacio Anaya

Ignacio Anaya

Ignacio Anaya, 43 taun
Urip ing: Tijuana, Mexico
Profesi: Pengacara lan profesor
Bagean favorit saka karya sampeyan: Ngewangi bocah-bocah
Paling disenengi: Nalika para wanita lagi nangis ing pacoban
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Menek gunung, sepedaan, nglangi, mlaku, Ironman, nonton film
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: Bebener - Amerika Serikat iku aman, ora ana masalah, ora ana polisi. Aku wis nyopir menyang Nevada, Texas, Colorado, California. Ora ana masalah. Panggonan sing disenengi yaiku Utah.
Yen sampeyan bisa nulis buku: Aku nulis buku babagan menek Everest taun kepungkur.
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Sup ramen kanthi daging garing lan pretzel lan tuna sing sethithik. Lan kopi.
Apa sampeyan agama: Ya, Katulik. Aku precaya marang Gusti Allah.
Sembarang Getun: Ora
Trik perdagangan: Aku seneng ndeleng donya saka pucuk, saka puncak kasebut. Lan aku seneng mudhun. Kanggo gear: bututku amarga ilang sawetara driji sikil ing Everest.

Ignacio nyandhang jas abang raksasa ing ndhuwur 14 Camp. Dheweke gampang dideleng. Ignacio uga mesem ing praupane.

Nalika mlaku saka undhak-undhakan 17 dina Camp, aku ngliwati Ignacio lan kancane, Juan, terus maju ing 17 Camp bebarengan karo Brian, saka kru Marty. Rong dina sawise kita nemoni, wong telu kasebut tekan puncak. Butuh wektu 18 jam, 38 menit, lan 29 detik kanggo tangi lan mundur menyang 17 Camp. Aku ngomong karo Juan saka Tijuana telung minggu sabanjure, lan dheweke isih duwe wektu sing disimpen ing jam tangane. Iki minangka wektu sing dawa kanggo munggah lan mudhun ing dina sing cetha. Juan ujar manawa dheweke nggunakake tali 30-meter lan ngetrenake tali sikil nalika mudhun Denali Pass.

Juan minangka dokter ing Tijuana. Dheweke rumangsa keweden nalika, sawise sidang kemuncak sing adhem (minus 35) ing udhara nalika 1:00. Muntah warna coklat peteng. Iki nuduhake hemorrhaging saluran pencernaan ing Juan. Brian mesthine duwe radio, nanging dheweke ora nggawa, mula dheweke ora bisa nelpon Layanan Park. Dheweke terus mudhun, lan Juan ngelingi Brian lara kaping telu, lan bola-bali bola-bali mudhun saka Denali Pass.

Sawise mudhun ing 17 Camp, jam 9 esuk, telu wong sing kesele banget padha-padha lunga - Ignacio menyang tenda dheweke kanggo mriksa sikil, Juan ngomong karo kanca, lan Brian nginep ing kemah sawetara pendaki sing ana ruangan kanggo dheweke leren. Juan wis menehi saran marang Brian yen dheweke njaluk saran medis saka pamula, Tucker, amarga mikirake penyakit kasebut nganti dhuwur, nanging Brian gagal nyebutake. Juan ora duwe alat medis saka dheweke, mula dheweke ora bisa ngurus. Kajaba iku, dheweke bosen wiwit 18 jam kanthi dhuwur dhuwur.

Ing bab sabanjure Juan lan Ignacio ngerti, Brian tiwas. Tucker, sing nindakake rondaan wis ngurus CPR ing Brian sing ora sadar, ujar wong loro kasebut.

Juan lan Ignacio duwe foto loro lan Brian ing puncak lan video kasebut munggah lan mudhun, mandheg mangan, malah nyanyi. Dheweke wis sarapan karo salah sawijining putra Brian ing Talkeetna nalika digawe, lan dheweke diwenehi DVD gambar ing kulawarga. Ora let suwe Juan ujar, dheweke bakal ngirim putrane sing seket nganggo tali puncak.

Jane Jackson

Jane Jackson

Jane Jackson, 19 taun
Urip ing: Jackson, Wyoming
Profesi: Siswa
Bagean favorit saka karya sampeyan: Aku bisa nindakake apa wae sing dakkarepake - aku ora terikat.
Paling disenengi: Peralihan saka pindhah saka omahku lan ora ngerti papan sing bakal dak lakoni. Lan ora duwe dhuwit.
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Ski. Dadi njaba, maca, nggantung.
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: Amerika Latin
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Bagel lan keju krim, banyu
Apa sampeyan agama: Ora. Mungkin spiritual.
Sembarang Getun: Aku lunga menyang Spanyol taun kepungkur, lan muga-muga bisa nginep luwih suwe.
Trik perdagangan: Headlamp lan sawetara Shot Bloks non-margarita

Jane pancen anake sing paling enom sing aku ketemu ing gunung. Dheweke dadi bagean saka patroli kita, sing ngiringi bapakne, Renny Jackson. Jane durung nindakake akeh pagunungan, nanging ing getih, lan akeh banget. Renny minangka pendaki pendak mundur anyar saka Teton. Dheweke kaya legenda ing pendaki, Park Park, lan jagad telusuran. Dheweke dadi wong keras asli, sanajan sampeyan ora ngerti manawa nganggep prilaku sing andhap asor, lan nyuda awake dhewe.

Jane ngeling-eling kisah percutian liburan kulawarga, kaya nalika mbuwang metu saka gubug kidul kidul ing peteng, kalah nyoba golek mobil, lan disenengi — ibu, bapak, putri - didadek karo geni kayu sage. Utawa nalika dheweke lagi neluk garpu Tengah Kali Salmon lan ngambang dadi geni alas sing cepet banget, dheweke meh nempuh geni lan ngrokok. Jane lan kancane saka lelungan kasebut nggunakake crita kanggo karangan aplikasi kuliah. Iki pancen akeh wong sing apik banget.

Umume peralatan Jane diserah saka ibune, Catherine: sepatu plastik Koflach ungu; Gelas gluer gluer Vuarnet gedhe, bunder kanthi perisai kulit sing alus; lan kapak es kayu lawas sing katon kaya ditarik saka jubah gunung. Gear kasebut wis tekan Denali puluhan taun sadurunge, sadurunge Jane lair, nalika Renny lan Catherine munggah ing bukit gedhe.

Dadi Jane duwe greget, bisa uga sing paling penting kanggo olahraga gunung utawa apa wae sing ngrusak lan ora kepenak. Dheweke, kaya wong liya ing patroli kasebut, mung nyenengake, penasaran, lan gelem muter kabeh.

Ing dina kaping loro, dheweke ana ing 17 Camp, Jane, Renny, lan Dan nggawe separo ing Bukit Hill, push gedhe pungkasan lan udakara 500 kaki ing ngisor puncak kasebut. Dheweke ora tekan ndhuwur, nanging Jane ora apa-apa. Dheweke ora ana 20. Ayune, ing mburi tali liya, yaiku 59. Kanthi gen kasebut, dheweke entuk paling ora patang puluh taun kanggo bali maneh.

Eric Frank

Eric Frank

Eric Frank, 25 taun
Urip ing: Washington nalika musim panas, mobil utawa ing papan liya (Las Vegas, Mexico, Patagonia) nalika musim dingin
Profesi: Pandhuan pendakian
Bagean favorit saka karya sampeyan: Nuduhake apa sing dak tresnani karo wong lan kasempatan bisa metu ing gunung saben dina
Paling disenengi: Kudu ngandhani wong-wong yen ora bakal dikirim nalika dheweke kepengin banget utawa ndeleng tulisan ing tembok [sing ora bakal menang) sadurunge ngerti
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Waca akeh, muter gitar, surfing, masak
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: Morrocco. Aku mesthine bisa lunga sawetara taun kepungkur. Ana peringatan negara, nanging kita uga bakal mara. Kita padha mandheg. Banjur ana rong tembak Amérika, mula kita banjur menyang Nicaragua lan Costa Rica.
Yen sampeyan bisa nulis buku:Pandhuan Dirtbag kanggo kemah ing U.S. Lokasi rahasia utawa memoir urip ing kendaraan sajrone pirang-pirang wulan.
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Thermos saka kopi Americano. Ora sarapan durung. Aku nyoba supaya ora metu saka tenda sadurunge jam 10 awan. Wengi pungkasan kita teriyaki daging sapi garing.
Apa sampeyan agama: Ya, aku bakal nimbali aku Kristen.
Sembarang Getun: Ora. Urip sing urip iki tansah dipikirake yen ndeleng kanca lan ora bisa nggayuh standar dunia: kulawarga, properti, lsp.
Trik perdagangan: Aku mesthi duwe thermos, lan aku mesthi duwe keju apik - Brie, Gouda - kanggo panganan sing ora dikarepke. Aku seneng karo kandungan lemak sing dhuwur, lan mesthi ngrasakake apik, malah nganti dhuwur.

Eric duwe apa sing dadi musim pandhuan Denali sing khas, wektu udakara rong wulan kanthi sawetara cetakan ing gunung, sawetara karo klien lan siji karo kanca. Antarane pendakian, Eric bakal nyumerepi ing Talkeetna, sawijining kutha sing dhasar dibangun kanggo telung prekara: njelajah peralatan memaki menit pungkasan ing toko Montana Mountaineering, tuku pos lan mangan roti kayu lan es krim, lan njupuk bar ing bar Fairview Inn, ing endi para klien wiwit ana 21, punggawa staf rumah tangga musim panas internasional nganggo jins desainer lan topi skater kanggo para pendaki sing rame, sunburned, lan jenggot.

Dadi sawise wengi ing Talkeetnanigans, Eric lan kancane pendakian, Andy, bali menyang Denali kanggo minggon rong minggu. Dheweke duwe sawetara rute, kanthi pinunjul minangka Cassin Ridge, minangka wilayah sing bisa dibuktekake kanggo para pemain gunung sing nembak panas ing Denali.

Eric lan Andy ora nggawe menyang Cassin, amarga jendhela cuaca sing dibutuhake ora ana gandhengane. Dheweke tekan ing puncak liwat West Rib, lan dheweke ora bisa mara menyang Orient Express saka 14 Camp. Dheweke uga duwe semi-epik ing cedhak Gunung Hunter, sing paling jelas jujulé papat. Dheweke mlebu menyang plancongan puncak ing rong dina, nanging kejiret ing cap cuaca lan kudu mudhun liwat Ramen Couloir, episode sing rame banget saka banyu terjun sing rame ing ngisor headwall sing curam ing ngendi dheweke kudu ninggalake jejak lan lading péso.

Dheweke pungkasane bali menyang Talkeetna lan menyang Fairview, ing endi, nalika musim panas, lampu ora nate mati.

Ang Tshering Lama

Ang Tshering Lama

Ang Tshering Lama, 39
Urip ing: Kathmandu, Nepal
Profesi: Pitunjuk, mlaku-mlaku ing gunung
Bagéan sing paling disenengi: Dadi njaba
Paling disenengi: Klien bisik
Apa sing sampeyan lakoni ing wektu sing gratis? Cukup metu, njelajah liyane. Kaya-kaya wis entek metu kabeh wektu.
Yen sampeyan bisa lelungan ing ngendi wae: Antartika, New Zealand, Australia
Yen sampeyan bisa nulis buku: Otobiografi
Panganan pungkasan sing sampeyan mangan: Biskut lan kuah nganggo sosis reindeer. Dheweke apik. Gedhe banget.
Apa sampeyan agama: Apa aku katon?
Trik perdagangan: Go cahya. Nduwe sikap sing tepat. Dadi positif.

Ang dadi sukarelawan ing patroli kami. Dheweke luwih seneng gunung tinimbang sing dak kenal. Dheweke pengin nginep ing 17 Camp kanggo wektu luwih dawa tinimbang wektu patroli minggu kita. Sing aneh - ora ana sing pengin ing kadhemen, hypoxic, freeze-pepe-meal-and-beku-energi-bar 17 Camp luwih saka sawetara dina.

Nanging yen Ang duwe bubuk sikil, saos panas (macem-macem jinis - Amerika Latin lan Asia, saenipun), bawang putih lan bawang seger, sawetara lambe wiski, lan banyu sing nggodhok, mula isih konten.

Anggo menyang gunung amarga berkat program ijol-ijolan ing antarane Taman Nasional Denali lan Khumbu Climbing Center (KCC), program pelatihan sing diwiwiti dening macem-macem pendaki kanthi misi kanggo nglatih Sherpas Nepal dadi penampil lan pandhuan sing luwih trampil. Pangarep-arep jangka panjang yaiku keahlian teknis bakal nggawe dheweke luwih aman ing gunung lan mbukak lawang kanggo miwiti bisnis trekking lan pandhuane dhewe.

Ang wis ngoperasikake Adventur Angs Himalayan kanggo taun. Dheweke nuntun treks ing saindenging tanah kelairan, lan dheweke entuk kesempatan kanggo latihan lan program pertukaran sing kasedhiya. Dheweke ngajari kanca-kanca Nepal ing KCC, ing kana dheweke nemoni Brandon Latham, penonton patroli kita. Sekawan taun kepungkur, Latham nggawe program ijol-ijolan antarane KCC lan Denali. Latham pengin gunung gunung ing Nepal bisa uga ngalami gunung gedhe sing paling apik ing saindenging jagad. Ngarsane Service Park ing lan pangopènan rute West Buttress ora bisa ditandingi. Kayane duwe stasiun ranger remot ing telung kem (camp base, 14 Camp, lan 17 Camp) sajrone jangkung musim pendakian (Mei nganti pertengahan Juli). Iku supaya tetep resik lan bisa uga tetep aman. Tanpa Service Park ing musim iki, umpamane, paling ora bisa mati paling ora ana telung kematian, amarga lapangan Bal-balan Evac sing dikelarasake dening Ranger Tucker Chenoweth ing 9 Juli, kemungkinan ora bakal kedadeyan lan wong-wong kasebut bakal mati tanpa mlayu cepet.

Ang ngerti yen cara paling apik kanggo ngresiki pemandangan gunung sing asring trobosan ing pucuk pucuk Himalaya sing paling apik yaiku sinau praktik paling apik ing gunung liyane lan nggawa ilmu kasebut menyang komunitas pamilon lan ijol-ijolan liyane. Tembung tutuk banget ing jagad pendakian Nepal, ing ngendi profesi pimpinan lan Sherpa minangka salah sawijining gaya urip sing paling apik kanggo wong diwasa.

Ang, untung, ora wedi ngomong. Dheweke ngerti separo wong sing kita ketemu, lan yen dheweke ora ngerti wong liya, dheweke bakal ngenalake awake dhewe lan nggunakake jeneng web cepet kanggo nggawe hubungan nyata. Ang tumindak ing pemandangan amarga dheweke tresna gunung lan nuntun wong menyang wong-wong mau. Dheweke kepengin sinau babagan nglindhungi gunung supaya dheweke bisa nyebarake ilmu lan etika kasebut ing kelairan.

Pitakon paling gedhe kanggo wong sing duwe gunung yaiku "Napa munggah?" Aku ora ngerti, lan aku ora takon karo wong-wong iki. Bisa dadi pirang-pirang perkara: gaweyan, nyenengake, ego, ngrampungake jinis teka-teki, ngatasi soko, penasaran. Aku mikir kabeh wong sing ngerti yen sampeyan ngatasi kahanan sing angel, sanajan kanthi skenario sing umume kaya tekan puncak, sampeyan sinau anyar.

Tags: Mountaineering, Taman Nasional Denali lan Ngawet, Olahraga Salju, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca