26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Kasedhiya ing Gunung Marathon
Kasedhiya ing Gunung Marathon

Kasedhiya ing Gunung Marathon

Sampeyan wis krungu Mudder angel karo Balapan Spartan, nanging saben tanggal 4 Juli, kutha Seward, Alaska, dadi kompetisi sing saingan loro. Ing Balapan Gunung Marathon ora katon kaya ing kertas: cendhak (mung telung mil) lan diwiwiti ing level segara. Nanging balapan kasebut, sing wis dikelola minangka acara sing diatur wiwit taun 1915, yaiku kewan, kanthi bathi vertikal kanthi 3,022 kaki lan kelangan terrain gunung lan khianat, ing ngendi para pelari milih cara dhewe - lan mudhun - rata-rata 38- slope gelar.

Seward, Alaska

Gunung Marathon, Seward, Alaska.

Nalika ciloko ora umum ing Gunung Marathon, telung kacilakan sing ora serius amarga ngrusak acara taun iki. Veteran perang Irak lan pilot Blackhawk Penny Assman nemplek ing tebing, lacerating ati lan tugel sawetara iga; pelari Alaskan sing jenenge Matthew Kenney tiba ing papan sing padha lan ngalami kerusakan sikil lan otak. Nanging, korban jiwa sing paling angel yaiku Michael LeMaitre, umur 66 taun, sing ora ana ing dalan munggah gunung lan dipercaya dadi korban pertama ing sejarah lomba. Kedadeyan kasebut ndadekake Seward berjuang kanggo ngerti kepiye pelari bisa ilang sajrone dalan sing mung sawetara mil. Kita ngomong kanthi kapisah karo Karol Fink, panitia Gunung Marathon lan para veteran balapan 19 taun sing mlayu taun iki, lan menyang MaryAnne LeMaitre, sing bapake durung ditemokake.

MOTIVASI
Wektu cathetan, sing disetel ing 1981 dening Bill Spencer, yaiku 43:21. Dhuwur kacepetan mung 2 mph. Downhill 12 mph.

Karol Fink: Iku rada misterius - rasane. Mbebayani, dadi sampeyan ora mung saingan karo wong liya ing gunung, nanging sampeyan wis saingan kanggo ngrampungake garis finansial kanthi sehat lan aman. Aku ora bakal dadi pelari profesional, lan aku ora bakal dadi pembalap racecar utawa wong rodeo, nanging iki minangka kesempatan kanggo nolak pinggiran kasebut.

Apa sing kedadeyan ing taun iki - cukup ngrusak komunitas kasebut. Iki minangka pirembagan saka kutha: Wong loro sing tiba ing grojogan. Emprok sing ilang. Wong-wong wis metu nggoleki, helikopter terus-terusan. Wutah energi energi kutha kasebut.

MaryAnne LeMaitre: Bapakku - dheweke mesthi duwe semangat petualang: Dheweke nindakake Iditaski kaping pirang-pirang; dheweke duwe akeh petualangan sing nyenengake ing banyu. Dheweke pancen cukupan fisik. Nanging dheweke durung tekan gunung. Dheweke menang lotre kanggo melu balapan, lan iku mesthi.

ING JAMINAN
Gunung Marathon ing Gunung Kenai ing Alaska sisih kidul ngrebut kutha Seward, minangka port pancing aktif, kanthi pendhudhuk udakara 3,000.

Ngenyek: Jarak ing balapan iki ora kritis minangka vertikal. Nalika wong sing kompetitif mudhun saka ndhuwur gunung menyang ngisor, dheweke mudhun saka 3,000 kaki udakara limang menit. Dheweke ora mlaku, dheweke ora gratis.

Ing taun iki, udan sadurunge wengi, saengga nggawe balapan kasebut lunyu lan lunyu kanggo para junior. Sabanjure minangka balapan wanita, lan suhu sing apik banget, ing taun 60-an sing kurang, ana sethithik kabut sing ndeser lan metu. Balapan pria uga ora pedes, nanging dalane wis garing.

LeMaitre: Aku dikandhani yen wis umum banget. Awan lagi mlebu lan metu, nanging sampeyan isih bisa ndeleng Seward. Udan udan, nanging ora kepenak kaya udan sajroning kabeh.

Miwiti
Loro biasane
wis diwatesi 350 wong, 350 wanita, lan 200 junior, nanging ing taun iki balapan ditambahi kanggo nggayuh 400 ing saben balapan pria lan wanita. Para mlebet meh kabeh Alaskan.Ing taun iki, cuaca cukup apik kanggo mabur ing stasiun stasiun sepindah helikopter, nanging sampeyan ora bisa terus-terusan bank.

Ngenyek: Sampeyan miwiti ing pusat kutha Seward, dalan kaping 4, lan dalan kabeh diantrekake penonton. Dalan njupuk sawetara menit sadurunge sampeyan tekan apa sing kita sebut gunung. Sajrone sawetara menit, iku kelas sing luwih tajem munggah pasuryan rock - cukup teknis. Sampeyan nggunakake tangan lan sikil. Banjur ana dalan rereget kanthi kelas 60 persen.

Suwene 24 menit utawa luwih, mung tajem. Sampeyan arep ing dalan iki ing wit lan sikat. Sawise sampeyan mlebu separo, ora ana sikat maneh: mung rock lan longgar. Ora ana dalan sing ditetepake - sampeyan mung milih garis sing paling apik. Yen sampeyan tekan ndhuwur, ana area sing nggegirisi kanthi watu gedhe sing ana ing tengah.

LeMaitre: Bagian sing paling mbebayani, dheweke wis nate mbukak. Intine ing kene yaiku nalika balapan, biasane duwe pejabat balapan ing ndhuwur gunung lan kabeh ing sadawane dalan kasebut. Bapakku lagi mapan ing papan sing terakhir. Pejabat balapan wis dikempalken udakara jam 6.00, nalika bapakku isih tumuju. Kira-kira udakara udakara 200 kaki saka puncak kasebut, salah sawijining pejabat balapan mudhun sing ujar manawa dheweke weruh bapakku, lan dheweke isih tumuju. Ana isih rada awan, lan bapak takon apa dheweke isih bisa nerusake balapan.

Saka gambar sing aku weruh dheweke ing tengah wengi, dheweke ora duwe banyu ing tangane. Dheweke wis mandheg pit, nanging nalika tekan ndhuwur, kabeh wis dikempalken. Yen wis tekan ndhuwur, umume para pelumba ngubengi. Nanging ana uga dalan sing terus diterusake, lan pancen gampang banget supaya dheweke terus maju. Ora ana wong sing menehi pituduh apa wae.

Ing jalur kasebut, sampeyan duwe gunung kabeh, lan sampeyan ora duwe watesan babagan. Nuju arah sing salah, tiba, longsor, kegiatan nindakake - ana pirang-pirang prekara sing bisa kedadeyan lan ora ana sing diterusake.

NGANGGO mudhun
Cepet lapangan iki bisa mudhun gunung ing ngisor limang utawa enem menit. Nanging umume kacilakan kedadeyan nalika mudhun. Matthew Kenney lan Penny Assman kalorone tiba ing dalan sing padha, sing diarani "curug."

Ngenyek: Sawise sampeyan menehi ringkesan lan mbunderake watu, sampeyan banjur udan salju, lan sampeyan bakal njagong ing sikil sampeyan utawa geser ing bokonge. Ora liya sisih gunung, nanging pasuryane beda.Banjur sampeyan nyelehake menyang amben creek.

Kita wis salju luwih sithik tinimbang biasanipun. Wiwit kabeh salju ora ilang saka amben creek, ana sawetara jembatan salju sing kudu nyebrang sing sejatine sifar.

LeMaitre: Faktor paling gedhe yaiku salju rekor - kahanan tilase ora kaya apa wae sing sadurunge ditemokake - es ing ngisor. Krigs kasebut duwe jembatan salju ing salju sing musim panas nalika musim panas. Yen bapakku tiba ing salah sawijining chute lan jembatan salju wis ambruk ing dheweke, helikopter inframerah ora bakal bisa nemokake dheweke.

Ngenyek: Sawetara menit, ana Denali Falls; iku wis ngeculake 10 kaki. Banjur sampeyan metu maneh lan kudu mutusake apa sing kudu melu dalan junior, tebing, utawa air terjun sing ana 20 kaki, 70 kaki mudhun. Biasane nalika jam balapan, banyu ora garing, dadi sampeyan kudu ngerti apa sing sampeyan tindakake amarga curhat banget lan sampeyan bisa tiba. Sing ana ing ngendi [Assman lan Kenney] tiba. Pancen umume ora becik, nanging wong kasebut nindakake.

Dalan junior bisa uga paling aman kanggo telu - nanging uga mbebayani, mung dipotong ing sisih gunung, banget tajem lan sempit, wit, akar kanggo negosiasi, lan saya lunyu. Aku milih mudhun ing tebing ing krubugk dadi tajem, tangan, tangan, sikil.

SELEPASAN RASA
Ing tanggal 5 Juli, MaryAnne LeMaitre numpak pesawat ing Salt Lake City lan tindak menyang Seward kanggo nggoleki bapakne. Sawise telusuran resmi dipateni, dheweke wis ngenteni sawetara wulan mlaku-mlaku gunung lan golek pratandha.

LeMaitre: Kangge aku ngalami perkara kaya ngono - kanca-kanca sing wis kacilakan mobil lan tiwas, mbah kakung amarga lara - ana penutupan. Kanggo iki, aku ngerti yen aku kudu nindakake kabeh sing dakkarepake. Pungkasane, aku ngerti tenan yen aku kudu ngerti apa sing wis kedadeyan karo bapakku.

Aku pengin munggah lan ndeleng keputusan apa sing bakal ditindakake bapakku.

Siji panginten sing dakkandhakake, apa maneh yen sarung tangan wis cuci banyu? Kita mlaku lepen. Kita nyawang kegiatan elang, kegiatan beruang. Gagak. Ora entuk gragapan. Sawise sawetara, iku kaya, Mungkin kita ngirim ngubengi ing semprotane bear. Mangkene kasunyatan kasebut.

Nggolek
Masyarakat Seward ketagihan banget. Ana janji-janji pangowahan kanggo balapan, nanging bebaya kasebut minangka fitur sing ora bisa ditolak saka tradhisi abad kepungkur sing durung nate ndeleng trauma kaya iki.

LeMaitre: Wong ing Seward ngurus aku. Aku ora nate munggah gunung kanthi dhewe, kajaba kanggo lelungan pungkasan. Kapane aku njaluk bantuan, ana wong sing terus ngomong ya.

Aku duwe kanca saka Seward. Dheweke ujar manawa dheweke mikir banget babagan apa sing kedadeyan. Sampeyan mung mikir ing kabeh wong. Masyarakat pancen krasa wening babagan iki, lan mula akeh sing ngelingake yen wong-wong kepengin weruh.

Ngenyek: Kita ngarepake pangowahan sawise taun iki, nanging sampeyan kudu ngimbangi keseimbangan. Wis ora ana sing pengin ngganti babar pisan kajaba prihatine keamanan. Wong milih rute dhewe ing gunung, lan sampeyan ora bisa ngramal kabeh. Kita durung nate nemoni apa-apa sing abot. Kita duwe rapat keamanan luwih dhisik yen sampeyan kudu rawuh. Wong kudu janji yen dheweke wis munggah gunung.

Lan balapan kasebut pancen beresiko lan mbebayani sajrone urip. Ora kaya menek - ora ana sistem rating kanggo iki.Apa kita ngrancang tanggung jawab pribadi lengkap, utawa apa penganut balapan duwe wewenang miwiti ndhikte kursus kasebut? Aku wis suwe banget ing gunung; Aku ngerti dalane kanthi jelas. Aku ujar sampeyan kudu ngetrapake tikel kaping pirang-pirang sadurunge sadurunge siyap saingan.

LeMaitre: Aku ora ngerti apa ana kesempatan kanggo nemokake dheweke. Muga-muga godhong-godhongan godhong wis ilang - mula wis saya lebar nalika aku lagi ana - mula kita bisa ndeleng maneh. Nanging apa wae sing wis bisa kelakon. Dheweke bisa dikubur ing salju.

Rintip: Yen sampeyan takon apa sampeyan bisa ilang nalika Gunung Marathon, aku bakal ujar, mokal. Gunung kasebut cedhak karo kutha, sampeyan bisa ngrungokake juru wicara. Yen sampeyan lagi ing Seward, ing dalan 6, 7 dalan - meh kabeh, ora prakara apa sing sampeyan lakoni, sampeyan bisa ndeleng Gunung Marathon. Sampeyan ndeleng wong-wong sing mudhun saka gunung. Gunung mesthi ana. Sampeyan ana ing pikiran sampeyan saben dina.

LeMaitre: Aku angel mikir babagan nalika ninggalake. Sampeyan ngerti, akeh wong sing terus ujar, sampeyan butuh sawetara penutupan. Lan pungkasane, aku mutusake yen aku kudu lunga ing gunung kanthi irery, amarga kepiye carane balapan. Aku pengin nindakake perkara ing ndhuwur gunung, mula aku nggawa alat Dremel lan aku pesen: "Aku pancen bapak." Aku ngukir ing watu.

Aku kudu mudhun, nanging sadurunge aku ndeleng wilayah slide lan weruh beruang ireng. Aku isih kepengin weruh yen ana wong sing metu lan mriksa - awake bisa uga ana ing kana. Yaiku salah sawijining wedi, yen ora ndeleng, ora ana sing katon. Kabeh sing dibutuhake yaiku mung siji perkara sing kudu diterusake.

Yen sampeyan pengin mbantu golek Michael LeMaitre, hubungi Departemen Fire Volunteer Seward lumantar kaca web.

Tags: Running Trailer, Kembara lan Backpacking, Artikel Stack, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca