26.11.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Jason Momoa: Saka Warlord Televisi menyang Renaissance Guy
Jason Momoa: Saka Warlord Televisi menyang Renaissance Guy

Jason Momoa: Saka Warlord Televisi menyang Renaissance Guy

Dudu musim wisata utama ing Taman Laut, papan perkemahan lan taman banyu seluas 1,100 ekar ing kotamadya Pouch Cove, Newfoundland. Kaya guyon kejem, menara banyu taman gedhe ing sendhang beku, ing endi es katon tebal kanggo tahan rame truk monster. Ora ana kendharaan garise sing saiki ana ing papan kasebut, nanging ing papan sing cedhak, macem-macem jinis pembunuhan sing beda banget.

Jason Momoa - aktor sing paling misuwur kanthi peran minangka perang panglima perang Khusus Drogo ing musim siji Game of Thrones- semono dadi posisi crouching ing mburi kameramane ing mburi adoh saka rekonstruksi rumit perang Perang Dunia I.

"Kumelun!" Momoa surak.

Anggota kru ing hoodie Pittsburgh Steelers mlaku dawane kalen masal sing nggawa mesin kumelun portabel, kaya thurifer sing ditugasake tanggung jawab surem nyebar pedhang perang. Isih kereng, Momoa nelpon, "Mangkene kita, bocah lanang! Lima, papat, telu, loro, siji. . . TINDAKAN! "

Sedhela mengko, aku rumangsa gelombang panas saka jeblugan ing tanah sing ora ana wong liya, kembang api sing ana ing njaba parit. Prajurit sing nggawa cedhake Spandau MG-08 liwat gully kasebut. Momoa sing hebat banget ngetutake "Go, go, go." Letupan liyane ngisi langit abu-abu kanthi lemah ing Newfoundland, sing udan mudhun ing galeri kacang. Para pemuda nganggo busana seragam dobel Angkatan Ekspedisiary A.S Helm - helm, tunika, lan laba kanvas - menek saka kalen lan njupuk posisi tempur ing sandbags lan tumpukan kayu sing rusak.

"Aku tetep nelpon kanggo film iki tumindak. Siji-lapisan, wong ora akeh omong-omongan, tuwuh serep. Aku kaya, "dudu aku."

Prajurit sing paling cedhak karo papan sing dakwenehi nalika ngrembug gamane. Aku ngerti mengko, aktor kasebut ora liya yaiku raconteur Kanada legendaris lan NHL flop pertama pusaka Terry Ryan, dikenal amarga eksploitasi kaya nyusup sawetara untune ing ngarep dhewe karo palu.

Ryan kayane ora ngilangi karakter, sanajan kamera mandheg muter. Iki bisa uga minangka langkah sing wicaksana, amarga Momoa janji bakal mundur cepet kanggo sapa wae sing ora sengaja ngrusak pemandangan kanthi ekspresi rai sing salah. "Yen eseman, sampeyan wis ditampel!" Momoa bengok-bengok, mesem, sadurunge njupuk liyane.

Momoa, sing miwiti Baywatch Hawaii ing taun 1999, ana jadwal kanggo sawetara taun mbesuk. Sing paling penting, dheweke bakal nggawe DC superhero Aquaman ing Batman, Superman, lan Wonder Woman paling ora ana telung film Liga Kehakiman sing bakal teka, sing sepisanan wiwit wiwit damel film ing London. Dadi kenapa dheweke ngetren reenactment Perang Donya ing tengah saiki? Wangsulan sing gampang yaiku dheweke ngarahake komersial kanggo produsen pakaian olahraga Carhartt. Perusahaan kasebut milih Newfoundland minangka lokasi motret kasebut amarga Momoa wis ana, dibintangi film liyane sing diarani Sregep. (Dheweke main logger lan wong kulawarga sing mlaku-mlaku sawetara pelari narkoba. Teka apa sing kedadeyan sabanjure.)

Apa sing ditindakake Momoa yaiku nggawe karir kanggo awake dhewe ngluwihi tumindak, ing ngendi dheweke biasane typeks ing cara sing ndadékaké akeh bintang tumindak dadi parodi saka awake dhewe. Dheweke pengin netepake awake dhewe minangka film film sing sah. Nalika ngarahake sawetara iklan TV, meh ora bakal dadi Orson Welles, Momoa ndeleng kolaborasi Carhartt minangka sawijining magang.

Sedherekipun Kane Citizen wis ana ing pakaryan, lan dheweke kudu siyap.


Mengko sore, aku njagong ing RV sing dilengkapi karo Momoa, ngombe Guinness lan nyoba ngusir driji. Dheweke nerangake manawa adegan kekerasan sing wis dikenal kanggo main peran sing dibintangi ora kudu nggambarake rasa pribadi.

"Aku digedhekake ibu tunggal ing Iowa," ujare Momoa. "Kita ora nonton orgasme karo wong-wonge kepala mati. Aku nonton Jendela mburi lan Gawe Karo Angin.”

Kadhangkala, ora gampang nggambarake Momoa enem-kaki-papat sing nganggo hoodie "Carhartt Beer Society" lan wajahe duwe parut saka tabrakan apes karo gelas pint sawetara taun kepungkur - dileboni Scarlett O'Hara . Sing wis kenal karo karir Momoa bakal ngerti reputasi dheweke amarga mainake karakter sing ora dikepengini utawa duwe tim ing lebah ejaan. Sadurunge dheweke Khal Drogo, Momoa wis tekan timbal Conan wong Barbarian, ulang taun 2011 ing awal festival 80-an Schwarzenegger.

"Aku mung ana ing awak ukuran ukuran iki lan wong sing nyewa aku kanggo nindakake kuwi," ujare Momoa. "Sing" nuduhake adegan nendhang sing nemen, apa bagean kasebut Game of Thrones pundi dheweke nguciwani ilat, utawa denouement saka Bullet menyang Kepala, ing karakter dheweke nyoba ngrusak Sylvester Stallone kanthi kapak sadurunge (tandha spoiler) njupuk peluru ing sirah.

Peran kasebut ora nate ditindakake kanggo Momoa, sing wis ana ing 36 taun, nduwe cita-cita seni sing luwih dhuwur sing bisa ditindakake dening cinematic. "Aku tetep nelpon kanggo film tumindak iki," ujare Momoa. "Siji-lapisan, wong ora akeh omong-omongan, pucuk bungkus. Aku kaya, "Ora iku aku." "Kaya ibune, dheweke dadi pelukis, lan nuduhake rong kredit. Ing wektu ringkes sing dakkarepake karo dheweke, dheweke ngrujuk karya Caravaggio lan mbandhingake Vibe bohemian Detroit saiki sing narik kawigaten seniman ing Berlin. Momoa uga menehi krasa ibune kanggo semangat liya sing urip: menek. Dheweke wis kecanthol nalika dheweke njupuk rock climbing ing South Dakota siji musim panas nalika isih remaja, lan dheweke ngomong babagan rencana kanggo mbukak gym gedhung dhewe.

"Aku digedhekake ibu tunggal ing Iowa. Kita ora nonton orgasme karo sirah sing mati. Aku nonton 'Window Rear' lan 'Selesai Angin.' ”

Ing upaya kanggo nindakake proyek sing luwih akeh "wong," Momoa miwiti perusahaan produksi dhewe, Bangga saka Gypsies, ing taun 2010. Ing wulan Juli 2014, perusahaan kasebut ngluncurake film panjang fitur pertama, Dalan menyang Paloma, babagan wong sing arep mbales pati, banjur terus nangis, karo awu dienggo. Langkah sabanjure perusahaan yaiku golek klien perusahaan potensial. Momoa, minangka bocah ing deso Midwest, ujar manawa ana siji merek sing dheweke pengin digarap.

"Carhartt iku," ujare. "Tuwuh, aku skateboard ing njero. Aku main hoki ana. Kabeh. "

Produsen berbasis Detroit rumangsa ora rumangsa, ora ana sing ngerti persis dheweke utawa apa dheweke kepengin nggawe iklan kanggo dheweke.

"Kita kaya, sapa wong iki? Apa dheweke ora Baywatch? "Direktur kreatif Carhartt Brian Bennett marang aku. Nanging Momoa tetep nelpon. Pungkasane, Bennett setuju ketemu Momoa kanggo bir ing Detroit. Dheweke langsung tiba, ikatan latar mburi kelas kerja umum lan apresiasi sing dituduhake kanggo adaptasi film saka memoir Jean-Dominique Bauby, Lonceng Nyilem lan kupu. Pride of Gypsies wiwit gawe bareng karo Carhartt ing pitung proyek film, kalebu rong kampanye nasional sing nggambarake wong-wong Amerika sing duwe getih abang-kaya picer MLB Madison Bumgarner - kerja keras.

Moto saiki minangka bagéan saka kampanye iklan paling ambisi Carhartt saiki: kemajuan kronologis potongan-potongan set sing nggambarake momen ikonik ing kolar biru Amerika, bebarengan karo barang saka busanan Carhartt nalika saiki. Pemandangan kalebu "Bangunan Railroad" (overset pinimipe denim); "Pekerja Wesi Mbangun Skyscraper" (jaket denim); "Konstruksi Pipeline Alaska" (snorkel parka). Sing paling seneng karo rekreasi sejarah kasebut yaiku adegan trench World War I, anggepan kasunyatan manawa prajurit Amerika nganggo celonone Carhartt.

"Iki komersial kurang ajar, ambisi, lan berorientasi aksi," ujare Momoa. "Nglamar kabeh wektu lan papan iki ... Nindakake lan dipercaya dening wong lanang iki minangka praktik kanggo film dhewe."

Aku takon karo Momoa apa sing ndadekake direktur apik. Dheweke ujar babagan mbangun kapercayan karo aktor.

"Sampeyan kudu ing trenches karo wong-wong mau," ujare Momoa, nggawa swaran Guinness liyane.


Ing wayah wengi, kru bisa melu sushi ing St John, ibukutha Newfoundland. Salju diprakirake sesuk, lan ana pangarepe pemandangan parrot saiki bakal katon luwih apik nalika ditembak kanthi putih putih.

Momoa wis tau bir sawetara saka obrolan ing trailer. Aku ora ngerti apa sing kedadeyan, mula aku ora ngerti apa iku sengaja utawa mung akibat saka kekarepane, nanging ujug-ujug ana kursi sing rusak ing lantai ing sekitar Momoa.Kita ngandhani pelayan kasebut, lan langsung dadi nyata yen iki dudu pisanan para Pride of Gypsies. "Napa aku ora kaget?" dheweke takon.

Antarane sing lenggah ing meja yaiku alpinist master lan basis Hollywood pelatih Mark Twight, sing njupuk Momoa dadi peran mbesuk minangka Aquaman. (Minangka panatik pendakian, Momoa wis dadi penggemar Twight pirang-pirang taun.) Twight ujar manawa sajrone bisa njaga konsumsi bir saben dina Momoa ing angka siji, dheweke kudu apik. Aku ora ngerti yen dheweke prayoga.

Aku takon karo Momoa, apa dheweke rumangsa dadi peran Hollywood sing gedhe-gedhe ngetrapake dheweke karo pelatih pribadi selebriti, tinimbang proyek sing luwih cilik, kaya tembakan Carhartt ing kutha wétan cilik ing Amerika Utara. Dheweke ujar manawa dheweke matur nuwun kanggo tunjangan finansial ing film-film gedhe, nanging sanajan dhuwit kasebut ora ana, dheweke isih nindakake perkara sing pengin ditindakake.

Yen wis rampung dadi Aquaman, Momoa ujar, dheweke bakal ngrampungake punggawa kanggo nggawe opus magnum dheweke: potongan wektu ing Hawaii abad ka-19. Momoa, sing bapake duwe keturunan Hawaii asli, lair ing Honolulu lan isih sambung karo omah wiwitan. Dheweke wis dadi kritikus sing cetha saka proyek Teleskop Telung Tiga Telung Tangan sing terus-terusan, sing ngusulake mbangun teleskop raksasa ing gunung gunung Big Island Big Island, situs sing dianggep suci dening akeh wong pribumi. Epik mbesuke yaiku cara Momoa kanggo nuduhake dhukungan kanggo wong pribumi: film iki bakal nyritakake Ko'olau lan Pi'ilani, loro penyayang sing jumlahe dianakake karo penyambungan A.S.

Iki minangka proyek sing wis limang taun nggawe. Momoa, sing wis frustasi amarga ora ngontrol kendhali kreatif babagan film sing digandhengake, ujar manawa dheweke bakal tanggung jawab ing kabeh aspek film, "kaya lukisan utawa lagu."

"Aku pengin bisa ngucapake, 'Iki wong sing aku nyewa, iki sing dakkarepake.' Lan pancen angel ngudhari cara sing dikepengini, nanging aku pengin berjuang nganti saiki Aku entuk film kasebut ing endi, kaya iki Kasedhiya, ”Ujare Momoa. "Ing sawetara wektu yen wis cukup, aku bisa ujar:" Iki siji. "

Tags: Selebriti, Film, TV, Artikel Stack, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca