22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Kita Mbukak Balapan Final Caster Semenya?
Apa Kita Mbukak Balapan Final Caster Semenya?

Apa Kita Mbukak Balapan Final Caster Semenya?

Mung rong dina sawise ngrayu saka Pengadilan Arbitrase for Sport (CAS) kanggo nggulingake International Association of Athletics Federations '(IAAF) kontroversi testosteron anyar kontroversial anyar, Caster Semenya Afrika Kidul ndominasi wanita 800 meter ing pambuka Liga Diamond ing Doha . Sepisan maneh, juara Olimpiade pertahanan rong wektu nggawe gampang banget. Ing sawijine musim nalika umume atlit trek isih nemokake bentuke, Semenya mlayu 1: 54.98. Iku luwih cepet saka rekor Amerika lan luwih cepet saka wanita liyane wis mlaku luwih saka sepuluh taun.

Aturan anyar IAAF, sing ditrapake ing minggu ngarep, bakal meksa Semenya lan wanita hiperandrogenik liyane kayata Burundi Francine Niyonsaba (sing wis kaping pindho ing balapan saiki) kanggo ngudhuhake tingkat testosteron yen pengin terus saingan internasional ing jangka pertengahan karo wanita liyane. Saiki, watesan testosteron mung ditrapake ing jarak 400 meter lan kalebu mil, mula ana spekulasi yen Semenya bisa nggeser fokus dheweke menyang acara sing ana ing njaba spektrum kasebut. Opsi liyane Semenya kalebu tantangan kaputusan CAS ing pengadilan federal Swiss, utawa pensiun saka olahraga kasebut.

Nanging, skenario sing paling ala yaiku yen Semenya mutusake nyuda level T-dheweke supaya tundhuk karo watesan 5nmol / L ing IAAF. Salah sawijining aspek sing luwih elek ing keputusan Rebo yaiku CAS nyatakake keprihatinan babagan efek samping sing ora dingerteni para atlit DSD sing njupuk kontrasepsi hormonal. Pancen, sanajan sing milih peraturan IAAF ora bisa diremehake dening ide manawa awak lan pamrentah ing lapangan dadi ijo bisa menehi eksperimen kanggo doping mbalikke.

Malah sing milih peraturan IAAF ora dikepengini kanthi ide manawa trek lan lembaga pamrentah ing lapangan kanthi efektif dadi ijo menehi eksperimen kanggo doping mbalikke.

"Sadurunge dina iki, aku rumangsa ora adil kanggo atlit kanthi testosteron sing dhuwur banget kanggo bersaing karo atlit wanita khas biologis," ujare juara Eleanor Fulton nulis ing Twitter sawise CAS ngumumake putusane. "Nanging, metu saka dina iki, keputusan iki kabeh ngrasa aku. Iki ngrasa sethithik kaya kamanungsan gagal. Aku ora kaya manungsa, bakal katon maneh masalah iki lan rumangsa kita ana ing sisih tengen sejarah kanthi manipulasi hormonal sing dituntut. "

//twitter.com/EleanorFulton/status/1123812755100905472

Sentimen sing padha asale saka mantan World Runner editor Amby Burfoot, sing ngetrapake LetsRun dawa kanggo pertahanan peraturan testosteron sing bakal teka potongan sing cendhak kang nyatakake:

Aku krasa sedhih nalika ngerti yen IAAF 'menang.' Aku ora krasa bungah. . . Ora ana sing bisa mbayangake lan mesthi ora bakal ngarep-arep sedina nalika atlit sing apik bakal dijaluk ngowahi fisiologi alami supaya terus saingan.

Luwih saka efek sisih potensial, misale yen ana uga sing bisa menehi psikologis kanggo atlit elit sing nyuda tingkat testosteron alami nglawan karsane. Sawise kabeh, nalika sampeyan bersaing ing tingkat kasebut, kabeh orane wis kabentuk nganti maksimalake potensial - dipencet saben satus suwene sedina. Bayangake sampeyan ora bisa milih rigor gaya urip kasebut, lan nalika nggunakake obat sing meh tartamtu kanggo miwiti penurunan kinerja. Kepiye motivasi sampeyan?

Tandha-tandha awal nuduhake manawa Semenya ora kepengin weruh. Takon dening reporter saka Mail Saben apa dheweke ngrancang ngombe obat-obatan testosteron, Semenya mangsuli, "Neraka ora."

Tags: Atlit, Trek lan Lapangan, Ilmu, Jenis Kelamin, Artikel Stack, Ing Stride, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca