25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Lance Armstrong mung Gampang Kepemimpinan A.S.
Apa Lance Armstrong mung Gampang Kepemimpinan A.S.

Apa Lance Armstrong mung Gampang Kepemimpinan A.S.

Sepisan maneh, Lance Armstrong wis nyandhang wong liya. Wektu iki, ora dadi pesaing Tur de France, sing dheweke lan kanca-kanca sing dadi jacked-up mudhun kanthi kendel-utawa musuh-musuh sing nyata lan nyata, iku dadi pengacara pengacara federal, sing dadi pengacara. sarujuk kanggo dumunung kasus penipuan $ 97 yuta dheweke regane $ 5 yuta ditambah biaya liyane. Owah-owahan sing canggih kanggo wong sing, miturut an Ing njaba profil dening S.C. Gwynne, dilaporake marang kancane regane udakara sekitar "100 milski." Lan mesthine, pemukiman kasebut pancen akeh wong sing percaya manawa bathi Armstrong pancen saya lara.

Ing jagad adil, ngapusi skala Armstrong kudu menehi paling akeh utawa entuk bathi. Pitakonane wis mesthi: Wenehi sapa maneh? Saingan sing dikalahake? Ora persis para malaekat, sanajan mesthi ana macem-macem piala. Para kanca sing kudu nggawe pacelathon? Mungkin, sanajan akeh wong sing ngapusi. Mungsuh dheweke nyoba numpes, sanajan dheweke ngerti dheweke nyritakake? Luwih becik ndeleng Andreus lan LeMonds entuk apa sing dilebokake. Paling ora, Floyd Landis entuk $ 1,1 yuta. Nanging isih setengah milski kurang saka $ 1,65 yuta sing diduweni pengacara Landis dhewe.

Mung taun kepungkur yen hakim federal ing kasus kasebut mudhun gerakan Armstrong kanggo pengadilan ringkesan, saéngga regejegan kasebut menyang sidhang. Siji-sijine bisa kanthi nganggep manawa Armstrong ora becik amarga kabeh wis padha nyingkirake lan wis nggawe pemukiman nawakake sisih lor kanggo apa sing pungkasane mbayar. Napa Departemen Kehakiman, sing arep nyoba kanggo nyoba, ujug-ujug mutusake perang suci limang taun limang dhuwit dolar? Ora ana sing ngerti, sanajan statement sing dirilis dening camp Armstrong ing tanggal 19 April kasebut, "sawetara keputusan pengadilan sing penting nolak lan mbatesi teori kerusakan penggugat."

Apa wae, mesthi angel kanggo ndeleng kepiye Layanan Kantor A.S. Mbok nganggo bentuk bonus prestasine, sing disenengi dening Armstrong consigliere Bill Stapleton sing bisa digunakake ing kontrak dheweke? Punapa mawon, USPS nduwe masalah sing luwih gedhe, kayata apa bakal dumadi sajrone limang taun. Nanging mbayangno kepiye rundingan kontrak sing bakal ditindakake yen Armstrong nindakake tumindak ala kaya sing wis ana ing Touring pertama, nalika menang ing panggung siji banjur mudhun sadurunge Paris. Andy Hampsten rampung wolung taun kasebut. Amerika ngejak.

Sawetara wong ora seneng karo Armstrong amarga dheweke ngapusi; liyane mbantah manawa kejahatan sing sejatine isa dadi jago. Yen sejarah olahraga ing abad iki ditulis, sanajan aku bakal ngeling-eling babagan liya: mbantu ndandani atletik dadi barang sing meh padha karo kejahatan sing diatur.

Kajaba iku, ana masalah pamrentah lan plancongan plumbum, Landis, sing bisa diwarisake minangka seksi sing nyamar. Dheweke secara harfiah ngandhani babagan ngapusi buku, lan golek sumbangan saka para penggemar sing isih percaya dheweke, sadurunge dheweke resik. (Napa dheweke ngrusak uripe kanggo nglindhungi Armstrong, lan ora ngandhani kabeh nalika dheweke kejiret, mesthi ora kuwatir.) Dheweke mbayar rega kanthi dina-dina peteng nalika nyiksa zat sadurunge nuli mutusake kanggo nyebar kacang. Ewu dolan misale jek bakal pas. (Sanajan dheweke setuju mbalekake dhuwit kanggo para donor menyang Floyd Fairness Fund, sing ditetepake kanggo mbantu mbayar pertahanan sah, supaya pendakwa pidana.)

Sampeyan kudu eling yen Armstrong wis ilang luwih saka $ 6 yuta utawa luwih ing pemukiman iki: kabeh sponsorships, pamukiman pribadi karo pihak liya, lan akeh kekuwatane golek bathi, bebarengan karo kemampuane kanggo bersaing ing umume acara umum, yaiku musna. Bayangake yen dheweke ora nindakake salah maneh ing muter muter taun 2009 lan ngganggu sarang sungu ing olahraga sing dipercaya bebas saka dheweke lan shtick beracun. Gubernur Texas? Senat A.S. Saiki dheweke entuk podcast.

Sawetara wong ora seneng karo Armstrong amarga dheweke ngapusi; liyane mbantah manawa kejahatan sing sejatine isa dadi jago. Yen sejarah olahraga ing abad iki ditulis, sanajan aku bakal ngeling-eling babagan liya: mbantu ndandani atletik dadi barang sing meh padha karo kejahatan sing diatur. Dheweke bakal milih ing antarane BALCO lan mesin doping sing disponsori negara Rusia ing bagean olahraga ing korupsi olahraga institusi.

Mung dheweke luwih pinter. Marion Jones main bal cilik lan dheweke mlebu kunjara. Rusia dadi pariah ing salawas-lawase. Kangge, Lance, isih narik con dawa. Armstrong mlebu kanthi tepat nalika olahraga kasebut wis ngrasa saka skandal doping lan kepiye yakin nggawe manawa dheweke resik amarga dheweke Amerika lan slamet kanker. Dheweke nggunakake ilmu ilmiah, liwat Dr. Michele Ferrari sing apik banget, kanggo ngganti awake dhewe saka pembalap sedina-dina, sapa ora ana wong sing nggumunake wong tegar AS sing bakal menehi crap - marang wong sing bisa menang ing Tur, banjur crita babagan kaslametane sing luar biasa kanggo nggawe awake dadi selebriti global sing sugih.

Kanca-kanca premanisme dheweke njaga kasunyatan sing paling ora, kanggo sawetara wektu. Nanging, babagan Landis lan uga Tyler Hamilton, dheweke gagal sinau pelajaran utama Sopranos: yen sampeyan duwe wong ing njaba sing ora nguciwani lan ngerti banget, sampeyan bakal tuku wong liya utawa njupuk mancing. Nanging dheweke nglumpati. Sing jelas ora bisa mlaku. Ing tangan liyane, Armstrong ngindhari kekacoan kasebut kanggo apike.

Ing wektu saiki, Tour de France bakal maju, yen ana juara anyar, Tim Sky Chris Chris Froome, ana panyangka sing curiga. Persamaan padha ora semaput. Aret kerahsiaan ing sekitar bintang, penolakan lan pincang positif sing positif (Froome kanggo obat inhaler, Lance kanggo kortikosteroid ing taun 1999), malah taktik, sing ora ana ing playbook Pos: nglumpukake tim sing kuat, doping wong-wong mau menyang gills (sing dinuga, ing kasus Sky), lan banjur ngganggu oposisi. (Sajrone setaun utamane taun 2003, para pengendara A.S. nyapu papat saka sepuluh papan paling gedhe ing uji coba pungkasane lomba.) Ora rampung.

Nalika semana, Lance wis dadi abu-abu lan ora klamben, nggarap bapak, ngirim anake mati muter bal-balan nalika musim gugur, lan kemungkinan mbuwang luwih akeh ing omah ing Aspen. Floyd minangka magnat ganja sing paling akeh ing Colorado. Dheweke koyone cukup seneng, kabeh dianggep. Sampeyan bisa uga ana sing apik, lan kita uga bisa nerusake.

Tags: Doping, Biking, Biking Road, Racing, Athlet, Article Stack, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca