28.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Purple Tape Bunuh wong lanang ing Annapurna?
Apa Purple Tape Bunuh wong lanang ing Annapurna?

Apa Purple Tape Bunuh wong lanang ing Annapurna?

Ing 23 April 2019, Wui Kin Chin lan Nima Tshering Sherpa jumeneng ing ndhuwur Annapurna ing Nepal, puncak 8,000 meter paling dhuwur ing donya.

Jam 4:40, sore, awan awan, lan srengenge saya surut. Nanging, 30 pendaki liyane ngancani wong lanang sing paling dhuwur ing pucuk puncak 26,545 kaki, 17 yaiku Sherpas nyewo dening Seven Summits Treks, klambi pandhuan berbasis Nepal.

32 pendaki ora dadi bagian saka tim gabungan ing sawijining pimpinan tunggal, yaiku pendekatan biasa kanggo ekspedisi komersial anggaran sing luwih gedhe menyang gunung populer kaya Everest. Nanging, para pendaki wis gabung karo ijin siji kanggo nuduhake biaya overhead lan biaya kayata tukang masak dhasar lan tali tetep. Iku taktik umum ing puncak kurang 8,000 meter.

Ing perjalanan iki, Tujuh rangking rangkuman wis nglakoni penganjuran, dipasangake para pendaki kanthi Sherpa, lan banjur — biasane ditrapake ing piranti dhewe. Chin khusus njaluk supaya outfitter nyewa Nima sing umur 31 taun kanggo nuntun dheweke munggah gunung adhedhasar saran sing bakal dipikolehi saka pendaki liyane.

Anesthesiologist sing asale saka Malaysia, Chin dadi wong sing ati-ati lan cermat. Sadurunge njupuk ing Annapurna, umur 49 taun wis munggah kabeh pitu tampi lan keruwetan 26,759 kaki, lan mbukak 41 maraton. Nanging Chin minggat alon-alon menyang ndhuwur, lan nalika mudhun wiwit wiwit mundur lan mandheg saka para pendaki sing nggawe puncak kasebut. Sawise mudhun kira-kira 2.000 kaki, dheweke metu saka oksigen tambahan. Dheweke ndelok lesu, langkahe dadi ora rata. Pungkasane dheweke lungguh ing salju lan ngandhani pandhuane yen dheweke ora bakal bisa terus. Nima Inggris ora apik banget, lan wong loro kasebut kangelan komunikasi. Nanging jelas manawa Chin ngalami masalah serius. Nima mènèhi oksigené dhéwé, lan njaluk bantuan ing kémah sabanjure, udakara 1,300 kaki ngisor.

Chin netepake apa sing dikarepake bakal enteni ngenteni ngenteni.


Sanajan Chin mbayar Pitung Tuntas kanggo nuntun dheweke munggah gunung, dheweke uga wis tuku keanggotaan Penyelamat Global, perusahaan sing berbasis New Hampshire sing nyedhiyakake evakuasi medis darurat, supaya dheweke metu saka kahanan sing ngancam bisa urip. (Pambocoran lengkap: Aku minangka anggota Penyelamat Global.)

Kalorone perusahaan kasebut nyritakake macem-macem kedadeyan sawise Nima mandheg menyang Camp 4, udakara 23,300 kaki, sethithik sawise tengah wengi. Dheweke wis tiba lan babar blas ing keturunan ing kémah lan wis suwe luwih suwe dheweke tekan kana tinimbang sing diarep-arep. Dheweke ngandhani informasi babagan kondhisi Chin marang bosé, Dawa Sherpa, ing Camp Camp.

Informasi kritis babagan lokasi Chin lan sing arep ditindakake, mula katon salah utawa ora nggatekake

Dawa minangka salah sawijining telu sadulur sing diadegake Seven Summits Treks lan saiki dadi direktur klambi. Dawa ujar manawa dheweke nelpon Global Rescue, menehi koordinat GPS Chin, lan njaluk pitulung helikopter.

Nanging Dan Richards, CEO Global Rescue, ujar manawa tim tanggapan kasebut ora dikandhani persis ing pundi Chin lan ana, sing ngerti, lokasi sing tepat ora dingerteni. (Aneh, Mingma Sherpa, seduluré Dawa lan ketua Seven Summit Treks, ngandhani Jaman Himalayan, yen "kita bakal nganakake telusuran pangeboman kanggo nemokake pendaki sing ilang.")

Kurang lokasi, Global Rescue nganggep operasi kasebut minangka telusuran, dudu ngluwari. Iku bedane penting.Global Rescue nyebutake perusahaan "keanggotaan" lan nggampangake ekstrim saka anggota amarga masalah kesehatan, bencana alam, konflik nasional, lan kacilakan pesawat, ing antarane prastawa liyane. Siji bab sing ora ditindakake perusahaan yaiku melu ing upaya panelusur, amarga bisa mbukak lan mbukak dhuwit akeh. Klausa ing saben negara nyatakake kontrak (mine mine):

"Field Rescue" - Pengangkutan Anggota Wisata kanthi lemah, udhara, utawa segara menyang rumah sakit, klinik utawa panyedhiya medis liyane sing bisa menehi perawatan marang Anggota Wisata sing syarat Rumah Sakit utawa kamungkinan nyebabake cedera permanen utawa matine. nanging dheweke ora bisa tekan rumah sakit. Field Rescue ora kalebu kegiatan sing ana gandhengane karo telusuran lan Anggota Wisata lokasi kudu dingerteni.

Yen Chin ora ilang, mesthine ana wong liya, yaiku Pitung Tuntutan utawa, ujar manawa pamrentah - bakal nemokake dheweke sadurunge Penyelamat Global bisa miwiti ngluwari.

Nanging, Global Rescue enggal miwiti tata cara sing padha karo wis atusan darurat Himalayan lan tekan kabeh perusahaan helikopter sing dikontrak ing negara kasebut. Pitu Rangkaian Treks njaluk Penyelamat Global nyelehake enem silinder oksigen ing Camp 4 supaya bisa digunakake kanggo tekan Chin, menehi oksigen, lan nggawa dheweke mudhun.Nanging yen Chin ana ing endi wae udakara 24,600 kaki, dheweke paling dhuwur amarga watesan operasi operasional paling helikopter, sing paling dhuwur 23.000 kaki.

Informasi kritis babagan lokasi Chin lan sing arep ditindakake, mula katon salah utawa ora nggatekake. Dawa ujar manawa luwih saka 30 telpon wis diijolke antarane loro perusahaan kasebut nanging "Ora suwene 24 jam [kanggo Global Rescue] kanggo konfirmasi manawa dheweke ora ngewangi kita." Dheweke terus negesake manawa perusahaan dheweke bakal ngurus daya ngluwari nggunakake sumber daya yen Global Rescue langsung ngomong yen ora bisa nulungi. Saiki Penyelamat Global, ujar manawa dheweke langsung ngandhani pitung Tujuh Rambut Cipta manawa dheweke ora bisa mbantu nganti lokasi nyata Chin ngerti.

Dhuwur ing gunung, kondhisi Chin dadi tambah elek.


Pitu Rangkaian Treks hubungi garwane Chin, Thanaporn Lorchirachoonkul, supaya dheweke ngerti apa sing kedadeyan. Richards ujar manawa Penyelamat Global uga diarani Lorchirachoonkul, sing ana ing Singapura, kanggo ngrembug operasi telusuran lemah.

Sauntara iku, Pitung Ringkesan Treks lan Lorchirachoonkul tekan ing Simrik Air, perusahaan helikopter Nepal. Sawise Lorchirachoonkul dijamin kanggo nutupi biaya lan ngluwari $ 40,000, Simrik Air ngirimake helikopter menyang Annapurna kanggo nggoleki Chin, kanthi mangertos yen telusuran bakal ditindakake ing papan sing dhuwur sing bisa nyegah kebangkrutan, yen Chin bakal ditemokake.

Ing tanggal 25 April, luwih saka 40 jam sawise Nima ninggal Chin mung ing gunung, pilot Simrik Air mabur menyang papan sing terakhir katon lan dikepengini. Jebul tenan, dheweke nglayang ing helikopter.

"Nanging angel banget kanggo ngluwari dheweke luwih saka 7,000 meter," ujare pilot kasebut marang layanan kabel Spanyol Agencia EFE. "Banjur kita mabur papat Sherpas nganti dhuwur 6,500 dina kasebut."

Sekawan Sherpas minggah ing Camp 4 kanthi 23,300 kaki ing 90 menit, banjur menyang Chin. Wis salju luwih saka 30 inci lan dheweke ora apik. Sherpas dilebokake ing sled lan narik dheweke menyang Camp 3 ing ngendi dheweke diterasake menyang Base Camp lan banjur ing rumah sakit Mediciti ing Kathmandu.

Bww40tPjs7M

Chin ana ing kritis. Rong bengi kapapar suhu sing dicelup nganti -32 Fahrenheit wis tiwas sikil lan tangane dibuwang lan dheweke ngalami masalah ambegan abot.

Ing 27 April, Global Rescue ngatur ambulans udhara kanggo mabur dheweke menyang Singapura. Dheweke mati limang dina mengko ing Rumah Sakit Nasional Nasional.


Ana konflik serius ing Nepal antarane perusahaan evakuasi kaya Global Rescue lan akeh pandhuan, rumah sakit, lan perusahaan helikopter. Ketegangan wis mlaku ing dhuwur wiwit wulan Juni 2018, nalika Agence France-Presse bubar kabar iku penipuan penipuan asuransi gedhe ing saindenging negara. Laporan AFP nyariosaken bilih sawetara klambi lan helikopter perusahaan "nggawe macem-macem klaim kanggo numpak penyepit tunggal utawa meksa pengunjung bisa nampa serangan udakara penyakit cilik"

Sawise sawise, panitia investigasi nyinaoni, miturut Kirim Kathmandu"10 perusahaan helikopter, enem rumah sakit lan 36 lelungan, trekking, lan ngluwari agensi sawise aduan sing diajokake dening pengusaha pariwisata." Panitia kasebut banjur ngirim laporan menyang Menteri Pariwisata Nepal, Rabindra Adhikari sing njaluk pamrentah kanggo nyelidiki 15 perusahaan kasebut (jeneng perusahaan kasebut ora dibabar). Ing salah sawijining anekdot sing paling nggumunake ing laporan kasebut, perusahaan trekking diarani kanthi sengaja bisa nahan panganan nganggo baking soda - laxative - supaya para pelalaken lara lan kudu ngungsi.

Penyelamat Global kerja bareng karo perusahaan ing Nepal sing wis dicalon dening salah sawijining anggota. Nanging Richards ngandhani yen dheweke luwih seneng ora bisa ngerjakake Seven Pitts Treks, amarga apa sing diarani minangka kekurangan transparansi karo perawatan helikopter lan latihan pilot, lan kesulitan sakabehe bisa nggarap wong-wong mau sadurunge ngluwari.

"Kita bakal ngetokake saran kanggo anggota pendaki babagan SST," ujare Celia Chase, wakil presiden pemasaran Global Rescue. "Iki bakal dadi pisanan sing wis nate ditindakake babagan operator ing sejarah 15 taun."

Pitung Singkatan Treks uga kena ganti rugi. "Aku ora pengin ujar GR ora apik," ujare Dawa Sherpa, "nanging kebijakan, kebingungan, lan istilah kaya iki bisa nyebabake bahaya wong liya! Kita ora bisa ngerti tujuan asuransi Dr.

Kaloro perusahaan kasebut, mula kerja bareng pa operasi ngluwari liyane, wektu iki udakara Kangchenjunga 28,169 sikil.

Tags: Pitu Rangkaian, Nepal, Pendakian, Mountaineering, Survival, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca