26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
Transmisi jero

Transmisi jero

RENOWNED UNDERWATER panjelajah guwa lan juru film film Wes Skiles wis nglewati dalan atusan mil sing diluncurake sajrone 30 taun kepungkur, nanging kanggo nggawe Water's Journey: Hidden Rivers Florida, dokumenter sing dikirim udara ing PBS Oktober iki, dheweke butuh alat anyar .

Down Down: 260 kaki ing ngisor permukaan ing Aquidia Floridian


"Kita pengin nduduhake carane polusi permukaan bisa ngotorake banyu ngombe," ujare Skiles, warga Florida umur 45 taun. "Kanggo nindakake iki, kita kudu menehi bukti sing keras kanthi cara sing dramatis."

Banyu Perjalanan ndherek para penyelam guwa liwat Floridan Aquifer, jaringan watu gamping sing kebak jenuh ing Florida lan sisih kidul Georgia sing nduwure udakara 1.000 mil. Sanajan labyrinth wis digoleki pirang-pirang puluh taun, kegigihan teknik survey archaic nyebabake mung peta rudimentary. Yen Skiles bakal ngirim pukulan lingkungan sing padhet, film kasebut kudu nyambungake polusi ing njero lemah kanthi saluran banyu sing didhelikake ing ngisor iki.

Ketik Brian Pease, insinyur elektronik Navy pensiun sing umur 60 taun sing nggunakake teknologi padha karo transparan avalanche ngembangake sistem pelacakan anyar sing ngidini tim permukaan bisa ngawasi para penyelam kanthi ngliwati atusan kaki. Sadurunge, sistem paling apik mung bisa ngenali lokal statis sing kudu dilebokake ing guwa. Kanthi penemuan Pease, panyilem nggawa antena sikil sing ngetokake lapangan magnet. Ing lumahing, tracker ndeteksi lapangan karo panrima ukuran laptop sing menehi manungsa sing bisa dirungokake, banjur terus meneng nalika nyabrang langsung saka panyilem. Nggawe kerjane para punggawa lumahing ndherek ing ndhuwur para penyelam ing sadhuwure banjur ngambah rute sing nyambungake sumur perumahan karo perangan dhasar parkir, zona konstruksi, lan situs liyane sing bisa mbukak pelanggaran beracun menyang aquifer liwat langit-langit poros. "Iki kabeh bakal ngowahi pemetaan gua," ujare Jill Heinerth, 38 taun, panyilem gua Veteran karo Skiles's High Springs, Karst Productions berbasis Florida. "Apa sing bisa digunakake sajrone taun bisa teka bebarengan ing nyilem siji."

Ing pungkasan film, Pease nggabungake radio nyilem kanthi teknologi sing gegandhengan karo sistem pelacakan, ngidini para penyelam guwa bisa ngomong karo tim lemah. Sing mbayar? Apik safety lan kemampuan kanggo ngarahake para penyelam menyang koridor sing ngliwati fitur permukaan.

"Kita malah ora ngerti potensial kabeh iki," ujare Skiles. "Kita durung miwiti nggunakake bayangan kita."

Tags: SCUBA Menyelam, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca