28.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Bisa Mbukak Sadurunge utawa Sawise Tuku Pingat Peringatan Pengeling-eling?
Apa Bisa Mbukak Sadurunge utawa Sawise Tuku Pingat Peringatan Pengeling-eling?

Apa Bisa Mbukak Sadurunge utawa Sawise Tuku Pingat Peringatan Pengeling-eling?

Gunung Fuji paling cilik nalika aku weruh ing Jepang ana ing latar mburi kuil Shinto sing lenggah ing jejere stasiun geni Tokyo lan ing sebrang dalan saka toko grosir, yen sampeyan bisa tuku kanthong kothak lan kanthong $ 18. Kuil kasebut diarani Ono-Terusaki, lan Gunung Fuji sing sethitik ing latar mburi diarani Fujizuko, lan papan kasebut ana ing Shitaya, lingkungan sing ora pati rame, sampeyan ora bakal ngunjungi kajaba sampeyan nggoleki gunung miniatur. Aku banjur nemoni Fujizuko ing dina Minggu Juli sing murub nalika langit dadi warna semen lan udhara dadi kandel banget. Gunung Fuji sing sejatine mung 60 mil saka Tokyo, nanging smog saka kutha ing wilayah kasebut. Ora ana sing ana ing dalan-dalan ing Shitaya esuk, lan kabeh omah tetep sampurna kajaba ana kimonos lembab sing nempel ing garis-garis sandhangan. Aku ngubengi lingkungan sekitar setengah jam sadurunge pungkasane nemokake kuil, bangunan abad kaping-9 sing dikhususake kanggo sarjana klasik Cina sing tilar donya ing a.d. 852 lan dikandhakake yen wis seneng lanskap. Aku mlaku-mlaku menyang mburi kuil, lan aku banjur tekan gunung. Iki digawe saka potongan lava ireng lan dibentuk kaya potongan sing dipasang ing pucuk sing amba, persis karo Gunung Fuji sing sejatine, mung Fuji iki udakara 16 kaki, dene sing sejatine ana 12,388. Ana sing nyenengi Gunung Fuji nggawe gunung kasebut ing taun 1828. Gunung kasebut diapit dening sepasang singa-singa asu monyet, lan ana tandha sing ujar, fujizuko minangka gunung miniatur yen wong tiru digawe ing gambar. gunung fuji. gundukan larang iki diawasi kanthi apik.

Aku nuli ndelok gunung mau banjur nuli ngunculake lawang, lan sawise prei, pandhita siswa metu lan menehi tampilan. Dheweke nganggo klambi lan sandal putih salju lan nduweni lambe kissy lan rai sing ganteng. Dheweke ora ujar nganggo basa Inggris lan aku ora bisa ngomong basa Jepang, mula kita mung mesem, nganti ana sawijining wong tuwa sing ana uga ngunjungi kuil, dheweke bakal nyoba nerjemahake kanggo pari. Wong lanang ujar yen imam ujar manawa ana wektu nalika Jepang ora tatanan lan wong ngrasakake rasa sakit babagan penyalahgunaan tanah kasebut, lan ana masalah, akeh masalah, karo para dewa, utawa mungkin ana masalah karo taneman, nanging uga nalika ana wong sing menek ing Gunung Fuji lan kanthi minggah dheweke nyoba nggawe tatanan donya lan dheweke ndedonga akeh panen utawa dewa bakal ana kahanan sing apik lan jagad Jepang dadi tatanan lan liwat perasaan dheweke nggawe gunung. Nalika wong lanang wis nerjemahake, aku rumangsa ngerti misteri lan kebingungan ing pikirane dhewe, nanging aku uga ngerti apa sing dingerteni. Aku banjur takon bapak kasebut takon marang imam apa dheweke wis nate tekan gunung Fuji kanthi skala wutuh. Imam banjur nggegem lan goyangake, mula aku takon apa pariine ngrencanake menek wae kapan wae. Wong lanang loro mau ngobrol. Pungkasane wong lanang kuwi banjur ngegetake aku lan ngucap, "Aku percaya dheweke kandha," Ora! "

Alasan wong ora menek gunung Fuji macem-macem. Kadhangkala dheweke mung lali nglakoni. Ana udakara siji pembalap taksi Jepang ing New York City, aku manggon, lan dheweke minangka salah sawijining wong sing kelingan. Dheweke uga kelakon dadi supir taksi sing nggawa aku menyang bandara amarga penerbanganku menyang Jepang. Dheweke nyopir taksi Honda minivan anyar sing mambu apik lan duwe rantai kunci Gunung Fuji sing dihiasi saka kontak kasebut. Dheweke dadi bungah nalika ngomong yen aku bakal menyang Jepang kanggo menek Gunung Fuji. Dheweke ujar manawa dheweke ngrancang nggawe awake dhewe, nanging dheweke tetep lali lan bab sabanjure ngerti dheweke wis pindhah kanthi permanen menyang Amerika Serikat.

Kadhangkala alesan sing ora bisa mendaki luwih eksistensial tinimbang lali. Nalika sepisanan mangkat menyang Tokyo aku nemoni Kunio Kaneko, seniman sing nggawe cetakan kayu ing Gunung Fuji. Ing studio dheweke, saben tembok digantung karo gambar saka gunung - ing biru indigo, ing orangy-abang, ditutupi godhong emas, dibentuk nganggo tinta perak. Ana laci sing lengkap karo cetak Fuji lan rak kertu cathetan Fujis lan siji tembok kanthi gambar kimonos lan jaket bahagia lan sandal platform kayu tradisional Jepang sing nggawe sampeyan mlaku kaya sampeyan mabuk. Kaneko wis ana ing pungkasan taun pungkasan lan duwe rambut dawa lan pundhak sing amba, lan dheweke nganggo khakis rentak lan sneakers ijo Converse. Dheweke nyebarake gambar kanggo aku kanggo ndeleng lan ngandhani manawa dheweke dibagi dadi loro: taun sadurunge taun 1964, nalika udhara isih weruh lan Fuji mesthi katon saka latar mburi omah ing Tokyo, lan sawise taun 1964 Nalika polusi dadi ala banget, mula dheweke ora nate weruh Fuji kajaba ing mangsa mangsa tahan karat. Kaneko ujar yen dheweke mikir babagan gunung kasebut. Amarga dheweke katon rada ruangan lan wis nate ngetrapake karyane nganti tekan gunung, aku nganggep manawa dheweke wis menek, bisa uga kaping pirang-pirang. Nalika aku takon babagan iki, dheweke katon isin lan mangsuli, "Ora, aku durung tau menek." Dheweke nggambar sawetara cetakan kasebut lan digambar menyang laci. "Aku mesthi tetep adoh ing sisih ngisor supaya aku duwe tampilan sing sampurna," ujare. "Aku ora menek amarga yen aku ing gunung ora bisa ndeleng."

Ana akeh sebab wong Jepang sing menek Gunung Fuji. Dheweke munggah meneh amarga dhuwur lan cantik lan nduwe pemandangan gedhe, amarga ana sing nganggep manawa Gusti Allah tetep ana ing njero, amarga simbah-simbah mbah kakung padha munggah, utawa amarga menek gunung Fuji wis dadi kabiasaan sing kudu ditindakake dening masarakat Jepang sajrone ana sing bisa eling .Kanthi cara, atraksi sing ziarah ing ziarah Gunung Fuji minangka perkara sing apik banget. Wong Jepang mesthi ngurmati pemandangan lan pemandangan, nanging katon rukun kanthi alam palsu, mung ana ing Jepang sampeyan bisa nyemplung ing pantai lan ruangan ski ing lereng njero ruangan lan mlaku-mlaku liwat taman-taman pebbles sing wis dimanipulasi kanthi modulasi. lan wit kerdil lan godhong sing tepat. Kadhangkala, misale jek Jepang sing digawe saka buatan wong asli ing negara asli. Isine, simbolisme lan kasunyatan Gunung Fuji isih tetep. Gunung kasebut bisa uga duwe telpon mbayar ing puncak lan bir-bir dhewe, nanging digunakake tetep dadi papan sing liar lan ora rumangsa lan ora bisa dikendhaleni, gedhe-gedhe, lan ekstrem. Yaiku ora kaya sing dikarepake ing Jepang. Aku kepengin lunga menyang Gunung Fuji amarga mbayangake yen bakal dadi perjalanan menyang Un-Jepang, negara sing aku durung yakin malah ora ana, nanging mung ing impen nostalgia.

Nalika iku taun ala kanggo mbuwang Fuji, tenan. Musim pendakian resmi mbukak tanggal 1 Juli kanthi upacara ing dasar gunung ing kuil Sengen Jinja, lan biasane ewu pendaki bakal rawuh ing upacara kasebut lan munggah gunung ing dina kasebut. Ana sing bakal nganggo busana ziarah tradisional: kimonos lan celonone, sandal waraji jerami, topi kanthi jamur, kayu sing mlaku. Umume liyane bakal ana ing Gore-Tex lan T-shirt sing ujar yen gunung fuji: gunung paling dhuwur ing jepang lan sambutan ing desa sing luwih apik lan bungahku pemandangan esuk gunung fuji. Ing Tokyo ing dina sing padha, para pendaki sing kurang ambisius duwe upacara liyane ing Kuil Ono-Terusaki lan ngawasi kabeh 16 kaki Fuji miniatur; Pengamatan sing padha bakal ditindakake ing saben 40 utawa liyane Gunung Fujis miniatur liyane ing Tokyo. Nanging iki musim panas cuaca sing entheng ing Jepang. Ing sawetara minggu sadurunge dina mbukak rong typhoons liwat; sing pertama tekan Tokyo lan nular ing Fuji, nutupi rute pendakian nganggo salju lan ngisi dalan akses nganggo lumpur lan bathi, nalika mburi buntut nomer loro ditambahake kacau ing gunung kasebut. Upacara pambukaan ditindakake nanging dirawuhi kanthi jelas, lan akses menyang Fuji dhewe ditanggepi nganti 10 Juli, banjur ditundha maneh sajrone 24 jam liyane. Ing dina aku tekan ing Jepang, tanker Diamond Grace wis mbukak lemah lan lagi nandhang minyak mentah menyang Teluk Tokyo. Ing sisih kidul durung ana badai liyane, lan ing pulo Kyushu lumpur slaid mateni meh rong puluhan wong. Ing Tokyo gelombang panas nyandhang suhu ing ndhuwur 100 derajat, lan kabeh wong mlaku-mlaku ndeleng brigos lan gagap, nggambar bathuk nganggo cuci cucuk lan nggulung penggemar lacquer. Aku krasa panas banget amarga kudu ndhelikake srengenge saben sore ing kamar hotelku. Aku bakal dadi tumpukan menyang futonku lan ngrusak Bukin Kirin lan nguripake program Jepang sing diarani Jungle TV, sing dianakake dening wong lanang loro sing padha nindakake balapan ing mesin rowing nalika nganggo jas bisnis lan mulang supaya bisa masak bouillabaisse nalika dipoyok dening kethek. Aku wiwit mikir kenapa persis aku pengin menek Gunung Fuji, nanging, lan sawise ana gempa bunyut aku ngubengi ruangan hotelku, aku isih apik.

Gunung Fuji minangka gunung paling dhuwur ing Jepang. Puncak kasebut udakara udakara rong setengah mil saka sadhuwure segara, lan landheane duwe jarak 78 mil lan jembatan Prefektur Yamanashi lan Prefektur Shizuoka. Gunung kasebut minangka tumpeng gunung berumur 10.000 taun sing pungkasan nuli diluncurake ing taun 1707. Para ilmuwan percaya yen ora nyenengake. Sawijining gunung sing cedhak jenenge Yatsugatake luwih dhuwur tinimbang Fuji, nanging banjur dewi Fuji sing cemburu lan bellicose Konohanasakuya-hime mutusake kanggo ngalahake Yatsugatake supaya Fuji bisa dadi sing paling dhuwur. Puncak gunung pisanan sing didhaptarake digawe dening jamaah Shintoist sing jenenge En no Ozunu ing abad kaping wolu; Westerner sing pertama menek yaiku Sir Rutherford Alcock, konsul Inggris, sing munggah ing taun 1860 karo asu Scottie Toby. Gambar pendakian gunung paling tuwa ing donya, sing dicet nalika abad kaping limalas, nggambarake wiku sing minggah ing Gunung Fuji. Mung jamaah agama sing diidini minggah nganti abad XIX; wanita ora diidini nganti taun 1871. Rute pendakian Fuji enem dipérang dadi stasiun; rute sing dak rancang nduwe sepuluh. Jalan raya Fuji Subaru menyang Stasiun Fifth dibukak ing taun 1965, lan kanthi udakara teka jutaan pengunjung kanthi bis tur banjur masalah tong sampah lan erosi sing terus ngancam gunung. Gunung Fuji pancen ayu lan aneh banget simetris lan wong-wong wis nate percaya manawa gaib lan disucekake. Para penyembah Fuji paling seneng yaiku anggota mazhab Shintoist Fuji-ko, sing ngedegake, biksu Fujiwara abad kaping belas taun, mesthine menek Fuji kaping 128 lan urip dadi 106 taun. Peziarah Fuji-ko tetep ing pondokan kuil khusus ing dasar gunung, ngumbah awake dhewe ing banyu resik saka limang tlaga sing cedhak, diberkahi dening imam, lan banjur wektu munggah menyang dheweke ing puncak ing matahari. Sajrone abad pitulas lan wolulas, nganti 10.000 Fuji-ko bakal minggat saben taun, nanging dina-dina kasebut adoh banget karo para Jepang lan turis biasa.

Sadurunge budhal menyang Jepang, aku entuk pangenalan ing sawijining wong ing Tokyo sing jenenge Fumiaki Watanabe, sing arep ngajak aku nedha bengi minangka bagian saka program keramahan internasional resmi. Kabeh sing dakkenal yaiku dheweke bubar mundur saka jabatane minangka auditor internal ing anak perusahaan Exxon. Minat dheweke krungu saka perantauan aku manawa aku ngrencanake pendhak Fuji dheweke ngusulake ngluncurake nedha bengi lan tinimbang mangkat bareng. Iki kanggo aku kaget banget. Aku terus dilaporake manawa saben taun setengah juta wong sing lunga menyang Stasiun Kelima Fuji lan 200,000 mendaki puncak, nanging nganti saiki aku durung bisa nemokake wong sing wis nindakake. Aku wiwit kepingin weruh sejatine pengabdian Jepang kanggo menek ing Gunung Fuji ora abstrak lan konseptual lan kepiye melu pengalaman material ing sepatu lan mlaku-mlaku. Ternyata Pak Watanabe minangka pendhem sing ngalami material. Dheweke wis menek Fuji luwih saka sepuluh kali, dheweke mlebu ing kawah lan mudhun, lan ana 70 persen saka tujuane kanggo minggat atusan puncak paling dhuwur ing Jepang.

Sampeyan mutusake manawa Pak Watanabe lan aku bakal munggah bareng nanging nedha bengi kita bakal maju kaya sing direncanakake, lan ing sawijining sore aku numpak sepur menyang pinggir kidul Tokyo, ing kana dheweke lan garwane lan putra. Dheweke ketemu aku ing stasiun lan meh ora ana tembung sing dituju menyang dalan. Dheweke mlaku kanthi cepet, nyepetake sepedha, sing kaya ing saben sepedha Jepang aku ndeleng kurang dibangun lan kuwat, kaya Schiftn sing lima taun, lan duwe kantong plastik dibungkus kursi. Pak Watanabe kurang dhuwur lan kuwat banget, kanthi sirah balimbing lan mripat sing cerah lan awak cilik sing padhet. Ing cara sing paling apik, dheweke katon kaya Jimmy Cricket. Ing wengi kasebut, kita nyritakake babagan nedha bengi sing apik sing digawe Ibu Watanabe kanggo kita, babagan beda antarane Amerika lan Jepang, babagan kepriye tradhisi ing negara loro. Mrs Watanabe ngagem busana kasual gaya Barat, nanging dheweke mutusake nuduhake kimono resmi sing ujar manawa dheweke ora tau nganggo maneh. Sawise dheweke nggawa, dheweke mutusake kanggo ndandani aku. Kimono iki kelangan lan sutra lan abot kaya banyu. Iki mbutuhake jeroan khusus kanthi sabuk lan busur, lan pinggiran bantal sing ana ing sisih mburi. Butuh udakara udakara udakara 15 menit supaya bisa utuh. Banjur, nalika aku lungguh ana trussed kaya kalkun sing apik, Pak Watanabe wiwit ngetrapake rencana kanggo pendakian.

Mengko rong dina mengko nalika numpak bis sing uwal ing bukit-bukit sing tebing lan sawah ing antarané Tokyo lan Fujiyoshida, kutha ing dasar gunung sing arep dakbuwang. Bis iki kebak plancongan karo nggawa buncis-kothak bento-kothak lan sewengi. Watanabe nggawa rucksack gedhe lan nganggo klambi lengan panjang, rompi warna abu-abu, tali rumput wol, lan boots hiking nganggo tali abang sing padhang. Sapatu kasebut katon apik. Dheweke ujar manawa dheweke bisa menek ing sepuluh kaping sepuluh taun. Aku kepingin weruh apa dheweke saiki wis pensiun. "Ya, aku wis entuk kesempatan," ujare. Dheweke pindah ing kursi. Kabeh sing diucapake kaya ngukur lan elegan. "Rencanane aku saiki bakal munggah puncak paling dhuwur ing saben benua. Aku bakal miwiti karo Kilimanjaro, banjur Aconcagua, lan banjur, McKinley."

"Apa sampeyan bakal miwiti maneh?"

Dheweke ngangkat alis lan ujar, "Mungkin aku bakal entuk kesempatan."

"Piyambak?"

"Ya, aku percaya waé," ujare. "Kanggo ngandhani kasunyatane, Ibu Watanabe duwe masalah amarga dheweke dadi kesel banget ... kesel. Dheweke uga mlaku rada alon tinimbang wong biasa ..." Dheweke ngaso maneh banjur nambah, "Aku percaya yen aku kudu luwih sabar."

Mlebet Fujiyoshida, sampeyan ngliwati McDonald lan parlor judi pachinko lan banjur Gunung Fuji digawe saka kembang-mubur saka salvia abang lan ora sabar ing warna pink lan putih. Ora mung ana papan suci sing misuwur Fuji Sengen Jinja. Dalan dawa menyang kuil wungu lan ora ditanduri lan dijarak nganggo lantern watu lan wit abang sing dhuwur. Watanabe ujar manawa wit-witan kasebut diarani fujitarosugi, sing dijarwakake minangka "wit cedar boy Fuji." Ana ewonan aras sing ngubengi gunung, sing diarani wong-wong sing diarani Segara Tanduran utawa Hutan Ora Ana Pulang. Hutan iki minangka salah sawijining papan sing paling populer ing Jepang kanggo bunuh diri - saben taun sawetara badan tikel pulih ing kono - lan minangka salah sawijining papan sing paling populer kanggo dadi kepala agama. Ana meh 2,000 organisasi religius sing didaptar resmi sing ana ing sekitar gunung, kalebu sekte sekutu agama Nichiren Buddha, klompok Ho-Hana Sanpogyo sing nduwe iman, lan agama Fumyokai Kyodan. Nganti bubar diusir bubar, kultus Aum Shinri Kyo uga dadi markas ing kene.

Kita mandheg ing kuil Fuji Sengen Jinja lan mlaku ing sangisore wit cedar bocah menyang struktur utama, bangunan hiasan sing digawe saka kayu abang sing dibanting dadi cemlorot dening drizzle. Panggonan kasebut sepi, kajaba ana bocah cilik sing sinau babagan refleksi ing pari lan imam sing lagi nyembul ing kaos sikil putih, nutup awan. Imam kasebut enggal-enggal lunga, nanging dheweke setuju menehi versi berkat tradisional Shinto sadurunge. Dheweke ngajak dheweke ngadeg ing ngarepe kuil. Nalika dheweke nyenyuwun lan nyemprot drum tembaga sing cilik, udan wiwit tungkak lan gustine nyembur banyu ing wit menyang lemah.

Pungkasane tekan hotel, hotel sing paling dhuwur ing gaya Western sing nduwe taman hiburan dhewe, sing diarani Fujikyu Highland, sing kalebu obyek Ferris lan roller coaster paling dhuwur ing Jepang. Ing pekarangan hotel ana model skala 1: 200 sing paling dhuwur ing Gunung Fuji lan limang tlaga ing sisih lor; tamu bisa menek gunung cilik lan uga ngunjungi museum Gunung Fuji sing ana ing njero pucuk tiruan. Jendela gambar sing gedhe tenan ing lobi hotel bakal menehi tampilan Fuji sing nyata yen cuaca wis jelas, nanging ora, saengga sawise nedha bengi kita lungguh ing lobi lan ndeleng arah udan- ditutupi Fuji, ing sisih ndhuwur model skala Fuji, kanthi garis besar Fuji sing digawe glathi neon ing juru roda Ferris. Sampeyan bisa mlaku munggah ing Gunung Fuji, utawa sampeyan bisa mlaku (Balapan Pendak Gunung Fuji wis ditindakake saben taun wiwit taun 1948), utawa sampeyan bisa muter ing kursi rodha (pisanan rampung ing taun 1978), utawa sampeyan bisa ngenteni munggah nganti sampeyan wis tuwa banget (kaya biyen Ichijiro "Super Eyang" Araya, sing minggah nalika umure 100 taun, utawa Hulda "Eyang Whitney" Crooks, sing nate nindakake 90 taun). Utawa sampeyan bisa nunggang jaran menyang Stasiun Pitu, titik penyewakan jaran, banjur mlaku maneh. Esuke, bareng Pak Watanabe lan aku lagi lungguh ing kedinginan kadhemen ing Stasiun Kelima wis siyap-siap kanggo pendakian, ana wong lanang sewa jaran mlaku lan ngenalake aku menyang ponyo, Nice Child. Wong kasebut nganggo topi Budweiser lan boots karet sing duwe driji sikil. Becik Bocah katon kaya kursi gampang sikil papat, lan aku pancen kepenget ngajak wong lanang iku miturut saran yen aku numpak tinimbang mlaku. Dina sing kepenak tenan menek gunung. Akeh jamaah ing treler iki nganggo kantong, lan mung pemandangan sing bisa kita deleng yaiku toko hadiah Fifth Station lan mesin vendo rokok sing ukara dina iki aku ngrokok dicithak paling ora satus kaping. "Aku percaya mung kari tebu sing bakal menek dina iki," ujare Pak Watanabe karo ndeleng sekelompok pendaki sing lagi mangan bal pari lan asu panas lan bengok-bengok.

Sawise Pak Watanabe ngomongake aku ora nyewakake Nice Bocah, aku tuku pakku lan ngencengi lenganku lan mlebu ing toko hadiah lan tuku tongkat tradisional para jamaah - polos lan alun-alun, kanthi lonceng jingle nggantung saka sisih ndhuwur menyang bangsal mateni roh jahat lan akeh ruangan kanggo yakiin, merek sampeyan bisa diobong ing tongkat sampeyan ing saben stasiun ing sisih ndhuwur. Aku uga pengin tuku cookie utawa cheesecakes utawa patty kacang utawa jinise, utawa biskuit Milk Pie ing kothak sing ujar, fujisan: alam iku sejatine ana. yen sampeyan nesu utawa gugup ngambali sesambungan karo alam. Masalahe aku wis nate nyeluki belut, lan sawetara gurita sing ketik ing hotel 7-Eleven cedhak hotel.

Kita ngrancang menek ing Stasiun Kelapan kanthi srengenge, nyawisake wayah sore ing gubug gunung, lan tangi ing wayah awan 2.00.00 kanggo ngrampungake pendakian supaya kita tekan puncak kanthi srengenge. Kita wis entuk papan ing gubug sing diarani Fuji-san Hotel. Saka swarane asale aku ngira iki gubug mewah, nanging Pak Watanabe muter-muter lan njanjeni manawa kabeh penginapan ing gunung luwih gubuk tinimbang hotel. "Apa sampeyan ngerti kepiye sutra? dheweke takon. "Dheweke manggon ing rak kayu. Yaiku gubuk - gubuk sutra."

Aku dicekel aback. "Sampeyan tegese gubuk kasebut infested?"

"Ora," wangsulane Pak Watanabe, "gubuk-gubuk kasebut duwe rak, lan uga kita cacing."

Aku mlaku sawetara mburi, mlaku lan ngubengi watu lava lahar ireng lan pebbles abang abang. Terrain kasebut luwih akeh lan ora trep. Ing dina sing surup mesthi wis ganas. Larks rock ngepung, lan suket ijo tuwuh ing sangisore gondho, nanging yen gunung kasebut kosong. Sawise udakara udakara jam setengah jam, mula aku kepingin weruh endi sing bakal ngilangi awake dhewe ing malang sing kaya ngono. "Kita bakal ing stasiun Enam mung sawetara menit liyane," ujare Pak Watanabe. Dheweke ragu-ragu nalika ngenteni driji ing lambene banjur kandha, "Ana kono gubuk ramping sing cedhak banget." Ing sawetara menit, kita tekan stasiun, ana gubuk kayu gedhe kanthi gubug unisex sing apik ing jejere, loro-lorone nempuh ing gunung kaya lumbung. Ing gubug gedhe sampeyan bisa diwenehi merek kayu lan tuku krupuk lan cenderung lan salah siji saka tikel bir, uga canister saka Gunung Fuji Selamat Gunakake Oksigen saiki. Udakara 40 pendaki lagi nggiling, nempel lan ngetokake kringet lan ngombe. Ana wong wadon tuwa sing katon apik nganggo klambi pajama, njupuk gulps saka canister oksigen, lan wong lanang nganggo gulps oksigen sing gantian karo sw bir bir. Sekawan wong Angkatan Laut A.S. sing mlebu ing gubug. Dheweke koyone cukup bungah. "Heh!" siji saka wong-wong mau hollered. "Sapa ana sing nggayuh?" Aku lunga ing njaba, ing kana ana sekumpulan siswa Cina sing mangan iwak garing lan cookie lan njupuk gambar-gambar sisane. Loro wong padha ngomong ing saben ponsel lan anteng-anteng kanthi ecstatically. Salah sawijining bocah wadon Cina teka karo aku, "Aku pengin ngomong basa Jepang! Kita kepengin nganggo basa Inggris! Nanging kepala kita wis kebak karo wong Jepang!"

Watanabe pengin maju ing ngarep, saengga kita enggal-enggal lunga lan ngrampungake dalan terapi nganti sawetara jam liyane. Nalika iku mega saya mandheg, lan ing ngisor iki, kita bisa ndeleng tembelan ijo sing amba, Pak Watanabe ujar minangka papan pelatihan Angkatan Diri Pertahanan Jepang lan sawetara 117 lapangan golf sing ana ing dasar gunung. Aku pengin ndeleng tampilan kanggo sawetara wektu, nanging jalur kasebut wis clogged karo pendaki liyane, mula kita terus lan terus. Kita ngalahake para siswa Tionghoa menyang Stasiun Pitu lan mlebu kanggo njaluk kayu merekku. Stasioner stasiun kuwi wong enom sing rambute ireng lan pipi abang-abang. Dheweke nyelehake aku menyang geni sing kobong ing tengah gubug banjur narik wesi branding sing lagi ana ing njero. Sawise mbayar $ 2, dheweke menehi teken kayu kanthi simbol - sawetara karakter Jepang lan gambar Fuji. Banjur dakkandhani yen dheweke wis kerja ing gubug ing 20 taun lan dheweke minangka generasi enem saka kulawargane kanggo mbukak. Ing mangsa adhepan dheweke kerja ing stasiun gas. Sajrone musim pendhak rong wulan, dheweke ninggalake garwane lan anak-anake ing dataran dataran lan teka ing Stasiun Pitu karo Ibu, lan dheweke ora mundur nganti sawise Festival Kebakaran Yoshida, sing nandhingake musim iki. Ing sawijining rame, dheweke nyepelake 600 pendaki. Ing dina sing alon, ujare, dheweke bakal sepi. Watanabe lan aku tekan Stasiun Kelapan rong jam mengko. Yaiku, kita entuk pisanan saka Pitu Balai. Pitu Stasiunwolu bakal mandheg kanthi rute kira-kira udakara jam. Kabeh stasiun ing Fuji minangka bisnis kulawarga sing duwe pamilik sing padha satus taun utawa luwih, lan padha seneng karo kompetisi sing ana ing sistem pasar gratis. Stasiun Lapan kaping pisanan nimbali dhéwé minangka stasiun Authentic Eighth Station; sing nomer loro nyebat panggilan dhewe minangka Source of Station kaping wolung; sing nomer telu yaiku Stasiun Kelapan Nyata. Kadadean kasebut, Stasiun Kelapan kami, Hotel Fuji-san sing ora duwe kepenak, minangka kaping pitu ing Stasiun Kelapan. Ing wektu kita ngliwati enem stasiun sadurunge, iki sedhih banget, lan aku kepengin mangan lan nggunakake pondokan sing cedhak. Stasiun stasiun Fuji-san minangka wong lanang sing kumis lan driji rereged rokok. Nalika kita tekan dheweke lan sawetara kanca sing njagong ing jero gubug nonton game Yankees sing yaiku kendi Jepang Hideki Irabu nggawe debut. Télévisi lan kobongan dadi fasilitas pondhok. Yen ora, sampeyan dipasang karo bangku kayu sawetara ing kamar utama lan, liyane, rong level platform kayu sing nggawe tempat tidur komunal - rak sutra. Pak Watanabe nyengirut nalika dheweke weruh aku nliti kwartal. "Ing gunung kanggo wanita iku banget ... atos," ujare. "Aku percaya yen dewi Fuji dikira cemburu banget lan ora nyenengi para wanita pendaki."

Amarga cuaca sing banter banget, gunung kasebut mboten sepi ing wengi iku.Biasane ana udakara udakara satus wong ing hotel kasebut, nanging mung ana loro karyawan Sony enom saka Nagasaki lan telu kanca kanca stasioner. Wong Sony turu langsung turu. Liyane kita mangan nedha bengi sangu banjur nyoba dadi pemanasan ing geni ing jejere tivi televisi. Aku mandeng menyang njaba kanggo ndeleng apa sing dakdeleng saka 11,000 kaki munggah. Nalika ana wengi adhem, ireng, lan tutup awan isih tetep mbukak; ing ngisor iki aku bisa ndeleng lampu-lampu cilik Fujiyoshida lan karnaval roda Fujikyu Highland Ferris.

Sawise aku mlebu maneh, Pak Watanabe nawakake kabeh wong sing nyenengake: Kripik banana lan koktail Johnnie Walker Black lan Takara Multi-Vitamin Water. "Sehat banget," ujare marang aku, nyekeli kaleng banyu Takara lan cangkir plastik. "Iki duwe mineral sing penting. Tulung, supaya dakwenehi." Kanca kanca stasioner ngenalake awake dhewe dadi Boss-o Guide-o, Pandhuan-o Carpenter-o, lan Imam Shinto. Boss-o nerangake manawa dheweke ngurus kabeh pandhuan sing kerja ing Gunung Fuji. Sawise scotch kapindho lan Banyu Multi-Vitamin sing ditawakake bakal dadi pandhuan asisten nalika musim panas. Pandhu-o Carpenter-o minangka asisten pandhuan gunung ing musim panas lan tukang kayu ing Fujiyoshida nalika musim dingin. Dheweke dadi sedulur saka Pak Shinto Imam, sing dadi imam Shinto lan uga tukang part-time. Pak Imam ana wong lanang sing duwe rambut semibald liar sing nduwe rokok Virginia Slims Menthols lan ngagem mantel berlapis, andhuk kain terry ing gulu, kacang buncis, lan boots karet ing ndhuwur lutut, sing duwe gabungan efek nggawe dheweke katon kaya petinju abot tibane sing nganggo busana silang. Dheweke terus ngeculake rokok dheweke karo salah sawijining stasiun mandheg lan banjur nguncelake kacang buncis kasebut lan ngusapi rambut sing isih ana nalika nggegirisi ing basa Jepang. "Kok guyonane!" Pandhuan-o Carpenter-o njerit marang aku, nuding Pak Imam. "Iki guyon Jepang!" Bahkan Pak Watanabe, sing bisa uga dadi manungsa sing paling apik lan apik ing bumi, ngerungok pari kasebut. "Kanggo ngandhani apa sing bener, aku percaya yen pancen edan," bisik kasebut marang aku. Ing wektu kuwi kita kabeh duwe akeh lan akeh multivitamin. Pak Imam wis njupuk sentimental, lan nalika rampung kanthi rutin rambut rambut dheweke pengin aku lungguh ing lungguh utawa ing jejere dheweke lan katon gambar. Aku duwe keraguan, nanging dadi gambar sing dijupuk saka bayangane sing dibuwang dening Gunung Fuji nalika sunrise - segitiga warna abu-abu sing sampurna lan ngliwati segara laut, kaya sing apik banget.

Ing wektu kasebut, ora ana gunane kanggo turu, amarga kita bakal tangi sajrone jam kanggo ngrampungake pendakian. Aku mudhun ing beting lan ngrungokake wong-wong Sony sing ngorok lan udan nalika wiwit mabur, banjur adus, banjur mbanting ing gendheng timah ing Hotel Fuji-san. Jam sekitar esuk, aku keprungu poncos. Sawetara rong pendaki wis teka ing hotel, udan udan ing kali, lan ing njaba dalan aku bisa ndeleng lampu sing ana ing papan sing dhuwur banget. Umume para pendaki nganggo lampu ing sirah, saengga sauntara banjur adegan katon kaya ekspedisi pertambangan ngisor tinimbang regangan akhir pendak gunung. Kita nganggo klambi cepet-cepet, banjur Pak Watanabe ngelingake aku babagan akhir pendakian. "Apa sing wis ditinggalake yaiku 800 meter pungkasan sing nyerang jantung," ujare, ndeleng kanthi temen. "Sampeyan kudu menehi informasi marang aku sadurunge wis kesel banget." Pendhaki umume nggawe kabeh sing ana ing kedhung peteng, saben ana headlamp Cyclops mencorong ing tengah bathuk. Kita njupuk papan ing dalan lan wiwit nyandhak pungkasan tajem.

Baris lampu pendaki saiki wis tekan puncak lan tekan stasiun sing kaping pitu, lan ora ilang. Udan udan ing Gobs, mudhun kanthi angel lan angel, lan pedhang banjur munggah dadi tembok putih sing padhet; Aku ora bakal ngerti yen kita wis tekan puncak kajaba Pak Watanabe ujar manawa kita tekan puncak kasebut lan kudu mandheg ing ngisor papan perlindungan lan duwe panganan. Kawah ana nanging aku ora bisa ndeleng, lan ing saindenging Jepang saya nyebar ing ngisor kita, nanging sampeyan ora bakal ngerti, lan ana akeh wong ing saindenging kita, nanging aku ora bisa nggawe dheweke sanajan bisa uga mung sawetara adoh. Aku ora preduli. Aku wis seneng banget nganti tekan puncak kasebut. Aku minangka perkara paling dhuwur ing Jepang! Aku pengin mbukak ngubengi kawah, nanging angin udakara udakara udakara 60 mil sak jam, mula ateges bisa mlaku miring.

Cara para pendaki biasane ngirim surat ing kantor pos Gunung Fuji ing puncak kasebut lan mundhak ngubengi kawah menyang saben loro ing papan pariwara sadurunge mudhun. Watanabe nyaranake kita kudu ngliwati kantor pos lan tempat suci lan langsung mudhun. Aku kepengin nginep. Kita nyekel swara lan iku ikatan, nanging banjur angin nulungi aku angel banget. Aku entuk merek puncak resmi menyang kayuku lan banjur mudhun menyang kabut, ngusapake tumit sing pertama menyang pucuk, lembaran udan ing rai.

Sedhela, kabeh wong sing ndeleng Gunung Fuji pengin nulis geguritan babagan utawa nyritakake babagan kasebut utawa nggawe gambar. Iki digambarake dening panulis ing abad kaping wolu minangka "wujud sing apik banget sing ditutup nganggo salju putih sing paling murni ... ngelingake salah sawijining wanita sing nganggo busana apik nganggo busana mewah kanthi jero werni putih murni sing ditampilake ing pinggir kolar dheweke" - ing tembung liyane, kaya lady karo tali bra dheweke nuduhake. Artis Fuji sing dadi kekarepane yaiku cetak cetakan abad kaping 19 yaiku Katsushika Hokusai, sing nggawe gambar ing puncak suwene 70 taun. Hokusai asring nyebutake minangka ketagihan seni kejam lan kadhangkala nggunakake jeneng Hokusai the Madman. Telung puluh Enem Pandhuan Gunung Fuji, koleksi cetakan, diterbitake udakara 1823 lan dadi hitung gedhe ing Jepang. Hokusai nggambarake Fuji ditutupi salju, katutup salju salju, gundhul, didhelikake kalem, dipadhahi mega umbrella, ing cuaca sing apik, kanthi jemaah munggah, karo kembang mandhi ing ngarepe, kaya sing katon saka busur saka kapal, lan dideleng saka jembatan ing Tokyo. Ing sawetara gambar, gunung kasebut ngebaki ruang paling akeh, dene ing liyane uga mung pucker ing cakrawala nalika latar sing didominasi bocah-bocah wadon geisha sing nduwe utawa wong sing nggawe tong minyak utawa wong nyoba ngomong jaran menyang mlaku-mlaku liwat jembatan. Sawetara taun sabanjure, nalika Hokusai umur 74 lan kuwatir karo karir, dheweke ngetrapake maneh kanthi nerbitake koleksi anyar, One Hundred Views Mount Fuji. Minangka hit liyane. Hokusai minangka salah sawijine wong sing ora bisa ngganggu 93 kaping sajrone urip lan ngganti jenenge 20 kaping, nanging sajrone 70 taun dheweke nggawe gambar Fuji, gambar gunung kasebut ora nate ganti; iku mesthi tajem, sisih sempit, pucuk, jembar, lan mung gunung sing paling angel sing bisa diarep-arep.

Nalika tekan ing ngisor gunung, Pak Watanabe njaluk ngapura babagan cuaca kasebut lan ujar manawa dheweke kepengin banget supaya aku bali maneh supaya bisa ndeleng Gunung Fuji ing dina sing apik - saengga aku bisa ndeleng Mount Fuji sakloron. Aku pitutur marang dheweke, yen aku ora nguciwani banget lan yen iki katon kaya Jepang kanggo ndeleng gunung kasebut, luwih sithik karo mripatku tinimbang karo mripatku. Aku dadi pendaki materi nanging aku wis menang ing sisih konseptual.

Yen pengin pandangan, aku ujar, dheweke bisa terus bali ing roda Ferris ing Fujikyu Highland. "Mesthine," ujare Pak Watanabe. "Nanging, aku ora percaya yen kita bakal duwe wektu utawa kesempatan kanggo numpak kendharaan kaya ngono." Dheweke bener, mula kita mung ngombe klambi sing direndhem lan nyemprot kerikil metu saka bootshehe lan nuli numpak bis sabanjure bali menyang Tokyo, lan sadurunge aku lunga saka Jepang, aku tuku dhewe kanggo ndelok Potongan Telung Tiga puluh Enem saka Hokusai saka Gunung Fuji.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca