22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Des Linden Ora bakal padha
Des Linden Ora bakal padha

Des Linden Ora bakal padha

Wulan kepungkur, Desiree "Des" Linden dadi wanita Amerika pertama sing menang ing Marathon Boston ing 33 taun. Kanggo Linden 34 taun, sing nglatih ing Proyek Jarak Hansons-Brooks, ngrusak tape ing balapan utama yaiku suwe banget. Sanajan dadi juara Olimpiade kaping pindho lan salah sawijining pelari dalan Amerika sing paling sukses ing dekade kepungkur, Linden ora tau menang judhul nasional. Dheweke teka ing nomer loro ing 2016 USFF Kejuaraan Half Marathon, nambahake pesaing résumé kanthi juara pungkasan: ing Marathon Olimpiade Ujian Taun A.S. 2012, Marathon Boston Boston, lan 2010 Marathon. Miturut Linden, kemenangan paling gedhe saka karier dheweke sadurunge ing Boston yaiku "mbokmenawa minangka pacangan setengah Taun Anyar ing Taman Tengah." Dhiskusi babagan upgrade.

Nanging, Linden bakal mudhun dadi juara World Marathon Major. Aku ngomong karo Linden babagan dampak psikologis saka bobot kaya ngono.

Kabeh iku Gravy

Blark post-marathon pancen nyata. Nanging sawise adoh saka akeh maraton kanthi podium utawa top-five rampung nanging ora menang, Linden ujar Boston 2018 rumangsa kaya "kemenangan sing lega."

"Pungkasan taun [nalika rampung kaping papat], aku nandhang depresi sing asor lan aku ora ngerti yen iki bakal kelakon lan kepingin weruh apa karir saya rampung lan liya-liyane. Iki wektu, kabeh mung gravy. Aku wis ngatasi masalah sing saya suwe saya apik. Aku ngerti yen iki apik banget, asale saya apik, "ujare Linden.

Dheweke Bisa Nampa Resiko

Minangka klinis olahraga sing atlit kudu tetep luwe minangka syarat kanggo sukses ing mangsa ngarep. Minangka pangerten sing sempit iki, kemenangan Linden sing anyar bisa uga bisa ngrusak geni sing kompetitif. Apa maneh, kepiye sampeyan bisa menang ing Marathon Boston? Nanging Linden rumangsa, kanthi sukses, bisa nggayuh kekarepan kanggo menang ing Bostonluwih gampang bisa nggayuh mupangat.

"Aku ngarang kabeh latihan kanggo Boston lan nindakake gawean patang taunngelingi balapan kasebut, "ujare. "Sawise menang, ngidini aku balapan beda. Aku bisa njupuk risiko; ora apa-apa yen tiba. Aku mburu PR. Aku bisa ngejar utama liyane. Apa wae uga. Aku bisa nindakake kanthi taktik sing beda tinimbang sadurunge, amarga saiki aku wis nglakoni salah sawijining perkara sing dakkarepake.

Nganggo Apa sing Dikirim

Minangka adoh babagan jadwal kompetisi dheweke, Linden ujar yen dheweke kepengin dadi "tenan picky." (Iku diumumake sadurunge minggu iki, Linden nglakokake NYRR New York Mini 10K ing Central Park ing wulan Juni.) Balapan masa depan bisa uga kalebu sawetara prastawa flat sing mesthi menehi dheweke nembak PR ing pertengahan thirties, nanging Linden mesthi prioritise saingan ing acara marquee kaya New York utawa Boston Marathon ngejar cepet-cepet. Kanggo dheweke, kabeh babagan racing.

"Kamenangan ing Boston bisa uga dadi salah sawijining maraton sing paling alon ing karirku, nanging sing paling istimewa," ujare Linden. "Aku ora bakal peduli babagan kapan iki menang."

Dheweke Perlu Win Sing

Aku takon marang Linden apa pentinge kemenangan utama yaiku babagan validasi karier maraton. Sawise kabeh, dheweke dadi Olimpiade rong wektu sing nuduhake konsistensi sing luar biasa minangka pelaku kelas kelas. Dheweke bisa mbukak mung angel sajrone mil terakhir balapan wulan kepungkur lan isih duweni potensi yen dilebokake kaping pindho yen, contone, roda ora lunga menyang Mamitu Daska Ethiopia.

"Iki aku ngoyak, utamane nalika aku ngerti yen aku mung bisa nindakake kaping pindho," ujare Linden. "Aku pengin menang mung kanggo ujar manawa aku menang maraton - sanajan iku bakal tegese mundhak lan nindakake balapan sing luwih cilik. Sing penting banget kanggo aku, babagan mung nuduhaké résumé sing penting. Aku rumangsa mung nguber statistik baseball kanggo wektu sing dawa, kaya 'top lima ing saben utama nalika luwih saka 65 derajat.' Mung statistik bodho sing apik nalika katon, nanging sampeyan isih butuh sorotan kasebut. Dadi luwih becik supaya bisa rampung. Aku ora ngerti apa sing bakal dak pikir yen ora kedadeyan, nanging aku seneng ora kudu mangsuli pitakon kasebut. "

Dheweke ora bisa njagong ing Aliran

Saliyane dheweke kompetitif, Linden ngakoni yen dheweke ringkes nglipur konsep pensiun sawise Boston. "Wiwitane, aku kaya," Aku mung arep nyumerepi dheweke amarga ora bisa luwih apik tinimbang iki, "ujare. Pikirane kuwi ora suwe.

"Aku nyoba kanggo nggambarake awake dhewe nalika ndeleng ing Boston, lan aku ora bisa. Aku ora peduli yen aku menang maneh, nanging ora bisa mbayangake duwe kemampuan kanggo bersaing lan mutusake kanggo nonton mung. Aku seneng melu balapan sing gedhe tenan lan cocog karo para pelari sing apik banget kanggo ndeleng papan sing pas. "

Tags: Marathon, Boston, Running, Women's, Stack Article, In Stride, Health

Share Karo Kanca-Kanca