22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Tampilake ing Petunjuk
Tampilake ing Petunjuk

Tampilake ing Petunjuk

Crita iki asline muncul nang OnEarth. Waca liyane babagan liar lan iklim ing OnEarth.org.

Anggota petugas pemadam kebakaran ngaso saka pertarungan bledheg.

Sadurunge wulan iki, wong 20 taun nggambar api ing gunung Idaho dipateni dening wit sing ambruk, nggawe dheweke wong nomer rolas kanggo mati ing operasi pemadam kebakaran alas ngubengi negara ing taun iki. Nalika rawuh ing panguburane sawetara dina mengko, meh 300 saka petugas pemadam kebakaran AS Kehakiman njejeri ing njaba Moskow, Idaho Gereja Nazarene kanthi peralatan kerja sing nylametake - kemeja warna kembang kembang sunter sing diluncurake dadi celonone celonone ijo-ijo - lan nonton bagpiper lan pengawal pakurmatan mimpin kulawarga Anne Veseth menyang papan suci.

Aku dadi petugas pemadam kebakaran liar ing musim 2003 lan akeh wektu ing saubenging para kru Layanan Forest nalika nulis buku babagan megafires, mula aku ndeleng mripat petugas pemadam kebakaran nyuwek saka asap lan kringet. Nanging aku ora tau ndeleng akeh rai sing angel, lan aku durung nate mirsani akeh prekara sing kaya ngapa amarga pati Veseth wis dijaluk.

Iki amarga dina sadurunge dheweke dipateni, kru 20 wong "terlatih" hotshot "- sing padha karo layanan Kehutanan Kehutanan saka Navy SEALS - tiba ing geni Steep Corner ing ngendi Veseth tilar donya nanging ora gelem melu ing operasi pemadam kebakaran. Dheweke dianggep minangka "ora aman," miturut laporan, dheweke banjur ngajokake nerangake keputusan kasebut. Kepemimpinan para punggawa yaiku jumlah wit sing mati lan lemah, sing dikenal minangka "snags" - mula tiba ing petugas pemadam kebakaran. Salah sawijine snags nuthuk wit sing mateni Veseth.

Ing mangsa geni didorong panas lan kahanan garing sing wis kabukten ing antarane sejarah A.S., pati Veseth nuduhaké kebakaran kanggo petugas pemadam kebakaran lan debat babagan kabijakan sing tepat kanggo ngatur wildfire ing jagad pemanasan. Kanthi anggaran petugas petugas petugas pemadam kebakaran $ 948 yuta kanggo 2012 meh kesel, nanging pirang-pirang wulan mlebu musim kira-kira biaya $ 1,4 milyar, agensi -ing pembalikan utama kabijakan federal sing diadopsi ing taun 1995- wis cepet mangsuli meh kabeh bledheg ing upaya supaya api-api cilik ora bisa dikendhaleni. Yaiku, sanajan ngrasakake jangka panjang ekosistem alas lan kemungkinan kabijakan anyar kasebut bisa dadi luwih gedhe kanggo kebakaran luwih mbebayani ing mangsa ngarep. (Waca OnEarthJangkoan sadurunge babagan iki shift kontroversial ing kabijakan kebakaran.)

Ana uga biaya manungsa potensial kanggo sikap sing luwih agresif: umume petugas pemadam kebakaran kedadeyan ing tahap awal operasi petugas pemadam kebakaran, nalika tim cilik utawa individu bisa njupuk bledosan tanpa manajemen, komunikasi, utawa kawruh babagan terrain lan cuaca. "Serangan dhisikan" asring dumadi saka macem-macem petugas pemadam kebakaran lokal, negara, lan federal, sing bisa mbuktekake angel koordinasi lan bisa uga duwe cara sing beda kanggo operasi petugas pemadam kebakaran sing paling dhasar. Laporan hotshot ing geni sing mateni Veseth nggambarake kahanan kaya ngono. Dikirim ing SAFENET, sing ngidini karyawan Layanan Kehakiman nglaporake keprihatinan keamanan, kanthi ora dilaporake, laporan kasebut nyatakake manawa operasi Steep Corner nglanggar wolung 10 Pesanan Bomba Bebas 10 - aturan keamanan dhasar kanggo petugas pemadam kebakaran liar.

Nalika hotshot teka, operasi petugas pemadam kebakaran wis dipantau dening Asosiasi Perlindhungan Kayu Langit-banyu, organisasi pribadi, tanpa keuntungan sing diwenehake dening Departemen Tanah Idaho kanggo nglawan kebakaran ing tanah pribadi, umume dikontrol dening perusahaan pembalakan. Kobongan mau diobong ing kayu lan lebu sing isih kari ilang saka panen kayu. Laporan dening kru Flathead Hotshots, sing didhasarake ing Montana, negesake sawetara masalah keamanan, kalebu:

  • GAMBANG SAFETY INGKAP: Nalika hotshot teka, akeh petugas pemadam kebakaran ing pemandangan, kalebu komandan insiden, ngagem jins lan ora nganggo sandhangan geni sing dibutuhake miturut aturan pemerintah, miturut laporan SAFENET. Dheweke uga ora nggawa papan perlindungan geni - tenda reflektif sing bisa petugas petugas pemadam kebakaran lan numpak ing ngisor supaya aman. Akeh sing mbukak chainaws tanpa peralatan safety sing cocog, ujare laporan kasebut.
  • KOMUNIKASI & KOMUNIKASI POOR: Tliti gambar kasebut nggambarake upaya sing ora disengaja, kanthi "hodge-podge" petugas pemadam kebakaran sing makarya ing tim kanthi komunikasi sing ringkih lan arah sing kurang saka komander. Wutah geni sing mbebayani lan wit-witan misahake para kru, ujare hotshot, uwal saka jeblugan angel lan ngeculake saka zona keamanan lan pitulung. Pimpinan hotshot nemoni kru geni sing dadi tahanan tahanan sing bola-bali diusir dening geni lan dipeksa nyemprot wit-witan lan wit-witan sing ana ing ndhuwur.
  • ASSISTANCE AERIAL AERIAL: Hotshot ujar bola-bali njaluk Helikopter nyelehake banyu ing geni sing ngancam kru penjara, nanging ora ana gunane. "Wong-wong sing ngarahake tetes helikopter ora ana pengalaman sithik utawa nggunakake helikopter lan duwe helikopter nyelehake banyu tanpa ngresiki garis personel," ujare hotshot.
  • UNCLEAR ESCAPE ROOTES & ZONES KESELAMATAN: Hotshot ujar manawa para pimpinan Steep Corner murub ora standar marang postingan, njaga komunikasi antarane petugas pemadam kebakaran, lan netepake rute uwal lan zona keamanan. Iki minangka prosedur paling dhasar sing nyegah cedera lan kematian ing antarane petugas pemadam kebakaran liar.

Ahli petugas pemadam kebakaran ujar masalah khusus sing didakwa dening hotshot ing geni Steep Corner nuduhake apa sing kedadeyan nalika sumber petugas lan petugas pemadam kebakaran wis saya lancip, amarga wis ngalami musim kebakaran ing taun iki lan Layanan Kehutanan "prentah awal serangan" sing agresif.

Peralihan kebijakan kasebut "nempatake petugas pemadam kebakaran kanthi risiko luwih gedhe, lan nambah biaya," ujare Bob Mutch, sing ngentekake 38 taun ing Service Forest lan saiki dadi konsultan liar. "Kita cepet-cepet wong tanpa dhukungan."

Andy Stahl, direktur eksekutif kelompok pengawas perhutanan non-profit Karyawan Layanan Kehutanan kanggo Etika Lingkungan, nyatakake yen petugas pemadam kebakaran asring ana ing risiko paling gedhe nalika lagi balap lan mabur liwat wildfires. Pancen, nemoni petugas pemadam kebakaran ing taun iki amarga kacilakan pesawat. "Punapa mawon petugas pemadam kebakaran minggat menyang pesawat, kasempatan pejahipun cekap munggah kaping sepuluh," ujare Stahl.

Sawetara agensi saiki nyelidiki kahanan ing geni Steep Corner, kalebu Administrasi Kesehatan lan Kesehatan Pekerjaan federal, lembaga Idaho Lands (sing ngawasi tanah negara), lan divisi penegak hukum Forest Service. Pemimpin Asosiasi Perlindungan Kayu Clearwater-Potlatch lan Hutan Nasional Nez-Perce Clearwater ujar ngono Masalah sing diidentifikasi dening hotshot didandani sadurunge kacilakan.

Lumantar juru bicara, anggota kulawarga Veseth ujar manawa dheweke nemoni pengadilan babagan kedadeyan sedane nganti investigasi rampung. Kulawarga dikhususake kanggo layanan umum lan petugas pemadam kebakaran. Ibune Veseth minangka perawat, adhine mbarep yaiku paramedic, lan adhine minangka petugas pemadam kebakaran veteran pitung taun. Ing taun 2010, Veseth njaluk sadulure supaya mbantuk golek tugas; taun kepungkur dheweke gabung karo kru geni ing Distrik Fork Ranger Lor ing Hutan Nasional Clearwater, mung sawetara jam nyopir saka omah dheweke. Dheweke semangat banget mlebu karo tim sing dikirim kanggo perang liar ing Colorado lan Arizona ing awal taun iki. Nalika dheweke tekan geni ing Steep Corner, Veseth 10 dina adoh saka miwiti program gelar liyane ing Lewis Clark State College, ing dina dheweke sadurunge sinau babagan mekanik otomatis. Kulawarga ngandhani Associated Press dheweke pengin fokus ing ekologi alas.

Ing njaba gereja, sawise koper lan lonceng, kulawarga Veseth mlaku liwat rong jajaran petugas pemadam kebakaran, minggah truk petugas pemadam kebakaran ing sadhuwure, lan alon-alon mlayu. Petugas pemadam kebakaran diantrekake dalan, banjur numpak truk kanggo mlebu prosesi sing cendhak.

Nanging dheweke ora bisa tetep dawa. Kanthi suhu udakara 95 derajat nggawa bla blaangan ing Idaho, Washington, lan California, dheweke dibutuhake maneh menyang papan kerja.

Tags: Politik, Alam, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca