29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Monkey Penyakit Paling ala Kanggo Pariwisata Florida
Monkey Penyakit Paling ala Kanggo Pariwisata Florida

Monkey Penyakit Paling ala Kanggo Pariwisata Florida

email Email

Florida Tengah dipadhakake karo kethek rhesus. Digawa menyang Negara Sunshine ing akhir taun 1930-an dening operator pelancongan enterprising sing jenenge Colonal Tooey, kethek kasebut ngenggoni taman alam ing Taman Udakara 6,000-acre, nanging saiki wis katon roaming nganti tekan Jacksonville lan Sarasota.

Tooey dilaporake kepengin nggambarake sukses ing film 1939, Tarzan Golek Anak lanang, lan ngimpor kethek kanggo promosi wisata ing alas. Ora sadhar yen dheweke bisa nglangi, Tooey nempatake ing pulau lan ngidini wong baka. Dina iki dikira bisa luwih saka 1.000.

Nalika Florida biasane obah kanthi cepet (waca: pythons) kanggo nyoba lan ngemot spesies invasif, para kethek wis muga-muga nuwuhake popularitas karo turis. Operator tur lokal Tom O´Lenick ndhukung anané monyet rhesus lan ujar manawa ora ana pengaruh sing jelas marang lingkungan lokal lan malah dadi korban kanggo rubah, burung hantu, bobcats, lan alligator. "Sapa wae sing teka ing kali golek tur pengin ndeleng kethek," dheweke marang Mail Saben. "Saka sudut pandangku, minangka naturalis, aku panginten planet kasebut kanthi alami lan spesies isih obah, apa sejatine manungsa utawa cara liya."

Monyet rhesus mesthi wae populer. Ing taun 1986, nderek paling ora ana 17 nyathet serangan ing pengunjung taman Silver Springs, Komisi Game Florida lan Ikan Segara nyoba supaya kabeh diusir. Nanging, logistik nemokake omah anyar kanggo atusan monyet sing bakal ditindakake lan Komisi kasebut berkompromi, saéngga penduduk cilik tetep ana ing salah siji Kali Perak.

Monyet, sing asring uji positif kanggo virus herpes-b sing mbebayani, isih dianggep minangka bahaya kesehatan.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca