29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Lukisan Nyaring Lampu Biru-Lampu?
Apa Lukisan Nyaring Lampu Biru-Lampu?

Apa Lukisan Nyaring Lampu Biru-Lampu?

Pengakuan: Aku nggunakake paling dina mandeng kanthi segi mencorong. Malah ing publikasi kaya Njaba, petugas ana ing njeroakèh wektu, ngetik lan ngusap.

Lan layar kasebut ngetokake cahya biru cahya. Kita pengin lampu biru ing wayah awan: iki tetep awake lan waspada. Nanging cahya sing suwe, utamane ing wayah wengi, nuduhake pola turu kita. "Nalika srengenge wis surup, awak kita bakal duwe peteng, nyiapake turu," ujare Lisa Ostrin, asisten profesor ing University of Houston's College of Optometry. Cahya cahya biru nyuda produksi melatonin, hormon turu ing awak kita. "Iki ngeculake yen peteng lan mbantu nyiyapake awak turu," ujare."Saiki kita duwe kabeh lampu gawean iki nalika kita lagi ndeleng piranti, lan kita ngandhani awak yen isih awan lan kita kudu siyaga."

Penyebaran iki - ana sing bakal ujar paranoia - nyebabake industri perusahaan nyoba kanggo nyegah pangguna layar supaya ora larang banget. Sampeyan bisa nemokake aplikasi desktop kaya F.lux, sing nyuda cahya biru saka monitor sampeyan nalika dadi peteng, utawa tutup layar fisik, kayata Purp, sing ngalangi cahya biru saka smartphone sampeyan. Kanggo pamilik iPhone, fungsi ganti wengi bakal nyuda produksi lampu biru.

Banjur ana perusahaan kaya Felix Grey, Zenni, lan Gunnar, antara liya, sing nggawe eyewear sing dirancang kanggo nyaring cahya biru.Merek nyatakake yen teknologi lensa-kaya polimer khusus lan solusi panyaring sing dibangun ing lensa lan lapisan tinted - mblokir cahya biru.

Merek kasebut uga nyatakake kaca tingal dheweke nglawan eyestrain digital - minangka salah sawijining efek kanggo mandheg layar kanthi suwe. Gejala kalebu ngelu, mripat garing, lan gangguan umum. Asosiasi Optometri Amerika wis ngrancang iki sindrom penglihatan komputer. Nanging Ostrin musuhan manawa lampu biru dhewe menehi kontribusi kanggo masalah eyestrain. "Ora ana bukti langsung yen lampu biru saka piranti digital nyebabake kerusakan ing mata," ujare Ostrin. Isih, tumindak kanggo nampilake layar nganti sepuluh jam saben dinane rumangsa ngalami masalah apa wae, lan aku kepengin njaga mata.

Aku loro kaget lan ora peduli saka kaca tingal kasebut. Aku kepengin nemokake solusi ing sirah sing nesu sawise dina suwene ing layar (sing biasane ngasilake kopi luwih akeh, nyedhiyakake dandanan sementara nganti kafe kafe) lan kuwatir yen nonton Netflix sadurunge turu lagi nggoreng mripatku lan njaga awake. Dadi aku mutusake nyemak telung pasangan kanthi pangarep-arep yen tesku bakal menehi jawaban kanggo rong pitakon: Apa mripatku bisa ngrasakake kanthi beda sawise nganggo sandhangan? Lan bisa ngewangi aku luwih turu, utawa paling ora turu?

Panliti

Pasinaon kasebut janji.Ing 2017, Ostrin lan timnya nindakake siji kanggo ndeleng yen kaca tingal biru-lampu nyegah bisa turu. Dheweke duwe subjek nyandhang gelas sajrone rong minggu wiwit udakara 8 P.M. nganti padha turu. "Kita ngukur tingkat melatonin ing wayah awan lan esuk, sadurunge lan sawise dheweke nganggo kacamata ing wayah wengi," ujare Ostrin. Sawise rong minggu, dheweke lan timnya nemokake manawa level melatonin ing subyek wengi saya tambah udakara 58 persen. "Kang gedhe," dheweke ngandika. "Kita uga nemokake manawa subjek, umume turu nganti tambahan 24 menit. Secara afektif, kabeh subjek - saben siji - ujar padha turu luwih apik lan tangi krasa luwih tenang. "

Kajaba iku, sinau 2009 ing Universitas Toledo nemokake yen wong diwasa sing nganggo lensa amber sing ngalangi lampu biru nduweni turu luwih apik sajrone telung minggu.

Tes

Kanggo eksprimen rong minggu aku, aku nguji kaca mata saka blok biru sing ora nyatakake saka telung merek sing dakkandhakake sadurunge - Felix Grey, Zenni, lan Gunnar - lan rekaman apa rasaku. (Sawise ndeleng sawetara iklan Instagram kanggo kaca tingal kasebut, aku wis nggawe riset lan milih merek kasebut amarga padha duwe tinjauan pelanggan sing positif.) Sajrone limang dina sajrone minggu, aku nyandhang sepasang kaca tingal biru-lampu sing nyegah. ing komputer kantor lan banjur wiwit 5 PM nganti turu, yaiku nalika saya krasa ngantuk.Aku nyoba nyandhang saben pasangan kanthi jumlah sing padha saben minggu, lan aku ganti pigura saben dinane.Nganti rong dina minggu iki, aku banjur ngeculke kaca tingal lan mateni sembarang aplikasi sing nyuda lampu biru ing layarku.

Telung perusahaan kasebut ora nuduhake peringkat biru-lampu-blocking standar, supaya subyektif njupuk cahya pira biru sing dialangi diukur rong cara: kepiye layarku (kanthi padhang) dirasakake mripat lan tingkat energi sawise sesi layar layar karo kaca tingal ing.

Asil Asil

Nganggo kaca tingal, aku weruh sawetara prabédan langsung: lampu saka layar ora katon atos, sakit kepala saya grengit dadi ora sering, lan mripat ora krasa surem. Nalika gelas kasebut duwe macem-macem tingkat intensitas pamblokiran biru, aku weruh owah-owahan sing paling gedhe karo lensa nganggo warna kuning-abang sing luwih apik lan Gunnar.

Gelas Mod Gunnar ($ 100)

Ing mratelakake panemume, kaca tingal Gunnar duwe panyaring paling kuwat saka telu, berkat cithakan khusus lan lapisan lensa, sing lemes nduwe tampilan piranti sing entheng lan dikethok nganggo layar layar. Yen sampeyan duwe wengi wengi utawa asring telat, aku nyaranake sampeyan nyoba iki. Wiwit aku nyoba Mods kanthi lensa lensa ambar, kabeh sing katon katon kuning. Gunnar nawakake kontanen lensa sing beda (uga pilihan resep) yen sampeyan ora pengin ngganggu warna gambar ing layar sampeyan.

Tuku Saiki

Kunci Blokz Biru Blokz Zenni Blokz ($ 25 lan munggah)

Zennis, sing duwe polimer sing serap biru, cukup migunani kanggo mriksa email ing wayah esuk nalika sampeyan ora butuh kekuwatan sing luwih akeh lan pengin pilihan sing luwih entheng. Nanging ing wayah wengi, Zennis ora efektif kaya Felix Grays utawa Gunnars. Cahya saka layarku isih nuli mlebu, lan aku rumangsa siyaga saliyane nyoba nyoba mudhun. Isih, $ 25, dheweke minangka pilihan sing terjangkau kanggo pangayoman lampu biru sing gampang dilalekake. Zenni nawakake macem-macem pilihan resep resep yen sampeyan pengin nambah teknologi ing kaca tingal saben dinane.

Tuku Saiki

Kanggo turu, arang banget turu ing amben nyoba ngitung wedhus. Saben wengi sajrone rong minggu - nganggo kacamata lan mateni - aku turu sajrone 15 menit mati lampu. Aku ora weruh owah-owahan gedhe kanggo kualitas turu, sanajan pengalaman subjek uji Ostrin. Rata-rata aku ora rumangsa luwih enjing sawise nyandhang kaca tingal ing wengi sadurunge. Lan kaca tingal kasebut ora mesthi nggawe kula luwih tajem utawa luwih becik sedina muput.

Mripatku rumangsa apik, nanging. Lan sajrone wektu tanpa kaca tingal, sakit sirah saya mundur, lan aku ngerti yen turu sawise turu saben jam saben wengi, rata-rata, dibandhingake karo sawetara dinanalika aku ngagem gelas.

Upshot

Kanggo konteks, aku nyebut optometris lokal ing kene ing Santa Fe, Dwight Thibodeaux. Pranyata dheweke ndeleng pengaruh sing beda saka kaca tingal cahya biru: "Dheweke ora duwe pengaruh kanggo pola turu aku," ujare. Dheweke ngandhani yen teknologi lampu-blok biru iki bakal bisa nggumunake kanggo sawetara lan zilch kanggo wong liya. "Ana wong sing luwih nggumunake," ujare, tegese dheweke duwe reaksi sing kuwat kanggo cahya biru lan bisa uga entuk luwih akeh saka anané saka wong sing ora gampang dirasakake, "nanging gelas kasebut ora duwe pengaruh gedhe ing kesehatan mata . ”

Senadyan saran Thibodeaux yen kaca tingal-ngalangi lampu biru bisa uga kejiret, nanging dheweke isih menehi saran supaya nyoba sampeyan salah sawijining wong sing bisa digunakake. Ostrin menehi saran uga nganggo kacamata."Sampeyan bisa uga ngrungokake akeh saran kanggo mateni kabeh piranti elektronik siji utawa rong jam sadurunge turu," ujare Ostrin. "Dadi kaca tingal minangka cara kanggo ngubengi lan isih nggunakake piranti lan produktif."

Mbok menawa sing paling dakkandhakake yaiku aku isih nggunakake telung gelas sawise sawetara minggu.

Tags: Turu, Mata, Teknologi, Sunglasses, Artikel Stack, Gear

Share Karo Kanca-Kanca