29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Pangrusak Sawise Bendungan Digawe ing Kanada
Pangrusak Sawise Bendungan Digawe ing Kanada

Pangrusak Sawise Bendungan Digawe ing Kanada

Tambang emas lan tembaga ing British Columbia njeblug luwih saka 5 yuta meter kubik effluent awal Senin esuk, ngrusak loro sistem kali sing cedhak karo kutha Likely lan njaluk pituduh kahanan darurat lan larangan banyu lokal sing kena pengaruh paling ora 300 wong. Sanajan kuthah kasebut dina Selasa, organisasi berita Kanada saiki nglaporake manawa kabeh bisa dicegah.

Konsultan lingkungan sing diupah dening Imperial Metals nyatakake keprihatinan wiwit taun 2011 manawa kolam tailings Mount Polley mine, ing wilayah Caribbeanoo B.C., kudu luwih ngawasi. Laporan babagan rencana kontigensi darurat diajukake menyang Kamentrian Lingkungan propinsi, lan Imperial Metals njaluk lan entuk ijin kanggo ngeculake luwih akeh limbah banyu, nanging tambang kasebut ora sah diwajibake tumindak ing rekomendasi lengkap laporan kasebut lan ora ditindakake.

Presiden Imperial Metals Brian Kynoch ujar manawa perusahaan kasebut njaluk ijin supaya nambah jumlah sampah sing diobati bisa ngeculake sawetara minggu sadurunge pelanggaran kasebut.

"Dheweke ngerti yen wis ngadhepi masalah - prihatin karo luwih akeh banyu sing teka tinimbang banyu sing bakal metu," konsultan lingkungan Brian Olding marang Globe lan Mail. "Yen dheweke wis nate ngucurake banyu lan ngobati sawetara suwe, mula tekanan kasebut bakal ditindakake."

Sanajan pelayanan nampilake apa-apa ing situs web babagan kedadeyan kasebut, ing Globe lan Mail laporan pejabat pelayanan kasebut nggawe statement Selasa yen dheweke wis nimbang panjaluk tambah nalika blumbang ora sithik.

Pendhudhuk Likas prihatin kanggo kesehatan lan ekonomi nalika nglanggar, sing mbuwang efektiv luwih saka 2000 lapangan bal-balan menyang banyu sing digunakake kanggo mancing, adus, lan ngombe banyu.

"Iki bakal mandhegake kutha kasebut, amarga ora ana bocah sing saiki bakal bisa nyambut gawe ing kene," ujare pemilik panginepan Darlene Biggs. "Apa sing bakal nggawa wong-wong menyang Likely? Sampeyan ora bisa nglangi ing tlaga kita. Lan sampeyan ora bisa iwak. Sampeyan pancene bakal cilaka."

Kynoch ujar banyu buntut "cedhak banget karo kualitas banyu sing ngombe" lan ora beracun kanggo populasi iwak lokal, kayata trout pelangi. Laporan pemerintah 2013, Nanging, nemokake manawa tambang tambang meh 1,300 total kilogram arsenik, timbal, lan merkuri ing taun kasebut. Kynoch isih ngeyel supaya larangan banyu minangka langkah pencegahan.

Ing acara apa wae, truckoo Regional Distrcit ngombe banyu menyang wilayah kasebut dina Senin, lan pelayanan kasebut ngetrapake sampel banyu sing kontaminasi menyang laboratorium kanggo tes 48 jam, Selasa.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca