25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Kita Pancen butuh Superfood Ganti?
Apa Kita Pancen butuh Superfood Ganti?

Apa Kita Pancen butuh Superfood Ganti?

Ya, superfoods mlebu lan metu kaya tren fashion. Sawetara taun kepungkur, kita kabeh babagan acai, kaya artikel Hopes & wedi iki nuduhake, lan saiki kita dadi kale lan quinoa. Babar pisan, yen sampeyan nganggep tembung "superfood" iku minangka istilah marketing sing ora ana definisi ilmiah sing ana ing mburi.

Trendi utawa ora, nanging panganan tartamtu mesthi dadi powerhouse nutrisi. Kayane panganan kasebut bisa mbantu ningkatake pemulihan sawise latihan sing angel, lan radikal bebas sing bakal ngrusak sel. Nang kana yen limang wiji mau mlebu.

Cathetan: Kabeh rincian isi nutrisi saben siji ons lan adhedhasar diet 2.000 kalori.

Wiji Chia

Protein: 4,4 g (9% nilai saben dina)
Serat: 10,6 g (42%)
Fosfor: 265 mg (27%)
Mangane: 0,6 mg (30%)
Kalsium: 177 mg (18%)
Lemak: 8,6 g (13%)

Bebas lemak sehat, wiji chia kabeh nesu wiwit taun 2009, nalika pimpinan Chris McDougall Lair kanggo Mlaku ngubungake kemampuan tumindake wong super-India Tarahumara kanggo mupangat. Mayans lan Aztec nggunakake wiji chia, sing asale saka tanduran kembang ing kulawarga mint, minangka sumber energi pokok. Nyatane, tembung "chia" dhewe asale saka tembung Mayan kanggo kekuatan.

wiji Chia durung ditampilake kanggo nambah kinerja atlit nalika dipangan sajrone latihan. Nanging para ahli percaya yen isih ana papan kanggo piring atlet ketahanan. "Wiji Chia minangka sumber protein lengkap, tegese ngemot kabeh asam amino penting," ujare Kayleen St. John, direktur pendidikan nutrisi lan pemrograman ing Institut Gourmet Alam. "Nambah chia menyang smoothie kiriman utawa pasokan bakal menehi protein lengkap sing dibutuhake kanggo ndandani lan pulih otot." Wiji kasebut uga ngemot konsentrasi asam lemak omega-3, sing bisa nyuda inflamasi.

Cara nggunakake: Tancepake yogurt, campuran campuran licin, utawa panggang karo muffin. Yen sampeyan rumangsa seneng banget, bisa uga digunakake klambi lan gel energi krasan.

Winih Rami

Protein: 5,1 g (10% nilai saben dina)
Serat: 7,6 g (31%)
Mangane: 0,7 mg (35%)
Tembaga: 0,3 mg (17%)
Lemak: 11,8 g (18%)

Flaxseeds - sing asale saka salah sawijining tanduran serat paling tuwa ing saindenging jagad, flax-ngemot jumlah lignans sing akeh, nutrisi sing ana ing woh-wohan lan sayuran sing dikira nglawan penyakit sing dipateni, kayata penyakit kardiovaskular, kanker terkait hormon, lan osteoporosis.

Flaxseeds uga ngemot akeh mangan antioksidan sing dikenal mbantu nglawan radikal bebas, partikel sing bisa nyebabake kerusakan sel. Pasinaon wis ditampilake para atlit sing nampa suplemen antioksidan, nyuda stres oksidatif, saengga para ilmuwan nyaranake mangan panganan kaya antioksidan.

"Tuku wiji flax wangi lan ngiseni sadurunge mangan supaya njamin lemak sehat wiji tetep seger lan ora nesu," ujare St John. Dheweke uga kudu digawe adhem kanggo nglindhungi minyak omega-3 sing berharga saka oksidasi ing suhu kamar.

Cara nggunakake: Campur nganggo smoothie, panggang roti, utawa adus yogurt, keju kethoki, utawa apel. Kanggo pendekatan sing luwih eksperimen, coba ngganti siji endhog nganggo 2 sendok biji rami lan 2 sendhi banyu ing resep apa wae.

Bibit Hemp

Protein: 10,3 g (21% nilai saben dina)
Serat: 0,9 g (4%)
Seng: 3,2 mg (21%)
Magnesium: 179 mg (45%)
Lemak: 12,6 g (19%)

Ya, rami minangka macem-macem tanduran ganja, lan ora, ora bakal bisa luwih dhuwur. Nanging, bakal luwih akeh ngemot protein saben porsi liyane tinimbang wiji super liyane.

Beda karo wiji rami, wiji rami duwe rasa nut lan sebilangane lemak ing kene asale asam lemak omega-3. "Wiji hemp ora ngemot phytates, tegese mineral ing wiji hemp luwih gampang kanggo nyerep awak," ujare St John. Tingkat magnesium sing dhuwur ndhukung produksi energi lan kesehatan balung, lan wiji hemp uga ngemot akeh vitamin E, sing ilmuwan nyaranake kanggo atlit ketahanan kanggo nyegah karusakan oksidatif sing dialami olahraga.

Cara nggunakake: Tisihake salad ing salad, ditambahake menyang parfait yogurt, utawa campuran dadi lancar.

Bibit waluh

Protein: 5,2 g (10% nilai saben dina)
Serat: 5 g (20%)
Seng: 2.9 mg (19%)
Magnesium: 73,4 mg (18%)
Lemak: 5 g (8%)

Kabeh wiji superfood, wiji waluh minangka pilihan cemilan sing apik. "Wiji waluh minangka sumber magnesium sing apik, mineral sing mayoritas Amerika ora ngonsumsi," ujare St John. "Magnesium duwe peran ing akeh proses biologis sing penting kanggo para atlit, utamane kalebu sintesis protein, otot lan fungsi saraf, lan angger tekanan getih."

Sayange, siap jajanan kanthi cepet, supaya priksa: Mung sawetara wiji waluh ngemot kira-kira 130 kalori, lan gajine limang gram saben porsi, ora kaya wiji superfood liyane, ngemot jumlah omega-3 sing kurang sithik. asam.

Cara nggunakake: Goreng segelis ing omah lan tambahake rempah-rempah sing dipilih, utawa tuku tas sing wis siyap jajan ing toko (nanging ngati-ati uyah sing akeh banget ditambah). Dheweke uga bisa dibakar menyang muffin utawa roti.

Wiji wijen

Protein: 4,7 g (9% nilai saben dina)
Serat: 3,9 g (16%)
Mangane: 0,7 mg (35%)
Seng: 2.0 (13%)
Tembaga: 0,7 mg (35%)
Lemu: 13,5 g (21%)

Wong asring ndelok iki minangka rasa bagel sing gampang, nanging wiji wijen dhuwur banget ing mineral sing penting: mangan kanggo kesehatan balung, seng kanggo kesehatan kekebalan, lan tembaga kanggo energi lan produksi kolagen (atlit ketahanan utamane mbutuhake perlindungan kolagen kanggo sendi kerja sing akeh banget). Dheweke uga minangka sumber wesi sing apik. "Wesi dibutuhake kanggo nggawe hemoglobin sing tanggung jawab ngirim oksigen menyang jaringan otot," ujare St John. "Wesi sing ora nyukupi bisa nyebabake nyeri sirah, swasana ati, lan lara lesu lan lemes."

Atlit sing kerja keras banget gampang kanggo kekurangan zink, sing bisa nyebabake rasa kesel lan ketahanan. Nanging, kaya wiji waluh, lemak 13.5 gram saben porsi wiji wijen ora ngemot asam lemak omega-3 sing akeh banget, mulane tetep ukuran kanggo mriksa.

Cara nggunakake: "Goleki wiji wijen ireng kanggo rasa nuttier lan sumber antioksidan sing luwih kuat," ujare St John. Baking bagel lan roti yaiku carane biasane digunakake, nanging Klamben salad krasan utawa susu biji wijen bisa gampang nggabung wiji kasebut menyang panganan apa wae. Dheweke uga bisa digabung karo kecap asin lan dibuang nganggo kukus kukus.

Tags: Nutrisi, Resep, Resep Artikel, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca