25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Danny Bite Garing Ora Paralysis Nglindhungi Saka nyopir 1.000.000 Miles
Danny Bite Garing Ora Paralysis Nglindhungi Saka nyopir 1.000.000 Miles

Danny Bite Garing Ora Paralysis Nglindhungi Saka nyopir 1.000.000 Miles

Cyclis Danny Chew ngrampungake dina 200 mil sing sepisanan nalika umur 10 taun. Nalika taun 1972. Dheweke nunggang Schwinn Stingray jingga kanthi gagang dhuwur lan kursi gedhang. Dheweke numpak suwene 23 setengah jam liwat bukit sing caket ing Lodi, Ohio, ing wayah awan lan pepeteng, banjur nyemplung ing kulawang Ford Ford, bocah cilik ing pemotong lan sneakers. Punggung dheweke dadi perih nanging atinipun nembang. "Aku rumangsa puas," ujare sopan. "Aku ngerti yen aku wis nate rampung kelangan."

Kanggo wong liya, sensasi bisa uga dadi perkara sing ngliwati, kesenengan bocah cilik sing nyenengake. Nanging Chew duwe Sindrom Asperger, lan sanajan saiki wis ana umur 54, udhange, bocah sing kaya bocah ora nate ilang. Nanging wis suling dadi monomania sing cerah lan umur. Dheweke bisa uga minangka cyclist paling fokus ing donya. Nalika Chew umur 21, dheweke mutusake manawa bisa numpak yuta yuta sadurunge dheweke tiwas. Dheweke miwiti ngangkut baline, kanthi obsesif, ing notebook hardbound. Dheweke nyathet babagan sepira ewu mil minggu sing ditunggangi, ing pirang-pirang abad lan dobel kaping, uga ana udakara 100-dina. Grafis nuduhaké perbatuan saben taun lan nomer crunching mbuktekake manawa antara taun 1978 lan 1982 dheweke nunggang rata-rata udakara 14,867.0 mil. Cathetan kanthi apik nyathet petualangan aneh-kaya nalika nunggang adoh saka Pittsburgh menyang Cleveland, 182 mil, tanpa ngombe banyu utawa mangan. Dheweke mutusake yen ora bakal ngupayakake karier, lan yen pacaran iku ora dadi tuwung. "Luwih becik duwe hubungan," dheweke mikir, "nanging banjur aku kudu golek pagawean. Dheweke pengin bocah. Wektu nunggang aku bakal mudhun, lan aku bakal nesu maneh. "

Chew urip karo ibune. Dheweke isih prawan nganti yuswa 38 taun. Dheweke dadi cheapskate paling gedhe ing donya, tetep luwih murah tinimbang roti basi lan jarum sawar sing kadaluwarsa, banjur cepet-cepet nitih. Chew ngrampungake Race Across America kaping wolung kaping lan menang kaping pindho, ing taun 1996 lan 1999.

Sing paling misuwur ing Chew, yaiku numpak sepeda pasca Thanksgiving sing mbantu ngluncurake dina salju ing Pittsburgh ing taun 1983 lan wis koordinasi solo wiwit taun 1986. Dirty Dozen minggat 13 bukit tajem sing luwih apik ing Pittsburgh, kanthi balapan penunggang munggah lan kepencut mudhun. Juara sewelas Steve Cummings nyebutake minangka acara "Chewish" kanthi kuintasi. "Dheweke milih akhir minggu paling ala kanggo nindakake," Cummings nerangake, kanthi nyenengake. "Cuaca nggegirisi, lan dheweke ora nate entuk ijin - dheweke mung nuduhake lan diwiwiti."

Pamulihan Siklus Toward

Reged Dozen taun iki bakal ngasilake dhuwit kanggo Chew, koordinator wektu dawa lan semangat pedoman.

Waca Liyane →

The Dirty Dozen kaping 34, sing bakal diluncurake dina Sabtu, 26 Nopember, bakal nggawe 300 penunggang lan uga tragis, bakal dadi pengumpulan dana kanggo Chew. Ing tanggal 5 September, dheweke ngalami kacilakan sing ngalami urip. Nalika mlaku-mlaku ing deso ijo ing sisih wétan Ohio, ing kono dheweke ngunjungi kanca, dheweke nyemoni bukit alus banjur wiwit mudhun ing jarak 20 utawa 22 mil saben jam. Dina iku plidha, srengenge ora kliwat. Dheweke lan pasangan pelatih, Cassie Schumacher, lagi ngobrol nalika tiba-tiba Chew rumangsa pening. "Dheweke nyerang kiwa," ujare Schumacher, "menyang selokan, selokan sing khas karo suket sing dhuwur, lan aku ora nate krungu sing njerit. Dheweke ora nate kelangan eling, nanging dheweke banjur keprungu, dheweke banjur mung sedhih, banjur ngucap: Aku ora bisa ngrasakake sikilku. Apa aku isih dadi bagian saka mancal? '”

Dheweke dadi 783,000 mil menyang upaya jutaan mil.


Wingi wulan Oktober saiki, lan Chew lagi turu ing amben ing Institut Rehabilitasi ing Chicago, kanthi realita kadhemen dheweke saiki lumpuh saka pinggul, kanthi fungsi weteng kanthi mandhuwur lan uga bisa nyuda nyuda driji lan genggeman . Laka kasebut nyuwek gulu lan ora bisa ngrusak sawetara syaraf sing ana trillion saraf ing sumsum balung mburi - saraf sing ora bisa urip maneh karo jaringan liya.

"Apik banget, aku ora duwe gun kanthi dimuat utawa Dr. Kevorkian karo aku," ujare, swarane kanthi irung lan warata nalika aku kunjungan telung dina. "Pancen butuh - nyerah rasa kebebasan sing teka karo nunggang sepeda."

Biasane cekak garing, Chew saiki nangis wae nalika Reged Dozen munggah. "Akeh wong duwe anak," ujare, "nanging Reged Dozen iku anakku, lan saiki wis dewasa, lan saya bangga. Aku wis entuk wong sawise teka lan ujar, "Thanks kanggo dina sing paling gedhe ing uripku." Aku menehi tujuan kanggo wong-wong iki kanggo ngrampungake saben bukit. "

Isih seger saka kacilakan kasebut, Chew saiki meh kabeh gumantung marang staf rehab: obah dheweke saka amben mbutuhake loro juru kunci, sing dadi dheweke dadi sling sing dipasang ing kren cilik sing ditekuk sadurunge mudhun menyang kursi rodha. Isih, dheweke duwe tujuan anyar: dheweke pengin ngrampungake upaya jutaan mil ing siklus tangan. "Yen bisa numpak 200 mil seminggu, 10.000 mil saben taun," ujare, "Aku bisa nindakake iki."

Dokter dheweke, Elliott Roth, kursi Kedokteran Fisik lan Rehab ing RIC, kanthi ngrangkul misi Chew, kanthi matur, "Aku ora rumangsa ora mungkin. Danny entuk akeh perkara sing nggarap dheweke, nanging 50 persen asil sing ana hubungane karo tekad dhewe. " Saiki, ana akeh siklus tangan kompetitif kanthi tingkat cacat Chew (kanthi teknis, dheweke ngalami T1 quadriplegia) sing kabeh divisi, Kelas H2, dilindhungi undhang-undhang kanggo balapan Paralympic internasional. Juara donya H2 — mantan pemain rugbi kursi rodha 42 taun Will USA, Gr Grokx - nunggang 180 utawa mil.

Ing wayah esuk tiba ing Chicago iki, Chew durung duwe siklus tangan. Dheweke obah liwat lorong ing kursi rodha rodha gedhe, cekak, dhuwur banget sing dirancang kanggo ditolak saka ing mburi, lan nalika terapi fisik langkah menyang ruangan, njaluk supaya dheweke mandhiri mandhiri kursi sajrone nem menit, dheweke jittery, wedi . "Enem menit?" ujare. "Aku bakal kesel."

Chew gulu isih rusak lan braced. Otot-pundhak pundhak sing ngubengi gulu sing rusak. Tangane ora bisa nemen lan - paling awon - badan sing lagi lumpuh ora efektif ngatur tekanan getih. "Sadurunge," ujare Roth, "otot ing sikile ngompa getih nganti tekan jero. Saiki ora kedadeyan, lan awak wis owah-owahan. "

Chew wiwit nyurung kursi rodha ing koridor, lan rada prihatin kanggo nonton. Dheweke dadi atlit kelas donya; saiki dheweke obah karo kekarepan sing wis umur 90 taun ing omah panti. Dheweke ngremehake untune lan grimacing, lan rodhane kursi ora cukup muter, nanging luwih maju ing pasamuwan-pasamuwan sing cilik. Beda karo jaman biyen lan saiki saya gedhe, lan saya asor, mula meh ora gelem nyerah. Nanging Danny Chew digunakake balapan bengi sajrone turu telung jam. Dheweke nyabrang dataran Arkansas nalika jam 2 sonten. Nuli menyang angin kanthi gulu geleng lan geleng, banjur saiki ngerti yen mung kanthi nggunakake kekuwatan paling gedhe - fokus - bisa ngundhakake awake dhewe ora putus-putus. Dheweke terus meksa nindakake kursi rodha. Banjur, siji menit lan 50 detik menyang sesi kasebut, dheweke mandheg. Dheweke ashen lan wedi yen dheweke bakal metu. Nalika PT njupuk tekanan getih, yaiku 81 luwih saka 52. Mengko, sawise mbengkongake ing lantai kanthi ukuran tape, dheweke ngumumake yen dheweke duwe 46.9 kaki.

"Aku kesel banget," ujare. "Aku kesel banget saiki nganti turu." PT nggulung dheweke bali menyang kamare. Dheweke mundur bali menyang amben, lan aku ngadek kaya dheweke ora gelem. Awake dawa lan lengen ana ing lembaran - tanpa lemak awak, nyuwek. Lan saiki sikile ora bisa mlaku. Ngrungokake munggah lan tiba ambegan, aku ora krasa apa-apa.


Urip iku kompleks, sanajan. Kakehan sajrone kunjungan, Chew kabeh wis terang - paningalan, terang, lan liya-liyane. Dina kaping pindho aku ana ing kana, dheweke ngrujuk marang apa sing diarani "RTP" mode pacelathon, cendhak kanggo "Proses Rustakan Random," takon pitakon - babagan riwayat hubungan, ukuran sepatu, pandangan politik, regim latihan - lan meh ora nunggu jawaban. Dheweke ujar manawa dheweke entuk kepinteran saka almarhum bapakne, Hal, pendhidhikan Ph.D. lan gadhung bangga - vegetarian, yogi, pengabdian kanggo Transcendental Meditation, lan wong lanang sing nganggo van Ford sing nduwe gerbong nggawa trailer kayu digawe sing bisa ngambah 13 sepeda. Hal Chew, ujare, minangka salah sawijining guru. Dheweke ditresnani dening saben hitchhiker sing dienggo ing lelungan dalan, lan ing ruang paling ngisor, nggantungake barbar loro-loro-an, dheweke nggawe gedung olahraga gundhul sing nggawa anak lanang loro menyang prowes muter. (Sedulur lanang Danny, Tom Chew, dadi anggota tim pangembangan Olimpiade A.S. taun 1980-an.)

Rembugan kasebut dadi asmara. Chew ngandhani yen ciuman pertama teka nalika dheweke umur 27-lan dheweke nuli rampung. "Dheweke sujud, wanita sing ayu iki," dheweke kandha marang aku, "lan dheweke kandha," Apa sampeyan pengin nggawe katresnan? "Aku ora ngomong. Aku seneng beda karo masal, lan dadi prawan mung cara liya sing beda. "

Dina kaping pindho aku ing kana, dheweke ngrujuk marang apa sing diarani "RTP" mode pacelathon, cendhak kanggo "Proses Rustakan Random," takon pitakon - babagan riwayat hubungan, ukuran sepatu, pandangan politik, regim latihan - lan meh ora nunggu jawaban.

Nalika Chew umur 38, radio jock Howard Stern ngajak dheweke ing udara. Bagean kasebut judhul "Pilih Prawan." Stern bengok karo Chew: "Sampeyan ora bakal njaluk wanita! Sampeyan bakal mati prawan! "

"Sing nambah motivasi kanggo dheweke," ujare Chew. "Sajrone patang wulan, aku ing Oregon, manggon ing prau karo wanita iki, lan pancen apik banget. Nalika aku bali saka kulo ing udan, dheweke bakal nggawa selimut anget kanggo kula. " Hubungan kasebut sakcepete, lan Chew ora nginep, dadi mode RTP, menehi pitunjuk babagan matrimon - "Aja omah-omah karo wong liya sadurunge wis urip karo dheweke suwene telung taun!" - sadurunge segue menyang keuangan pribadi.

"Aja nate mangan ing restoran!" ujare, goyangake driji telunjuk ing aku. "Yen sampeyan duwe tip rong dolar - dhuwit sing bisa diteliti. Lan nalika nglereni rambut sampeyan, mung tuku clipper $ 20 saka Wal-Mart. Pira regane kudu nyukur sirahmu? " Wong lanang iku mutusake babagan urip kanthi cara dhewe.


Minggu kepungkur. Ing Facebook, adhine Chew, Carol Perezluha, profesor matematika ing Seminole State College ing Florida, ngirim video adhine digulung ing sadawane dalan mancal Chicago sing nggoleki ing Lake Michigan. Dheweke seneng banget ing klip kasebut, ujar, "Iki paling adoh aku wis metu ing kursi rodha amarga aku rumah sakit." Foto sing nggandhengake nuduhake dheweke mundhak sikil ing swarga, ing pinggir tlaga, saengga bisa ngatur tekanan getih sithik. Tekanan getih tetep dadi perhatian. Iki isih durung kliru. "Kadhangkala saya remeng banget," ujare adhine. Sawise iku dhuwur banget, mula pirang-pirang pengasuh nggronjal nyedhaki ambene, nglayang. Dheweke uga ngalami masalah kanggo ngatur suhu awak. Kadhangkala, sanajan dheweke njaluk pitulung, dheweke nggawa papat kemul, untune ngobrol minangka tungkak.

Pra-kacilakan, Chew ngalami lightheadedness kadang-kadang. Kahanan sing ora ana pengaruh nyebabake kacilakan kasebut. Apa dheweke duwe kasus hipotensi orthostatic sing luwih ala - angger tekanan darah sing kurang becik tinimbang sing paling lumpuh? Roth ora kaya ngono. "Masalah dheweke umum banget kanggo pasien sing ciloko balung mburi," ujare Roth. "Iku pancen bisa liwat wektu, nganggo nganggo kaose sikil sing ketat, umpamane, lan iketan weteng."

Nanging, kanggo kulawarga Chew, klompok penyayang sing nate nginep akhir akhir musim panas, nunggang - kacilakan iku ngalamun sing ngempet rong sedulur loro kanggo nggoleki van sing bisa diakses kursi roda, omah sing rame cacat, lan perawatan sing terus-terusan. Adhiné ngandhani manawa ibune, saiki wis ana 84, wis ana ing negara sing "ala". "Saben dina, dheweke ngandhani yen pengin ora kelakon. Dheweke dadi disorient. "

Nanging ana uga janji sing aku janjeni, lan nalika telpon Chew (telpon mlebu ing jam-jam aneh: 6: 48 am, 10:11 pm), berita-berita kasebut minangka kemenangan: "Aku saiki bisa mindhah dhewe saka amben," ujare. "Aku nitih kursi rodha sanga sangang lorong. Paling puluh rolas puteran mil. Aku siklus tangan nganti sejam. "

Rencana sing bakal diluncurake. Dheweke slated ninggalake RIC ing 5 Desember, lan mangsa iki dheweke bakal manggon karo kanca ing sisih wétan Ohio. Kanca iki, mula kedadeyan, nduwe gym, lan Chew wis kepengin weruh trek ing kana.

Ing 14 Nopember, terapi fisik dheweke, Kate Drolet, ngandhani, "Danny apik banget. Dheweke entuk kursi rodha motor saiki lan saiki wis mandhiri. Dheweke kabeh liwat lantai kanthi awake, lan sawise Cubs menang World Series, kita mlebu ing parade kamenangan. Sanajan ana ing wong akeh, dheweke ora butuh pitulung kanggo navigasi. Dheweke minangka salah sawijining pasien sing paling motivasi sing wis dak deleng. Dheweke kepengin banget kanggo nyetel target pribadi. Dheweke tresna nomer. "

Rencana sing bakal diluncurake. Dheweke slated ninggalake RIC ing 5 Desember, lan mangsa iki dheweke bakal manggon karo kanca ing sisih wétan Ohio. Kanca iki, mula kedadeyan, nduwe gym, lan Chew wis nunggu trek ing kana kasebut - udakara sanga suwene mil. Sauntara iku, firma Desmone Architects terus maju, nawakake maneh ngrancang omah kulawarga supaya cocog karo Danny lan ibune tuwa. Konstruksi kasebut bakal regane $ 100,000. "Antarane atine Danny lan Ibu," Carol Perezluha ujar, "Aku rumangsa bisa ditindakake."

Roth prédhiksi manawa Chew kudu bisa metu ing dalan, kanthi siklus tangan, kira-kira setaun wiwit saiki, lan kanca Pittsburgh wis ngadeg, siap dadi pelatih Chew. Attila Domos minangka paraplegic. Seorang binaragawan umur 48 taun sing ambruk saka tangga ing taun 1993, Domos ndhaptar 407.7 mil sajrone 24 jam Agustus kepungkur. Nalika aku nelpon dheweke, dheweke efektif karo pujian kanggo Chew. "Danny nglatih aku," ujare. "Dheweke marang aku yen sampeyan nindakake kulo 24 jam, wengi bakal urip ing salawas-lawase. Lan pancen bener. ”

Liyane komentar Domos isih paling dawa. "Pamulihan meh ora ana gandhengane karo apa sing sampeyan lakoni," ujare. "Sawise kacilakan, aku ngadeg telung utawa patang jam saben dinane, ngarep-arep manawa pangarep-arep bisa bali maneh. Pancen durung. ”

Apa yen Danny Chew ora pulih banget kanggo siklus jarak tangan? Aku takon marang. "Iki dudu pilihan," ujare Chew. "Aku wis nunggang kursi rodha setengah mil, lan Attila ngandhani manawa nerjemahake telung mil ing siklus tangan. Dheweke ujar manawa dheweke sengit karo kursi rodha - yen dheweke ora bakal nindakake marathon liyane ing kursi rodha. "Delengen, saiki aku nembe pulih. Aku bakal tekan kana. "

Tags: Biking, Mountain biking, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca