25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Davis Phinney ing Keuntungan Kanthi Parkinson
Davis Phinney ing Keuntungan Kanthi Parkinson

Davis Phinney ing Keuntungan Kanthi Parkinson

Davis Phinney seneng menang. Lan dheweke pancen misuwur. Sadurunge Lance Armstrong menangake Tour de France sing kapisan lan bali nalika Greg Lemond nggawe mlebu menyang ndhuwur peloton Eropa, Phinney minangka bintang kabeh Amerika. Dheweke mung wong nomer loro Amerika sing menang panggung ing Tur lan njupuk medali prunggu ing 1984 wektu 100k ing Olimpiade.

Nanging sawise pirang-pirang rasa ora sabar, dheweke didiagnosa penyakit awal Parkinson. Ing pirang-pirang taun wiwit diagnosis kasebut, akeh banget owah - saka apa sing bisa ditindakake ing tangane karo cara dheweke mikir babagan urip. Sadawane dalan, dheweke ngedegake Yayasan Davis Phinney. Nanging dheweke ora golek obat; Nanging, dheweke nggarap cara kanggo mbantu urip saiki. Lan bagean gedhe yaiku Saben manual Tombol Kamenangan. Minangka pondasi sing disiapake kanggo ngeculake edisi kaping loro saka sumber kasebut, Scott Rosenfield ngomong karo legenda muter.

Apa persis saben manual Kamenangan?
Manual EVC iku minangka alat kanggo wong — apa lagi didiagnosis anyar utawa ora - sing luwih akeh bisa ditindakake supaya bisa nambah kahanane dhewe kanthi cara sing cukup lan bisa dingerteni tinimbang sing bisa ditindakake saka ahli neurologine. Iki blok chock-a-block kanthi informasi lengkap, lan pendhidhikan, lan kawicaksanan saka pasien, lan dokter, lan juru kunci.

Lan apa sing sampeyan ngarepake manawa wong sing nandhang penyakit Parkinson bisa ngilangi manual?
Kabeh sing duwe Parkinson nduweni persamaan lan beda. Tema sing umum yaiku yen sampeyan ndeleng dhewe dadi ora maju. Lan iku disconcerting.Akeh komunitas Pendhaftaran aran terasing. Dheweke ora pengin metu lan melu ing donya kaya biasane.

Aku pengin wong bisa rumangsa manual iki mbantu dheweke nemokake apa sing dituju utamane - apa wis siyap wis siyap kanggo mriksa-up karo dhokter utawa apa pitakonan khusus sing bakal dijaluk, utawa motivasi sampeyan golek klompok Parkinson sing aktif melu promosi kesejahteraan - apa klompok nyanyi, utawa yoga utawa nari utawa gerakan.

Kepiye sampeyan bisa nggunakake pelajaran saka EVC lan karir racing sampeyan urip karo Parkinson?
Yen sampeyan minangka atlit, sampeyan kudu ngerti awake dhewe lan sampeyan kudu terus-terusan ngurus dhewe-dhewe, mangan kanthi apik, turu, lan latihan kanggo olahraga sampeyan. Yen sampeyan ngalami penyakit kaya Parkinson, alat-alat sing padha isih bisa mbuktekake larang regane amarga bisa mandheg. Yen aku wiwiti bener lan mangan kanthi bener lan metu latihan sithik - ora kakehan nanging ana sing luwih becik tinimbang apa-apa, lan nuli dakkawasi lan priksa aku ngawasi tingkat energi, lan mangan sing bener, lan ngurus awakku kanthi paling apik, aku bakal nemokake manawa kesehatan saya suwe, sing bener kanggo sapa wae, nanging utamane yen sampeyan duwe penyakit degeneratif kaya Parkinson.

Apa watesan sing ditrapake saka penyakit kasebut?
Ana prekara sing penting, kaya ngumbah pasugatan, utawa wulan kepungkur nalika aku melu Taylor nyusul latihan lan dadi bocah botol, nyerahake botol banyu menyang klompok lan ngumbah sekitar 60 gendul sewengi lan ngisi ing wayah esuk, dheweke kaya, Apa bisa mbantu sampeyan, amarga kita kudu terus maju.

Aku butuh suwe kanggo ngrampungake tugas, nanging ana mupangat kanggo terus tantangan kanggo nindakake samubarang. Nalika aku ora nindakake kaya-kaya kaya biasane, aku isih bisa nindakake dheweke. Aku nyoba ora dadi terlalu ngandelake wong liya lan supaya kabeh wong nindakake apa-apa kanggo aku, nanging tetep nggarap tugas sing meksa tangan saya nduwe fungsi, lan meksa aku fokus supaya aku ora ngeculake perkara utawa apa-apa.

Napa dhasar kasebut fokus ing ningkatake kualitas urip?
Nalika sepisanan dadi dhasar minat kanggo wiwitan, kayadene Michael J. Fox, yaiku golek dhuwit kanggo riset sing bakal nemokake obat jangka panjang kanggo penyakit kasebut. Nanging nalika lumaku terus, saya akeh wong-wong sing tak kenal karo wong-wong liya, yaiku talerku, amarga aku nyebat panggunaan penyakit Parkinson - mula aku ngerti yen ana segmen komunitas sing lagi ngenteni ngarep-arep. peneliti ing endi wae bakal golek obat-obatan kabeh penyakit kasebut.

Dadi akeh sing isih nunggu, lan passivity kaya ngono nyebabake sawetara penurunan. Lan urip mung bakal mlaku lan terus. Aku rumangsa penting, manawa wong liya melu kesehatan dhewe, lan golek cara supaya ora mung mandhap, nanging golek cara kanggo nyenengake urip nalika urip karo penyakit degeneratif sing terus-terusan. Lan pesen kasebut lan dorongan kasebut, sing didhukung dening informasi lan program sing padhet, wis ditampa kanthi apik.

Lan kepiye carane muter muter pikirane saiki?
Nalika aku dadi penunggang salah sawijining set skill utama sing saya kemarau. Aku dadi finisher cepet ing pungkasan balapan sepeda motor. Aku mesthi dadi jinis wong lanang. Nalika dina balapan, balapan minangka perkara sing paling penting. Aku dadi kepengin banget mbebasake batinku saka kuwatir utawa kuwatir babagan masa depan. Fokus wayahe saiki wis nulungi aku ing penyakit iki amarga yen sampeyan nggoleki jangka panjang ing penyakit degeneratif sing terus-terusan, bisa nyebabake kahanan sing ora ngarep-arep.

Siji bab sing tenan disedhiyakake - lan mulane tembung kamenangan ing pirang-pirang perkara sing diasilake yayasan kasebut - ora fokus akeh ing jangka panjang nanging nggawa perkara sing cedhak lan nyenengake ing jaman saiki, lan kanthi mangkono sampeyan bisa luwih seneng uripmu. Lan ora ana kekarepan. Pancen ngidini aku urip positif - amarga aku ngupaya kahanan positif lan pengalaman positif.

Lan kepiye sampeyan manggon filsafat kasebut?
Apa isih esuk lan esuk mlaku ing dalan sing ana ing omahku utawa duwe pacelathon sing apik utawa cangkir kopi sing apik utawa jinis anggur sing disenengi, prekara tenan ngajeni perkara sing gampang kasebut. Iki keprungu swise lan cliché, nanging taktik kaslametan sing wis kabukten, lan aku nyengkuyung kanthi ora jelas. Nalika aku fokus ing wektu sing apik lan ngerti babagan lan ngerteni, aku dilebokake ing kolom kamenangan.

Apa tegese kamenangan kanggo sampeyan saiki?
Ing racing bike, yen menang apa sing luwih apik lengenake tangan sampeyan. Ing sawetara detik mlayu sing ngubengi garis finansial lan menang balapan, sampeyan ora duwe Parkinson; sampeyan ana ing papan liyane. Dadi filsafat saya nemokake kanggo tamba dhewe - sing nggawe kamenangan. Mung nggedhekake jumlah wektu sing ora ana ing awak Parkinson, nanging sampeyan seneng nggunakake urip sampeyan. Kabeh iku asal saka racing bike.

Lan wis mesthi sampeyan nduwe pandhangan iki wiwit diagnosis sampeyan?
Ora, ora. Aku butuh sawetara taun. Sanalika sawise diagnosis aku nolak. Sampeyan njupuk kita bener pindhah menyang Italia. Minangka bagean saka pangerten karo penyakit iki, aku kudu alon-alon lan mandheg kanthi gerakan sing terus-terusan lan mandheg nyoba supaya aku bisa milih cara-cara sajrone taun lan pirang-pirang taun kerja lan olahraga.

Iku ing Italia ing ngendi aku nate weruh kaendahan pengamatan. Aku sadhar, mula, sing paling penting, apa sing dadi papan sing indah? Boulder uga papan sing apik. Nanging nalika sampeyan katutup karo myopia lan encode penyakit iki, sampeyan ora mbukak mata lan ndeleng kanthi cetha. Nanging ana mung pesta visual iki sing ngubengi kita saben dina. Lan aku mesthi seneng fotografi lan njupuk gambar. Wonten ing mriki kula nate miwiti miring lan ngajeni kabeh kaendahan iki.

Nanging kepiye sampeyan nerjemake perasaan sing bisa menang menyang urip saben dinane?
Iki umume alon-alon nyedhaki aku, kaya sing dakkandhakake, mungkin aku kudu ndelok kamenangan lan wayahe kamenangan sing dikepengini yaiku aku dadi pembalap motor - apa sing dak rasakake nalika nyebrang dhisik, mbayar kanggo kabeh gaweyan. Lan aku mikir, mungkin perasaan lan pengalaman kasebut bisa nerjemahake menyang panguripan saben dina liwat kesadaran iki babagan pengalaman positif. Dadi saya nuli njupuk gambar luwih akeh lan miwiti dadi bocah-bocah. Putraku bakal munggah lan menehi aku ngrangkul, lan aku, Oh, iki kabeh kedadeyan.

Lan aku ngerti, kanthi cepet, aku ndeleng lan ndeleng kaendahan iki lan menehi foto kanthi foto lan ngajeni kabeh prekara iki sing nyenengake ing panganan, ing kopi, ing pacelathon, lan apa wae sing saya alami saiki? Aku uga ora mikir babagan Parkinson. Mung wahyu lengkap dheweke kanggo aku manawa aku duwe katrangan tartamtu babagan penyakit, lan aku dadi korban kurang lan dadi tenaga proaktif kanggo ngatur kesejahteraan dhewe, lan aku wis ngajeni. wiwit, lan aku tetep kasebut kanthi rutinitas. Iki minangka salah sawijine sebab kenapa kita duwe manual - mbantu wong golek cara dhewe kanthi sumunar sawetara cahya sing luwih cerah.

Tags: Selebriti, Atlet, Olahraga, Biking Jalan, Artikel Tumpukan, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca