29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • David de Rothschild Nuntut kahanan ing Bendungan Belo Monte
David de Rothschild Nuntut kahanan ing Bendungan Belo Monte

David de Rothschild Nuntut kahanan ing Bendungan Belo Monte

David de Rothschild wis munggah loro cagak kanggo alon-alon pemanasan global lan nambah kesadaran babagan polusi samodra kanthi mlaku ngliwati Pasifik kanthi prau digawe saka plastik daur ulang. Kanggo petualangan altruistik paling anyar, sing umur 33 taun bakal ngalahake Xingu Kali sing rame ing Brasil kanthi cagak totem - kita bakal nerangake. Dheweke ngarep-arep supaya bisa narik perhatian media lan mbantu nyegah konstruksi bendungan ketiga paling gedhe ing donya, yaiku Belo Monte $ 19 milyar.Enders Caty kejiret de Rothschild ing omahé ing Los Angeles sadurunge ekspedisi rong minggu menyang Amazon.

Suku ngatur nglawan bendungan Belo Monte

Suku ngatur nglawan bendungan Belo Monte

Suku ngatur nglawan bendungan Belo Monte

Suku ngatur nglawan bendungan Belo Monte

Suku ngatur nglawan bendungan Belo Monte

Suku ngatur nglawan bendungan Belo Monte

Tandha mandeg nggambarake bendungan Belo Monte

Tandha mandeg nggambarake bendungan Belo Monte

Apa pesen sing dikirim kanthi ngetrapake cithakan totem ing ngisor kali?
Aku nggarap loro suku, yaiku Arana lan Juruna, yen empon-empon iki ngancam ora bisa ditinggal. Dheweke nuduhake legenda sing ujar ana garpu sing nahan langit. Nalika garpu ambruk, langit saya mudhun lan komunitas saya ilang. Totem nggambar garpu kasebut. Sawise dibangun, kita bakal mbukak menyang prau lan prau kanthi udakara rong dina ing desa lan didegake ing papan empon. Yen pambangunan diwiwiti, totem bakal ditabuh, nglambangake pungkasane komunitas Arana lan Juruna.

Ana pirang-pirang masalah lingkungan sing kudu dipilih, apa sing dadi prekara babagan bendungan Belo Monte?
Yen ana wong sing ujar, Hei, rungokake empangan hidroelektrik sing dibangun, reaksi gatek sampeyan kandha, 'Oh, wow, pancen positif! Énergi banyu ora ngobong bahan bakar fosil! 'Nanging ora ana transparansi babagan hidrelektrikita. Asring teka karo bayangan sing ora apik, beracun, lan ngrusak. Belo Monte ngancam arep nyemplungake salah sawijining tributaries paling gedhe ing Amazon, banjir luwih saka 150 batu persegi, lan nyisihake meh 20,000 wong - akeh sing gumantung ing jagad iki.

James Cameron lan casting Avatar uga menyang Amazon ing taun kepungkur kanggo nuduhake oposisi marang Belo Monte - kenapa saiki akeh prihatin?
Akeh dampak potensial bendungan durung diteliti. Mbalik ing wulan Oktober, 2010, lembaga lingkungan Brasil maringi Norte Energia, konsorsium ngawasi proyek bendungan, lisensi konstruksi sanajan 23 saka 40 kahanan mitigasi sosial lan lingkungan durung ketemu. Sanajan ngono, dheweke isih maju kanthi konstruksi lan wis wiwit ngencengi cedhak situs empangan.

Ing Ing njabaprofil bali taun 2009, sampeyan takon, "Kepiye kita kesadaran menyang solusi sing nyata?" Ayo kula nate takon marang sampeyan.
Wangsulan: Bab ingkang sapisanan yaiku ngerteni manawa ing kasus kaya iki - sing isih dibantah lan isih ana salah informasi - iku penting banget kanggo nggawe narasi sing entuk perhatian lan nuduhake wong-wong asil langsung saka konsumsi kasebut. WWF nate nggawe laporan ing taun 2007 sing ujar kanthi investasi ing efisiensi energi, Brasil bisa ngilangi panggunaan energi kanthi 40% ing taun 2020. tabungan daya kasebut padha karo 40 bendungan Belo Monte. Ora edan Owah-owahan individu bisa nambah pengaruh global.

Ngelingi manawa rodha wis mlaku, apa sing bakal ditindakake?
Rungokna, aku ora ana khayalan yen ekspedisi sing ditindakake kanggo mungkasi bendungan. Pancen mikir yen petualangan berbasis mini menyang Amazon iki bakal ngganti sing wis ditindakake sajrone 36 taun kepungkur. Nanging yen sampeyan ndeleng wong sing lagi ana ing dalan lan wis padha lara, sampeyan terus mlaku lan ujar, Oh, dheweke bakal mati maneh? Mangkene kasunyatan nalika miwiti ngulandara kaya iki, sampeyan ora bakal ngerti asil sing bener nganti pirang-pirang taun mengko.

Kanggo ngetutake David de Rothschild lan timnya, priksa Myoo.com.

Tags: Film, Eksplorasi, Brasil, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca