22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Kumbang Luwih akeh. Venison Ora banget. Kenging punapa?
Kumbang Luwih akeh. Venison Ora banget. Kenging punapa?

Kumbang Luwih akeh. Venison Ora banget. Kenging punapa?

Sanajan populasi rusa sing gedhe banget ing Amerika, nemokake racun lokal sing gampang diluncurake ora gampang. Industri racun sing diunggahake Amérika cilik sithik, lan ukum 100 taun-lawas sing diarani Lacey undhang nglarang para pemburu supaya ora adol daginge. Asil: paling racun ing restoran A.S. diimpor saka Selandia Anyar.

Nanging profesional manajemen liar lan pejabat pamrentah lagi mikir maneh Undhang Lacey lan hukum negara sing nglarang adol lan transportasi game sing diburu. Sadurunge taun iki, Caroline Casagrande, republik ing DPRD Negeri New Jersey, ngenalake a tagihan yen - yen liwati — bakal nggawe lisensi pemburu rusa komersial ing negarane. Partai Republik Negara Texas ngundang mbatalake Undhang-undhang Lacey ing platform pesta 2014, lan pejabat ngrampungake topik kasebut ing konferensi taunan The Wildlife Society taun kepungkur, miturut Keith Norris, asisten direktur organisasi kanggo Hal Ehwal Pemerintah & Partai Usaha.

Napa saiki masalah babagan hukum mburu abad? Anwer iku rong warna. Profesional sing nyewoake kanggo nyembelih kawicaksanan kancil sing larang regane, lan minat kanggo gawe anyar daging daging Amerika sing terus-terusan, bisa nyebabake permintaan kanggo racun lokal. Siji solusi sing bisa ditindakake: goleki pemburu amatuer kanggo mateni kidang lan banjur mbayar maneh biaya ing pasar gratis.

Nanging sawetara masalah utama, kayata efek mburu sing ana ing poluasi kidang lan butuh peraturan luwih akeh - kudu dijawab sadurunge Undhang-undhang Lacey dicabut.

"Aku mburu dhewe, nanging ora ndhukung supaya para pemburu adol daging," ujare Tim Van Deelen, profesor profesor ing Universitas Wisconsin lan Kehidupan Ekologi Universitas Wisconsin. Van Deelen kuwatir babagan pengaruh pasar komersial bisa kanggo populasi rusa desa, sing saiki dikendhaleni dening para pemangsa lan para pemburu hobi.

Ing taun 1900, akeh dolanan Amerika sing diburu nganti cedhak. "Sajarah nalika game liar sah kanggo adol, asil mburi yaiku extirpation saka pirang-pirang spesies saka sawetara wilayah ing Amerika Serikat," ujare Falyn Owens, ahli biologi rusa kanggo Departemen Sumber Asli Indiana. "Rusa sejatine wis pupus ing Indiana suwene 43 taun sadurunge digabung karo negara kasebut."

Undhang Lacey minangka undang-undang pertama Amerika sing tujuane njaga kewan liar. Sanajan ora nggawe ilegal kanggo njupuk game, mula nglarang game transportasi ngliwati garis negara, kanthi mandheg-mandhegake perdagangan bulu, sing paling akeh, lan daging. Saben negara wiwit ngetrapake larangan kanggo nglarang game.

Pancen sukses banget kanggo mulihake populasi satwa. Mungkin sukses banget. Ing taun 2013, Ladang Negara ngira ana 1,22 yuta tabrakan rusa-kendaraan ing dalan Amerika. Nomer kasebut minangka penurunan sethithik saka taun sadurunge, nanging umume, interaksi rusa-manungsa tambah akeh wiwit dekade kepungkur. Kijang uga ditrapake ing proliferasi kasus penyakit Lyme ing sisih wétan. Ing salah sawijining kutha, insidensi sing dilaporake dening penduduk ing Lyme mudhun 80 persen sawise cukis mudhun kanthi kapadhetan kijang kutha.

Populasi rusa kutha kasebut kudu dikontrol, nanging ora nggawe pasar sing mbukak, Van Deelen pengin ndeleng lisensi khusus sing digawe kanggo para profesional culler. Operasi komersial sing wis dilatih banjur bisa mburu lan adol kancil kanggo golek bathi, nanging mung ing wilayah tartamtu supaya ora nyisihake populasi rusa desa.

Ijin khusus bakal teka kanthi titik sing lekat: pangaturan liyane. Kanggo nglindhungi pedhang rusa (sing ora butuh culling), kudu luwih akeh agen iwak lan satwa ing patroli. Lan kanggo nglindhungi para konsumen, kabeh pemburu kudu mbuktekake manawa dheweke wis ngolah daging ing fasilitas sing disetujoni - ora mung ing latar mburi omah. Dr. Anthony DeNicola, pangadeg Buffalo Putih, sing ora duwe bathi sing ahli profesional, lan uga nyemprotake kidang, nambah manawa para pemburu uga kudu mbuktekake keberanian njupuk amarga bisa mburu ing wilayah suburban.

Banjur ana kasunyatan manawa kanggo akeh pemburu rusa, ora ana sing umum kayata kidang, ujare Owens karo Departemen Sumber Asli Indiana. Dheweke ora pengin mbatesi jumlah kewan sing bisa diburu.Lan sing paling seneng para pemburu luwih seneng mateni dolar, dudu budaya sing diwiwiti wiwit jaman rusa dikintip. Wangsulane: rekrut pamburu sing sadar kanthi anyar ing wilayah kutha lan pinggiran kutha sing bakal mbatesi populasi rusa lan bakal luwih prihatin karo sumber dhataran lokal tinimbang sepira gedhene piala kasebut.

"Ahli biologi manajemen ngarep-arep bisa ngalihake budaya mburu kanthi ngajari para pamburu babagan efek ekologis saka kancil sing akeh banget," ujare. "Dheweke nyoba nggayuh jenis pamburu kutha sing anyar sing tujuane organik, bebas, daging tanpa lemak kanggo dilebokake ing meja. Saenipun, para pemburu kutha ora mung nduweni kualifikasi karo panen, nanging dheweke ngerti kepiye kakehan. Kancil bisa mengaruhi langsung, amarga urip. "

Iku ora adoh banget. Jinis hipster wis menyang taxidermy wiwit taun 90-an, lan ing Indiana, para pengurus alam bébas nyoto kutha kanthi pemula gratis babagan kelas mburu, asring dianakake ing kutha-kutha gedhe kaya Bloomingdale utawa Indianapolis. Owens mulang kelas "panahan awal". Lan pirang-pirang kutha lan 'buron wiwit nambah pamburu busur ing wates kutha. Ora suwe, sampeyan bisa uga nembak mangan kijang lan mateni ing njaba kutha, banjur diadani ing restoran sing paling apik.

Tags: Atlit, Politik, Alam, Olahraga, Katrampilan Luar, Artikel Tumpukan, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca