28.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Mboten Leres Drones
Apa Mboten Leres Drones

Apa Mboten Leres Drones

Sanajan upaya paling apik kanggo ngetrapake kasebut, penyalahgunaan alam tetep isih ana. Nanging dron - wong sing duwe Big Brother sing bisa mabur - bisa digunakaké minangka pahlawan amarga bisa digunakake kanggo ngawasi kesejahteraan lingkungan lan kewan ing ngendi manungsa ora bisa gampang lunga.

Kanggo siji, drone saya akeh digunakake kanggo neliti poaching ing ambang taman nasional, lan saiki program anyar ing Belize yaiku ngupayakake banyu. Negara nyoba nglindhungi sistem karang sing paling gedhe, ing wilayah paling gedhe ing Hemisfer Kulon, kanthi nyiyapake wilayah sing dilindhungi, nanging ngawasi bagean segara sing akeh banget karo staf sing winates ora ana tugas sing gampang.

Solusi: Ing awal musim udang ing wulan Juni, Departemen Perikanan Belize wiwit nelusuri mancing ilegal karo rong dron sing digawe dening Masyarakat Konservasi Hidupan liar lan KonservasiDrones.org, nonprofit Australia sing New York Times laporan wis dibangun udakara 100 drone kanggo panggunaan ing konservasi. Dirancang kanggo tahan lan unggul ing lingkungan sing unik, drone wis padha mabur liwat banyu, ngliwati jutan, lan sak pantai.

Duwe akeh tanah kanggo ngawasi nyegah perlindungan sing efisien, nanging supaya masalah legal nyedhaki omah. Masyarakat sing gegayutan karo safety kanggo kéwan petani pabrik wis ditata Ukum "ag-gag", aturan sing nglanggar rekaman operasi farm. Wartawan bebas Will Potter ujar manawa dheweke nemokake puteran ing aturan: Dheweke ora ujar kanthi cetha yen sampeyan ora bisa ngrekam saka udhara. Inspirasi dening gambar satelit saka kebon (dijupuk ing ruang umum), Potter nyuwil drone.

Iki bisa uga ilegal, nanging bakal dadi taun sadurunge pengadilan mutusake apa sing kudu ditindakake. Sementara, Potter bakal kanthi umum nyathet skala lan tingkat operasi petani pabrik. Operasine didhukung dening PETA, sing nggunakake lan adol dron kanggo nolak pamburu ilegal wiwit taun 2013.

"Yen Bakal Potter nggunakake drone kanthi sah kanggo menehi lampu ing praktik pertanian lan slametan pabrik, kita mesthi milih," presiden PETA Ingrid Newkirk ujar ing wawancara karo NPR.Ing Salt blog.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca