28.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Jelajahi Kutha Dhasar Rahasia Maksimum
Jelajahi Kutha Dhasar Rahasia Maksimum

Jelajahi Kutha Dhasar Rahasia Maksimum

Sadurunge minggu iki, kutha cilik ing Los Alamos, New Mexico, menang Kontes "Town Paling Paling" Liveability kanggo bhinéka, pendhidhikan, wutah populasi, kesehatan, lan keterlibatan masarakat. Sanajan kita setuju yen skor Atomic ing wilayah kasebut, adegan njaba wilayah kasebut bener-bener ngina (ora ana tujuan sing dikarepake). Nyatane, Los Alamos ngetok angka 84 ing taun Ing njabaIndeks Paling Kutha Paling Anyar (deleng ing ngisor iki kanggo menehi kritik kanggo menehi kritik), saben parita, kanthi papan kaya Missoula lan Anchorage.

Iki sampeyan kudu ngerti babagan kutha paling rahasia ing Amerika.

Telung puluh lima mil sisih lor-kuloning Santa Fe, Los Alamos nyerang seri canyon sing metu menyang Lembah Rio Grande ing ngisor iki. Pagunungan Sangre de Cristo mlayu ing cakrawala sisih wetan, lan menara Jemez sing nggronjal langsung menyang sisih kulon. Lanskap iki pancen apik banget nalika wiwitan utawa srengenge, nalika srengenge munggah utawa dadi ndhuwur ing ndhuwur siji lan nggambarake liyane.

Ing papan tinggi gurun iki dhuwur yen bom atom dikembangake sajrone Perang Dunia II. Prestasi paling apik ing Robert Oppenheimer, bom kasebut nguatake papan kutha ing sejarah, lan - minangka Manhattan Project dadi kondhang Laboratorium Nasional Los Alamos- nuwuhake manawa Los Alamos bakal tetep dadi misteri. Dina iki, isih dadi kutha eksperimen nuklir rahasia lan keamanan sing paling dhuwur, ing ngendi plutonium (salah) dikabarake dadi banyu minuman lan museum ilmiah lokal duwe replikasi skala penuh Fat Man and Little Boy.

Sewelas ewu ilmuwan sing paling apik ing jagad iki paguyuban bisa nggawe komunitas sing cerdas lan maneka warna (ora kudu canggih). Nanging budaya lan kapinteran iki persis apa sing dibedakake karo Los Alamos saka papan liya ing New Mexico - lan jagad iki. Ya, kasunyatane lan lokasi sing nyedhiyakake kesempatan sing ora cocog kanggo para penggemar ruangan. Sampeyan ora kudu ilmuwan kanggo ngormati kelas Pajarito Gunung 37 persen utawa singletrack gunung berapi sing apik banget kanggo sepedaan gunung.

Mangkene enem acara Atomic City kanggo mriksa:

Jemez Mountain Trail Mlaku

Dianggo saben akhir minggu Day Peringatan, balapan JemezSatengah maraton, 50K, lan 50 mil, saiki ing sangang taun dheweke - dianggep minangka sing paling angel ing negara kasebut. Tintingan teknis, owah-owahan ketinggian sing gedhene, pendakian sing tajem, keturunan sing nyiksa, lapangan scree, nyebrang stream, lan liya-liyane - kabeh paling dhuwur - nggawe balapan angel nanging apik. Anton Krupicka, sing menang 2014 miler, diarani babagan jarak antarane 45 lan 50 "spektakuler. Dalan kerentasi ngliwati dalan mudhun kanthi alon-alon mil lan mil ing kelas kanthi cocog kanggo mlaku kanthi cepet. Kanthi serius, iki minangka salah sawijining keturunan sing luwih kualitas sing saya alami ing olahraga iki. "

Para pelari bisa ngrampungake stasiun sepindah kanthi akeh nanging kudu nggawa banyu dhewe - siji-sijine cangkir ing balapan iki yaiku panci gawenan tangan saka Jemez Pueblo sing cedhak karo para pelari bisa nuntut pungkasane. "Rampung minangka conto sing sampurna saka komunitas sing rumit, sing dadi sebab sing saya pengin," ujare Krupicka. "Sukarelawan, tabel lan tabel panganan Southwestern sing apik banget, lan gondho umume ditetepake swasana."

Metu kutha ing Dina Pèngetan? Simpen tanggal kanggo Pajarito Trail Fest, sing dianakake ing gunung ski ing wulan Oktober. Jalankan 15 mil utawa 10K ing sangisore aspen emas lan, luwih kerep tinimbang ora salju.

Ngisi bahan bakar: The deli ing Pasar Koperasi Los Alamos kebak pilihan organik, lokal, organik sing beda saka burritos sarapan nganti enchiladas chile ijo. Priksa manawa kanggo mriksa barang sing dibakar, kalebu perawatan sing enak kanggo pelanggan sing bebas vegan lan gluten.

Barang panggang co-op lan kopi uga kasedhiya ing Fusion Multisport, mung mancal lan toko toko ing kutha.

EnduroFest

Yen mudhun kanthi cepet, ide sampeyan dadi wektu sing apik, telung dina sing diresmikake Rock Alam n Roll EnduroFest ing awal Agustus ora kena dilalekake. Miwiti ing sisih ndhuwur Pajarito Mountain kanthi dhuwur 10,440 lan jupuk mudhun 7,5 mil lan 3,900 kaki mandheg gratis lan kulo XC nganti tekan singletrack lancar. Banjur, nyekel anter jemput kasebut lan tindakake maneh, utawa mung nyumerepi ing gunung ski lan nikmati musik langsung lan bir lokal saka Marble, Santa Fe Brewing, lan La Cumbre Brewery.

Duwe disponsori dening Los Alamos Tuffriders (bab IMBA lokal), akhir minggu uga duwe klinik-klinik, pandhuan nitih, barbecue, lan balapan bocah.

Daan sepedaan dalan luwih apik? Aja kantun Wisata ing Los Alamos, balapan sepeda paling tuwa ing Southwest.

Ngisi minyak: Ing bukit ski, dhadha burger saka Pajarito Mountain Cafe lan lenggah ing dek pondokan kanggo nonton para penunggang basikal njerit lereng. Bali ing kutha, mandheg Pajarito Brewpub lan Grill kanggo burger bison lan siji (utawa luwih) saka 30 bir sing nutul.

Los Alamos Triathlon

Kaya pirang-pirang perkara ing Kota Secret, pertengahan Agustus Triaton Los Alamos mung sethithik: Diwiwiti karo sepeda. Nanging ora ana sing dipikirake - saiki ing taun 40, balapan kasebut minangka Triathlon paling tuwa sing terus-terusan mbukak triathlon ing negara kasebut. Rider wiwit 7.400 kaki ing Pusat Akuatulasi Walkup lan ngisi hard kanggo "gapura mburi," amarga warga lokal ngarani mburi lab ing sisih kulon kutha. Sawise bali menyang wilayah transisi, nglangi ana 400 meter ing kolam renang ukuran Olimpiade paling dhuwur ing negara kasebut, lan lomba kasebut minangka 5K sing biasane rata lan bali karo tampilan Jemez sing luar biasa.

Swara banget disirami kanggo sampeyan? Pilih kanggo Atomic Man Duathlon, sing diselenggara karo klub multisport lokal Triatomics, kanthi rong pilihan kursus sing jenenge Fat Man and Little Boy. (Kanggo ngerteni luwih akeh babagan sejarah Perang Dunia II, sawise ngunjungi Museum Ilmu Bradbury, sing nawakake luwih saka 40 pameran interaktif babagan Manhattan Project lan peran lab ing keamanan nasional.)

Ngisi bahan bakar:Kafe Bagel Ruby K mung setengah mil saka balapan rampung lan nawakake akeh bagem, sup, lan salad. Entuk pengalaman Los Alamos sing lengkap: Orderake endhog "Up & Atom," sing disedhiyakake karo salsa lan lebur cheddar ing bagel chile ijo.

Yen bubuk shredding tinimbang singletrack luwih gaya sampeyan Pajarito ing pikiran nalika musim ski. Salju iki durung suwe, nanging ing taun sing apik gunung iki nduwe sekitar 300 hektar terrain ski, kalebu wit, nabrak, lan ski Nordic. Ing ndhuwur gunung, istirahat ing kursi biru buta. Sampeyan bakal duwe tampilan cetha ing Sangres ing sisih wétan lan lab ing ngisor iki - nanging ora ateges sampeyan bakal ngerti apa sing bakal ditindakake.

Los Alamos miturut Nomer

(kritik kritik kanggo Ing njabaIndeks Paling Towns)

  • Pedunung: 18,191
  • Pendhaftaran: $ 124,335
  • Rega omah: $ 296,597
  • Pengangguran: 3,9%
  • Acres greenspace ing wates kutha: 84
  • Jumlah pasar petani lan jam pira dibukak: 1; 5,5 jam / minggu
  • Miles tilase ing wates kutha (dituripake tanpa mbayar): 63
  • Bilangan bir, studio yoga, lan toko sepedha: 11
  • Miles jalur lorong ing kutha: 12,3

Tags: Ilmu, Running Trail, Jalanan, Triathlons, Towns Best, New Mexico, Artikel Stack, Lelungan

Share Karo Kanca-Kanca