25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Function Fungsi Paling misuwur ing Everest?
Apa Function Fungsi Paling misuwur ing Everest?

Apa Function Fungsi Paling misuwur ing Everest?

Ing Langkah Hillary wis ilang, numpes dening gempa gedhe ing 2015.

Ora, ngenteni. Ing Langkah Hillary tetep utuhMung dikubur ing salju salju. Mungkin.

Iki wis dadi debat minggu iki ing komunitas gunung sing ngubengi salah sawijining fitur pendakian sing paling misuwur ing rute ing puncak Everest.

Ing dhuwure 28,839 kaki, Hillary Stepic - sing gedhe-gedhe kanthi dhuwur 39-kaki dhukungan njedhul 200 kaki ing ngisor puncak kasebut - minangka salah sawijining tantangan pendaki pungkasan lan paling kuat kudu munggah sadurunge tekan puncak paling dhuwur ing donya liwat South Col rute saka Nepal. Dijenengake Sir Edmund Hillary, sing nggunakake fitur tajem kanggo nggawe munggah pisanan Everest ing taun 1953 Kanthi Tenzing Norgay, Hillary Step wis dadi tantangan utama nanging khianat, ing ngendi para alpinis ana resiko 8,000 kaki ing sisih kulon lan 10,000 kaki ing sisih wétan. Lalu lintas munggah rute asring bottlenek ing langkah: nalika jendhela cuaca mbukak kemungkinan nemplek, klompok pendaki cepet-cepet munggah menyang ndhuwur.

Wis resmi - Langkah Hillary ora ana. Ora yakin apa sing bakal kelakon nalika salju salju ora dadi beca ... //t.co/8yednCrfgBpic.twitter.com/tnhAaYu2VT

- Tim Mosedale (@timmosedale) 17 Mei 2017

Nanging, kegiatan tektonik ing Nepal saiki wis mangu-mangu apa langkahe wis pindah, ambruk, utawa ilang kabeh - utawa ora kasebut ing ndhuwur. Seminggu kepungkur, pegawe Inggris Inggris Tim Mosedale, sing nulis Everest tanggal 16 Mei liwat Col Kidul, negesake yen Langkah kasebut ora ilang. Pejabat Nepal lan Sherpas, nanging, mbantah pratelan Mosedale, nolak minangka "desas-desus palsu," Lapuran CNN. Pendaki Nepal nyatakake Langkah kasebut tetep wutuh, mula ora bisa katon amarga dikubur ing ngisor salju.

Misteri kasebut bisa uga ora bisa diselesaikan nganti tumurun salju. Nanging yen langkah kasebut ilang, salah sawijining rute paling tradisional kanggo puncak Everest bakal diowahi kanthi permanen. Kanthi nasib durung dingerteni, kita nuli ndeleng riwayat Hillary Step.


29 Mei 1953: Sèket patang taun kepungkur, Sir Edmund Hillary lan Sherpa Tenzing Norgay dadi wong pertama sing munggah gunung sing paling dhuwur ing jagad iki. Nanging sadurunge para pendaki bisa ngadeg ing ndhuwur jagad, dheweke kudu navigasi spur rock sing nggegirisi. Miturut lapuran, loro pendaki padha-padha ngumbar ing antarane watu ing tangga teparo lan rakit es sing cedhak, paksi-paksi lan gandheng menyang ndhuwur. Udakara udakara rong jam sawise nemoni alangan kasebut, Hillary lan Norgay tekan puncak Everest ing 11:30 a.m. Fitur rock kasebut banjur dijenengi ing pakurmatan Hillary.

1 Mei 1963: Sepuluh taun sawise Sir Edmund Hillary nampilake Everest, Jim Whittaker dadi wong Amerika pisanan sing munggah ing pucuk sing paling dhuwur ing jagad iki. Sasampunipun dugi ing puncak kidul kanthi enjing-enjing, Whittaker lan Sherpa Nawang Gombu nemoni langkah kasebut. Whittaker nuntun munggah ing Hillary Langkah banjur ngawasi Gombu ing mburine. Sawise tekan ndhuwur, lan mung 50 kaki saka puncak kasebut, Whittaker mlayu saka oksigen sing dibuwang. Nanging, pasangan kasebut mudhun kanthi aman, ngrebut botol oksigen padha mlumpat menyang puncak kasebut.

24 September 1975: Dougal Haston lan Doug Scott dadi pendaki Inggris pisanan sing tekan puncak Everest, lan timnya kanthi cara munggah ing sisih kidul-kulon—prestasi sing durung pernah sadurunge. Amarga musim semi, nalika munggah ing sisih kidul-kulon, loro pendaki ketemu Hillary Step dikubur ing salju. Tukang gunung nggunakake tali kanggo menek tangga, sing banjur tekan foto sing apik saka Haston nggawe langkah Hillary.

10 Mei 1996: Mungkin ora ana musim ing Everest sing luwih diteliti tinimbang sing menehi inspirasi kanggo Jon Krakauer Ing Air Lancip. Salah sawijining dina paling gedhe ing Everest wiwit nalika ekspedisi tekan Hilary Step nalika esok 10 Mei 1996, lan nemokake ora ana garis tetep. Pandhuan cepet-cepet nyelehake dheweke ing panggonane nalika ngenteni klien, ngenteni tawaran kanthi sak jam lan nyurung Sidang Kemuncak ing wayah wengi. wektu turnaround. Blizzard sing cepet-cepet mudhun nyekel para pendaki sing isih kari kanthi kaget lan mateni wolung.

Mei 1997: Tubuh climber Afrika Kidul Bruce Herrod ditemokake kanthi nggantung saka tali ing sisih ngisor Langkah Hillary. Herrod dadi kapisah saka pesta pendaki sadurunge nglumpukake Everest ing taun 1996, lan dheweke nyoba nggawe keturunan bengi dhewe. Pemanen Rusia pungkasan, Anatoli Boukreev pulih jenahe setaun mengko. Nalika Hillary Step dadi rute populer ing Everest, tali dipasang ing papan saben musim supaya pendakian luwih aman. Nanging, Langkah kasebut tetep fitur khianat lan mbebayani.

Spring 2013: Pejabat pejabat Nepal dianggep nginstal tangga ing Langkah Hillary kanggo nggayuh kemacetan lan nggawe puncak Everest bisa dicapai. Nanging ide kasebut kontroversial, sing nyebabake gangguan saka para pegunungan sing menehi andharan tangga luwih murah lan ora ngilangi kemacetan. Ora ana tangga sing dipasang.

25 April 2015: Gempa gedhene 7,8 ing Nepal, komunitas sing ngrusak ing Kathmandu lan Lembah Khumbu, mateni ewu wong, lan nggawa sawetara gempa sing ngganti lanskap negara. Gempa kasebut, sing mbukak pirang-pirang kali ing cedhak Everest, mateni 18 pendaki, ninggalake Camp Camp, lan pungkasan musim pendakian ing gunung paling dhuwur ing jagad iki. Tetep kena weruh apa ana lindhu uga nyebabake Langkah Hillary obah utawa jeblug.

Mei 2016: Pendaki bali menyang Everest ing musim semi taun pertama wiwit gempa sing ditutup menek ing gunung ing taun sadurunge. Ing Mei, David Liaño, juru main saka Meksiko, sing dilaporake ing bloge sawise nemplekake Everest yen Langkah Hillary wis diowahi utawa uga ambruk. Nanging udan salju sing udan akeh menehi fitur kasebut nanging ora dingerteni. Umume pendaki taun sing minggat liwat salju salju ing sisih tengen Langkah Hillary tinimbang Langkah kasebut.

17 Mei 2017: Sedina sawise ngirim Everest kaping enem, Tim Mosedale ngirim foto Hillary Step menyang akun Facebook lan Twitter, kanthi caption ujar "Iki resmi - Langkah Hillary ora ana." Poto kasebut nuduhake loro pendaki sing ngemas pak salju ing sisih tengen ing sisih tengen Hillary Step. Rong dina mengko, Planet Mountain, situs sing dikhususake kanggo warta menek, nulis manawa Langkah Hillary bisa ambruk nalika gempa 2015.

22 Mei 2017: Dina Senin, 22 Mei, laporan warta muncul manawa panguwasa ing Nepal nolak tuntutan Mosedale. Miturut CNN, Ang Tshering Sherpa, presiden ing Asosiasi Mountaineering Nepal, diarani tuntutan Mosedale "kabar angin palsu." Tshering ujar, Sherpas lan pejabat liyane ing Everest Base Camp ngonfirmasi Hillary Step isih utuh, mung ditutupi "salju salju sing gedhe banget," sing nyebabake pendaki kaya Mosedale mikir yen wis ambruk.

Musim salju nalika rong musim kepungkur wis nggawe ruwang salju ing endi langkah Hillary, sing ngidini para pendaki munggah. Nanging yen fitur kasebut sirna nalika salju salju bisa dadi masalah. Rute kasebut bisa dadi luwih trep, ngrumusake apa sing wis ana beboyo. Minangka Tim Mosedale kasebut ing babagan kasebut 17 Mei kirim Facebook: "Ora yakin apa sing bakal kedadeyan nalika salju salju ora wujud amarga ana sawetara pamblokiran ageng kanthi acak ing kene lan sing bakal dirembug."

Tags: Mountaineering, Climbing, Nepal, Gunung Everest, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca