26.11.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Salah sawijining balapan paling apik kanggo Operasi Wektu Paling cepet sampeyan
Salah sawijining balapan paling apik kanggo Operasi Wektu Paling cepet sampeyan

Salah sawijining balapan paling apik kanggo Operasi Wektu Paling cepet sampeyan

Saka medali apik nganti klambi T-shirt dadi headwear sing apik banget, balapan ing dalan kadhang-kadhang bakal banget kanggo narik kawigaten calon peserta. Nanging nalika ephemera kasebut biasane disenengi supaya bisa didol ing pekarangan, ana salah sawijining akuisisi dina balapan manawa para pelari bisa njaga supaya isih urip: cepet. Akeh sing nglumpukake balapan ngerti yen ora ana pengganti materi kanggo nggayuh sing paling cenderung pribadi, lan dheweke ora ngluwihi para pelari sing motivasi kanthi janji sing cepet lan gampang mesra PB.

Kita njupuk menyang awake dhewe kanggo ngumpulake dhaptar kursus sing paling cepet. Ora kira-kira jarak, kene balapan ing ngendi sampeyan bisa mlaku-mlaku karo PB kasebut. Kelemahane mung mbukak salah sawijine: sawise iku, sampeyan ora bakal duwe alasan.

Mile siji: Fifth Avenue Mile Pelari Jalan Raya New York

New York, New York; September

Kanggo kutha sing akeh balapan banget saben akhir minggu taun iki, umume New York ora dikenal kanthi akeh kursus sing cepet. NYC Marathon kalebu jembatan sing tajem, lan Central Park Drive - dadi host akeh acara Gotham sing mlaku-mlaku rame banget. Dene NYRR Fifth Avenue Mile ora kabeh warata, isih bisa dadi balapan paling apik ing negara kasebut kanggo nyemplungake dalan dalan sing cepet: mesthi nganggo rong blok lurus saka Metropolitan Museum Art ing sisih kidul kidul Taman Tengah lan mung kalebu (banget) tipis undak kanggo owah-owahan tingkat mudhun netes mung ing sangisoré 50 kaki. Mbok sing paling dawa kanthi jarak jarak cendhak, Fifth Avenue duwe luwih saka rong puluh panganan sing beda-beda kalebu kalebu pro, elit lokal, bocah, lan balapan roda kursi - saéngga kemacetan tetep paling sithik.

5K: Carlsbad 5000

Carlsbad, California; April

Pranyata nyatakake "5K Paling Cepet World" digawe saben musim semi ing San Diego County. Nalika tagline kasebut bisa uga muni hiperbola, asil ora ngapusi: ing Carlsbad 5000 ing endi saiki rekaman jagad 5K dalan saiki kanggo lanang lan wadon. Nanging, yen sampeyan ora ngrencanakake gabung karo Sammy Kipketer minangka siji-sijine wong sing bakal diluncurake ing 13 menit ing acara iki, balapan rata iki, bagean saka seri balapan Rock 'n' Roll, apik kanggo para pelari kanthi macem-macem kabisan. Pemirsa lan segara sing apik menehi motivasi ekstra.

10K: Boston Athletic Association 10K

Boston, Massachusetts; Juni

Ing taun-taun pungkasan, Boston Athletic Association nambahake setengah marathon lan 5K kanggo nggedhekake penawaran ngluwihi maraton kasebut. Tambahan paling anyar yaiku B.A.A. 10K, urusan kerja sing metu ing sadhuwure Persemakmuran Avenue sing bersejarah. Lomba iki ngrayakake jangkaan pertama ing taun 2011 lan wiwit nggambar royalti AS kaya Shalane Flanagan, sing menang ing taun 2016. Kasunyatan Flanagan nemtokke rekaman dalan 10K nasional ing bolongan menang kasebut, BAA nyatakake yen iki minangka salah sawijining sing paling cepet. 10K ing jagad iki.

Marathon Setengah: Marathon Separo 3M

Austin, Texas; Januari

Ing titik-kanggo-titik mesthi ing 3M Separo Marathon nampilake penurunan jembar sing meh 300 kaki, nalika para pelari mudhun saka sisih lor Austin menyang tengah kutha. Kajaba iku, kursus kasebut kalebu sawetara giliran lan ora ana pendakian sing serius, lan Setengah 3M biasane duwe wiwitan (7 a.m.) sajrone wulan paling adhem taun kanggo Central Texas. Kanthi tembung liyane, ngarepake kahanan balap sing sampurna.

Marathon: Baystate Marathon

Lowell, Massachusetts; Oktober

Aturan jempol: saya suwe balapan, mula cuaca dadi faktor. Nalika kursus warata ing Chicago lan Marathon Eyang ing Duluth duwe potensial kanggo ngasilake pagelaran sing cepet banget, loro balapan kasebut nduweni sejarah dadi panas banget. Yen sampeyan nggoleki PR marathon, pilihan sing luwih apik bakal dingerteni Marathon Baystate. Lomba iki dileksanakake ing Lowell, Massachusetts, ing pertengahan wulan Oktober, ing ngendi suhu rata-rata suhu suhu ing wulan iki yaiku 62 derajat. Wiwit diwiwiti, Baystate Marathon dimaksudake minangka balapan kanggo balapan mlayu kanggo entuk wektu kualifikasi Boston Marathon. Mula ora rata, kursus kasebut kalebu sawetara bukit sing rame, amarga para pelari nggawe rong puteran ing sadawaning Kali Merrimack. Saben taun, balapan kasebut nduwe salah sawijining persentase paling dhuwur ing Boston dadi finisher - kira-kira 25 persen nggawe potongan kasebut.

50 Miles / 100 Mil: Brazos Bend 100

Brazos Bend State Park, Texas; Desember

Gumantung saka sing sampeyan takon, nguber nguber PR bisa uga bakal kelangan bandhinge yen sampeyan mlebu wilayah ultra. Utawa, fokus dadi obah menyang PB kursus, amarga akeh balapan dalan sing paling misuwur misuwur amarga kepiye tantangan lan macem-macem terrain. Ngandika, yen sampeyan pengin ndeleng sepira cepet sampeyan bisa mbukak 50 utawa 100 mil ing dalan sing rata, pindhah menyang Taman Negeri Texas Bendos Texas ing Desember. Ing kaloro balapan, pelari navigasi ngubengi wilayah teles lan alas sing njaga alam sing subur iki jembar 45 mil saka Houston. Cukup priksa manawa kanggo alligator.

Tags: Running, Ultrarunning, Racing, Article Stack, In Stride, Health

Share Karo Kanca-Kanca