22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Tampilake kanthi sawah Field
Tampilake kanthi sawah Field

Tampilake kanthi sawah Field

"Bau iki!" Maria kandha, mencet kembang kasebut menyang irung Gil. "Aku pengin kita wis sawetara iki ing pesta."

Dheweke nggetun-ngeling terus nesu lan nguculake raine. "Ayo ayo golek pantai."

"Napa kita ora tetep ngenteni dhisik?" Maria kandha. "Kita bisa nemokake pesisir kapan wae. Nanging iki" - dheweke ngluncurake kembang menyang arah canopy, katedral kaya cathedral, anggur sing tebal saka cabang arching, anggrek saka trunks wit, profesi urip kusut - "iki. papan iku luar biasa!Tanah Sadurunge Wayahe.'

"Aku bali menyang mobil," ujare Gil.

"Kepiye sampeyan bisa ngarep-arep ngormati kaendahan ing papan yen sampeyan gelem nompo sawetara wektu?"

"Wangsulane Gil:" "Aku mikir iku lanang. Lan liyane, ana semut. Ayo."

Maria ngeculake kembang kasebut. "Sampeyan mesthi pengin dadi ing papan liya, Gil," ujare. "Napa sampeyan ora bisa nyenengake ing endi sampeyan?"

Nanging dheweke wis mulai mlaku maneh ing dalan sing ditembus, kanthi wirang nggegirisi sepatune kanggo ngilangi semut sing nyusup.

Dina bulan madu iku atos. Dheweke koyone nglawan paling ora saben dina, saben jeblugan diikuti karo kesunyian sing dawa. Ora kaya iki ing Amérika Serikat. Dheweke kepethuk ing kemah manuk ing pesisir New England nalika omah-omah dheweke pisanan wis rampung lan pungkasane bakal mungkasi, korban dadi akeh wektu sing dikhususake kanggo praktik hukum. Wanci perjalanan wis rampung, dheweke ngatur "tanggal" sing kapisan, ekspedisi snorkeling patang dina menyang Bahamas. Dheweke ngusulake marang srengenge ing dina kaping papat, lan dheweke kawin telung wulan mengko. Iku mung cocog kanggo bulan madu dheweke kudu milih salah sawijining papan sing endah ing jagad iki: Semenanjung Cape York, lemah sing subur kaya sing ditanduri kaya balung sing cetha saka pesisir lor-wétan Australia menyang banyu tropis ing Laut Karang.

Wong-wong mau padha meneng ing dalan gedhe gisik. Ing sisih tengen, liwat istirahat ing alas sing kurang pantai, dheweke ndeleng segara sing tenang - ijo lan biru-ijo. "Yen kowe kepengin metu menyang karang?" Gil takon pungkasane. Iki minangka cara kanggo nyedhiyakake.

"Kepiye sesuk?" Wangsulane Maria. "Kita bisa menyang pantai lan bengi njaluk petugas meja meja hotel kanggo ngatur prau."

Iki minangka cara kanggo nrima.

Gil ngenteni mobil ing endi trek wedhi tumuju saka dalan menyang banyu. "Kepiye kene?"

"Oh, Gil, pancen sampurna!" Jalur saka wedhi kuning mlancar lan banyu dadi banyu putih. Dheweke menek saka mobil lan mudhun menyang pantai. Dheweke ora bisa ndeleng tandha-tandha urip manungsa liyane ing telung mil sabit kasebut. Gil mbungkus tangane Maryam lan ngrangkul.

"Aku seneng banget mrene bareng kowe," bisikane menyang kain biru alus saka kaos T-shirt. Dheweke cukup manawa dheweke tegese.

"Aku uga," ujare menyang rambut manis-madu sing wangi banget. Dheweke bakal digunakake kanggo saben liyane pungkasanipun.

Dheweke ngeculake, nggawa andhuk, banjur nyebar ing pasir sing anget.

"Banyu katon apik banget," ujare. "Ayo nglangi."

"Aku ora ngerti babagan nglangi ing kene," wangsulane Gil, langsung lungguh ing andhuk. "Ora ana kurungan."

Mbalik ing pesisir sing cedhak karo hotel, dheweke bakal weruh wong-wong sing nglangi apa sing diarani warga "jaring jahitan." Iki ngambang, kandang kaya koral sing digawe saka jaring sing dirancang kanggo njaga jeli. Nalika mlaku-mlaku ing pantai, dheweke bakal maca tandha sing dikirimake ing salah sawijining kurungan: PEMBANGUNAN: PENTING MARIA GAMPANG OCTOBER KANGGO.

"Aku weruh wong-wong sing nglangi ing njaba omah," ujare Maria. "Dheweke ujar paling awon musim jellyfish saiki."

"Aku isih ora mikir apike," ujare Gil.

"Gil, kepiye sampeyan bisa ngeculake banyu sing luar biasa iki? Mlaku ing swarga lan sampeyan muni kaya pengacara."

"Aku mung nyoba dadi cermat ing papan sing ora ngerti skor kasebut."

Dheweke ngeculake celana pendek lan kaos T-shirt lan ngeculake pasir. Ing ngisor dheweke nganggo bikini aqua. Dheweke wiwit mlaku nyedhaki banyu, dicoba kanthi ngati-ati marang tumindak sing ati-ati - umume manungsa - kaya segara biru sing nggoda.

"Sampeyan pancen bodho, Maria."


Nalika kéwan predatory, manungsa kudu sithik wedi, nanging awake dhewe. Kita mateni siji liyane kanthi jumlah luwih saka siji yuta saben taun, biasane korban jiwa. Ular sing paling tiwas yaiku ula, sing mateni 100.000 wong saben taun, diikuti karo buaya (960), lan macan (740). Hiu sing paling disenengi yaiku salah sawijining dhaptar, mung udakara pitung korban manungsa ing saindenging jagad - dadi luwih entheng dibandhingake karo manuk unta, sing nalika dipasrahake bisa nyerang sikil kaya tukul lan taline sing cetha lan mateni wong 14 wong saben taun. Kanggo bear grizzly ferocious, rangking padha karo mustelid (weasels, badger, skunks, lan liya-liyane), sing mateni patang manungsa saben taun, utamane ferrets nyerang bayi sing ora dijaga. Statistik sing isih luwih sawetara: Ing Amerika Serikat lan Kanada, sampeyan luwih akeh wedi marang moose (nem kematian saben taun) tinimbang makhluk liyane kajaba ula (12). Lan papan sing paling mungkin ing Amerika Serikat diserang dening alligator (telung kematian ing antarane taun 1992 nganti 1998) ora jero ing rawa, nanging ing lapangan golf.

Sithik banget kewan sing mbebayani manungsa, lan sing ditindakake, kayata macan-mangan macan India lan singa Afrika, cenderung dadi kewan-kewan siji-biasane umume wong enom sing golek wilayah anyar - sing wedi wedi karo manungsa lan berkembang ana rasa kanggo daginge. Kewan, sing paling akeh, nyerang manungsa mung nalika padha kaget utawa rumangsa diancam utawa nalika mbela bocah-bocah. Ular mateni luwih akeh manungsa ing saindenging jagad tinimbang kewan liyane, nanging minangka salah sawijine otoritas, dheweke "ora ditampilake nyerang tanpa provokasi, sanajan komentar sejarah sing dawa banget." Umume gigitan diluncurake ing negara tropis nalika warga desa pedhot kanthi ora sengaja ngganggu ula. Ing Amerika Serikat, beda-beda korban sing kena pengaruh alkohol utawa obat-obatan lan, miturut tembung ahli liyane, "ngatasi" ula kasebut. Peneliti ing Alabama nyathet kejatuhan statistik kanggo ula ula sing akeh banget nalika wong diwasa nalika Universitas Alabama utawa Auburn University bal-balan televisi, amarga ana pria kasebut ing kamar TV.

Ora ana statistik sing nuduhake manawa siji wilayah ing donya luwih mbebayani tinimbang liyane saka segi serangan kewan. Isih, bisa nggawe spekulasi. Katon manawa bagean ing Afrika sing dipanggoni game gedhe bakal nggawe dhaptar kasebut, kaya Basin Amazon sing dihias ula-ula lan bagean Asia Tenggara kayata Vietnam Mekong Delta, ing salah sawijining wilayah sing diteliti para peneliti, cobras, kraits, lan vipers mateni. luwih saka 2,700 wong saben taun.

Ing dhaptar, uga ana sing ngarepake, yaiku pesisir Australia lan wilayah ing Semenanjung Cape York, sing dadi omah saka hiu, ular berbisa, iwak beracun, lan buaya asin sing mateni. Kabeh bebaya kasebut, siji makhluk, saliyane ukuran ukuran, menara ing ndhuwur liyane. Iki minangka jeli sing katon apik banget ora luwih gedhe tinimbang gedung anggur, dikenal kanthi jeneng ilmiah Flireri Chironex, kanthi resmi diarani jeli kothak. Minangka penulis Bill Bryson nyathet ing buku paling laris babagan Australia, Ing Negara Sunburned, Chironex mbok menawa makhluk-makhluk sing paling nular ing bumi. Paling ora 63 Chironex Pati wis kacathet ing pesisir Australia sisih lor wiwit taun 1900, sanajan akeh kedadeyan sing bisa uga mati tanpa didokumentasi ing wilayah Laut Kidul. Miturut sawetara prakiraan, venom a Chironex bisa mateni manungsa kurang saka sekedhik.


Maryam luwih jero. Wedhi sing wis trampil ngurutake sikil ngisor lan banyu tropis anget kaya kulit mandi. Segara saya gedhe kaya laguna plancong sing gedhe banget menyang Great Barrier Reef, udakara 30 miles. Dheweke pancen pengin ndeleng karang, karang lan iwak sing apik banget. Cukup angel gawe uwong yakin Gil mung kanggo nglangi; kepiye angel, sanajan rencana, bener-bener nyeret dheweke metu ing kana? Dheweke tetep nglayang. Dheweke ngerti yen dheweke ora prayoga, nanging banyu katon apik, lan ati-ati sing terus ngganggu, terus-terusan nggawe dheweke kepengin pindhah luwih jero, ora adoh saka dheweke. Apa nikah iki salah? dheweke kepingin weruh. Wis gelut karo Gil, meh padha karo bantahan toko sing padha karo Tom, bojone. Yen Gil dadi kaya Tom, ngati-ati lan ora khayal, dheweke bakal ninggalake dheweke. Mungkin pisanan duwe anak sing dikepengini, banjur lunga.

"Ayo," Maria bengok, nganti tekan pinggul banyu bening. "Deleng, ora ana sing wedi."

Gil ngliwati dheweke. "Aku seneng banget lungguh ing kene," ujare.

Nanging dheweke ora seneng. Kepiye dheweke bisa seneng karo wong sing nembé ngina? Komplek sing isih abuh-endhake. Iki mesthine dadi liburan, apa ora? Dheweke meksa nindakake perkara sing angel banget nalika kerja; Dheweke ora butuh wong sing butuh lan ngandhani supaya ngeculake. Maryam saiki ngelingake mantan bojone, Betsy, sing limang taun lagi ngeyel supaya ora kerja luwih murah, lelungan luwih akeh, mlaku-mlaku hiking lan piknik lan kunjungan menyang galeri. Dheweke ora sabar. Dheweke pungkasane pindhah metu. Banjur, aneh, dheweke nemokake sawetara kegiatan sing nate nganti suwe, kaya-kaya bisa mbuktekake manawa dheweke ora nggegirisi. Iki kepenak banget ketemu Maryam ing kamp sing nonton manuk - dheweke sabar banget lan ngerti nalika dheweke ngandhani babagan pernikahane sing gagal - nanging saiki kayane wis keliwat limang taun sing ala kasebut. Apa dheweke ora mung bisa ngendhokke tinimbang ngeculake saka hutan hujan kanggo metu? Dheweke ora pengin mikir babagan kepiye nalika padha mulih. Dheweke wis nggawe kesalahan kasebut. Suwene wektu pegatan njupuk? Lan, sing luwih penting, apa sing bakal dibayar?

"Pungkasan!" dheweke nimbali, twisting sirahe menyang ngarsane.

"Cepet lan nglangi yen sampeyan arep nglangi," wangsulane, gangguan dheweke mundhak. "Yen ora, ayo bali menyang hotel."

Dheweke nggawa tangan ing sirahe lan banjur alon-alon metu saka wedhi karo driji sikil dheweke. Nalika dheweke nyilem ing jero banyu, ngusapake nganggo cipratan sing lembut, dheweke nggawe keputusan: Kuwi. Kita wis rampung.


Udakara taun kepungkur, pungkasan ing musim udan Oktober – April, rong spawning Flireri Chironex ngrilis sperma lan endhog menyang muara kali sing ora adoh saka pantai Gil lan pantai terpencil. Gabung ing banyu anget, loro sel kasebut cepet tuwuh dadi bola menit, yaiku planula, amarga panggung iki diarani - lan mudhun menyang ngisor kali, nemplek ing sisih ngisor watu. Ing kono, planula tuwuh wiwitan makutha saka tengahe lan tuwuh dadi polip cilik sing ing pungkasan musim garing wis metamorphosed dadi jeli cilik. Sadurunge udan monsun, ing Chironex meksa metu saka muara lan menyang Laut Coral.

Sajrone sawetara wulan iki alon-alon nyemprotake banyu sing tenang ing pinggir pesisir, dipakani lan tuwuh, ngindhari arus lan ombak sing bisa nyuwek jaringan sing alus. Badané, putih susu sing meh transparan, 95 persen banyu, dadi bentuk lonceng sing apik banget karo sisih ngisor sisih ngisor-papat. Kanthi ngisi lonceng karo banyu lan dipencet kaya payung lan nutup, jeli bisa mlaku kanthi cepet nganti patang mil saben jam. Tangan sikil kaya sikil pitik mlayu saka saben pojok papat lonceng saka lonceng lan saka wutah kasebut tuwuh kenthel, nganti 15 saben anggota. Mung seprogram inci lan dawane luwih saka 15 kaki yen dilebokake kanthi lengkap, tendha-warni padha karo dawa bengkok kurus lan dikenani biaya listrik.

Kanthi nggunakake mripat primitif kanggo ndelok obyek gedhe, jeli ndherek sekolah udang sing langsung kumpul pesisir. Sensitif sinar srengenge sing kuwat, terus mandheg ing cedhak banyu ing sisih awan, srengenge saya suwe saya surem nalika srengenge saya surup ing wayah sore, nglancarake kenthel sing dawa ing mburi, trolling kanggo mangsa. Nalika udang utawa iwak cilik wis ora ana, kanthi ora sengaja ngusup tendhong, banjur mati langsung. Ing Chironex banjur bakal digeguyu, nyirami daging sing godhonge lebar dadi lambene.


Maria ora tau weruh.

Tancep ing njero permukaan sing licin, dheweke meluncur ing jero banyu, nyenengake swarane sing nyenengake ing kupinge lan anget saka segara tropis, ngeculake dheweke bakal nggawe keputusan kanggo ninggalake Gil. Banjur ana perkara sing disikat Dheweke flinched, kaget. Rumput laut? Banjur nggegirake pundhak, dheweke midriff, dheweke bali.

Kanthi refleks, tendangan jeli dikontrak, nemplekake ing kulit menyang kulit kanthi upaya naluri kanggo ngetrapake wilayah permukaan sing maksimal - lan kanthi mangkono venom maksimal kanggo korban. Saben gubug kasebut dilatih karo mayuta-yuta kanthong venom cilik, sing diarani nematocyst, kabeh obor-obor bersenjata limang milyar wong. Sentuhan kulit Maria - ora bisa dibedakake, nganti jeli, saka udang utawa iwak - nyebabake pembuluh tubul sing ditutup kanthi tips sing cetha sing muncul saka sisih ndhuwur nematocyst kaya jack-in-the-box. Tumbuk, saben udakara udakara udakara .03 inci, jupukake pojine ing kulit Maria, nyuntikake gumpalan saka karung.

Maria lagi megul. Aliran saka umpluk lolos saka cangkeme. Sakit nangis ngobong tangane lan lengo. Dheweke nendhang menyang permukaan, nyuwek barang sing disentuh karo kulit dheweke.

Gil, nyandhang ing sikut dheweke lan mandeng tanpa kacamata liwat kacamata tangane, dheweke nyilem nyilem. Lumahing erup karo umpluk. Dheweke lungguh. Yaiku Maria, tangane ngetokake banteng. Dheweke njerit nggawa banyu sing tenang.

Dheweke langsung ngerti apa sing kedadeyan.

"Aku bakal teka!" mbengok, ngluncurake awake andhuk. Dheweke bakal dadi bojo sing heroik, sing negesake awake dhewe kanggo ngati-ati supaya dheweke nesu. Dheweke ngeculake kacamata $ 375 lan didol menyang banyu. Banjur dumadakan mandheg.

Apa dheweke uga bakal nglarani?

Dheweke udakara udakara udakara udakara udakara 50-an, ing banyu sing ana ing endhase, dheweke mung tungkak. Ana ing endi jellyfish? Bisa uga ing endi wae. Suwene suwene layange? Dheweke ora duwe ide.

"Pundi?" wong mbengok.

Kaya dene Gil, ngadeg lumpuh ing banyu jero lutut ing pinggir pesisir, uga disuntik karo venom sing kuat lan nggumunake. Dheweke mandeng lan mudhun ing pantai kanggo wong sing bisa nulungi, nanging dheweke mesthi milih pantai iki amarga ora ana wong sing ana ing kene.

"Bisa nglangi aku?" wong mbengok.

Dheweke ngangkat lengen tanpa nyekel, lan dheweke bisa ndeleng welts-whiplashlike sing wis ana ing sadhuwure nalika dheweke nangis lan njero banyu.


Ora ana sing ngerti apa sejatine Flireri Chironex sing nggawe dadi kuat. Panaliten wis dadi stymied amarga ora kena penyakit panas, dadi angel nganalisa tanpa ngganti kimia. Para ilmuwan percaya yen racun, sing digawe saka bahan kaya protein, ngemot telung racun sing paling gedhe: siji sing ngrusak kulit, siji sing mengaruhi getih, lan liyane sing dianggo, kadhangkala fatal, ing jantung lan organ liyane. Sakit kulit sing luar biasa, sawetara duwe spekulasi, bisa uga ana ing bagean saka senyawa sing diarani 5-hydroxytryptamine, sing ditemokake ing tentara pirang-pirang jinis jellyfish uga ing lebah lan neting. Sampeyan wis kira-kira Chironex Racun mlebu sistem sirkulasi wong sing sehat sajrone 20 detik sting, amarga tubule cilik nyuntik ewonan dosis venom langsung menyang kapiler sing mung ana ing kulit. Iki ora kaya snakebite, sing taring ula ilang sawetara simpenan venom sing akeh jam sing bakal diserep ing jaringan.

Tanggapan "perang utawa penerbangan" Mary - sing bisa migunani yen dheweke nyerang serangan hiu - ngirim surut adrenalin liwat awak, nambah tingkat denyut jantung 80 saka saben menit nganti tingkat maksimal maksimal 180. Dheweke cepet kontrak jaringan otot, sing njaluk oksigen, nyebabake getih saya cepet lan paru-paru menyang pundhake awak lan bali maneh. Keperluan otot-otot dheweke, sing didorong dening gupuh, mbantu nggawa racun saka kapiler ing kulit dheweke langsung menyang jantung.

Racun kasebut kanthi cepet nindakake kerjane. Soko ing babagan racun - kardiotoxin, kaya sing dingerteni - wiwit ngrusak sistem listrik jantunge, nyebabake kenaikan jumlah kalsium sing positif sing ngetik sel-sel otot jantung. Kelebihan ion kalsium ing sel kasebut nyebabake spasma ing kontraksi jantung kanthi ati-ati, kayadene nyemprotake banyu menyang sirkuit motor listrik.

Atine Maria banget ilang irama. Ventrikel, ing kamar pompa tekanan dhuwur, biasane kontrak lancar saka sisih ngisor nganti ndhuwur, remuk getih metu saka ndhuwur. NangingChironex venom micu kontraksi semrawut sing ana ing endi wae ing tengah-tengah tembok ventricular lan nembak kanthi cepet arit-arit saka 240 rentak per menit. Ora dadi strok sing kuat lan koordinasi sing nyentuh telung ontran getih kanthi saben ngalahake, dheweke nesu mandheg kurang saka rong puluh jumlah kasebut. Tekanan getih dheweke plummeted. Mili getih menyang otake saya alon-alon. Bunder sinar srengenge lan segara laut lan nyeri bakal siram menyang kolam renang senja.

Tangane mudhun ing banyu, bobbed munggah, mudhun maneh. Dheweke ora bengok-bengok saiki, sanajan lengen asap isih diluncurake kanthi samar, tetep surut.

"Maria! Maria!" Gil mbengok.

Dheweke ora menehi pratandha yen dheweke krungu.

Gil durung nate weruh wong-wong sing wis mati sadurunge, nanging dheweke wis ngerti yen dheweke wis meh mati. Dheweke ngerti yen bakal mbaleni maneh wektu iki sajrone isih urip: Maryam ngambang mudhun, tangane adus kanthi serem, rambut alon-alon ngombe ing banyu, nalika dheweke mandheg beku lan mung ... mirsani.

Dheweke mindhah sikil siji ing sisih wedhi. Banjur liyane.Ujug-ujug dheweke nuli nyemprot banyu menyang dheweke, ora peduli apa sing kedadeyan, sajrone tumindak. Jero… jero-pinggang… jero-jero dada. Dheweke lay ngambang mung sepuluh mlaku. Dheweke ngeculake rong langkah luwih cedhak. Tangane mangunake lengen sing tengen, tekan ndhuwur banyu, ing ndhuwur tendha sing nyasar. Dheweke ndemek tangan kiwa dheweke, krasa kelulut lengen sing dikepetake. Dheweke narik langsung. Sing aneh, dheweke rumangsa ora ana sing nesu. Apa dheweke kepenak?

Dheweke ora. Dheweke ora krasa lara amarga tabung berisi wisa sing diluncurake dening nematocyst ora duwe daya cukup kanggo nembus kulit tebal ing palem. Rambute ing mburi tangane uga dadi penghalang kanggo nembus dheweke. Wanita lan bocah-bocah, sing kurang rambut, awak sing cilik, lan kulit luwih lembut tinimbang pria, mula luwih gampang disuda Chironex udharan. Malah lapisan nilon tipis bisa ngusir, kaya sing ditemokake dening para peselancar lan penyelamat Australia, sing narik kathok sikil ing sikil lan torsos nalika nglangi ing banyu sing wis ana jus.

Gil banjur nggayuh maneh lan ngrampungake bangkekan kiwa, ing antarane tendhong. Pumping adrenalin, dheweke nyeret 122 kilogram liwat banyu cethek lan narik dheweke menyang pantai.

Dheweke mandheg ing ngarepe. Strings tentara clung nganti dheweke, lan nyandhang kulit purplish-coklat ing kulit. Yen dheweke slamet, jaringan bisa mati, lan dheweke bisa nyuda nyawane karo tandha-tandha sing wis disorot, kaya tato sing ditumpuk nganggo tali.

Gil ngelingi tandha tandha sing dikirim ing pantai ing cedhak kutha: "Banjir banjir cuka." Tapak kémah karo cuka bisa nyegah nematocyst. Gil wis weruh prekara-prekara sing diselehake ing pantai mau, nanging ora ana cuka. Tangan mau banjur dicekel andhuk, banjur dibungkus tangane tengen, nyuwil-nyuwil fragmen kethokan saka kulit Maryam.

Keruwetan a Chironex sting gumantung banget saka pirang-pirang tenda sing wis nggawe kontak karo korban; udakara enem sikil dianggep minimal kanggo dosis nyebabake ing wong diwasa. Miturut sawetara prakiraan, sing umur diwasa lengkapChironex ngemot venom sing cukup ing kabeh tendha sing mateni nganti 60 wong.

Udakara udakara udakara udakara udakara udakara 15 kaki. Gil nggulung dheweke. Dheweke ndeleng weteng sing ditutupi wedhi kanggo mundhak lan ambegan. Ora apa-apa.

Sawetara taun kepungkur Gil wis melu kursus ing CPR lan mengko, kursus nyenengake sadurunge lelungan menyang Bahamas. Dheweke dicenthang irung Maryam, nuli mbukak cangkem, lan gondhelan sepisan. Rasane keprungu sithik nalika hawa mlebu, banjur ambruk. Nanging apa ati? Dheweke rumangsa duwe pulsa ing gulu, terus nyekel driji sing tetep nalika isih bisa. Ora apa-apa. Atine isih ana ing kekejeman liar, mompa udakara luwih saka 200 saben menit, nanging tekanan getih sithik banget kanggo ndhaptar pulsa.

Gil kudu dadi jantung lan paru-paru dheweke, paling ora cukup suwe awak bisa pulih saka kejut venom lan ngrampungake sawetara keseimbangane. Iki dudu tugas sing gampang. Dheweke pancen kudu cepet. Nyelehake tangane ing ndhuwur dada, dheweke dikompresi sternum, banjur dirilis lan diluncurake maneh. Sawise 15 tikel pisanan dheweke menehi napas liyane luwih cepet, diterusake karo 15 kompresi liyane. Gegamane kanthi cepet lan anteng tetep getih terus mindhah arteri karotid lan ing otak dheweke ing sapertiga aliran normal - ora akeh, nanging cukup kanggo ngirim sumber oksigen sing penting ing jaringan keluwen otak.

Telung puluh detik wis liwati. A menit. Tumindak pompa sing dipeksa ing jero ati wiwit ngumbah getih sing diracun, nyebar ing awake.

40 detik liyane wis liwati. Kringet mabur saka rai lan tangane Gil. Dheweke ora ngerti suwene dheweke bisa netepi.

Ana ing gendheng atrium sing tepat yaiku pacemaker jantung, yaiku serat otot sing diarani nulena sinoatrial sing ngasilake biaya listrik dhewe. Nalika murub, nyoba ngirim impuls liwat jantung Mary kaya gelombang, supaya kontraksi saka jaringan otot sing tepat ing urutan sing tepat. Nanging bolongan cilik ing sèl dheweke isih dibukak saka efek racun, lan ion kalsium gampang banget mlebu ing sel, tetep otot ing spasme. Atine bisa nerusake irama normal liwat CPR, Gil kudu njaga kompresi dada kanthi cekap cukup suwe amarga racun saya mudhun, 30 nganti 40 menit.

Ing menit kapindho diliwati. Gil mandheg maneh kanggo nyoba pulsa. Dheweke rumangsa ana. Nanging apa? Dheweke nyelehake tangane ing sternum dheweke lan terusake jangkah kompresi dada sing ditandhang kanthi napas. Liyane menit. Dheweke lagi panting angel saiki kudu ngaso kanggo nyekel ambegan. Kayane dheweke wis suwe banget anggone nyambut gawe. Apa muspra iki? Dheweke rumangsa maneh kanggo pulsa, nyoba mangertos apa sing dirasakake ing pucuk driji. Banjur krungu gas-gas cilik. Dheweke nyawang dhadhane. Gasp liyane. Dheweke weruh kandhang rib dheweke tiba.

Dheweke ngulungake kupinge ing dhadhane. Dheweke bisa ngrungokake apa wae. Apa ikulub-dub saka jantung thumping utawa swara saka klep jantung mbukak lan nutup kaya sing kudu?

"Terus, Maria!" wong mbengok.

Dheweke ngelengake sirah saka dada. Saiki ambegan dheweke mlebu gas cilik.

"Bener, ambegan, Maria, ambegan!'

Tangane aduk-adhik, nyandhet marang pasir kaya ngeling-eling, sajroning atine ora sadar, dheweke kudu nglangi. Tangane banjur mlungker. Matane isih ditutup. Gil ngerti dheweke kudu ngangkat dheweke lan nggawa menyang mobil, banjur jogokan liwat dalan pantai sing rutted menyang dalan gedhe menyang kutha. Dheweke bakal teka ing 20 menit, lan rumah sakit mesthi duwe persediaan siap saka antivenin jelly box. Cepet dikepengini, antivenin (digawe saka getih wedhus sing di immunisasi menyang venom) akeh banget kanggo nambahi lara jellyfish. Dheweke bisa kambuh-Flireri Chironex korban kadang nuduhake dandan lan tekanan getih sing cepet sadurunge tiba-tiba, sanajan Gil ora ngerti. Dheweke bakal nyelehake dheweke ing respirator yen mbutuhake, lan menehi obat kanggo lara sing bakal bali sawise dheweke tangi.

Banjur apa sing bakal kelakon? dheweke kepingin weruh. Apa bakal ngomong karo saben liyane? Apa dheweke bisa dadi wong sing beda, ora bakal terus nolak? Lan apa dheweke bakal beda, ora terus mundur? Apa bisa sikat nganggo makhluk sing ora ana gandhengane iki sing ora duwe otak, ora ana sing apik lan ala, bisa ngrusak urip, loro urip, omah-omah?

Dheweke mlumpat munggah. Dheweke mlayu menyang tumpukan sandhangan sing bakal diudhunake ing pantai lan nyekel dayunge nganggo kunci mobil. Dheweke mandheg ing jejere maneh.

"Ayo, Maria, Ayo!"

Dheweke ngidini awake dhewe pengin, ngarep-arep. Gil ngerti manawa dheweke nindakake apa wae kanggo dheweke sing bisa ditindakake manungsa, luwih saka apa sing bakal ditindakake. Nalika dhadhane terus terus mundhak-mundhak, tangis wiwit ngisi mripate.

Peter Stark Nafas Pungkasan: Batesan Ketahanan Manungsa, saka artikel iki ditrapake, diterbitake ing Oktober 2001 dening Ballantine.Bukunipun Astoria: John Jacob Astor lan Kakaisaran Pasifik Thomas Jefferson: Kisah Kekayaan, Ambisi, lan Survival bakal diterbitake ing Maret 2014 dening Ecco.

10 Pa Cara Ngempakake Luwih Bakal Mati

Ana pirang-pirang cara kanggo nggayuh mburi sampeyan ing njobo gedhe. Iki minangka 10 cara sing paling nyenengake, ora ngganggu, lan medeni.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca