28.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Horizon Jero Jeroan Telpon Ora Bakal Nggawe Ketetapan
Horizon Jero Jeroan Telpon Ora Bakal Nggawe Ketetapan

Horizon Jero Jeroan Telpon Ora Bakal Nggawe Ketetapan

Hakim federal sing nyathet kasus Deepwater Horizon kanthi dhuwur nolak panjaluk BP supaya dheweke nimbang maneh keputusan sing luwih dhisik amarga dheweke wis ngidini kesaksian sing ora bisa ditampa.

Ing wulan September, Hakim Daerah, John J. Barbier, nemokake Petroleum Inggris salah amarga "teledor reged" lan "tumindak ala" ing taun 2010 sing nyababake 11 wong lan ngombe luwih saka 200 yuta galon minyak menyang Teluk Meksiko. Keputusan kasebut sijine BP, sing wis nglampahi $ 28 milyar kanggo ngresiki lan ngrusak tuntutan, kanthi salah 67 persen saka kesalahane lan kanthi risiko nganti $ 18 milyar dendo miturut Undhang-undhang Banyu Bersih.

BP, sing mung milih duwit $ 3,5 milyar kanggo denda potensial, ngumumake bakal mréntahake keputusan pengadilan adhedhasar kesaksian sing ora bisa ditampa saka Gene Beck saka Halliburton, salah siji saka rong perusahaan liyane sing nyalahake bencana kasebut. BP njaluk supaya Barbier mbenake keputusan pengabaian reged utawa nuntut uji coba anyar, nyatakake kesaksian Beck penting banget kanggo nemokake BP kanthi kesalahan "reged", miturut Associated Press. Hakim nolak panyuwunan kasebut dina Kamis.

"BP nyatakake yen 'ora kaget kanthi ora adil' lan 'prejudis' kanthi kepercayaan pengadilan babagan kesaksian iki ora ana kasunyatan utawa hukum," tulis Barbier ing pesenan Kemis. "Nanging, misale jek BP minangka 'korban' saka strategi nyoba dhewe."

Sanajan kesaksian ana salah sawijining wektu ora diakoni amarga "njaba ruang lingkup laporan ahli [Beck] ... [lan ngemot] pendapat sing ora disengaja," jelas Barbier, pengacara BP nuduhake kesaksian mengko ing sidang kasebut, kanthi ora sengaja ngasilake maneh ing play .

Juru bicara BP Geoff Morrell marang wartawan manawa perusahaan kasebut isih ora setuju lan bakal terus ngupayakake banding.

Pamrentahan September mung gegayuhan jotosan saka jero banyu. Barbier bakal ngetrapake jumlah penalti minyak sing tumpah lan fiskal sing diwiwiti ing wulan Januari, lapor Kaping Houma-Thibodaux.

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca