25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Monumen Bangsa-Bangsa Mung Kurang?
Apa Monumen Bangsa-Bangsa Mung Kurang?

Apa Monumen Bangsa-Bangsa Mung Kurang?

Ing laporan pungkasan dikirim Kamis kanggo Presiden Donald Trump babagan nasib 27 monumen nasional, Sekretaris Dalam Negeri Ryan Zinke ora nyaranake manawa monumen kasebut diilangi - nanging dheweke menehi saran supaya nyusut sawetara kasebut.

Nganti saiki, Zinke wis nyaranake paling ora telung monumen: Bears Ears 1,35 yuta-acre (dheweke nyuda pengurangan iki ing wulan Juni) lan Grand Staircase-Escalante sing 1,9 yuta-acre-Escalante, loro ing Utah, lan Cascade-Siskyou ing Oregon, ing Washington Post kacarita Kemis. Katelu telu nggawe kontroversi gedhe. Perusahaan kayu pengin log wilayah saka tugu Cascade-Siskyou 170.000-acre, sing diadegake dening Presiden Bill Clinton nanging dikembangake dening Presiden Barack Obama. Staircase Grand-Escalante wis dibahaskan banget wiwit Clinton diadegake ing taun 1996. Sanajan panaliten nuduhake manawa gerbang ing sekitar tugu kasebut entuk manfaat ekonomi, sawetara warga lan politikus isih ngremehake sebutan kasebut, dene perusahaan energi kepengin duwe retakan liyane kanggo batubara lan liyane sumber daya. Saiki, Bears Ears, wis nesu marang sawetara warga sing rumangsa dilaksanakake saka ndhuwur lan nyuda kesempatan ekstraksi sumber.

Patang wulan kepungkur, Trump mlebu tatanan eksekutif prelu nuli mriksa kabeh monumen nasional sing digawe utawa ditambahi 100.000 hektar miturut Anti -ities Act wiwit taun 1996. Wiwit saiki, enem saka monumen 27 - ing Montana, Arizona, California, Idaho, Washington, lan Colorado - wis luput saka blok chopping. Sing 18 isih monumen sing isih ana ing dhaptar sing target kanggo ngowahi ukuran, nanging isih durung dingerteni. Sing aneh, Zinke ora bakal ngeculake jeneng kasebut sacara umum. ( Washington Post entuk informasi babagan monumen Utah lan Oregon liwat sumber sing disimpen tanpa anonim.) Miturut laporan Zinke, dheweke kalebu monumen ing ngendi target sing nyatakake babagan Antiquities Act "yaiku arupa sewenang utawa kamungkinan motivasi politik utawa wates ora bisa didhukung dening ilmu pengetahuan utawa sebab manajemen sumber daya praktis. "Dheweke bakal menehi saran modifikasi" sawetara segara monumen kasebut matur marang Associated Press. Kaputusan pungkasan saiki wis tekan Gedung Putih, ujare Departemen Dalam Negeri Ing njaba.

Présidhèn liya wis ngethok tugu nasional sing dhisik. Miturut laporan Zinke, 18 monumen wis diwatesi kanthi kepungkur. Ing taun 1963, John F. Kennedy mbusak 4,000 hektar saka Monumen Nasional Bandelier ing New Mexico nalika uga nambah 3.000 hektar, nyatakake owah-owahan kanggo kepentingan umum. Yen Trump njupuk saran anyar kanggo Sekretaris Dalam Negeri, nanging ukuran pengurangan bakal ora sadurunge, lan apa wae keputusan pungkasan bakal ditemtokake ing pengadilan.

Saiki proses kasebut pindhah menyang meja presiden, sing ora dingerteni masyarakat umum - ironis, yen ana sebab sing nyatakake kanggo nyemak iki yaiku menehi katrangan luwih umum marang Amerika ing ngarep tanah-tanah sing ditakoni.

"Kita ora mikir dheweke duwe wewenang kanggo ngethok tugu kasebut," ujare Nada Culver, penasihat senior kanggo Masyarakat Gurun. Nalika presiden bisa nggawe monumen, ngancurake "ora kalebu ruang lingkup panguwasa presiden iki," ujare. Persatuan Gurun, antara liya, bakal nuntut supaya bisa mungkasi. Negara California, suku, klompok lingkungan, lan bisnis kalebu Patagonia ngelingake manawa dheweke uga bakal nuntut administrasi supaya bisa ngalangi tumindak dramatis kanggo ngilangi tugu kasebut.

Lawan saka review kasebut panggang Zinke ing Kamis. "Rekomendasi saiki nggawe simen warisan minangka Sekretaris Dalam Negeri anti-taman ing sejarah," ujare Jennifer Rokala, direktur eksekutif kiwa Pusat prioritas Kulon.

Tumrap Culver, saka Wildernes Society, proses pamriksan dirasa kaya isin. Zinke ngunjungi mung wolung 27 monumen ing pitakonan. Dheweke njaluk komentar publik banjur katon diskon ing laporan kasebut. "Lan banjur ora ngajeni publik Amerika supaya dheweke ngandhani apa sing disaranake? Iki ngenyek. Ora ana tembung liya, ”ujare. "Aku rumangsa kaya wong Amerika wis nimbang luwih serius tinimbang Sekretaris Dalam."

Apa Trump bisa nindakake apa sing disaranake Zinke? Administrasi misale jek mikir banget. "[T] ing kene ora ana sangsi manawa Presiden Trump duwe wewenang kanggo mriksa lan nimbang rekomendasi kanggo ngowahi utawa nambah tugu," tulis Zinke ing laporan kasebut. Sejatine, ora ana sing ngerti tenan. Undhang-undhang Anti -ities taun 1906 menehi presiden kanggo nggawe monumen nasional. Apa-apa tumindak kasebut menehi presiden supaya bisa nyingkirake utawa nyuda tugu. Pengurangan sadurunge durung nantang ing pengadilan.

Saiki proses kasebut pindhah menyang meja presiden, sing ora ana sing dingerteni umum-umum, cukup alesan, amarga ana sebab sing nyatakake kanggo nyemak iki kanggo menehi katrangan luwih umum marang Amerika ing ngarep tanah-tanah sing ditakoni.Sing diturutake minangka pangumpulan pendapat rong wulan paling gedhe babagan kabijakan publik ing sejarah pamrentah federal: sawetara 2,8 yuta komentar sing diwartakake babagan nasib tugu kasebut, kanthi akeh sing didukung. Luwih saka 99,2 persen wong sing menehi komentar nglawan penghapusan utawa nyuda tugu, miturut survey anyar.

Ora jelas carane Zinke nginterpretasi yen outpouring dhukungan minangka tangisan kanggo nyuda tugu. Laporan kasebut ngakoni konsensus sing wiyar nalika uga ngilangi asil kasebut minangka bagéan saka kelompok kapentingan khusus sing motivasi. Komentar "nuduhake kampanye nasional sing dirancang kanthi apik sing diatur dening pirang-pirang organisasi," laporan sing diwaca. "Para pendhukung cenderung ningkatake sebutan tugu minangka mekanisme kanggo nyegah adol utawa transfer tanah umum. Narasi iki palsu lan ora ana dhasar ing kasunyatan, ”terus kasebut. Iki uga nggawe bantahan sing salah babagan mudhun saka wilayah umum:

Para penasihat uga nuduhake keuntungan ekonomi saka pariwisata sing tambah saka pangenalan tugu ... Kunjungan maneh uga menehi beban lan tanggung jawab tambahan marang Pamrentah Federal kanggo nyedhiyakake sumber daya lan tenaga kerja tambahan kanggo njaga dharatan kasebut supaya bisa nyengkuyung tambah kunjungan lan rekreasi.

Kajaba iku, bisa uga mbuwang kakehan Paman Sam yen wong metu lan seneng karo tugu kasebut.

Laporan Zinke seneng para kritikus saka Anti -ities Act. Ngomong karo wartawan sadurunge woro-woro sekretaris kasebut, Wakil Republikan Rob Bishop, ketua Panitia Sumber Daya Alam lan bisa uga kritikus sengit kasebut, muji pakaryan Zinke minangka nuwuhake pacelathon sing akeh dibutuhake babagan - lan ing mripate Bishop - penyalahgunaan. kekuwatan presiden.

Ing konferensi pers Kemis dheweke, Uskup nempuh basa ing hukum 1906 sing nyatakake monumen nasional sing ditetepake "bakal ditrapake menyang wilayah paling cilik sing cocog karo perawatan lan manajemen sing tepat." Tujuan kasebut wis diluncurake ing taun-taun pungkasan, dheweke mbanting, dadi presiden dadi "diktator." Anyar monumen wis kaping 47 luwih gedhe tinimbang monumen nasional pertama bangsa, dheweke ngaku. (Angka kasebut disimpang dening Tugu Laut Papahānaumokuākea Nasional ing Pasifik, sing ukurané udakara 583,000 mil.)

Ora ana sing salah karo monumen sabenere, Uskup terus Kamis. "Iki babagan proses lan aturan hukum .... Babagan babagan kita nglindhungi sumber, dudu yen kita nglindhungi sumber."

Tags: Politik, Tanah Umum, Lingkungan, Artikel Tumpukan, Pengembaraan

Share Karo Kanca-Kanca