22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Penggemar Mbuwang Apa Paman Sam Prom?
Apa Penggemar Mbuwang Apa Paman Sam Prom?

Apa Penggemar Mbuwang Apa Paman Sam Prom?

Nalika Donald J. Trump dadi présidhèn, angel jupuk kandhutan kanggo pengeboran minyak lan gas ing tanah umum. Putrane, Don, Jr,, ngomong babagan imbangan sing dipikirake, sanajan calon kasebut ngandhani kanthi "minyak manis."

Kesamaran kasebut wis entek.

Ing separo pisanan taun iki, Pentadbiran Trump bakal mbukak luwih akeh hektar kanggo potensial pemajakan minyak lan gas ing saindhenging akeh Kulon tinimbang sing ditawakake ana ing kabeh taun 2017, miturut analisis data lelang pemerintah dening Klompok WildEarth Guardians. Sing ana ing ndhuwur sing wis ningkat 56% persen sing dilelong ing taun 2017 amarga ditawakake Pentadbiran Obama ing taun pungkasan, miturut analisis data sing padha Pusat Kepelbagaian Biologis.

"Tujuane kita yaiku Amerika sing minangka tenaga energi paling kuat sing saiki durung dingerteni."

Sawetara parcels anyar kasebut ing taman lan situs budaya, utawa ana ing wilayah satwa sing penting. Paling ora 13 taman nasional sisih kulon bakal kena pengaruh sales lease sing wis ditindakake utawa bubar rampung, miturut Persatuan Konservasi Taman Nasional.

Pesen kasebut jelas: Estate umum bisa dadi tanah sing akeh panggunaan. Nanging ing Administrasi Trump, sawetara panggunaan luwih narik perhatian tinimbang sing liyane.

"Tujuan kita minangka Amerika sing minangka tenaga kerja paling kuat sing ora dingerteni sadurunge jagad iki," Sekretaris Interior Ryan Zinke ngandhani Yayasan Warisan September kepungkur. Tujuane ora mung kamardikan energi kanggo bangsa, nanging "dominasi energi," dheweke nambah. Kanggo pungkasane, pungkasan musim panas Zinke didhawuhi kantor lapangan kulon Biro Manajemen Tanah kanggo nyekel lelang sewa saben wulan kanggo pangembangan energi.

Pancen administrasi sadurunge uga nyewakake pemajakan tanah umum. (Deleng: Bush, George W.) Pentadbiran Obama nindakake lelang sewa cedhak Tugu Nasional Dinosaur. Nanging kekuatan lan skala push paling anyar kaget. "Pancene, ora ana sing diwedeni," ujare Nick Lund, manajer senior NPCA konservasi lanskap.

Sing kuwatir sawetara klompok lingkungan lan advokasi, sing ujar BLM ora ngerti pengeboran dampak ing papan sing dilindhungi. Ing Utah, umpamane, sawetara organisasi mbantah lelang pirang-pirang wulan iki ing sisih kidul-wetan negara kasebut. Ing Desember layang marang manajer distrik BLM sing ngawasi lelang kasebut, penguasa kanggo sawetara taman lan monumen nasional Utah, kalebu Canyonlands and Arches, nyatakake yen agensi durung ngevaluasi babagan carane ngidini eksplorasi energi bakal mengaruhi kualitas udara, soundcapes, lan taman udara sing cedhak. tampilan apik.

BLM uga ora nganggep karusakan ing taman lampu "lampu," tulis superintenden. Tugu nasional Hovenweep lan Natural Bridges, bebarengan karo Canyonlands, disertifikasi minangka Taman Langit Langit Internasional. Nanging 18 bungkus kanggo lelang ing antarane telu lan 25 miles Hovenweep, lan sawetara liyane ana ing jarak 20 nganti 30 mil saka Arches and Canyonlands, penguasa nulis. Kabeh iku bisa dadi wadhah mesin kanthi lampu sing bakal ngganti langit wengi.

Bebarengan karo lelang, Administrasi Trump uga wis dadi scything liwat peraturan. Zinke ujar manawa upaya kasebut minangka upaya kanggo nyepetake proses sing diidinake sing ora dikepengini lan ora ana wektu tundha. Muncul nelpon minangka upaya kanggo mbantu bisnis kanthi nglindhungi perlindungan lingkungan.

Ing wulan Januari memorandum internal, BLM ngandhani kantor lapangan supaya bisa nyegah kabeh Rancangan Pariwisata Master (MLP) lan ora miwiti sing anyar. MLP diwiwiti sajrone Administrasi Obama lan dituju minangka cara kanggo nglebokake input umum sadurunge mbentuk rencana pangembangan lanskap. Wilayah sekitar Moab, Utah, ngrampungake salah sawijining rencana sing sepisanan. Wis pirang-pirang taun nggawe lan umume dianggep sukses. Nanging memo Administrasi ujar manawa rencana kasebut nggawe duplikat lapisan sing ana.

Kelompok lingkungan pancen nesu. "MLP bisa uga ora kalebu cara pizzazz, nanging alat sing penting kanggo mbantu manajer daratan lan komunitas lokal ngrancang ing ngendi lan kepiye kedadeyan minyak lan gas, nalika ngindhari konflik antara rekreasi ruangan, satwa liar, lan pasokan banyu," Greg Zimmerman, wakil direktur Pusat kanggo prioritas Kulon, nyatakake ing sawijining pratelan.

Nanging kabeh iki, para kritikus ujar manawa perusahaan minyak lan gas asring ora pengin apa sing didol Pakdhe, kasunyatan sing ditampilake kanggo bungkus bungkus lan rega.

Mesthine, perusahaan minyak lan gas wis ngetrapake pajeg anyar ing tembelan sing direndhem kaya minyak kayata kidul Permian Basin New York lan North Dakota. Nanging miturut analisis data pamrentahan dening Taylor McKinnon saka Pusat kanggo Diversitas Biologis, jumlah hektar ing sisih ngisor 48 perusahaan sing perusahaan perusahaan sewa bisa nolak 14 persen antarane taun 2016 lan 2017 - saka udakara 921,000 dadi udakara 793.000 hektar.

Meh nyoba kanggo meksa industri feed-lemah iki

Ana conto anyar utawa mbesuk liyane sing kurang kapentingan. Ing Nevada pamrentah saiki ngusulake lelang kanggo Pagunungan Ruby sing apik, sanajan ide kasebut ora populer ing antarane wong akeh, lan ahli geologi ngandhani Los Angeles Times sing nyinaoni babagan rock "'nuduhake ora ana potensial minyak.'" Desember kepungkur, mungkin pajeg onshore paling gedhe. lelang sing tau dicekel negara - 10,3 yuta hektar ing National Petroleum Reserve-Alaska - entuk pitung udakara kanggo 80.000 hektar.

Iku "meh upaya kanggo meksa industri feed" wilayah kasebut lan banyu, ujare Chase Huntley, direktur program energi lan iklim kanggo Lipunan Gurun. Miturut anyar nglaporake dening klompok kasebut, mung 6 persen saka total acreage sing ditawakake taun kepungkur dening Paman Sam sing disewakake dening industri (yen acreage massive National Reserve Petroleum-Alaska diitung).

Lan akeh bingkisan sing disewakake dening perusahaan ditindakake kanthi sithik dhuwit - kadhangkala, paling murah $ 2 saben hektar, ujare pengamat. Sawise tanah kasebut disewakake menyang perusahaan energi, "bener-bener nyegah pilihan liyane," ujare Bobby McEnaney, tanah senior lan analis liar kanggo Dewan Pertahanan Sumber Asli. Perusahaan iki terus ditahan. Tanah kasebut ora bisa digunakake dening camp musim panas ing muda, utawa umume panganan, umpamane.

Kathleen Sgamma, presiden Western Energy Alliance, klompok industri, ngilangi ide manawa perusahaan energi ora kasengsem ing bungkusan kasebut. Sgamma nyebutake Alaska lan Nevada minangka "wong sing luwih unggul." Perusahaan isih ngobahake pindah saka taun Obama, Sgamma ujar, nalika "pamarentah ora ngurmati tanah mineral federal ... kanthi mbuwang akeh alangan sing, terus terang, dheweke ngoyak akeh perusahaan," saka operasi ing tanah umum. (Isine minyak sing diasilake ing federal federal bener-bener nambah 60 persen saka taun 2008 nganti 2016, sanajan volume gas alami nolak, miturut pamrentah- Tukang pengaruh dipengaruhi dening pasukan pasar sing luwih gedhe.)

"Ana pratandha positif ing Administrasi Trump lan kita bakal weruh para operator alon-alon bali menyang tanah umum yen wis nyumurupi timeframes lan kepastian peraturan," ujare Sgamma.

Apa sing ditahan saka taun 2018? "Kita ora duwe sebab kanggo mikir yen kepungkur ora bakal prolog," ujare Huntley, saka Gurun liar. Departemen Dalam Negeri pancen ora prihatin banget, ujare, yen "duwe adol garasi nasional saben saparapat."

Kasempatan utama sabanjure kanggo golek kapentingan ing adol kasebut yaiku tanggal 21 Maret. Dina kasebut, Departemen Dalam Negeri paling gedhe lelang sewa pajangan luar negeri ing sejarah A.S., kalebu kabeh wilayah sing diluncurake ing beton kontinental njaba Teluk Mexico - 77.3 yuta hektar, wilayah sing ukuran ukuran New Mexico.

Nanging perusahaan energi ora kasengsem banget njelajah njelajah jero banyu ing dina iki, IHS Markit wrote ambruk pungkasan. Perusahaan utama kayata Shell, ExxonMobil lan BP wis mundur, diasingake saka operasi kasebut lan nggoleki ing panggon liya kanggo nglampahi dhuwit.

Wektu bakal ngomong apa semangat Zinke bisa mbujuk dheweke bali maneh.

Tags: Lands Umum, Konservasi, Taman Nasional, Donald Trump, Artikel Stack, Pandhuan Pamilih Luar, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca