26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Musuhan ing Soften Es ing Peta Greenland
Musuhan ing Soften Es ing Peta Greenland

Musuhan ing Soften Es ing Peta Greenland

Klompok ilmuwan iklim nantang peta abang ing Greenland sing nuduhake pulau wis ilang 15 persen es glasium. Pitu peneliti saka Universitas Cambridge, Inggris, uga para ahli glaciologis ing Amerika Serikat lan Eropa, ujar yen ana peta anyar ing Times Comprehensive Atlas of the World kanthi overestimates Greenland es-melt, sing mudhun ing 0.1 persen saben volume saben taun. Kelangan es ing tingkat kasebut, ora bisa katon ing peta skala kasebut. Ing layang kanggo penerbit atlas Harper Collins, para ilmuwan wrote sing, "Penurunan 15 persen tutup es tetep wiwit diterbitake atlas sadurunge 12 taun kepungkur kalor salah lan salah." Juru bicara Harper Collins ujar manawa kartographers wis nggunakake data sing diwenehake dening Pusat Data AS lan Salju AS lan "yakin karo data sing wis digunakake lan kartografi." Sawetara peneliti wis speculated manawa tokoh sing pinunjul kasebut yaiku ploy marketing. "Nomer kaya sing ilang 15% es sing digunakake kanggo pariwara buku iki minangka kesalahan pembunuh sing ora bisa dicopot," ujare Jeffrey Kargel, peneliti senior ing Universitas Arizona. Peta kasebut, saiki ing edisi 13, diterbitake minggu kepungkur.

Waca liyane ing Pengawal

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca