22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Unsur Fatal Nggawe tambahan saka panganan tambahan
Unsur Fatal Nggawe tambahan saka panganan tambahan

Unsur Fatal Nggawe tambahan saka panganan tambahan

Ing wulan Agustus 2013, ana sing nggumunake wong sing lara wiwit muncul ing Pusat Liver in Queen, ing Honolulu. Pasien kasebut duwe mata kuning kaya pena sing paling dhuwur. Sawetara disorientasi. Linda Wong, dokter bedah transplantasi ing kana, ngerti gejala kasebut: Pasien ngalami gagal ati akut.

Ganjil iki. Nalika gagal ati akut, meh asring disebabake dening virus, utawa pasien sing sabar, utawa upaya OD ing Tylenol. Nanging pasien kasebut, umume wong enom, umur 20 lan 30-an ora pas karo katrangan kasebut.

Wiwitane, Wong kepingin weruh kabeh penyakit tropis utawa infeksi, nanging ora ana sing cocog.

Wong sing ngalami kegagalan ati akut terus mudhun, ujare Wong, sing uga dadi profesor ing Sekolah Kedokteran Universitas Hawaii. Loro wong sing lara langsung mlebu dhaptar transplantasi ati kanggo nampa organ anyar saka daratan. "Dheweke wis suwene pitung dina," dheweke bubar kelingan.

Pungkasane, sawise pirang-pirang wulan sing santai, Wong, kanca-kancane, lan pejabat kesehatan negara nemokake tukang culik: Umume pasien sing njupuk OxyELITE Pro, suplemen panganan sing populer banget sing wis ditrapake kanggo menehi kemampuan kanggo mbantu para konsumen ilang bobot.

Ing wiwitan wulan Oktober, pejabat kesehatan Hawaii narik suplemen saka rak-rak toko. Masalah kasebut ora mungkasi ana; liyane lara ing saindenging negoro sadurunge ajeg rampung.

Ing wulan November, Departemen Kehakiman A.S. ngumumake manawa wis ngajokake tuduhan pidana sing ana gandhengane karo adol produk marang produsen suplemen USPlabs LLC lan enem eksekutifé: Jacobo Geissler, saka University Park, Texas, CEO USPlabs; Jonathan Doyle, saka Dallas, dadi presiden perusahaan; Matthew Hebert, saka Dallas, dadi tanggung jawab kanggo desain kemasan produk; Kenneth Miles, saka Panama City, Florida, eksekutif jaminan jaminan; lan Cyril Willson, saka Gretna, Nebraska, konsultan.

Pamrentah uga ngajokake tuduhan marang Laboratorium SK, laboratorium ing Anaheim, California, sing ngasilake suplemen kanggo USPlabs. Uga ngajokake tuduhan marang Sitesh Patel, Irvine, California, dadi wakil presiden SK Laboratorium.

Kajaba iku, USPlabs, Geissler, Doyle, lan Hebert didhawuhi konspirasi kanggo nindakake pengubahan dhuwit lan alangan proses FDA.

Tuduhan kasebut negesake yen USPlabs ngeculake bahane minangka ekstrak tanduran alami, "yen nyatane nggunakake stimulan sintetik sing digawe ing pabrik kimia China." (Ora ilegal kanggo nyelehake bahan-bahan sing ora ditemokake ing alam suplemen.) Pamarentah negesake manawa perusahaan nutupi impor iki lan bahan kimia liyane. Miturut salah sawijining email ing antarane eksekutif paling dhuwur ing perusahaan kasebut, "lol barang 100% sintesis [sic]." Apa maneh, USPlabs ngerti bahan kimia ing kedadeyan Hawaii bisa uga beracun ing ati.

Nanging sawise wabah Hawaii, perusahaan kasebut ngandhani FDA bakal mandheg nyedhiyakake distribusi OxyELITE Pro, "nanging, nuli nindakake upaya surabaya, kabeh-tangan-ing-tangan kanggo adol akeh OxyELITE Pro kanthi cepet," menyang dakwaan.

"Perusahaan tegas ing mburi keamanan lan integritas produk," miturut pratelan saka pengacara kanggo perusahaan kasebut. "[T] dheweke Perusahaan lan para pamilik nolak manawa Perusahaan nate nyoba ngupaya para pelanggan eceran utawa konsumen, adol produk sing ora aman, utawa tumindak salah. Dheweke ngarep-arep bakal dirampungake lan katon dina ing pengadilan. "

Ing dina sing padha, Departemen Kehakiman ngumumake tuduhan marang USPlabs, uga ngumumake yen bubar ngajokake limang kasus sipil marang perusahaan suplemen liyane, saka perusahaan iklan sing menehi produk kanggo nambani herpes menyang liyane adol produk sing diduga ngemot aditif panganan sing ora diarani DMAA, stimulant kaya amphetamine. Ing 12 wulan kepungkur, pamrentah federal lan agensi federal wis ngetrapake kasus nglawan luwih saka 100 produsen lan pemasar suplemen panganan.

Dadi, apa tegese kanggo para konsumen, sing ora dikepungake sawetara taun kepungkur kanthi warta babagan praktik sing bisa dakkirim ing antarane sawetara produsen tambahan? Apa retak kasebut tegese undang-undang lan aturan jaman anyar kanggo industri suplemen sing nggronjal, $ 38 milyar?

Aja milih ginseng asian sampeyan ing kana.

"Iki pancen nuduhake apa sing dikepengake karo FDA, amarga nuduhake ana maksud sing spesifik kanggo ngrusak masarakat lan agensi," ujare Joshua Sharfstein, mantan wakil komisaris utama ing FDA lan dekan digandhengake kanggo praktik kesehatan umum lan pelatihan ing Sekolah Kesehatan Umum Johns Hopkins Bloomberg, saka kasus USPlabs. Sanajan kerusakan kasebut kedadeyan rong taun kepungkur, wong saiki wis dituntut, nanging jelasake Sharfstein. "Aku nganggep manawa FDA ditemtokake kanggo nindakake kabeh supaya bisa nglindhungi para konsumen, nanging alat sing digunakake kanggo agensi kasebut."


Suplemen - obat, obat-obatan herbal, asam amino, kapsul bobot, pil ereksi, probiotik, bubuk protein - dadi bisnis gedhe ing Amerika Serikat. Kira-kira 85.000 produk beda katon ing endi wae saka farmasi pojok menyang Walmart menyang rak Internet Internet. Sepatu setengah umum ing A.S pop umum minangka suplemen panganan, miturut prakiran.

Nanging industri wis ana masalah. "Bagean akeh pasar kanggo produk iki tetep ora teratur, deceptive, lan mbebayani," Sharfstein lan kancane akshay Kapoor nulis ing jurnal November 2015 ing jurnal Tes lan Analisis Ubar.

"Konsumen kudu dadi luwih waspada," ujare Wong. "Saben uwong kepengin ndandani cepet-katon katon luwih tipis, diobong lemak, ora kalut. Ora ana ndandani cepet. "

Kanggo tumindak sing kritik, akeh kritikus sing menehi angger-angger sing ngatur suplemen: 1994 Undhang-undhang Kesehatan lan Pendidikan Suplemen. Nalika obat resep kudu mbuktekake manawa aman sadurunge bisa didol, "[a] suplemen dianggep aman nganti A.S. Food and Drug Administration [FDA] mbuktekake yen ora," Pieter Cohen, asisten profesor ing Sekolah Kedokteran Harvard lan pakar babagan industri, nulis ing artikel taun 2014 ing Review Kesehatan Umum Harvard. Beban bukti kasebut ana ing FDA kanggo nyoba lan golek masalah kanthi tambahan, sing larang regane larang lan bisa dadi angel golek masalah nganti sawise wong wiwit ninggalake dalan kertas ing rumah sakit. Upsot: Konsumen Amerika yaiku "main peran tikus ing laboratorium, babi guinea," ujare Senator Richard Durbin (D-IL).

Kajaba iku, ora kaya obat-obatan resep, "[y] ora kudu mbuktekake manawa suplemen botani sampeyan nindakake apa-apa," ujare Richard van Breemen, direktur lan penyidik ​​utama ing Pusat Penelitian Tambahan Bahan Botanical ing Universitas Illinois. Umume, perusahaan kudu nuruti sawetara standar manufaktur dhasar lan ora nggawe klaim sing ora sah kanggo nambani penyakit.

Ora krasa manawa masarakat bingung: Miturut panaliten, umume para konsumen mikir pamrentahan saka pemerintah sadurunge katon ing rak-rak. Sawijining panaliten uga nemokake akeh dokter uga (salah) uga percaya marang sing padha.

Nanging amarga industri wis ngrambah, semono uga penyalahgunaan. Kantor Akuntabilitas Pamrentah ditemokake ing taun 2012 yen siji saka limang suplemen sing adol kanggo bobot awak utawa dhukungan sistem kekebalan kalebu klaim sing gegandhengan karo penyakit ing label.

Nanging pratelan sing mbingungake mung siji masalah. Masalah sing luwih gedhe yaiku isine botol, pil, bubuk, utawa kapsul. Pungkasan wulan Februari, jenderal pengacara New York State mrentahake para pengecer kaya Target, GNC, lan Walmart supaya ora bisa adol produk populer kayata echinacea, ginseng, lan liya-liyane sawise sinau DNA sing dijaluk dening kantor jaksa Agung nemokake, umume, mung babagan 20 persen suplemen herbal toko bener-bener duwe tanduran ing pariwara kasebut.

Nanging, peneliti nemokake yen suplemen kasebut ngemot kabeh saka houseplant (dracaena) nganti asparagus. Karya padha karo panemuan 2013 dening peneliti Kanada. Ing panliten kasebut, suplemen sing diwenehi label minangka wort St. John, sejatine ngemot tanduran sing dikenal minangka julap kuat.

Nalika padha muni lucu - sing nglereni arnikaku karo baking soda? - Pracat jinis iki bisa uga matine. Paling taun kepungkur, bayi ing rumah sakit Connecticut seda nalika dokter menehi suplemen probiotik sing populer sing mengko ditemokake kontaminasi karo cetakan.

Tutup siji bahan kanggo liyane ora mung masalah. Bahan alami sing kadhaptar ing label durung mesthi diuji marang manungsa lan bisa uga kena pengaruh, ujare pejabat kesehatan. Contone, yohimbe, semak semak Afrika sing ditemokake akeh suplemen bobot, bisa nyebabake tekanan getih utawa serangan panik, Cohen nulis taun kepungkur.

Banjur ana masalah bahan kimia sintetis minangka suplemen, kaya sing didakwa ing USPlabs, SK Laboratorium, lan eksekutif.

Atusan produk wis disedhiyakake karo farmasi ilegal, FDA ujar manawa - saka Viagra knockoffs dadi suplemen tambahan seksual kanggo statin resep sing dilebokake menyang ragi abang.

Sadurunge taun iki, Cohen lan kanca-kancane ngandhakake yen wis nemokake amfet sintetis sing diarani BMPEA luwih saka separo suplemen sing adol A.S. sing diwenehi label minangka ngemot Rasiaula akasia- produk karo jeneng kayata JetFuel lan Scorpion Kuning. BMPEA ora ditemokake ing alam lan ora diijini minangka tambahan. Keamanan ing manungsa durung diteliti. Wis suwe dilarang dening Badan Anti-Doping World. Wiwit taun 2010, sawetara atlit wis nyoba uji positif, kalebu para kanist Olimpiade sing ngaku yen dheweke ora nggunakake bahan tambahan. Kanada narik produk sing ngemot BMPEA saka rak toko pungkasan taun kepungkur. Nanging FDA ngirim surat peringatan kanggo perusahaan ing wulan April pungkasan, sanajan sinau dhewe nemokake BMPEA ing produk wiwit awal taun 2013.

Napa FDA pindhah alon-alon? Kritikus nyatakake macem-macem sebab, kalebu kasunyatan sajrone sawetara taun kepungkur, mantan eksekutif ndhuwur saka industri suplemen wis nggawe divisi FDA sing ngawasi industri kasebut.

Atlit enom minangka pamirsa gedhe kanggo panganan tambahan iki, sing kuwatir karo peneliti. Akeh 18 persen utawa luwih saka suplemen kekuatan sing kontaminasi karo stimulan lan / utawa steroid anabolik-androgenik, Travis Tygart, CEO Badan Doping AS. wrote ing masalah November Tes lan Analisis Ubar. Efek samping saka sawetara tambahan ing suplemen olahraga orakondhang, nanging bisa uga ana masalah jangka panjang. Sadurunge taun iki, peneliti nggandhengake panggunaan suplemen binaraga jangka panjang kanggo kanker testis.

Amarga iki, bisa uga ora kaget amarga suplemen nyebabake luwih saka 23,000 kunjungan ruangan darurat saben taun, miturut panaliten sing diterbitake ing wulan Oktober ing Jurnal Kedokteran Inggris. Luwih saka siji saka papat kunjungan kasebut ER yaiku wong diwasa enom sing sehat, asring nggunakake produk sing gegandhengan karo energi utawa bobot mundhut, ujar penulis Andrew Geller, petugas medis ing Program Kesehatan Medication ing Divisi Promosi Promosi Perawatan Kesehatan CDC. Selehake 20 persen karusakan ati sing disebabake dening obat-obatan saiki dipercaya disebabake suplemen, amarga kasus OxyELITE Pro ditekani.


Dadi, apa ana cara maju?

Pungkasan April, pengacara umum ngajak Kongres kanggo miwiti pengawasan FDA industri panganan tambahan sing luwih kuat. Iki banjur kesepakatan ing antarane pengacara umum lan raksasa nutrisi New York State GNC kanggo nyelehake program nasional - pisanan ing Amerika Serikat - kanggo njamin kesucian suplemen.

Senen Durbin lan Senator Richard Blumenthal (D-CT), nyaranake aturan sing bakal "menehi wewenang liyane kanggo FDA kanggo mbutuhake produsen ndhaptar produk lan bahan lan menehi bukti tuntutan tuntutan kesehatan." Nanging saiki, tagihan kasebut ora ana.

Saben uwong pengin sawetara aktor sing ala sing ngetrenake mripat ing industri suplemen kabeh sing ora bisa diwartakake, miturut Duffy MacKay, naturopath lan wakil presiden senior lan pengaturan urusan ilmiah. Dewan kanggo Nutrisi sing tanggung jawab, klompok industri. "Industri suplemen gelem ngrampungake transparansi, gelem ngadeg karo produk," ujare MacKay. Nanging dheweke nuntut gaweyan kanggo narkoba ngalami persetujuan pra-pasar sing padha yen obat-obatan "tumindak mbobol." "Ora cocog nggunakake model obat kanggo ngatur suplemen panganan," ujare.

Mbok manawa ana dalan tengah sing bisa menang kabeh, ujar Sharfstein, mantan wakil komisaris utama ing FDA, sing tulisan anyar karo Kapoor ing Tes lan Analisis Ubar judhul "Mecah Gridlock." Tujuwane yaiku fokus ing apa sing bisa disepakati kabeh, tegese supaya suplemen aman. Kanggo nindakake iki, padha ngusulake sawetara pembaharuan: Siji prentah supaya saben produk didaftar karo FDA sadurunge adol. "Mangkono, yen perusahaan nyoba adol produk ing sisih pinggir, agensi bisa langsung ngilangi pasar tanpa kudu nguji rumit." Saiki, feds ora ngerti apa sing ana ing njaba. Sabanjure, standarake produksi supaya konsumen bisa ngerti apa sing ana ing saben pil, bubuk, lan kapsul. Pungkasane, tambahake kekuwatan pengawasan FDA.

Nanging ing wektu saiki, konsumen kudu njupuk tanggung jawab luwih akeh, ujare Wong, dokter bedah sing sepisanan nemokake masalah karo OxyELITE Pro.

"Yen pancen apik banget," ujare suplemen, "bisa uga."

Tags: Nutrisi, Artikel Stack, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca