22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Pakumpulan! Panggoda! Katak Sapu!
Pakumpulan! Panggoda! Katak Sapu!

Pakumpulan! Panggoda! Katak Sapu!

Nalika penjajah Eropa nglewati Hindia Kulon, salah sawijining pulo sing paling dawa nolak yaiku Dominika, sing ora dadi sengaja, dadi salah sawijining pamrentahan pungkasan kanggo pariwisata massa ing Karibia. Ing ibukutha ragtag sing cilik ing Roseau, sawetara pratandha ing jagad njaba ora ana sing kasedhiya kajaba ana kapal kapal pesiar lan toko Kentucky Fried Chicken. Tergunungan pegunungan lan sawetara real estate paling ing bumi ngremehake para penakluk lan tukang kasino. Nanging terrain sing padha wis dadi tujuan sing disenengi kanggo para pemikir sing ora ngombe klambi.


Geografi undersica Dominika uga nyenengake. Nyilem, utamane ing sadawaning tembok kaldera sing dibanjiri ing Reserve Skotlandia-Soufriere Marine Reserve, sampeyan bakal ngadhepi karo iwak, pelacur kuning, laut, lan pelari pelangi. Nanging kabungahan sing nyata yaiku mlaku-mlaku ing tebing hujan alas sing golek tandhing parin Sisserou lan Jacquot sing nemah-mbah utawa nemoni banyu terjun sing nyebrang liwat lembah sing didhelikake.
Ana ujar babagan nggawe dalan kanggo nyasarake pulo sing dawa 29 mil. Nanging saiki, jalur sing ana saiki ditambahake menyang jaringan undhak-undhakan dina. Tunjangan sing paling terkenal, lan ing antarane sing paling dikarepake, yaiku lelungan babak pitung jam saka Titou Gorge, cedhak desa Laudat, menyang Boiling Lake, sing banyu susu, umpluk bubar tekan udakara 190-ditambah. Mlaku-mlaku munggah lan mudhun sikil sikil sing udan amarga sampeyan bakal njupuk lembah kanthi curam kanthi ijo, sampeyan ngarep-arep bisa ndeleng Hawa sing ngandelake wit sing menehi apel. Nolak godaan: sampeyan pengin bebas saka dosa nalika sampeyan nyabrang Lembah Gurun. Sampeyan butuh pandhuan ing kene amarga lemah ora stabil, lan uap sing nglewati retakan ing bumi asring ndadekake prelu ngecakake dalan.

Lonjakan populer liyane yaiku Morne Trois Pitons 4,550 kaki, gunung sing pucuk telung pucuk. Wiwitane dalan kasebut, jarak telung mil kepungkur Pont Casse ing dalan menyang Castle Bruce, ditandatangani, nanging separo kaloro trek papat jam menyang puncak puncak paling dhuwur kurang undhak-undhakan tinimbang scramble udan liwat matted vegetasi. Yen sampeyan nggawe ing ndhuwur, sampeyan bisa uga bakal entuk ganjaran karo tampilan Karibia sing apik, cuaca ngidini.

Gabung karo mlaku-mlaku kanthi numpak kapal layar sing dipandu ing Kali India, cedhak Portsmouth, ing pucuk sisih lor. Kali kang alon lan bakar dadi burung belang, heron biru gedhe, lan osprey. Ing sirah kali, nalika wong liya ngalahake botol bir Kabuli ing bar sing dikepung, bakal diresiki saben banyu mundhak nalika udan abot, tututi jalur kanthi gampang 30 menit menyang bolongan nglangi kanthi rawa lan tampilan gunung.

Pemendhakan minangka salah sawijining proses tahan utawa ngramut. Aku nyaranake sing terakhir, ing ngisor sawetara grojogan pulau kasebut. Sing paling apik yaiku Trafalgar, 20 menit saka Roseau.Sisih kembar kanthi sikil 120 kaki, sing "bapak," luwih dhuwur, nanging kudu menek ing gunung lan nglangi ing kolam renang ing dasar "ibu." Nanging ati-ati, watu cukup lunyu yen "ibu" ora ing ndhuwur menehi bruising serius.

Yen malah ora kuwatir banget, pas karo Michaelmen Eric lan Eric sing edan ing perusahaan tur petualangan Uwal, sing ndadékaké "undhak-undhakan kali" wiwit Nopember nganti April. Iki mlaku-mlaku / nglangi / geser yen sampeyan wis nyandhak kanca sampeyan supaya ora diresmik dening Rapid. Nalika sampeyan lagi ngadeg ing tebing karang sing ndeleng ing kolam renang banyu lan dheweke bakal ngomong yen ora apa-apa, terus lan mlumpat — sanajan sampeyan bakal bisa ngelingake pandonga utawa loro. Nanging sawise iku, nalika sampeyan lagi mlebu ing Roseau ngintip Kalubi lan nonton bentuk pelangi kanggo gunung, sampeyan bakal bisa uga mikir nandur bendera sampeyan.
Rincian
Eagle Amerika mabur menyang Dominika kaping pindho saben dina saka San Juan. Nyewa mobil saka Wide Range Car Rentals ing Roseau ($ 50- $ 70 saben dina; 767.448.2198), sing nyedhiyakake pickup lan bandara gratis bandara gratis.

Dalan pulau kasebut bisa angel, saéngga pandhuan asring dibutuhake - sampeyan bakal mbayar $ 50- $ 75 saben wong saben dina. Salah sawijining pandhuan sing luwih sabar, Francis Frampton, sing metu saka Castaways Beach Hotel (888.227.8292). Pandhuan dreadlocked sing apik Bobby Frederick ngoperasikake Ras Tours (767.448.0412). Kanggo hiking kali, rafting whitening, tubing, lan rappelling, hubungi Uwal (767.448.5210).

Kanggo penggali, para pengunjung milih Papillote Wilderness Retreat, pondokan cilik ing cedhak Trafalgar Falls kanthi kolam renang mineral panas sing disandhang dening sumber alam. Sekawan kamar dobel lan telung suite duwe tikar jerami ing jubin kayu atos lan kamar mandi lan pancuran jubin kanthi warna (gandha $ 85- $ 100; 767.448.2287). Panganan kasebut nglayani beya West India kaya tairan udang lan kodhok pari ing mangsa. Utawa, ndhuwur 80 kaki ndhuwur segara ing Zandoli Inn sing apik lima ing pesisir kidul sing durung dibangun, ing endi sampeyan bisa nemokake paus saka balkon sampeyan (gandha, $ 125- $ 135; 767.446.3161). 25-minute drive sisih Lor ing Roseau yaiku Castaways Beach Hotel (tikel, $ 120; 888.227.8292) ing salah sawijine garis pasir ing pulo kasebut. 26 kamar segara duwe adus pribadi, penggemar langit-langit, lan balconies; pusat nyilem nyusun lelungan scuba (nyilem loro-tank, $ 65) uga kayaking laut lan nonton iwak paus.

Umumé, panganan ing Dominica bakal nggawe sampeyan pengin nglumpukake paket pretzel saka pesawat sampeyan. Nanging kanggo jajanan rasa coba Mutiara Mutiara ing Roseau — aja prentah karo panganan lokal, pitik gunung, tanpa ngerti dhisik.

Tags: Dominica, Artikel Stack, Perjalanan

Share Karo Kanca-Kanca