29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Salazar Investigation Mung Nglintasi Kali Lama?
Apa Salazar Investigation Mung Nglintasi Kali Lama?

Apa Salazar Investigation Mung Nglintasi Kali Lama?

Wis meh rong taun, pelatih trek Amerika Alberto Salazar wis dikepengini amarga tuduhan sing ana hubungane karo Project Oregon ing Nike, grup elit jarak Amerika sing dijaga. Minggu kepungkur ing Telegraph ambegan luwih anyar menyang crita. Selasa, laporake manawa FBI gabung karo penyelidikan A.S. Anti-Doping Agency (USADA) A.S. Kita mikir sampeyan bisa uga duwe sawetara pitakon. Kita nyoba mangsuli.

Sapa sumber?
Hard kanggo ngomong. Ing Telegraph ora nyatakake sumber, ing cathetan utawa anonim, nalika nggawe klaim kasebut. Ora ana outlet media liyane sing wis corrobor. FBI meh ora nate negesake eksistensi, luwih sithik targete. USADA uga ora duwe komentar.

Nanging Departemen Kehakiman ora resmi ngakoni manawa wis nyelidiki penyelidikan juri federal pusat ing Lance Armstrong nganti ngeculake penyelidikan tanpa tuduhan ing wulan Februari 2012. Organisasi media liyane, kalebuOlahraga Nggambarake, njupuk TelegraphLaporan laporan cukup kanggo nulis babagan, lan TelegraphCrita dhewe mesthine kudu ngliwati hukum sadurunge editor ora mlebu ing publikasi kasebut.

Apa persis sing dituduh Salazar?
Salazar ora ana sing curiga karo para atlit wiwit taun 2015 penyelidikan bareng dening BBC lan ProPublica. Crita kasebut ujar yen Salazar nyalahake protokol ing Exemption Therapyutic Use (TUE), sing ngidini atlit nggunakake produk sing dilarang kanggo tujuan medis, lan dheweke nyurung para atlit ing tutelage nggunakake obat resep, kayata obat tiroid , kanggo kahanan dheweke ora duwe.

David Epstein, reporter utama ing potongan kasebut, ngewawancarai 17 wong sing ing sawetara wektu yaiku atlit lan karyawan Oregon Project, kalebu pelari jarak Amerika sing misuwur, Kara Goucher. Mantan pelatih Pelatih Project Oregon, Steve Magness, ujar manawa Salazar wis nyoba eksperimen karo testosteron kanthi nduwe putra-putrane sing diwasa kanggo kulit kanggo nemtokake ambang kanggo uji coba positif, bisa uga nemoni manawa ana saingan bisa nyabarke atlit Salazar, motif Magness ditemokake 'kurang ajar,' lan notasi kasebut ing jurnal nuduhake manawa Galen Rupp, salah sawijining anggota tim, nggunakake testosteron.

Salazar ngetokake rebuttal sing dawa marang tuduhan kasebut nanging ngakoni kanggo nguji testosteron marang putrane. "Aku ora bakal ngidini doping. Atlit Project Oregon kudu tundhuk karo WADA Code lan IAAF Aturan, "Salazar nyerat ing rebuttal. Kanggo nanggepi dugaan kapisah testosteron sing kapisah ing crita ProPublica, Salazar ngaku yen nggunakake kanggo hipogonadisme dhewe, kondhisi yen awak ora ngasilake hormon sing cukup. Salazar lan USADA regejegan apa dheweke wis menehi bukti kanggo ndhukung tuntutan kasebut.

OK, apik banget, nanging kenapa FBI bakal melu?
Yen dheweke melu, kemungkinan amarga tuduhan kasebut kalebu nyalahake bahan sing dikontrol, ora mung pelanggaran. Testosteron, umpamane, yaiku Jadwal bahan kontrol III. Ngedumake tanpa resep bisa dianggep perdagangan narkoba, a Pelanggaran kejahatan Federal kaukum nganti sepuluh taun ing pakunjaran.

Tokoh olahraga wis disalahké babagan perkara kaya mangkene: ing kasus BALCO, sing misuwur nggagalake Barry Bonds ing antarane atlit liyane, pelatih trek, Remi Korchemny sumpah kesalahan narkoba obat-obatan sing ilegal lan dadi taun pacoban. Ing taun-taun pungkasan, sawetara agensi federal wis nyelidiki panggunaan obat ing olahraga. Jeff Novitzky karo IRS nalika miwiti neliti dering dering BALCO. Sawise pindhah menyang FDA, Novitzky miwiti panyilidikan menyang muter lan Armstrong, lan ing wektu iku melu hakim jabatan federal.

Apa tenan iki kanggo diselidiki pidana?
Nalika DOJ nyelehake penyelidikan Armstrong tanpa dakwaan ing 2012, komentator meh tiba kanggo awake dhewe mutusake apa sing dingerteni minangka salah sawijine kekuwatan penuntut. Sadurunge lan sawise keputusan DOJ kanggo ngilangi, garis ngisor saka komentar para komentator, umume, "Kabeh babagan balapan mancal ing Prancis?"

Nanging kaya sing akeh sing dibutuhake, kolom biasane umume ora umur tuwa. Minangka mengko kita sinau kanthi mbebasake keputusan pertimbangan USADA lan paket dhukungan sing akeh banget, Armstrong lan tim Layanan A.S. temtu ngoperasikake program doping sing dawa lan dawa.

Apa kasus Salazar mungkasi karo tuduhan pidana?
Kita durung ngerti. Siji penting kanggo diwenehi perhatian yaiku FBI duwe alat sing bisa digunakake yen USADA ora, utamane kekuwatan subpoena kanggo meksa kesaksian. USADA bisa meksa paseksen ing pamréntah arbitrasi, nanging ora ing tahap investigasi. (Iki rumit.)

Yen penyelidikan ditutup tanpa biaya, apa maneh?
Penglibatan FBI, yen ana, bisa uga ora langsung menehi bukti marang USADA supaya bisa ditindakake sanajan ora ana tuduhan. Utawa, USADA bisa ngetutake prioritase FBI lan ngeculake Salazar sacara sakabehe.

Tilas sadurunge wis kedadeyan sadurunge. Ing kasus BALCO, USADA yakin karo panitia Senat A.S. kanggo menehi sapina dokumen, kalebu kesaksian, yen Jabatan Kehakiman ora nate nyerah. Ing kasus Armstrong, penyelidikan pidana mbantu nguber USADA dhewe. FDA wis nate wawancarai akeh wong sing melu, lan, kaya sing dituduhake BALCO, mesthi ana kemungkinan USADA bisa entuk kesaksian kasebut. Ngadhepi kahanan sing durung mesthi iki, ditambah karo wortel sing dikurangi sithik ijol-ijolan kerjasama, sumber bisa uga setuju ngomongake yen ora bisa digunakake.

Apa kita bisa ngarepake Nike kanggo wong liya utawa penyokong Salazar liyane?
Ing Telegraph crita minangka salah sawijining rong potongan utama sing gegandhengan karo Salazar sing bakal diluncurake ing Maret. Ing tanggal 4 Maret, toko media Jerman Der Spiegel nerbitake crita adhedhasar apa sing dikandhakake yaiku USADA "laporan interim" sing dipikolehi saka klompok hacking Fancy Bears, sing ngaku manawa Nike nyoba ngalangi penyelidikan agensi anti-doping. Nike nolak tuduhan kasebut ing a tanggapan diterbitake menyang Olahraga Nggambarakenyatakake yen "milih kerjo bareng karo panjaluk informasi saka USADA, kalebu ngowahi ewonan halaman dokumen menyang USADA, upaya sing ngetrapake biaya gedhe." USADA durung menehi komentar babagan keasliane dokumen kasebut, nanging Der Spiegel crita mesthine adhedhasar laporan 269 halaman sing kalebu informasi sing spesifik, kalebu email ing antarane wakil Nike lan William Bock, penasehat kepala USADA.

Maneh, USADA ora duwe kekuwatan nyata kanggo meksa Nike kanggo kerja sama ing tahap investigasi, nanging FBI mesthi nindakake, lan yen Nike ditemokake wis ngalangi penyelidikan, bisa uga duwe akibat sing penting kanggo tukang ngrusak. Nike wis sejarah macet dening atlit - kalebu Armstrong — melu kasus nganti duka, nanging ana prabédan penting ing kasus Salazar. Salazar ora mung dadi endorser sing dibayar kaya Armstrong; Proyek Oregon minangka operasi Nike, sing dibiayai dening perusahaan (jeneng resmi yaiku Nike Oregon Project). Atlet lan staf, kaya Salazar, dibayar dening Nike. Sawetara wong-wong mau manggon ing omah sing diduweni dening Nike, lan nglatih bagean ing markas perusahaan.

Apa sing bakal kedadeyan sabanjure?
Jujur, ora ana sing ngerti. Ngarsane klambi kaya Fancy Bears ora yakin. Saliyane bocor, pesta kanggo kasus kasebut kudu kuwatir babagan ngeculake data saka hacking.

Tags: Jalan Dalan, Doping, Artikel Stack, Ing Stride, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca