26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Lukisan Tents Altitude?
Apa Lukisan Tents Altitude?

Apa Lukisan Tents Altitude?

email Email A:

Kabeh Dalan Mimpin 100 njupuk luwih saka 9.000 kaki, umume 12,424 kaki, saengga sampeyan kudu kuwatir babagan acclimatizing. Nganti saiki, umume riset njelajah babagan betapa efektifitas tenda ing dhuwur supaya para atlit "urip kanthi dhuwur, sepur sithik" nalika urip ing papan sing asor. Dadi, sampeyan takon babagan Grégoire Millet, peneliti ketinggian lan profesor fisiologi olahraga ing Universitas Lausanne, Swiss. Iki apa dheweke kudu ujar:

"Aku bakal menehi saran supaya sampeyan nggunakake wektu akeh ing papan sing nyata," ujare Millet. Peneliti ing lab Tentara A.S ing Pikes Peak Colorado "bubar nuduhake manawa turu ing kamar hipoksik kurang efisien tinimbang turu ing papan sing nyata," ujare. "Prapimatisasi bakal luwih efisien ing papan sing nyata."

Apa bedane antarane ana ing papan sing dhuwur lan nggandhol ing kémah sing paling dhuwur? Ing papan sing nyata, sampeyan bakal ngalami hypoxaric hypoxia. Ing tembung liyane, konsentrasi oksigen ing udhara padha ing tingkat segara - 21 persen - nanging udhara luwih tipis, saéngga oksigen kurang akeh. Umume kemah sing paling dhuwur yaiku normobaric, tegese udhara ing njero kémah kaya jembaré biasane ing tingkat segara, nanging mesin sing dipasang ing kémah ngganti sawetara oksigen kanthi nitrogen, sampeyan bakal bisa ambegan luwih kurang oksigen.

Millet ujar manawa mung pitung bengi ing papan sing paling dhuwur sadurunge balapan bakal mbantu luwih saka turu ing kemah sing dhuwur. Nanging yen sampeyan ora bisa ngaso, "turu ing tenda luwih becik tinimbang ora," amarga bakal "nambah respon ventiliter sampeyan. Contone, sampeyan bisa uga bakal nyuda kenaikan ventilasi, "utawa tingkat napas. Nanging, sampeyan bakal kudu ngenteni telung minggu utawa luwih ing tenda - lan paling ora 12 jam dina - kanggo ngganggu owah-owahan iki.

Lan aja ngarep-arep tarub kanggo trick awak kanggo nambah jumlah sel getih abang. "Mesthine manawa tingkat dhuwur lan eksposur umume saya suwe saya gedhe kanggo ningkatake massa hemoglobin," ujare Millet. Nanging ora siji minggu ing dhuwur. "Muncul ing minggu sing paling dhuwur sadurunge acara iki minangka sing paling apik kanggo adaptasi ventilator, nanging sampeyan kudu paling ora telung minggu, patang minggu luwih apik," supaya bisa nambah jumlah sel getih abang, "ujare.

Kajaba iku, sampeyan kudu nimbang manawa kualitas turu sampeyan bisa ngalami ing kémah sing paling dhuwur, sing bisa mengaruhi kemampuan kanggo pulih lan rumangsa seger karo balapan sampeyan.

Dadi, regane $ 4,000 + kanggo tuku - utawa $ 400 saben wulan kanggo nyewa - tenda sing cocog? Sampeyan kabeh. Iki Kabel siklik ujar ora.

Tags: Running Trail, Takon Artikel Ahli, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca