22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Ngrungokake Undhang-undhang: Pencarian James Balog kanggo Nyulik Alternatif Cuaca ing Gerak
Ngrungokake Undhang-undhang: Pencarian James Balog kanggo Nyulik Alternatif Cuaca ing Gerak

Ngrungokake Undhang-undhang: Pencarian James Balog kanggo Nyulik Alternatif Cuaca ing Gerak

"Kita kabeh skied rain crust before, nanging iki ana liyane," ujare James Balog nalika kita ketemu ing Ouray, Colorado, ing awal Januari 2012. "Pancen, ora nggegirisi."

Laporan Salju

Crita olahraga salju, ski, lan mangsa pungkasan saka Ing njaba.

Galeri Foto

Pilihan 20 gambar saka karir James Balog.

Alaska Mendenhall Glacier ing Mei 2007.

Mendenhall Glacier ing Alaska ing Juli 2010. Wiwit taun 1997, es es mundur luwih saka setengah mil.

Saka kiwa: Direktur Jeff Orlowski, asisten lapangan Adam LeWinter, lan Balog ing Columbia Glacier, Alaska.

Foto James Balog foto Survey Canyon, lembaran es es Greenland.

Wingi, sadurunge tekan, Balog lan asisten lapangan dheweke, Matthew Kennedy, 29 taun, kulit ing sisih kulon Pass Mountain Red, ing sisih kidul Ouray, kanggo ndownload gambar saka kamera pas wektune anti cuaca sing dipanggonke ing pinggir gunung, udakara 12,186 kaki. Saiki aku menehi label nalika mriksa kamera dhuwur liyane, bagean saka survey jangka panjang nyathet efek perubahan iklim pola pola hidrologi ing Amérika Kulon.

Kanthi matur nuwun sanget, srengenge wis lemes salju salju sing tipis lan empuk, lan sawise jam kanthi gampang kulit bakal tekan rig Balog, Nikon D200 sing wis diowahi. Lungguh ing njero kasus sing angel kanthi jendela plexiglass, diluncurake ing papan sekitar setengah saka band instrumen 20-kaki - menara baja sing diisi nganggo macem-macem piranti sing ngukur kahanan atmosfer. Nganggo abah aman, Balog minggah tangga muni, ngilangi kertu memori, lan nggawe piranti keras khusus sing mbantu ngrancang - nindakake tugas, ngarahake kamera supaya bisa njupuk gambar saben 60 menit sajrone awan. Kennedy pucuk sawetara B-roll saka Balog umur 60 taun sing nggandhol struktur kasebut, nanging ora suwe saya suwe. Kita duwe kamera liyane kanggo mriksa lan keturunan dicey menyang mobil.

Kaloro persiyapan kasebut, sing diarani Balog minangka kamera bledug, minangka bagean saka proyek riset sing digunakake karo para ilmuwan ing Universitas Colorado. Yen bledug saka angin angin sisih kulon manggon ing salju salju sing akeh banget - sing wis kedadeyan kanthi nambah frekuensi sajrone dekade kepungkur - iki ngganti salju, utawa bayangan salju. Salju nyerep energi luwih akeh lan nyejut luwih cepet, amarga musim semi musim semi wiwit awal siji utawa rong wulan luwih awal lan nyuda bathi total limang persen - sing nerjemahake menyang 800,000 ekar banyu, luwih saka kaping pindho alokasi banyu Kali Kali Colorado kanggo Las Vegas.

"Sing paling gedhe," ujare Jeffrey Deems, peneliti utama proyek lan ilmuwan karo Cooperative Institute for Research in Environmental Science (CIRES), "utamane nalika sampeyan nganggep manawa sistem Kali Colorado minangka pondasi dolar multibiliun ekonomi lan sumber banyu utama kanggo 30 yuta wong ing pitu negara. "

Kamera bledug minangka tambahan saka Balog Survey Panas Sing T ekstrem, sawijining proyek sing isih diluncurake ing taun 2007 kanggo nyathet lebur lembaran es sing apik ing bumi. Nggunakake 48 kamera selang wektu sing mapan ing 24 glacier ing limang lokasi utama yaiku Greenland, Islandia, Nepal, Alaska, lan Pagunungan Rocky lor - EIS wis nyekel luwih saka yuta gambar nganti saiki. Gabungan saka fotografer, ilmuwan, lan sukarelawan, survey kasebut nyebabake loro Geografi Nasional crita panutup, a Nova bagean, rong buku, lan dokumenter panjang fitur Ngoyak Ice, sing menang penghargaan sinematografi ing Sundance taun kepungkur lan nggawe debut teaterikal ing New York City nalika Nopember. [1] Nalika semana, film kasebut menang luwih saka 20 penghargaan lan wis ditayangake ing sawetara 50 festival.

Accolade ora liya kanggo Balog, sing wis seneng karir sing dawa lan dihiasi minangka fotografer, petualang, lan sing paling anyar, peneliti perubahan iklim. Pakaryan wis ditampilake ing luwih saka 100 museum lan galeri, lan ing taun 1996, dheweke dadi fotografer pisanan sing ditugasake dening Kantor Pos A.S kanggo nggawe setem, sing nampilake tandha tandhing Balog spesies kaancam. Nanging ora ana sing mokal kaya gambar es. "Tlatah glasier raksasa wis dadi salah sawijining panggawe jaman saiki, lan suwe banget yen wong liya bisa ngerteni kekuwatan perubahan iklim," ujare Bill McKibben, penulis lan aktivis iklim. "Gambar Balog pungkasane mbantu nindakake trik kasebut."

Ngoyak Ice diarahake dening timer pemenang Jeff Orlowski lan diprodhuksi dening Orlowski, Jerry Aronson, lan Paula DuPré Pesmen, sing menang dadi Oscar kanggo karyane ing dokumenter pateni lumba-lumba Prak. Bisa angel ditonton; Para pamirsa katon gonjang-ganjing kaya gletser glathi sing ilang ing ngarepe. Wiwit taun 2007 nganti 2010, ing Columbia Glacier ing Alaska mundhak akeh - loro setengah mil - manawa, ing telung kunjungan sing kapisah, tim Balog kudu mindhah salah sawijining kamera tetep kanggo njaga glasier ing jendhela bidhik. Ing Greenland Ilulissat Glacier, tim kasebut nyathet calbar gunung es sing paling gedhe sing nate ditontoni film. "Ing 10 taun," Balog ujar, "mundur luwih akeh tinimbang 100 sadurunge."

Entuk gambar lan cuplikan ora gampang. Kaya sing ditepungi ing film kasebut, Balog lan timnya dadi banyu segara ing Islandia, saling nempuh ing watu karang sing disigar es ing Alaska, lan didhemeni angin, salju, lan suhu subfreezing nalika padha karo kamera ing sawetara lingkungan sing paling angel. ing planet. Nanging ora ana, kalebu sawetara operasi kanggo ndandani lutut sing dirusak Balog, kanthi obsesi kanggo ngrebut glasier jagad iki. "Kita kudu cukup diwasa minangka seniman kanggo ndeleng barang kasebut kanthi mata mbukak," ujare. "Lan yen pamirsa ora bisa ngetrapake, ala banget."

A JAMINAN SUKU MUNGGUNG ing lapangan lapangan, kita mlebu ing Honda Pilot lawas Balog lan pindhah menyang liburan kulawargane ing cedhak Ridgway, kutha sabanjure saka Ouray. Balog manggon karo garwane lan anak wadon loro ing dununge ing sadhuwure Boulder, nanging tlatah ing papan kasebut ora bisa teka. Dumunung udakara seprapat saka mil saka dalan rereget sing ora direncanakake, saengga kita nyandhang kulit lan kulit nganti suwene setengah suwene.

Yen ana tampilan sing luwih apik ing Colorado, aku durung weruh. Nyawang sisih wetan, tali saka telulas lan patbelas, kalebu Gunung Teakettle lan Mountne Sneffels lan Ridgway loyo kanthi jarak adoh. Nyedhak, adegan kasebut ora apik banget. Mejo sing alon-alon mung sisih lor-wetan ing jambon iki diisi karo atusan aspen sing tiwas saka penurunan aspen dadakan (SAD), sing nembe bledosan saklawasé kaping lima ing Colorado. Kahanan sing luwih anget, luwih angel nandhesake wit-witan, dadi gampang kena hama lan jamur. Bukit sabanjure dadi luwih elek maneh.

"Kabeh iki diisi wit-witan ing taun 2002," ujare Balog, kanthi nglayangake papan sing wis mati. Makarya kanggo nyathet efek SAD kanggo keuntungan nirlaba ing Colorado sing diarani For the Forest, Balog wis nyiyapake kamera rong ramping ing cedhak yurt. Siji njupuk gambar sudhut amba saka tips telung wit sing tuwuh; nomer loro dipanggonke babagan sikil saka batang aspen sing diwasa. Kulité dikethok, lan ana barang cemara ireng saka tatu sing diarani Kennedy menehi Mripat saka Sauron.

Ing lokasi liya ing Rockies, Balog wis nyiyapake cam kumbang. Wiwit taun 2000, luwih saka 50 yuta hektar pinus ponderosa lan papan putih - wilayah sing kurang ukuran ing Kansas - wis dibebayani utawa dipateni dening wabah kumbang kulit sing durung rampung sadurunge, sing nuli mlebu ing jero lan nggunakake cambium alus wit. Suhu sing kadhemen diwajibake kanggo mateni endhog kumbang lan tetep dipanggoni, nanging udakara musim panas sing anget lan mabuk abot wis nimbangi imbangan sing disenengi para serangga.

Mati-mati iki wis larang regane industri kayu, nanging sing paling gedhe yaiku bahan bakar sing disedhiyakake kanggo wildfires. "Akeh wit saiki wiwit tiba," ujare John Bennett, mantan direktur eksekutif For the Forest. "Dheweke sejatine tumpukan gedhe saka lantai alas."

Kaya kamera bledug, wit lan kumbang kasebut dadi bagean saka misi Balog sing luwih gedhe kanggo nyathet apa sing diarani "Antropocene sing ditindakake." Anthropocene tegese "wong anyar," lan istilah kasebut digunakake ing konteks geologi ing taun 2000, nalika Paul Crutzen, kimiawan atmosfer Nobel sing menang saka Holland, digawe ing konferensi ilmiah. Idea yaiku jaman Holocene wektu geologis, sing diwiwiti udakara 12,000 taun kepungkur, wis mungkasi. Ing sawetara atus taun kepungkur, diwenehake dening pigura wektu anyar sing diarani Antropocene. Konsep iki diteliti sacara serius dening ahli geologi; kanggo dianakake kanthi lengkap, para ahli kudu nyimpulake manawa kegiyatan manungsa - kaya tuwuhing pendhudhuk lan pembakaran bahan bakar fosil - bisa dingerteni kanthi rekam rock ing mangsa ngarep.

Sajrone dekade kepungkur, gagasan kasebut entuk uap: ing taun 2008, Komisi Internasional Stratigraphy, klompok ilmuwan sing resmi nemtokake pigura wektu, mula ditliti maneh. Proses kasebut bakal mbutuhake pirang-pirang taun, nanging akeh para ilmuwan lan aktivis perubahan iklim saiki wis ana.

"Ice mung bab pisanan," ujare Dennis Dimick, editor eksekutif kanggo lingkungan ing Geografi Nasional. "Crita kasebut luwih gedhe tinimbang. Apa sing bakal kedadeyan? Udan? Kanggo ngasilake jagung, gandum, lan kecap kedele ing Midwest? Wong bakal mulai nggatekake nalika pasokan panganan global saya ganggu lan pitakon: Apa sing kanggo nedha awan, wong lanang? "

BALOG Duwe LANKY, craggy katon salah sawijining kanca karo gunung sing wis dipengini, yaiku. Ing pungkasan taun 1970-an, dheweke mulai mencolot puncak ing Alps, Himalaya, lan Alaska, lan dheweke uga mulang kursus Outward Bound ing Colorado. Dheweke serius babagan fotografi nalika taun 1980-an, nalika dheweke entuk lapangan master ing geomorphology, sinau evolusi lan konfigurasi landform, ing Universitas Colorado. Kapentingan ing èlmu bumi wis ngandhani karyané wiwit saiki, sanajan wiwit karir, dheweke dudu wong sing ngganti iklim.

"Aku sinau es ing sekolah lulusan, lan aku ora percoyo karo model komputer sing digunakake," ujare Balog. "Aku panginten, Yesus Kristus, dheweke bakal entuk prekara iki supaya wong kabeh bisa nyembur. Aku rumangsa dibuwang. " Durung suwe dheweke nate mirsani tampilan kasebut, nanging iki minangka garis crita sing jarang ditolak nalika dituduhake. "Wong tansah nggegirisi bagean sing kepungkur," dheweke nyusut.

Antarane acara cataclysmic liyane, Balog wis njeblug Gunung St Helens, tsunami Samudra India 2004, sakteruse Hurricane Katrina, lan tumpahan minyak Deepwater Horizon. Skala acara kasebut, lan pengaruhe marang jiwa manungsa, mesthi bakal nggumunake. "Kita isih ngetrapake idea saka caveman lawas yen kita cilik, alam gedhe, lan iku kabeh sing bisa kita lakoni lan urip," ujare Balog. "Nalika kedadeyan geofisika gedhe - lindhu, tsunami, utawa jeblugan gunung gedhe - kita bakal ngelingake."

Nyurung lan narik antarane manungsa lan jagad alam minangka tema ing loro proyek awal sing misuwur ing Balog. Kanggo bukune 1990, Survivor: Visi Anyar kanggo Kewan sing Mbebayani, dheweke mutusake njupuk spesies sing diancam nggunakake teknik fotografi fotografi. Saben 62 kéwan ing buku kasebut dianggep bintang, foto ing ngarep latar mburi tiruan sing rapi. Gaya iki asring ditiru wiwit, nanging ora ana sing katon kaya saiki.

Kanggo 2004 Wit: Wawasan Anyar saka American American, Balog nglampahi nem taun kanggo njupuk wit paling gedhe lan paling tuwa ing Amerika Utara. Wiwitane nggawe studio potret sing njlimet kanggo motret dhasar wit-witan sing wis tuwa. Banjur dheweke miwiti nggawe scaling, kabeh saka wit eak sing gedhe-gedhe nganti oranye, njupuk gambar raksasa ing segmen nalika dheweke mudhun. Kasil mozek sing diasilake, nganti bisa digambar saka atusan gambar, dadi inovatif lan kuat. Ngrancang gaweyan Balog, photojournalist James Nachtwey ujar manawa "dheweke nggawe kita ndeleng, kanthi kamulyan lan kalembut, ambane lan tragedi kanggo kelangan kajaba kita tumindak."

Minangka groundbreaking minangka Survivor lan Wit-witan uga, durung entuk tekan es karya Balog. "Iku crita paling gedhe ing planet, lan Balog ana ing ngarep," ujare Louie Psihoyos, direktur eksekutif Masyarakat Pelestarian Samudra lan direktur ing Prak. Ing taun 2012, Balog mbentuk non-profit, Dateng Visi Bumi, kanggo mbantu nyritakake crita iki liwat media, pendhidhikan, lan jangkauan. Gagasan kasebut, pancen kudu gawe kaget kanggo tumindak, lan dhaptar panyengkuyunge kalebu wong kaya Rahm Emanuel lan Robert Redford. Ing taun 2009, Balog nampilake panemuan kasebut ing Kantor Tenaga Energi lan Éwah Putih lan uga dadi wakil NASA lan Departemen Negara ing Konferensi Perubahan Iklim Perserikatan Bangsa-Bangsa. "Ana akeh wong sing ngomong babagan perubahan iklim," ujare Psihoyos. "Nanging, yen sampeyan lagi ngomong, iku kaya nari ing radio. Sampeyan ora bisa ndeleng. "

Nalika ana akeh statistik sing kaget ing Ngoyak Ice, Usaha Balog "kanggo nuduhake owah-owahan geologi sing dumadi ing skala wektu manungsa," amarga dheweke asring nempatake, nggawa narasi kasebut. Pesen film padha karo 2006 Bebener sing Inkomunikasi, nanging gaya ora beda maneh. Film Al Gore iki winky lan data didorong; Orlowski ngidini rekaman petualangan nindakake omongan kasebut. Mesin ing pesawat grumbulan gagal, tim asor sing apik banget, lan tenda papat musim dadi angin kenceng. Ing pemandangan sing ujar, Balog lan timnya bola-bali ngepung, ana fissure vertikal sing paling apik, ing helai es Greenland. "Saben wengi, kita ndeleng gambar ing tarub," Orlowski kelingan, "lan saben wengi dheweke bakal ujar," Dheweke ora cukup. "Kita ngentekake patang dina."

Balog wis nampilake tingkat kamera mati sing padha. Sajrone limang taun, dheweke terus jaringan, kuliah, pengumpulan dana, lan mesthi njupuk foto lan video. "Aku ngandhani dheweke amarga dheweke wis menehi resiko kabeh," ujare Will Steger, petualang kutub lan aktivis perubahan iklim. "Dheweke wis nggambarake cara kanggo nangkep apa wae sing ora bisa dicekel wong liya. Lan kudu nuduhake wong liya. "

Kangge, robot mekanik, amarga Balog seneng nelpon, terus ngeklik. Umume kamera EIS asli isih ana ing lapangan, lan sawetara taun kepungkur, kanthi kolaborasi karo macem-macem ilmuwan lan universitas, klompok kasebut wis nginstal anyar ing Pulo Devon, sing lenggah dhuwur ing Artik antarane pulo Baffin lan Ellesmere, lan pasangan liyane ing Greenland kang Petermann Glacier. Saiki Balog mikir babagan njupuk EIS menyang Andes. "Kanggo luwih apik utawa luwih elek, ora ana mburi," ujare. "Kamera kudu terus tanpa wates amarga kakuwatan crita."

Pungkasan JULAI, aku MET karo Balog sepisan maneh, ing Festival Idea Aspen, sawijining prekara politik sing diarani "camp musim panas D.C." Ana akeh A-listers ing daptar tugas - kalebu mantan presiden Pakistan Pervez Musharraf lan mantan sekretaris perbendaharaan Lawrence Summers - nanging swasana kasebut luwih banter tinimbang gawe rame. Colorado ana ing tengah gelombang panas rekaman, lan bokor woh seger lan banyu timun ana ing endi-endi.

Balog wis ngomong babagan puluhan konferensi kasebut sajrone pirang-pirang taun, lan pakaryan ing kene minangka cahya entheng: dheweke bakal menehi ceramah lan nemoni sawetara pitakon sawise skrining Ngoyak Ice. Para pamirsa menehi kesepakatan ing Balog nalika dheweke njupuk panggung - ora kaya tuli, film sing dawa ing film sing ditampa ing festival sadurunge ing Italia, nanging sampeyan bisa ngomong manawa wong bisa obah karo apa sing wis dideleng. Dheweke takon kabeh jinis pitakon nanging biasane pengin ngerti apa sing bisa ditindakake.

Ora ana jawaban sing gampang. Onstage, nada Balog positif, nanging tanggapane babagan apa sing dikarepake - priksa kothak energi sing bisa dianyari ing Bill utility, drive hibrida. Sadurunge dheweke ngakoni manawa bakal njupuk acara bencana kanggo mindhah jarum prilaku. Iki sawetara wulan sadurunge Hurricane Sandy tekan, lan mung wektu bakal ngerti apa badai kasebut kabukten dadi titik balik.

Sawise film kasebut, nalika mundhak adrenaline ing umum ngomongake, Balog ngakoni manawa kita uga wis adoh banget. "Mungkin kabeh sing ditindakake yaiku njaga wektu kanggo rekaman sejarah. Iki kepiye, nuwun sewu saya ganggu."

Sadurunge Ngoyak Ice, Klompok non-profit Balog, Earth Vision Trust, lagi berjuang. Balog kase kesel lan kesel dana golek dana, paling apik kanggo tugas kerja. Banjur Sundance kedadeyan. Lonjakan ing sumbangan ngidini dheweke nyewa direktur eksekutif lan spesialis pengumpulan dana. Sanajan anggaran operasi taunan klompok kasebut isih ana $ 250.000, mula tuwuh, lan EVT bubar wiwit nggawe curricula kanggo guru sing bisa diakses kanthi gratis online.

Balog uga bungah babagan nampilake sawetara tema saka karyane sadurunge. "Implisit ing proyek wit iku deforestasi Amerika Lor," ujare Balog, "nanging aku ora kena drum banget." Mengko banjur takon, apa dheweke kaget kepiye rame politik babagan topik perubahan iklim. "Aku ora bakal ngerti apa sing dikandhakake politik lan finansial," ujare, alon-alon nyuda cadhangan lan nutul driji ing meja kanthi tepat saben tembung. "Iki bener. Lan kita arep ngomong bebener. "

Wulan Juli dadi paling monjo, lan salah siji sing paling garing, sing dicathet kanggo benua Amerika Serikat. Ing pungkasan musim panas, sabuk es sing ngubengi Artik wis cair nganti paling sithik ing sejarah sing wis direkam, lan panenane padha kaya sing direncanakake dening Departemen Pertanian meh rong pertiga kabeh A.S.wilayah bencana. Ing pertengahan Juli, sawetara minggu sawise Aspen Gagasan, gunung es sing ukurane 46 mil persegi adoh saka Petermann Glacier ing Greenland, nggawe berita utama ing saindenging jagad. Aku nimbali Balog kanggo ndeleng apa dheweke mikir yen robot wis entuk breakup ing film.

Dheweke ora yakin. Ing operasi ing Greenland ora larang regane, dheweke nerangake, lan biaya kira-kira $ 80.000 kanggo njupuk kamera ing papan sing sepisanan, akeh sing diwenehake dening geran riset saka Universitas Wales lan Universitas Negeri Ohio sing wiwit garing. Dheweke rumangsa bakal ditrapake supaya bisa bali maneh lan ndeleng kamera apa isih ngadeg, aja langsung ngeklik. Sanajan mangkono, dheweke bisa uga kaya sing wis ditemtokake lan filsafat. "Serendipity entuk kamera," ujare, "lan serendipity bakal ngasilake maneh. Siji cara utawa liyane, kita bakal entuk gambar kasebut. "

Sam Moulton (@moultonsam) yaiku eksekutif editor eksekutif Ing njaba.

Tags: Media, Film, Ilmu, Alam, Amérika Lor, Amerika Serikat, Alaska, Olahraga Salju, Fitur ing njaba, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca