25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Déjà Vu ing jero lan EPA
Déjà Vu ing jero lan EPA

Déjà Vu ing jero lan EPA

Ing sawetara regards, James Watt sawetara dekade luwih dhisik. Dheweke minangka swara saka industri industri sing ora cetha lan pimpinan polarisasi sing kuwat kanggo ngontrol pemerintahan ing tanah umum.

Nanging karier sekretaris pertama Ronald Reagan interior uga cepet lan kontroversial. Reservasi India, menyang pengawas Biro Luar Negeri India, minangka "kegagalan sosialisme." Metu Watt cepet-cepet dening penilaian 1983 dewan penasihat batu bara: "Kita duwe macem-macem jinis campuran sampeyan bisa duwe. Aku duwe Ireng, aku duwe wanita, loro wong Yahudi, lan uga wong lumpuh. Lan aku duwe bakat. " Sawise pratelan kasebut, Watt dianggep minangka tanggung jawab politik, lan dheweke mundur sawetara minggu mengko.

Politik merek Watt, uga Anne Gorsuch Burford, Administrator Badan Perlindungan Lingkungan Reagan, wis diwiwiti ing Washington, DC Kuda rasisme lan seksisme dina iki uga asale saka feed Twitter presiden dhewe - dudu anggota kabinèt sing nakal - nanging Watt lan Tumindake pengaturan Burford nggambarake mitrae modern, Ryan Zinke lan Scott Pruitt. Pakaryan pamrentah karo mantan karyawan industri ekstraksi, leasing minyak lan gas, koyone ngrusak institusi sing diangkat dadi wong liya. Nanging, Zinke lan Pruitt, mesthine bakal nggawe warisan sing luwih suwe, para ahli sejarah ujar, amarga prilaku sing nyukupi karyane sadurunge wis normal.

Reagan nyleweng menyang Gedung Putih kanthi janji bakal nyusut pita abang lingkungan sing diluncurake sajrone dekade sadurunge. "Ing pungkasan taun 70an, dadi jelas [Undhang-undhang Spesies sing Tancep] ora mung bakal nyimpen sawetara grizzli," ujare James Skillen, sejarawan ing Calvin College sing fokus ing manajemen tanah umum. Tambah ing ESA Undhang-undhang Dasar Lingkungan Nasional lan Undhang-undhang Dasar lan Manajemen Land Federal, Skillen ujar, lan "ana pengaruh negatif babagan panggunaan sumber ing tanah umum." Sajrone kampanye kasebut, Reagan ngerteni karo Rebelion Sagebrush sing bali menyang tanah, lan instrumen kethul dheweke kanggo milih kabijakan kasebut yaiku Watt lan Burford.

Ing Departemen Dalam Negeri, Watt nyepak jabatane kanthi janji yen "kita bakal duwe luwih akeh, ngebur luwih akeh, lan ngethok kayu maneh." Kajaba iku, Zinke ujar "tujuan departemen yaiku Amerika yaiku tenaga kerja paling kuat jagad iki durung tau dingerteni. " Kaya retorika, kabijakane uga bisa gawe bareng. Watt ana meh kabeh pesisir A.S. kanggo lease minyak lan gas - praktik sing rangking Reagan California. Siji-sijine, Zinke, bakal nawakake firma minyak lan gas nembak nganti meh 77 yuta hektar sewa ing Teluk Mexico tanggal Maret.

Ing tanah sing garing, Zinke duwe tujuan kanggo nyepetake; Watt streamlines akeh banget. Pajak sing direkayasa sing menehi luwih saka 1,2 milyar ton batu bara Powder River Basin disabetake mudhun ing pengadilan. Penyiasatan dening Kantor Akuntansi Umum lan sub-panitia omah nemokake manawa Watt cepet-cepet nyekel dodol kasebut nalika panjaluk murah, saéngga rega kurang. Ekonomi sing padha padha karo definisi pasar minyak saiki.

Déjà vu luwih kuwat ing EPA. Sasampunipun wawancara karo puluhan staf saiki lan mantan staf, Data Lingkungan lan Inisiatif Pemerintah (EDGI) nemen nandhang kerusuhan agen karo demoralisasi kenal karo wong-wong sing ana ing sajrone Burford. "Buku dolanan padha," ujare Christopher Sellers, sejarawan lingkungan ing Stony Brook University lan pewawancara EDGI. "Gabungan taktik, saka nyoba nyuda anggaran kanggo mbuwang tembok antarane karyawan politik lan janjian karir, anggepan janjian karir, lingkungan kerja sing musuhan ... akeh paralel."

Ing rong taun, Burford (ibune Hakim Mahkamah Tinggi Neil Gorsuch) ngethok anggaran EPA 21 persen lan staf kanthi 26 persen. "Motong kasebut akeh banget supaya bisa tegese mundur ing kabeh program lingkungan sajrone sepuluh taun kepungkur," ujare Washington Postnulis ing taun 1981. Pruitt, sing dadi jenderal pengacara Oklahoma nggawe karir politik kanggo mateni EPA, pengin nglereni pendanaan agensi luwih saka 30 persen.

Loro pangurus sing duwe pengaruh sing paling gedhe ing tanah umum bisa uga tetep dadi durasi ing masa jabatane Trump.

Watt lan Burford, Skillen ujar, "kudu fokus marang owah-owahan administratif, prekara sing dadi kekuwatane." Kabinet Trump wis ngetutake pelaksanan lax, janjian karir penganten, lan nggawa janjian politik karo industri. Miturut siji count, 16 janjian politik Departemen Dalam Negeri lan 14 ing EPA sadurunge gabung karo industri minyak lan gas utawa jaringan sadulur Koch - luwih dhuwur tinimbang pamrentahan Obama. Ing EPA, paling ora 770 karyawan wis mangkat wiwit Pruitt njupuk alih wulan Maret. Kantor paling angel kena: safety kimia, riset lan pangembangan, lan pelaksanaane lan selaras. Iku sing bakal dikandhakake sawetara jupuk peraturan.

"Ing tingkat sing paling dhasar, iku hak istimewa saka ekonomi ekonomi lan panguripan industri," ujare Lindsey Dillon, wawancara lan sosiologi EDGI ing Universitas California, Santa Cruz, sing nyinaoni keadilan lingkungan. EPA karo karyawan pro-industri kaya iki bakal duwe pengaruh ngrusak kesehatan masyarakat, Dillon ngelingake, utamane ing komunitas sing wis rawan.

Nanging, toleransi Washington kanggo tumindak kasebut, Zinke lan Pruitt bisa nerusake dalan sing ora dituduh milih Reagan. Coba mudhun saka Burford. Program pembersihan sampah beracun Superfund anyar ing wektu kasebut, lan warta muncul manawa Rita Lavelle, kepala Superfund, bisa uga nyepetake mantan juragan dheweke yen tuntutan hukum bakal ditindakake. (Lavelle pungkasane dihukum penjara nem wulan amarga ngapusi ing Kongres.) Burford, ing panjaluk Reagan, nahan dokumen Superfund saka Kongres. Dheweke dicekel hina lan mengko mundur.

Penjual lan Skillen loro negesake manawa kahanan sing padha kaya saiki. Nglereni anggaran, konflik kepentingan, lan apresiasi kanggo industri sing katon radikal nalika Watt lan Burford nggawa menyang D.C. wiwit wiwit dadi norma sing ditampa. Tangki pamikirane industri mbiayai wis ngetrapake blueprints kabijakan sajrone puluhan taun. Amerika Serikat uga wis dadi papan sing luwih polar.

Fracking nggawa kasugihan minyak lan gas menyang negara kayata Pruitt's Oklahoma, sing banjur dadi papan pembiakan kanggo gerakan GOP anti-lingkunganisme. "Minangka Watt, utamane, nyurung ahli lingkungan," ujar Skillen, "gulung anggota keanggotaan lingkungan saya tambah. Dhuwit tambah akeh, lan alignment karo Partai Demokrat dikuatake. "

Pembagian sing diuripake Watt lan Burford - madegake basis GOP minangka pro-industri lan pangkalan Demokrat minangka pro-konservasi - bisa uga nuwuhake elemen unik kepemimpinan Zinke lan Pruitt: diskriminasi lan politikisme ilmu. Minangka sisih tengen mudhun ing industri ekstraksi lan langkah-langkah lingkungan kiwa, ilmu iklim dadi baji paling utama. "Sawetara perkara sing sampeyan deleng saiki, yaiku ing konteks perubahan iklim, penolakan ilmu negara lan upaya ngelmu ilmu," ujare Dillon. Dokumen perencanaan interior jarang, yen ora, sebutno perubahan iklim. Pruitt wis nate ngilangi norma babagan perubahan iklim sing dianakake dening masyarakat ilmiah. Ilmuwan ing kaloro agensi kasebut dibukak menyang kantor anyar utawa ngeculake tugas. Panel penasihat wis dirilis ilmuwan utama.

Amarga Zinke lan Pruitt jumbuh banget karo tujuan GOP saiki, lan amarga toleransi Washington babagan skandal minangka tatanan sing paling gedhe tinimbang taun 1980-an, para pangurus loro sing duwe pengaruh sing paling gedhe ing tanah umum, bisa uga tetep dadi durasi. Istilah Trump ing kantor.

Takdir, banjur dadi sentimen masarakat. Pamecahan Watt cepet-cepet amarga kesisihan, nanging crudeness dudu sababe. Reagan ngrebut 60 persen swara ing "West solid" ing taun 1980, nanging polling sing dijupuk ing 1981 nuduhake wong barat milih Partai Demokrat Sabenere amarga kabijakan Watt; rong taun sawisé, rating ora diidini Watt luwih dhuwur ing Kulon tinimbang negoro. Iki minangka pangeling manawa ana siji sing ora diganti ing Washington wiwit taun 1980-an: popularitas penting.

Tags: Politik, Lands Umum, Konservasi, Lingkungan, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca