29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Peneliti Sejatine nemokake "Mikrofon sing Meningkatake Kinerja"?
Apa Peneliti Sejatine nemokake "Mikrofon sing Meningkatake Kinerja"?

Apa Peneliti Sejatine nemokake "Mikrofon sing Meningkatake Kinerja"?

Ana, kanthi jembar banget, rong jinis advance ilmiah sing cocog ditulis. Sawetara panemuan narik kudhuhan alam kanggo mbukak bab misteri urip lan alam semesta sing ora ana gandhengane. Lan liya-liyane, luwih prosa, janji bakal nggawe kita luwih kuwat utawa luwih cepet utawa luwih tipis utawa ora bensin.

Bentenane kasebut yaiku sing terus dakeling-eling nalika aku ngetutake kegembiraan lan geger mburi sinau anyar ing Pangobatan Alam saka peneliti ing Universitas Harvard babagan "mikrofon kinerja" sing diisolasi saka papan marathoner Boston. Apa crita iki kalebu ing kategori pisanan utawa kategori nomer loro? Minangka pitakon penting, amarga aku rumangsa reaksi sampeyan kanggo sinau bakal gumantung ing bagean babagan cara ngelasake.

Gist kaya ing ngisor iki: sajrone seminggu sadurunge lan sawise 2015 Boston Marathon, peneliti ngempalaken (conto utawa kurang) conto bangku saben dina saka 15 pelari lan 10 kontrol sing ora mlaku. Analisis mikroba ing sawijining poop ngidentifikasi salah siji ketegangan tartamtu, Veillonella atypica, sing tingkat ing jaman saiki sawise marathon ing wong-wong sing mlaku. Malah sadurunge balapan, mikroba iki luwih umum tinimbang para pelari tinimbang sing dudu balapan, sanajan bedane ora signifikan sacara statistik.

Crita iki (sanajan dudu jeneng spesifik) wis umum, mula wis dicethakake ing siaran pers ing 2017 (lan, kanggo perkara kasebut, diterangake apik ing iki Ing njaba fitur taun kepungkur).Veillonella, ternyata, ngilangi asam laktat - sing, nalika siaran pers kasebut, "bisa nyebabake kekeselen lan nyeri." Kanggo konfirmasi manawa asam laktat (utawa, nggunakake istilah sing tepat, laktat) sing getih ing getih sampeyan bisa nggawe ing usus sampeyan Veillonella bisa entuk, para peneliti nyuntik laktat sing diwenehi isotop karbon khusus menyang urat tikus. Cukup tenan, laktat sing diwenehi label ing kolon tikus, kanthi idham yen mikroba ing usus sampeyan bisa ngrampungake laktat supaya bisa luwih cepet lan luwih cepet.

Masalah mung, minangka ahli fisiologis Mark Burnley kanthi cepet nuding ing Twitter, apa ide iki adhedhasar pemahaman sing lengkap babagan apa sing nggawe sampeyan kesel. Lactate ora nyebabake rasa sayah utawa lara; iku mung minangka hasil olahraga sing sregep. Malah manawa mikroba kolonial sampeyan bisa nyuda lactate sakabèhé kanthi jumlah sing migunani - ora mungkin amarga jumlah getih sing mili menyang usus sampeyan suda banget nalika latihan keras, tambah Burnley - sing ora bakal nggawe sampeyan luwih cepet.

Nanging ana sawetara liyane kanggo crita: bisa uga ana sing kedadeyan ing laktat sing penting.Veillonella ngowahi laktat dadi (antara liya) asam lemak rantai cendhak sing diarani propionate. Apa bisa uga minangka tambahan propionate, tinimbang pengurangan laktat, apa gunane?

Kanggo nguji ide kasebut, para peneliti nuli nyoba eksperimen mouse. Ayo negara mung kanggo cathetan, kasebut Tikus dudu manungsa. Sampeyan bakal dadi wong bodho nganggep manawa asil sing sampeyan deleng tikus bakal nerjemahake menyang manungsa kanthi otomatis. Isih, yen sampeyan tetep eling, sampeyan bisa entuk wawasan awal saka eksperimen mouse.

Eksperimen sing paling narik perhatian yaiku tes kinerja langsung. Gunggunge 32 tikus dipérang dadi rong klompok. Setengah saka wong-wong mau nampa dosis sedina Veillonella, nalika setengah liyane nampa dosis saben mikroba liyane sing ora ngolah laktat. Limang jam sawise nampa mikroba, tikus mlayu nganti kesel. Sawise seminggu, kalorone loro mikroba mikroba lan baleni proses kasebut sajrone minggu liyane. Asil kasebut penting: nalika tikus ditampa Veillonella, padha mlayu, rata-rata 13 persen luwih suwe tinimbang nampa microbe liyane.

Tahap sabanjure kanggo ngerteni manawa propionate dhewe bisa dadi sebab kanggo kinerja sing ditingkatake. Ing kasus iki (nuwun dadi grafis), para peneliti ngenalake propionate liwat rektum menyang kolon tikus, ing endi bisa diserep menyang aliran getih. Yen dibandhingake karo sisipan lempeng saka uyah, propionate sepisan maneh nggedhekake wektu entek kanthi jumlah sing padha. Sing ndhukung ide manawa propesi kasebut dhewe.

Yaiku ide utama saka argumentasi kasebut. Aku ngrampungake sawetara rincian tambahan, amarga ana sawetara eksperimen liyane. Contone, dheweke direkam liyane 87 ultramarathoner lan Olimpiade Percuburan Olimpiade, lan nggawe tiron babagan tingkat kasebut Veillonella nambah poop sawise ngleksanani kanthi keras, bisa uga amarga sampeyan ngasilake akeh laktat kasebut Veillonella seneng mangan. Nanging aliran logika utama yaiku: atlit duwe liyane Veillonella (salah siji amarga padha olahraga, utawa amarga wis lair kanthi cara kaya ngono); Veillonella dadi laktat dadi propionate; propionate ndadekake sampeyan (utawa, paling ora, tikus) kanthi alasan sing ora dingerteni.

Sampeyan bisa uga sok dong mirsani manawa ana sawetara kabisat ing logika chain kasebut. Contone, adoh saka cetha (lan ora pati jelas statistik) sing atlit duwe luwih akeh Veillonella tinimbang non-atlit, minangka wartawan ilmiah Ed Yong, penulis buku 2016 babagan mikrobiom, nuding ing Twitter. Ukuran ukuran sithik, lan efek sithik- "Nanging manawa," dheweke nambah caustically, "miwiti perusahaan."

Lan ana rub. Telu panulis kertas tenan wis miwiti utawa nyekel usaha ing perusahaan sing diarani FitBiomics. Miturut situs web perusahaan, dheweke "nggawe mikroba saka atlit elit kanggo ngenali lan ngisolasi bakteri probiotik novel kanggo aplikasi ing kinerja lan pulih ... [lan] ngresiki probiotics novel iki lan komersial minangka bahan kanggo ngganggu kesehatan konsumen lan nutrisi lan ngrampungake menyang atlit generasi sabanjure. "

Kanthi tembung liyane, apa sing diwiwiti minangka crita Tipe Aku (apa pancen nggumunake awak bisa nggawe?) Sejatine crita jinis II (apa kita entuk pil kanggo sampeyan!). Mbalik ing 2017, mbahas peluncuran perusahaan sing bakal diluncurake, penulis pertama kertas anyar kasebut, Jonathan Scheiman, ujar: "Aku kepengin mikir yen setaun sawise diluncurake, kita bisa duwe probiotik novel ing pasar." Lan dadi jujur, pendekatan fokus-fokus nggawe aku maca asil kasebut kanthi rada skeptis. Ora tegese kanthi otomatis salah. Nanging dheweke ora kesandhung ing mikroba sing rapi kanthi efek sing bisa nggedhekake kinerja; padha golek siji. Lan masalah karo ilmu sing kaya ngono, sampeyan asring golek apa sing sampeyan goleki, sanajan ora ana.


Buku anyarku, Bener: Pikiran, Awak, lan watesan Ketentasan Peneliti Kinerja Manungsa, kanthi pambuka saka Malcolm Gladwell, saiki kasedhiya. Kanggo luwih akeh, gabung karo aku Twitter lan Facebook, lan ndhaptar Ilmu Kringet newsletter email.

Tags: Atlet, Ilmu, Nutrisi, Pelatihan Ketahanan, Artikel Stack, Ilmu Kringet, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca