26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Debunking Lynxgate
Debunking Lynxgate

Debunking Lynxgate

"ING wae sing kita lakoni wis nyoba golek bebener," ujare Mitch Wainwright, ahli biologi Hidupan liar Kehidupan 46 taun sing ana ing Amboy, Washington. Nanging, dheweke duwe peran sing dibutuhaké ing jogan lingkungan paling anyar saka memori anyar: Lynxgate.


Rincian "biofraud gedhe," kaya ing Washington Times wis diarani hubungane, mula metu sadurunge Natal. Wainwright lan enem ilmuwan liar negara lan federal ing Washington State sing umume "nandur" rumpun lynx liar ing alas nasional Gifford Pinchot lan Wenatchee. Tujuan kasebut, ujar para penuduh, yaiku kanggo memicu proteksi sing dileksanakake nalika spesies sing kaancam kaya lynx Kanada ditemokake urip ing wilayah anyar, yaiku penutupan alas menyang rekreasi lan pembalak. Kanggo peran ing konspirasi ijo sing cocog karo Oliver Stone, Wainwright lan limang kanca sing ditugasake kanggo program liyane - siji liyane pensiun - lan didhawuhi supaya cangkem ditutup. Wainwright ora sabar-sabar ngobrol Ing njaba, wedi ora mung kanggo pakaryane, nanging uga kanggo masa depan kabeh program spesies kaancam ing Amerika Serikat.
Kenging punapa? Amarga klompok industri, pundhen, lan ahli parlemen konservatif - dipimpin dening ketua Komite Republik Republik ing Sumber James, James Hansen saka Utah lan Scott McInnis saka Colorado, Republik sing nyekel subkomite sing ngawasi alas nasional - nggunakake kontroversi lynx kanggo nglancarake serangan sing umume. babagan kabijakan spesies kaancam kepungkur, saiki, lan mbesuk. "Ana wedi banget babagan kepiye carane [Undhang-undhang Spesies sing Tancepelung] tumindak," ujare juru bicara McInnis Blain Rethmeier. Banjur maneh, paling ora wedi yen wis inspirasi dening McInnis dhewe. Pungkasan taun, sawise papat petugas pemadam kebakaran ing kebakaran ing Washington State, dheweke nuntut manawa pejabat Layanan Forest bisa dicegah kanthi tundha keputusan ngidini helikopter kanggo nyakot banyu saka kali sing ngemot iwak sing kaancam. Tuduhan kasebut mengko kabukten salah.

Iki kabeh barang sing apik banget, nanging crita sing nyata yaiku biofraud lynx gedhe yaiku baloney.Ing njaba diwawancarai 25 ilmuwan, penyidik, lan produsen kebijakan sing wis kenal karo kedadeyan kasebut, lan nliti kabeh laporan sing relevan. Sing muncul dudu skandal ilmiah nanging studi kasus ing demagoguery media sing digedhekake. Ora ana bukti apa-apa sing ndhukung dhukungan utawa konspirasi. Ilmuwan ora "tanduran" wulu lynx ing alas. Dheweke ora ngrancang njaluk Undhang-undhang Spesies sing Tancep liwat data palsu. Lan sanajan padha, ora bakal bisa ditindakake, amarga ana bukti lynx kudu dikonfirmasi kanthi riset luwih dhisik sadurunge keputusan manajemen anyar bisa ditindakake.

Lynxgate milih crita babagan skullduggery lingkungan supaya nesu marang ahli biologi manawa dheweke wis nggunakake tembung M. "Iku politik McCarthy maneh," ujare Elliott Norse, salah sawijining pendiri Society for Conservation Biology, klompok Arlington, Virginia sing nyengkuyung riset biodiversitas. "Iki minangka perkara sing paling bodho sing aku krungu."

Kanggo ngerteni frasa iki lan kenapa dheweke isih duwe kekuwatan, bisa ngerteni sethithik babagan lynx Kanada sing kaancam bakal punah, sepupu menyang bobcat sing ditemokake ing Kanada, Rockies, lan ing swath sisih lor Amerika Serikat. Kucing kasebut pisanan teka ing tengah kontroversi ing taun 1998, nalika para ahli ekoterapi nyatakake prelu nglindhungi habitat kasebut minangka sabdhoning kanggo ngobong fasilitas regane $ 12 yuta ing resort ski Vail. Nanging crita kita diwiwiti ing taun candhake, ing taun 1999, nalika tim interagensi ahli biologi Amerika wiwit survey telung taun, 16 negara kanggo nemtokake manawa ing negara kasebut kucing isih ngoyak, lan ing endi ora ana. Alat ilmiah utama tim kasebut minangka kiriman rubbing sing gampang, dibungkus karpet, diisi nganggo aroma sing narik kawigaten, dipasang nganggo tungkak cilik, lan dilebokake ing alas. Diombe ing ambu ora enak, critters sikat ing tacks lan ora ilang rambut, sing banjur diklumpukake lan dikirim menyang Laboratory Genetics Conservation Genetics ing Missoula, Montana. Yen conto sing dikirim dadi lynx, tegese kucing kasebut ana ing alas ing ngendi diklumpukake.

Masalah kasebut yaiku sajrone panaliten lynx sadurunge, ahli biologi wis ngeluh manawa asil lab dadi skru. Ing salah sawijining kasus, teknisi nglaporake manawa conto rambut sing dikirim saka kucing omah feral - sanajan wulu sing dicritakake dijupuk saka tengah gurun. (Lab kasebut ujar manawa ana protokol sing jelas kanggo ngenali conto.) Dadi ing taun 1999, lan maneh taun 2000, sawetara ahli biologi kerja ing survey kasebut atas jenenge US Forest Service, US Fish and Wildlife, lan Washington State Department of Iwak lan Kewan liar bebas mutusake kanggo nyoba pria lan wanita nganggo jubah putih kanthi ngirim rambut saka lynx sing ditawan. Salah sawijining ahli biologi malah ngutus rambut saka "Harry" - yaiku barang-barang bobcat sing disimpen ing jabatane.
Ing wulan September 2000, ana wong ing Service Forest nyuarakake weker babagan nggunakake conto kontrol "ora resmi" iki. Peneliti pidana departemen ngresiki para ahli biologi babagan kesalahan, nanging laporan kapindho, sing disiapake dening Portland, Oregon, perusahaan penyiasatan pribadi lan rampung ing wulan Juni pungkasan, nyathet manawa ahli biologi ngaku wis nindakake kabeh perkara, kajaba rinci banget: Nasional sinau lynx ora menehi wewenang nggunakake conto kontrol, apa dijupuk saka Harry utawa lynx tawanan. Para ilmuwan kasebut nyusut, lan kabeh kedadeyan kasebut mlebu ing batesan ing rak.

Ing pertengahan Desember, ana wong sing tundhuk Washington Times, lan kertas kasebut banjur mlayu kanthi warta yen "ahli biologi liar nandur bukti palsu saka spesies kucing sing langka ing rong alas nasional." Makalah liyane sing ditrapake miturut editorial bombastic, lan bulu kasebut wiwit mabur. Congressman Hansen ngajak review federal paling ndhuwur kanggo survey lynx. Skandal kasebut, dheweke ngelingake, ngancam ekonomi ekonomi Amerika luar negeri banget. "Ganggu iki, yen durung ditemokake," ujare Hansen, "bisa ngrusak cara urip wong liya."

Mitch Wainwright lan para konspirator sing dinuga liyane, sing jenenge dilapisi saka laporan investigator pribadi, ora ana apa-apa, nanging njagong kanthi rapet amarga maelstrom wiwit nesu. Sekretaris Dalam Negeri Gale Norton lan Sekretaris Pertanian Ann Veneman, sing ngawasake Ikan lan Kewan liar lan Layanan Kehutanan, masing-masing nempatake Kantor Inspektur Jenderal ing kasus kasebut. Sidhang kongresi dijadwalake tanggal 28 Fèbruari, nanging nalika Wainwright nolak kanggo ngrembug spesifik, kanthi nyebutake penyelidikan, dheweke kanthi ora resmi nolak tuduhan konspirasi.

"Ora ana kolusi," ujare, "ora ana agenda."
Bab sing paling aneh babagan sing diarani conto wulu bulu yaiku asumsi yen gergaji lan salju salju bakal dadi bisu ing endi wae sing ditemokake lynx. Nyatane, ora ana kedadeyan sing ana sababe lynx wis ngowahi kabijakan manajemen.Lynx mesthi ora mungkasi Layanan Kehutanan kanggo nyetujoni ekspansi wilayah Vail ski ing ahli biologi negara Colorado sing dianggep minangka habitat lynx ing White River National Forest.

Yen dituduhake karo kasunyatan kasebut, Marnie Funk, juru bicara panitia Hansen, mung bakal ngrujuk maneh menyang panemuan swasta. "Ana jelas manawa ora bedhil udud ing laporan kasebut," dheweke ngidini. "Nanging ana pitakonan sing durung dijawab." Dheweke nolak njlentrehake, nyebutake investigasi kongresi sing ditundha, kajaba nambahake manawa nggunakake ahli biologi kanggo conto kontrol ora sah "minangka cara sing jelas kanggo nglakokake sinau." Wainwright ngakoni manawa dheweke salah amarga ora ngetutake dhawuhe prentah. "Kita nindakake salah," ujare, sing gagal gagal ngilangi conto kontrol karo kepala program lynx. (Pengawas langsung ahli biologi ngerti conto kontrol.) Titik cilik dijupuk kanthi apik, nanging gambar sing luwih gedhe ing kene kudu ngaso marang sapa wae sing prihatin babagan gampang politik ngalahake ilmu ing Beltway.

"Apa wae spesies sing dibebayani saiki bakal ditakoni," ujare Eric Wingerter, direktur lapangan nasional kanggo Pekerjaan Umum kanggo Tanggungjawab Lingkungan, kelompok sing nganggo ijo sing kalebu manajer tanah federal. Lan pers konservatif cepet-cepet nyediakake kritik kasebut nganggo kotak sabun: "Cenderung para mukmin sejati," nyentuh bagean pendapat Standar mingguan, "yaiku kanggo mbela cara apa wae." Pancen, pasca-Lynxgate, sawetara ahli parlemen nimbali nyemak program program riset grizzly-bear federal sing ora ana gandhengane, dene liyane uga nyritakake crita-crita sing mbebayani manawa ahli data ahli biologi federal sing ndemek data. perang-perang burung hantu ing wolung wolu. "Wong sing duwe agenda ora ahli biologi," ujare Wingerter. "Lan para ahli biologi wedi mati."

Kanggo ilmuwan, Forest Service ilmuwan Mitch Wainwright, sing saiki lagi nggarap evaluasi kayu-kayu, dheweke ngaku - "saka naïté." Nanging babagan tuduhan dheweke lan kanca-kancane melu perang salib, dheweke tegas. "Boten," ujare, "bisa uga luwih saka bebener."

Tags: Olahraga Salju, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca