22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Tudhak Toll Gempa ing Gempa Himalaya
Tudhak Toll Gempa ing Gempa Himalaya

Tudhak Toll Gempa ing Gempa Himalaya

Paling ora 63 wong mati ing gunung Himalaya sawise Gempa skala 6,9 nyerang negara Sikkim dina malem Minggu lan ngrusak luwih saka 100.000 omah ing India, Nepal, lan Tibet. Pati wis dilaporake ing saben wilayah, lan panguwasa ngelingake manawa cuaca sing ora apik lan udan abot bisa nyebabake banjir lindhu ing papan sing dilalekake dening gempa kasebut. Tutup awan wis nyegah penilaian karusakan fly-over ing pirang-pirang daerah sing adoh, sawetara ana wis dikethok nganggo slide. "[T] ing kene, dadi kabutuhan gedhe kanggo bantuan kamanungsan kanggo sipil sing kena pengaruh sing omah-omah wis dirusak lan butuh panganan lan papan perlindungan," ujare juru bicara Perserikatan Bangsa-Bangsa.Reuters. Gempa ora dingerteni ing wilayah kasebut, nanging wis ana sewidak taun wiwit siji nyebabake karusakan serius. Gempa kasebut mung kaya dene musim pendak musim gugur nemu terus ing Himalaya.

Waca liyane ing Reuters

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca