25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Operasi Tuku Nike Mung?
Apa Operasi Tuku Nike Mung?

Apa Operasi Tuku Nike Mung?

Kanggo menang pemilihan menyang Dewan Perwakilan A.S., rata-rata, $ 1,600,000. Entuk menyang Senat? $ 10,470,000. Lan kanggo tuku dalan menyang ndhuwur mlaku? Udakara udakara $ 500 yuta.

Dina Rebo iki, Nike mlebu sponsor sponsor jangka panjang sing apik kesepakatan wiwit taun 2017 nganti 2040 karo USA Track & Field, dilaporake regane $ 500 yuta. Persetujuan kasebut duwe luwih saka sawetara wong sing takon: Apa Nike saiki wis mlaku?

Sanajan sawetara wong muji kesepakatan minangka dorongan utama kanggo dana trek-lan-lapangan, wong liya nyatakake kesepakatan kasebut menehi kekuwatan marang Nike luwih akeh babagan merek lan pemasaran ing kompetisi sing mlaku. Atlit tim Amerika kudu nganggo rasukan merek Nike ing kompetisi internasional, tegese ora bisa ngiklanake sponsor dhewe ing sawetara acara marquee olahraga.

Lauren Fleshman, juara lan juara nasional kaping pindho ing 5.000 meter, ngrampungake frustasi akeh atlit, kanthi tweeting: "Yen sampeyan arep adol hak pemasaran kanggo badan atlit, luwih becik kalebu kita pacelathon. "

Reaksi kasebut disuarake dening sawetara industri industri. Sally Bergesen, CEO Oiselle, ujar seneng karo USATF kanggo golek dana saka macem-macem merek sing mlaku, lan ndeleng kemungkinan pendanaan federal uga. Sadurunge taun iki, Oiselle mlebu Kara Goucher, sing sadurunge karo Nike, sawise ngganggu Lauren Fleshman taun sadurunge.

"Dheweke kudu kabentuk kanthi cara sing ora diarani perusahaan sing nembak," ujar Bergesen saka USATF.

Sanajan skeptisisme ing sekitar kesepakatan kasebut, injeksi dhuwit sing akeh kanggo olahraga kasebut minangka kemenangan gedhe kanggo atlit lan komunitas trek-lapangan, ujare juru bicara ASATF, Jill Geer.

"Kontrak iki saestu dolanan game," ujare Geer. "Saiki kita duwe sumber finansial kanggo nggedhekake program."

Nike wis disponsori USATF wiwit taun 1991, nanging kesepakatan pungkasan minangka kemitraan paling gedhe lan paling adoh. Geer ujar, USATF nyedhaki Nike maneh sawise Musim Olimpik Musim Panas kanggo miwiti diskusi babagan kemungkinan sponsor sponsor sing ana. Merek liyane nyatakake minat karo sponsor, Geer ujar, nanging ora bisa cocog karo tawaran Nike.

Gedhe banget kesepakatan Nike bakal ngidini USATF ngembangake pendanaan atlit, ujare Geer. Dheweke nyatakake conto kayata seragam kanggo atlit master, luwih akeh hadiah hadiah ing lomba, pelatihan kinerja olahraga, lan nyakup biaya lelungan kanggo pelatih ing Olimpiade.

"Kontrak anyar karo Nike bakal ngaktifake USATF kanggo ngunggah program dhukungan atlit kanthi cara sing durung nate kita nate," ujare Geer.

Reaksi saka atlit dhewe, nanging wis dicampur.

Pelari Nick Symmonds, sing uga wis vokal babagan frustrasi karo watesan merek atlit, kasebut ragu-ragu babagan kesepakatan kasebut. Symmonds ujar manawa perjanjian jangka panjang bakal nyedhiyakake USATF kanthi keamanan finansial, nanging bisa uga skenario sing paling apik kanggo para atlit sing nggoleki sponsor.

"Kita pengin ndeleng sponsor sing berjuang kanggo ruang iklan sing ana ing dada kita," ujare Symmonds. "Yen Nike wis dikunci 23 taun, ora ana wong liya sing entuk kasempatan saingan."

Bendahara Asosiasi Track & Field Athletes Ann Gaffigan uga nyritakake perasaan campuran babagan susunan kasebut. Dheweke ndeleng investasi finansial penting minangka tandha positif kanggo masa depan trek lan lapangan, nanging ngerti manawa sawetara pelari bisa waspada karo kesepakatan kasebut.

"Sampeyan kuwatir akeh atlit sing ora diwakili dening Nike amarga padha kuwatir yen ora bakal entuk kesempatan sing padha," ujare Gaffigan.

Tags: Artikel Running, Stack, ing Stride, Health

Share Karo Kanca-Kanca