25.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Bab 5 Sing Ora Bakal Mati Mbukak Mitos
Bab 5 Sing Ora Bakal Mati Mbukak Mitos

Bab 5 Sing Ora Bakal Mati Mbukak Mitos

email Email

Mokal manawa olahraga sing ana wiwit wiwitan mula manungsa bakal ngalami mitologi sing sehat. Nanging yen sampeyan percaya ing limang mitos iki, mlaku sampeyan bakal nandhang. Pencaharian sampeyan mlaku saiki.

Mlaku Ora Kenging Wong Kuda

Ana akeh cara sing apik kanggo nyuda lutut. Skiing, seni beladiri campuran, nyemplung menyang kamar mandi ing tengah wengi. Mlaku ora nggawe dhaptar kasebut, paling ora yen sampeyan kuwatir babagan kesehatan lutut lan arthritis jangka panjang.

Pelari ana sawetara risiko cedera nyuda, utamane tendonitis kaya lutut pelari, nanging 2013 sinau nemokake manawa para pelari duwe kesempatan sing luwih murah yaiku kudu nyandhang lutut utawa hip sing bedah tinimbang para pelari. Kenging punapa? Sawetara peneliti yakin loading biasa lutut sendi tetep rawan ing kono sehat. Lan para pelari uga cenderung duwe bobot awak sing luwih murah, faktor sing ana gandhengane karo arthritis lutut lan hip.

Entange Mbesuk

Ora nyenengake, nanging bahan bakar bisa nggawe sampeyan dadi pelari. Yen wis rampung, kanthi pulih maneh, akeh pelatih negesake supaya awak bisa nggunakake bahan bakar bisa nambah kinerja maraton. Mangkene: Kanggo ngrampungake marathon kanthi cepet, para pelari kudu nglatih kanggo ngobong bahan bakar kanthi efisien. Lumrahe sajrone latihan pelatih mulang awak sampeyan kanthi adil babagan carane akeh bahan bakar sing diobong, supaya ora ngoyak mbesuk mengko. Nindakake asring banget bisa uga kompromi kualitas latihan sampeyan - meh ora bisa mbukak kanthi cepet yen sampeyan ora bensin - nanging akeh pelatih lan pelari yakin manawa jinis latihan kasebut (kadhang dikenal minangka mlelep) bakal menehi rangsangan sing kuat, utamane nalika latihan kanggo maraton.

Tintingan Kanggo Sampeyan

Dalan sing mlaku bisa nyebabake sampeyan ora cilaka, nanging ora amarga dalan sing alus lan bantal. Biomekanika wis suwe ngerti atose lumahing ateges ora beda banget: kanthi ndandani kanthi cara carane ndharat, awak kita asile tetep njaga pengaruh pengaruh apa wae sing ditindakake. Ing syarat-syarat wong liya, tegese umume ora sadar kanthi lemah nalika mlaku kanthi trotoar, lan rada angel nalika mlaku ing dalan sing ditutupi jarum alus. Nanging tilase isih apik. Akeh pelari ngalami cedera stres sing bola-bali, sing nyebabake gerakan sing padha, dina lan awan, tanpa pamulihan cukup. Dalan mlaku mbutuhake gerakan dinamis sing tetep lan penyesuaian langkah. Variasi kasebut bisa nyebabake kemungkinan cedera stres sing bola-bali, lan bisa mbantu para pelari ngembangake kekuwatan lan mobilitas sing bakal dilalekake kanthi mlaku ing dalan.

Lot Ngrusak Ora Apik kanggo Sampeyan

Kanggo mitos iki, kita bisa ngucapake matur nuwun marang ahli kardiologi sing jenenge James O'Keefe, sing riset wis ditutupi akeh New York Times, Jurnal Street Street, lan ing papan liya. Untunge, uga wis debunked, ing Ing njaba, World Runner, lan malah The New Yorker. Onlmu babagan mbukak akeh-60 mil saben minggu utawa luwih tipis, sebagian amarga ora sithik sing nindakake. Nanging bukti paling apik nyaranake mlaku-mlaku kanthi mabur sing akeh yaiku kegiatan sing sehat banget.

Mbukak Mbesuk

Mlaku akeh perkara sing apik - dadi ngrampungake, puas, nantang - lan manawa mlaku, pancen mudhun pancen seneng. Nanging umume wektu mlaku mung angel banget, paling ora kepenak yen ping pong utawa tliti seneng. Rampung kanthi apik, mlaku angel banget, lan ngrampungake sepasang bir karo kanca-kanca sawise sampeyan ngrasa luwih apik. Nanging kita luwih becik mbedakake barang kasebut saka sing mlaku, sing umume rumangsa banter. Swara kaya mitos sing bodho lan jelas? Aku wis ngobrol karo akeh pelari wong anyar sing nganggep olahraga kasebut amarga olahraga luwih angel tinimbang panginten. Dadi, pesenku kanggo wong anyar: Aja ngerti babagan senenge kanca-kanca sing mlaku ing media sosial utawa pariwara nganggo warna. Mlaku cukup angel, nanging kanggo nuntut prakara sing angel lan nuli bisa ditindakake kanthi nyata. Lan titik kasebut.

Tags: Artikel Running, Stack, Kesehatan

Share Karo Kanca-Kanca