22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Koleksi Eksistensi Penemuan
Koleksi Eksistensi Penemuan

Koleksi Eksistensi Penemuan

email Email

Panemu Urip Seri

Tau wiwit Discovery Planet Bumi cathetan ndeleng kabel sing bubar, para produsen wis nyusut supaya golek dhuwit sing ditresnani dening televisi satwa umum. Kaping pisanan rawuh ing Disneynature account Disney, sing pinjam Planet Bumi dawane lan diarani produksi layar gedhe Bumi. Saiki, tanggal 21 Maret, Discovery bali karo Urip, seri 11 episode sing diceritakan Oprah Winfrey lan, kaya Planet Bumi, digawe karo BBC. Déné Planet Bumi nyuwil jagad kanthi ekosistem, saben Urip episode fokus ing klompok kewan sing beda. Nanging karo Planet Bumi, sing nggumunake kepiye carane neraka padha entuk gambar kasebut. Kita mutusake kanggo ngerteni.

SCENE: KOMODO DRAGONS HUNTING
LOKASI: RINCA ISLAND, INDONESIA
CAMERAMAN: KEVIN FLAY, 51
"Kita pengin nggawe film goleki naga, sing durung nate rampung. Kita lunga ing musim garing, nalika ana siji bolongan penyiraman sing apik ing pulo kasebut. Kita ngerti kebo mundhak menyang papan kasebut. Saka stasiun ranger menyang bolongan , iku undhak-undhakan 3,5 mil kanthi kamera 70-pound.Nalika awan, kebo bakal teka ing bolongan mbanyoni.Nanti pirang-pirang dina naga ora narik kawigaten. karo buntut kasebut.Ing sawetara menit, naga mlaku menyang ing kono.Ing dina candhake entuk gigitan sing pertama, Banjur kita mutusake kebo kebo kanthi sikil sing digigit.Ing limang dina sawise cokotan, tatu kasebut mbukak, bengkak, lan nyemprot. kebo bakal rame karo limang naga kaya mangkene, mula saya ganggu. Kita ngerti ngerti yen kebo iku.Ing sawijining dina, naga gedhe telu, mung telung kali. munggah gunung ing srengenge nalika kebo wis mati, ana sangang naga kanggo nyemprot.Dheweke mangan kabeh, nanging balung lan padha mlaku nganggo belokan ing lemah. "

: Mating Burung

SCENE: MATERI BASA BOLA VOGELKOP
LOKASI: PAPUA NEW GUINEA
CAMERAMAN: BARRIE BRITTON, 47
"Kita ing Semenanjung Vogelkop, ing sisih kulon sisih kulon New Guinea. Iki minangka undhak-undhakan telung dina kanggo kemah kita ing alas awan. Bowerbird cilik, manuk-manuk cilik sing misuwur kanggo gawe pondokan lan ngempalaken ornamen kanggo nghiasi. Pisanan. Aku ndeleng salah sawijining bowo, aku rumangsa digawe saka manungsa.Temune kaya gubuk sing ditarik saka telung sikil lan dhuwure telung sikil.Ing bab sing angel nggumunake apa sing kudu di konsentrasi. , woh wohan beri, lan jamur.Ing wong liya duwe kembang abang, jamur ireng, tumpukan rusa menjangan sing akeh banget iki.Aku dadi konsentrasi ing tukang jingga oranye.Kawaku lagi nunggu karo wong lanang karo kembang abang.Nalika kita ganti, kancaku ndeleng manuk kawin karo tukang jingga oranye! Sawise aku nunggu bower karo kembang oranye sepuluh jam saben dina.Ing minggu kepungkur, ana wong wadon mudhun lan wong lanang mlayu ing njero lan ndhelik.Mula nembangake lagu sing apik tenan iki, nggunakake bower kanggo nggedhekake swara. Dheweke mlebu. Nalika dheweke wis siyap, dheweke cam e metu karo swiwine nyebar, kaya Dracula, lan dicelup karo dheweke. "

: Paus ing Panas

SCENE: PUTIH HUMPBACK ING DATENG
LOKASI: NAMPEL GROUP VAVA'U, TONGA
CAMERAMAN: ROGER MUNNS, 34
"Tonga minangka salah sawijining papan ing sawetara banyu kanthi gumpalan. Guwa kasebut ora bisa nyilem; umpluk ngganggu iwak paus. Kita arep metu saben dina nganggo prau cilik lan nyoba jotosan ing lumahing. Aku bakal njagong nganggo kamera suwene sepuluh jam .. Kita nyoba nyipta film ing panas, nalika sawetara wong lanang ngoyak wanita. Sawise rong minggu, dheweke entuk bejo kanthi cepet. Sampeyan cepet maju. Sampeyan nyoba maju, banjur sampeyan nyelehake ing banyu kanthi tenang, dibebasake mudhun, lan ngenteni paus-sepuluh amorous, lanang lanang 50-an sing mandheg nyedhaki wanita sing begja. Wiwit saiki bisa ditemokake, sampeyan duwe udakara udakara udakara 15 detik, papat utawa limang mangsa sing wis dikukus, lan saya teles saka udhara.Mula wiwit teka banjur weruh manawa ana siji liyane teka. kaya sing ngalangi dalan menyang permukaan. "

Tags: Alam, Indonesia, Papua New Guinea, Artikel Stack, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca