26.11.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Bisnis online Open kanggo Makers Perangkat Lunak: Golek Pengalaman utawa Diwasa sing Sadhaptar
Bisnis online Open kanggo Makers Perangkat Lunak: Golek Pengalaman utawa Diwasa sing Sadhaptar

Bisnis online Open kanggo Makers Perangkat Lunak: Golek Pengalaman utawa Diwasa sing Sadhaptar

Sawijining dina ing wulan Juli 2017, mesin goyang, sing nguji sifat tahan banyu saka hidrofobik mudhun, udakara 2.000 menit. Samantha Lee, sing umuré umure umur 21 taun, kanthi luwih akeh supplier Sustainable Down Source (SDS), ngerti dheweke ngerti apa wae.Nganti saiki, asil uji coba nuduhake yen udan 33 jam ora bakal ngrampok wulu, sing wis diobati karo Durasi Water Repellent (DWR) sing ramah.

Nanging ora ana wektu kanggo Lee ngrameke. Kaya sing dingerteni dheweke bisa nemokake jawaban kanggo pitakonan sing wis njeblug industri ruangan pirang-pirang taun, bolt kilat nyerang markas perusahaan ing Cincinnati, Ohio, dadi bagéan saka bangunan kasebut lan ngobong sawetara elektronika perusahaan. haywire.

Kabeh wong sing ngungsi, kalebu Lee, sing lali nyithak notebook dheweke. Dheweke texted manager dheweke, Caroline Zapf, pimpinan kelestarian kepala SDS, sing ngasilake hidrofobik kanthi jeneng DownTek, ana efek saka "Wah, kabar apik iku, mesin salaman isih terus lan umume luwih saka 2 menit. Warta sing ala: bangunan diobong. "

Iki crita kanthi pungkasan seneng-utawa, bisa uga, minangka wiwitan. Lee wis ngetung bola.

Dheweke nggawe perawatan DWR sing ditindakake kanthi becik: yaiku pihak katelu dites kanggo tahan udan 33 jam tetep, dibandhingake karo formula asli DownTek, sing dirating mung 16,7 jam. Luwih apik, ngemot nol PFC, (cendhak kanggo perfluorocarbons), sing mbebayani lan ora biodegradablebahan kimia sing digunakake ing industri ruangan kanthi akeh supaya banyu cekap tahan nganti saiki, nanging uga ditindakake yen ora luwih apik.

Kelemahane kelembapan lemah. Umpuh udan banjur dikompres, kalah kekuwatan penebat terkenal. Perusahaan wis suwe ngowahi perawatan DWR sing ngemot PFC kanggo nglawan kelembapan, nanging kanthi biaya lingkungan. Dadi perawatan gratis PFC sing sejatine ngusir banyu kaya-kaya grail suci.

Iki ora nyoba Abadi Down Source pisanan ing gratis PFC. Perusahaan iki nggawe garis ZeroPFC ing 2014, sing sukses lingkungan nanging kurang efektif ing banyu repelling. Dheweke pirang-pirang taun nggoleki alternatif, kemul gratis PFC kanggo ngganti garis ZeroPFC. Lee nerangake formula dheweke, sing nggunakake Bluesign-disetujoni(dirating aman kanggo manungsa lan lingkungan)bahan kimia, sajrone kerja ing siji musim panas. Pindhah maju, DownTek mung ngasilake pengisian gratis tanpa PFC, sing dianggep karo Lee DWR. Perusahaan iki bakal menehi niaga PFC saka produksi kira-kira setengah yuta kilogram hidrofobik mudhun ing taun iki. (Ora ana gunane yen akeh merek utama, kalebu Big Agnes, Brooks-Range, lan L.L. Bean, nggunakake produk DownTek.)

Ing skema medeni medeni sing ditindakake saben taun, DownTek mung siji "bahan ramuan".

Iki dudu merek pertama sing ngeculake DWR gratis PFC, uga. Nikwax ngluncurake hidrofobik gratis PFC ing 2013, kanthi kolaborasi Rab, nanging wis suwe nggawe perawatan DWR gratis PFC. Merek kasebut nyawang kimia PFC ing taun 90an, nalika miwiti nyebar ing industri kasebut amarga kinerja, jarene Heidi Dale Allen, marketing VP ing Nikwax. Nanging, riset nuduhake yen PFC mbebayani kanggo wong lan lingkungan. Wiwit Nikwax minangka produk perawatan sawise pasar sing ditrapake ing omah, dheweke mutusake manawa risiko luwih akeh mupangate, lan padha mbukak arah sing beda. Fjällräven mandheg nggunakake PFC ing cangkang udan ing 2015. DownTek debut ZeroPFC Sustainable Down Source's 2016, sanajan nindakake kira-kira katelu lan rumus asliné. Paling taun, Columbia ngeculake jaket udan hujan PFC gratis pertama, yaiku Outdry Ex Eco Rain Shell, lan ing taun iki, Marmot metu kanthi cara dhewe.

Ing skema medeni medeni sing saya lebar ing saben taun, DownTek mung salah sijine sing diarani "merek ramuan" ing industri sing cukup sithik. Malah kabeh industri ruangan meh ora ana bledosan ing skala karya sing kudu ditindakake kanggo ngilangi PFC ing manufaktur lan produksi kimia, ujare Chris Dreszig, kepala marketing lan komunikasi kanggo Bluesign. Wiwit PFC arang banget efektif ing banyu, grease, lan reregetan, umume barang-barang ing omah kayata panci, panci, lan karpet, uga nganggo klambi teknik lan lapisan ing pesawat.

Isih, kemajuan wis maju.

"Kita kudu nate mimpin pasar barang konsumen kabeh," ujare Dale Allen. Dheweke nambahake, sanajan DownTek minangka pesaing langsung, dheweke isih bisa ndeleng formula anyar minangka menang. "Kasedhiya kabeh kerja ing arah sing padha, nggawe aku seneng."

Kita meksa sawetara engineering klambi ruangan.

Patagonia ora nggunakake DownTek - utawa stres hidrofobik — mung kanggo gearan kasebut, nanging wis setya nggawe jancok nggunakake PFC ing taun 2020. Sawetara merek liyane nggawe tujuan kasebut sacara umum. VF Corporation - sing duwe Smartwool, North Face, Jansport, Eagle Creek, lan merek Ikon liyane - rencana bakal bebas PFC ing taun 2025. rencana Burton lan Jack Wolfskin bakal gratis karo PFC ing taun 2020.

Nanging ora ana tujuan sing ditemtokake kanggo industri, ujare Beth Jensen, direktur senior inovasi bisnis sustainable saka Outdoor Industry Association. Sing dadi bagian amarga DWR sing nggunakake PFC isih digunakake ing pindah. Kita bakal ngarepake kinerja maksimal minangka garis dasar kanggo peralatan sing puas. Pancen ngrungokake yen jaket wis udan ruangan dites sajrone 24 jam tanpa gagal, nanging sawetara wong sing nate nyedhaki kadohan kanggo nyedhaki jinis watesan kasebut. Ing sawetara cara, kita meksa sawetara engineering ing njaba ruangan, ujare Dreszig.

Jensen ngakoni manawa merek ditantang karo harapan pelanggan nalika bisa golek solusi sing luwih ijo. Ajar kasebut minangka bagean gedhe saka proses iki. Saiki, akeh merek sing ujar manawa luwih didorong internal lan motivasi kaya perusahaan tinimbang di-push dening para pelanggan nggunakake bahan utawa bahan kimia. Peraturan uga wis owah. Minangka riset wis mbuktekake pengaruh mbebayani saka bahan kimia kaya PFC, formulir tartamtu wis dilarang dening lembaga pemerintah ing AS lan ing luar negeri.

"Iki menehi hasil gedhe ing industri kita," ujare Matt Dwyer, direktur inovasi bahan kanggo Patagonia. Pelanggan Patagonia ora duwe masalah sing takon, nanging "nalika customer njaluk kita kaya ngono, kita wis telat."

Ora jelas suwene dalan dadi gratis tanpa PFC, utamane amarga industri kasebut ora pengin cepet-cepet golek solusi tanpa umur, ujare Jensen. Sing paling apik sing bisa sampeyan lakoni kanggo lingkungan yaiku tuku barang sing cukup suwe yen sampeyan ora perlu ngganti, nyegah produk luwih akeh supaya bisa mudhun.

"Yen sampeyan nggunakake produk mung sapisan, pangaruh banget. Yen sampeyan nggunakake 10, 100, utawa 200 kaping, luwih apik, ”ujare Dreszig. "Iki ora mung mundur, [merek] kudu ngasilake produk sing tenan dibutuhake para konsumen. Yen kelestarian diwiwiti dening desain, para desainer kudu luwih mikir babagan apa sing ditindakake kanggo kelestarian. "

Tags: Lingkungan, Down, Desain lan Tech, Artikel Stack, Gear

Share Karo Kanca-Kanca