28.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Teka Skier Sameer ing Lifeless
Teka Skier Sameer ing Lifeless

Teka Skier Sameer ing Lifeless

Mika Myllyla, juara nordik juara Olimpiade sing dilarang olahraga ing taun 2001, ditemokake tiwas ing omahé ing Finland, Selasa. Panguwasa ing kutha Kokkola nyelidiki panyebabe tiwas, nanging ora curiga lakon gawe salah. Myllyla, sing umuré 41, menang emas ing Olimpiade Nagano 1998 ing 30K. Dheweke uga menang limang medali Olimpiade liyane, kalebu salaka lan papat medali prunggu, lan diklumpukake papat gelaran juara donya, dadi salah sawijining pemain ski sing paling apik ing sejarah Finlandia. Ing taun 2001, rencang ing stasion bensin nemokake kantong sing ngemot peralatan doping, kalebu agen masking, duweke Myllyla lan pirang-pirang kanca. Dheweke banjur dilarang nglangi ski sajrone rong taun lan pensiun saka olahraga ing taun 2005. Paling taun, dheweke ngaku duwe digunakake EPO sing nambah getih EPO ing karir. Kasus doping ing taun 2001 minangka skandal ing Finland, lan nyebabake reresik finalis lan serangan offis. Myllyla nerbitake apuran umum, nanging uripé katon mudhun ing mburi kasus kasebut: wiwit taun 2001, dheweke ditahan kaping pindho amarga mabuk mabuk lan kaping telu amarga serangan.

Waca liyane ing New York Times

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca