22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Nindakake Cara Kita
Nindakake Cara Kita

Nindakake Cara Kita

Dina kasebut diwiwiti kaya saben liyane, ireng lan bisu kajaba swara ing alarm jam tangan tinny. Dheweke rumangsa ora bisa disepelekake, kaya ponsel sing ana ing jero omah sing dikunci, nanging ing papan liya recesses groggy, aku luwih ngerti.

Sekolah Kepemimpinan Luar Nasional
Sekolah Kepemimpinan Luar Nasional

VACASI KARYA: Paula, siswa kayaking NOLS, siyap diluncurake menyang Laut Baja Cortez

Sekolah Kepemimpinan Luar Nasional

"KANGGO NAK GAMPANG ING AKU NOLS IS A SEKOLAH": siswa nyleweng ing Bahía Concepción

Sekolah Kepemimpinan Luar Nasional

PEKAN GAMPANG: Nganti NOLS, kerja keras mung golek kebebasan kanggo nyembut.

Sekolah Kepemimpinan Luar Nasional

"Sampeyan PEMBELAJARAN INGGRIS ING TARI": downtime ing Pantai Santa Barbara

Sekolah Kepemimpinan Luar Nasional

TANPA KANGGO: Krewu masak NOLS banjur mangan ing sangarepan


Aku retak mripat siji, banjur liyane. Salah ana sing salah. Aku ora bisa ndeleng utawa ambegan. Aku ngrampungake konco bar penjara baja, tanganku gandheng karo tembok sing ora bisa ditambani ... bolong nilon. Plestered ing rai, mesem lan lembab kanthi embun, iku karung bivouac. Kadhangkala ing wayah wengi, kubah makeshift sing saya gunakake nggunakake botol banyu sing dipasang, lan panel wajah bivy sing sedhih banget ing ndhuwur sirah. Aku gandheng kanggo zipper kasebut lan tugel mbukak, langit wengi sing adhem nyebar ing ndhuwur. Tas turu kringetku banjur dibunderake kaya aku kaya selat mudhun. Jamku maca 3:55.

Kita amarga mriksa cuaca ing limang menit. Cukup wektu kanggo narik celonone topi lan celengan angin, ora cukup kanggo nyelehake banyu kanggo kopi utawa tundha nanosecond liyane. Wis, balok kuning saka rolas headlamp yaiku lampu wedhi, jalur antar sing dipadhangi. Aku wis siyam dina menyang kursus kayak laut rong minggu ing pesisir Baja karo Sekolah Kepemimpinan Luar Nasional (NOLS), lan saiki aku wis nggawe sawetara pelajaran urip sing penting, yaiku salah sawijining kekepatan sing mutlak. Dadi, aku nyemburake sneakers saya sing lemah kanggo ngoyak kalajengking - ora ana omah saiki! - lan mburu ing pesisir menyang prau.

Kita klumpuk, madhep banyu, bunched bebarengan ing kasusahan pra-subuh. Kita ora bisa ndeleng apa-apa, dadi kita ngrungokake, lan apa sing dirungokake yaiku gelombang. Esuk iki, dheweke ana ing endi-endi — lan banter: muter kanthi cepet menyang pantai ing ngarepe, mangkat ing papan sing ana ing sangarepe sawetara atus kaki ing pesisir, mbesuk ing sisih ngarepe sisih lor. Iki minangka mriksa cuaca pre-subuh kaping papat ing minggu kepungkur, lan drumbeat banyu sing terus ngrebut tanah yaiku perkara anyar lan mbebayani.

Telung instruktur kita ngadeg ing sela, nonton kita liwat slits mripaté. Dina iki minangka dina pisanan sing kita, minangka siswa, kudu nggawe kabeh keputusan sing penting, lan sing paling cedhak sing wis ditemtokake karo tokoh panguwasa yaiku Greg, sing luwih pengalaman saka "pimpinan jaman saiki".

Greg dudu gambar kapercayan. Ing umur 45 taun, dheweke duwe jenggot coklat-lan-abu-abu, nganggo pundhak rada nyuda, lan peralatan ruangan sing luar biasa langsung mbukak rak saka Eastern Mountain Sports. Sawijining New Yorker lan pelukis Broadway kanthi dagang, dheweke nggunakake kalodhangan kasebut nyoba nggawe urip sing apik banget kanggo urip ing wilds Rockland County. Ora rahasia, dheweke kepengin ngimpi dadi instruktur NOLS, lan dheweke pancen sengaja banget: Iki mesthi kursus nomer telu NOLS sajrone patang taun.

Greg nganggo ageman ekspedisi kaya lencana sing dianggep mulya; Nasihat sing ora diminta yaiku kepakaran khusus. Sawetara dina kepungkur, nalika mlaku menyang canyon slot, kita nyumurupi kolam renang cilik saka banyu sing cedhak cedhak pangkal pasir. "Para pengajar ujar ora aman kanggo ngombe," ujare marang aku nalika nyedhaki. Aku njupuk dheweke paling apik "kaya" katon. Saka sepuluh sikil aku bisa ndeleng banyu iku jeruk ijo lan polos, kaya lumut radioaktif. Malah lembu sing wis mati ora bakal ngombe.

Saiki, nalika Greg nganakake tumindak kepemimpinan resmi sing kapisan, swarane ragu-ragu. "Wah, apa kabeh wong mikir babagan kahanan sing ana ing kana?" Dheweke takon, scan grup, headlamp blinding us. Ana setengah bisu kanggo nanggepi.

"Aku krungu ombak sing akeh."

"Kayane adhem.

"Ya, ana angin terus sewengi."

Kita mung ngadeg ing kana, ngrungokake surfing gluntur.

Banjur Jerry, murid saka Texas, pipa munggah. "Aku mikir yen ana masalah gedhe," dheweke nggambar. "Aku prihatin banget."

Saka pojok bungkus kasebut ana praupan sing ora biasa lan squawk Boston sing nasal: "Ora apik banget," ujare Tammy, ibune umur 45 taun.Dheweke ambegan, nanging cukup kanggo ngrungokake kabeh wong, "dheweke bakal nglalu yen kudu nginep ing kene dina liyane."

KENE KANGGO KANGGO WONG-UPS, pirang-pirang dina tanpa padusan panas, ora jamban, ora bir, lan kepenak quirks pribadine (klebu dhewe) ing ekspedisi NOLS? Aku rong wektu rong minggu kanggo nggambarake pitakon iki sadurunge aku wis mangsuli: mula, supaya luwih apik lan luwih elek, sampeyan ora kudu melu kursus NOLS maneh.

NOLS didegaké ing taun 1965 dening Paul Petzoldt - para veteran Divisi Ke-10 lan pelopor pendak Teton - minangka program pelatihan kanggo tenaga pengajar ing Outward Bound, impor Inggris sing, saiki lan saiki, nggunakake pengalaman ing ara-ara samun kanggo nggedhekake potensi dhiri wong enom. Kaya ngono, NOLS duwe misi sing tunggal: kanggo mulang katrampilan petualangan inti - saka teknik kemah sing sithik lan keahliane teknis sajrone usaha kaya gunung lan paddling - pimpinan kudu ngamanake ekspedisi kanthi aman.

Tujuane padha ing dina iki. "Program kita dirancang supaya sampeyan bakal lunga kanthi yakin kanggo ngetrapake perjalanan dhewe," ujare Bruce Palmer, direktur pengakuan NOLS. "Aku durung nate nemoni grad NOLS sing ora nggunakake katrampilan ing njaba." Kanthi tembung liyane, NOLS wis nglatih siswa supaya ora butuh NOLS. Iku gampang, kanthi teori.

Patang puluh taun sawisé Petzoldt mimpin lelungan backpacking pertama ing Wind River Range, Lander, nonprofit basis Wyoming saiki nawakake 300 kursus ing pitung negara, ngarahake 15 disiplin - kayaking laut ing Baja, gunung ing Patagonia, horsepacking ing Wyoming, lan liya-liyane. . Mayoritas metu ing wulan sing dituju kanggo siswa sekolah tinggi lan perguruan tinggi. Antarane 75.000 alum NOLS yaiku sawetara jeneng sing paling apik ing petualangan modern, ing antarane yaiku puncak pitu Everest summiter Pete Athans lan pembuat film luhur David Breashears.

Paling ora, yen sampeyan ora kejawab NOLS sajrone taun formatif - kaya sing dakkirim - sampeyan ora ana ing klub kasebut. Sampeyan sinau nalika sampeyan lunga, ngrancang kabiasaan backcountry, apik lan ala, liwat niru, penemuan, utawa desperation bodo. Nalika iku wiwit owah-owahan ing taun 1970-an, nalika NOLS, sing ora weruh pasar sing durung dijaluk, wiwit ngrampungake wong akeh 25-taun kanthi kursus sing janji bakal cepet-ngajarake teknik NOLS klasik ing rong minggu tinimbang papat. Dina iki, kira-kira 20 persen kabeh siswa NOLS luwih saka 25.

Trik kasebut, jelas, adol latihan dhasar backcountry kanggo wong diwasa, sing biasane teka kanthi mandhiri mandiri sing mandhiri lan pangarepan tartamtu babagan kenyamanan. Solusi NOLS langsung dites: Apa sing bisa ditindakake kanggo bocah-bocah bakal bisa ditindakake kanggo wong diwasa. Apa wae umur, kawicaksanan, utawa pengalaman sadurunge, nalika mlebu NOLS, sampeyan ndhaptar dosis instruksi keterampilan, pambangunan tim, lan kepemimpinan - ora ana koddling.

"Kita jelasake kanggo kabeh wong sing ngetrapake NOLS yaiku sekolah, "ujare Kimi Harrison, direktur program kayaking laut NOLS ing Baja." Nalika tembung kasebut liburan teka, iku soko kita nyoba mbusak. "

Sing dadi calon kandhungan sing seger, nanging saya ora ngerti. Kepiye rasa sampeyan bisa ngentekake rong minggu kanthi jumlah wong sing ora kenal, mula dikepengini karo guru sing ngerti? Kuwatirku dikonfirmasi nalika mbukak paket enrolmen, rong wulan sadurunge kursus diwiwiti. Klebu dhaptar peralatan pitu, sing misuwur kanggo konten sing lengkap lan nada kamp. Lembar sing ditandhani TINGKATAN KURSUS nyawisake rigor sing kurang nyata saka petualangan laut-kayak ing 14 dina:

"Sinau dadi anggota ekspedisi bisa dadi tantangan kanthi hadiah pribadi sing gedhe banget. Sampeyan butuh komitmen kanggo klompok kasebut kanggo nyingkirake tujuan pribadi supaya ekspedisi bisa sukses."

Mangkono wiwit indoktrinasi saya menyang Dalan NOLS.

GAMBAR TOTAL KAMI diwiwiti dina Senen awan ing pertengahan wulan Februari ing senyawa konkrit NOLS ing Teluk Coyote, klompok bangunan scrubby, palapas sing dilapisi, lan kemah pop-top ing tengah pesisir wetan Baja. Sepuluh siswa - enem wanita lan patang pria, wiwit umur 25 nganti 53 - tekan bis turis saka Loreto, Meksiko, banget kegelisahan kanggo nggawe obrolan.

Yen aku wis pribadi kanggo Kothak piranti Kepemimpinan NOLS- buku ilmiah sing diikat lan laminasi 72 kaca sing ngetrapake saben rahasia kepemimpinan sing dikenal NOLS - aku bakal ngerti yen kita nampilake tandha-tandha klasik "mbentuk," ditondoi "tumindak sopan lan entheng" lan "kebingungan lan kuatir." (Rong dina sabanjure, aku ndeleng toolbox sing sepisanan nalika instruktur diumumake, nyengkuyung supaya kita priksa kapan wae.)

Dina sing kapisan, kita ngajokake bis kaya rekrut gemeter lan disambut dening klompok-klompok wong resmi sing nganggo bulu, sepatu mlaku, lan rai sing serius. Ana salah siji wong mau bengok, "Tangkepake tas sampeyan lan kanthi cara iki!" Kita nindakake apa sing dikandhani lan ngilangi es ing mode NOLS sing sejati: kanthi nindakake sawetara tugas.

Sajrone 12 jam sabanjure, nalika ngrampungake jatah lan gawai kanggo ekspedisi kasebut, mula jelas NOLS duwe sistem sing tepat kanggo kabeh. Kita dilaporake, umpamane, cara sing bener kanggo ngemas 144 paukuman klompok (staple sing ora digoreng kaya tepung, gula, "mutiara kentang," bulgur, pasta, lan daging garing sing katon kaya sawdust) yaiku nimbang mau kanthi skala banjur lebokake menyang kantong plastik sing ora amba banget utawa cilik banget, diikat nganggo simpul sing ora kendel banget.

Kepala sekolah kanggo pelajaran kasebut - lan kanggo lelungan sakabehe - yaiku Claire, kayaker ekspedisi 27 taun saka Vancouver, British Columbia. Claire nduwe omah sing kuat lan rambut cilik sing dilapisi karo kupinge, lan ana prekara sing katon, langsung ana mripate, dheweke nggawe medeni banget. Dhiskusi peralatan dheweke nduwe pengaruh sing ditrapake kanggo ngrasakake efek pribadine, sing digodhog iki: Nggawa apa wae ing daftar gear, lan aja nggawa apa sing ora.

Ing kasus iki, aku bingung, Claire lan loro tenaga pengajar liyane - Frederik, Swede sing umuré 38 taun, karo untune, lan Victor sing umur 45 taun saiki manggon ing Seattle, sing lancar eseman lan awak kompak saka wrestler - mriksa priksa barang-barang. Sawetara prakara kasebut ora bisa dipotong, kalebu sepasang dumbbells kontabande sing Devon, 25 taun, bekas pemain lacrosse kuliah saka Connecticut, nggawa ing kanthonge.

"Jugs banyu kita abot kaya akeh," ujare Claire kanthi tegas. "Sampeyan bisa uga angkat.

Ing bengi kasebut sawise nedha bengi, kita ngumpulake sofa sing sithik kanggo taklimane ekspedisi, kanthi Claire mbuwang rute 70 mil. Perjalanan bakal ngiringan wétan saka Teluk Coyote, ngliwati Bahía Concepción, sisih lor ing Punta Concepción, banjur kidul menyang segara Laut Cortez, sing ing musim salju, rutin ngluncurake swells papat nganti limang sikil. Sadawane dalan, kita bakal bisa ngerteni pojokan laut kanthi luwih apik - umume kita minangka pamula - lan praktik navigasi, mbebasake, maca peta, kemah sing suda, lan iket. Kita bakal ndeleng persis siji kutha: San Nicholas, sing metu.

"Tujuan kita yaiku cekap mandhiri," ujare Claire, "lan kita kudu kerja bareng minangka unit, kanggo safety. Kabeh wong bakal duwe tantangan sing beda. Kanggo sawetara sampeyan bakal dadi fisik; kanggo wong liya bakal dadi emosi."

Aku ngarepake dalan cilik kanggo bahaya psikologis saka lelungan ara-ara samun terpencil - homeickness, sepi, bosen - utawa, luwih becik, rally rally spontan. Kita wis udakara NOLS meh 12 jam, lan ora ana sing ngomong babagan wektu sing apik. Apa iki dudu wektu sing cocog kanggo martakake penghargaan sing sejati kanggo gawe kerja bareng karo kanca sing anyar? Ketoke ora.

Nanging, kita entuk pangeling-eling sing ketat babagan protokol NOLS - ora alkohol, ora obat-obatan - lan status bawahan kita minangka siswa. "Limang dina sepisanan sing sepisanan kaya kaya limang taun kepungkur," ujare Claire. "Sampeyan sinau kabeh wiwit diwiwiti."

"INGKU BISA RASA NITPICKY," bisik-bisik Jerry esuk nalika nonton Frederik nuduhake teknik pembungkus prau sing tepat lan siap diluncurake. Kéwan kewan cilik sing umuré 53 taun saka Houston, Jerry seneng lan sopan santun, nganggo rai sing elfin lan bakar kanggo gosip matronly.

"Ya, aku kepengin weruh nalika kita bakal miwiti nyenengake," ujare. Aku wis cukup lelungan kanggo ngerteni manawa logistik minangka geger saka petualangan apa wae, lan aku ora mbebayani tumrap kerja keras lan disiplin dhiri - selawase dolanan minangka bagean saka paket kasebut.

Malah kanthi pasokan sing wis disedhiyakake, kita sedhih kanthi akeh barang - catatan, banyu, kit-perbaikan fiberglass, topeng lan sirip, buku pedoman - lan nyoba nyemprot kabeh menyang armada pitung kayaks siji lan telung dobel ora ana tugas sing gampang. Pungkasane, saiki wis suwe, lan adegan kasebut katon jepretan: tikel prau sing nggegirake banyu pirus ing Coyote Bay sing apik banget. Ing latar mburi digawe gurun warna-warni, kanthi manuk gagak ing kardus atos kardus, ngetokake swiwi sing ana ing srengenge.

Minangka ringkes ringkes. Sawise luwih saka jam sawah, kita mlaku menyang pantai sing diarani Santa Barbara, tempat kemis pertama wengi, mung mil saka pangkalan NOLS. Sikilku sungkem, krasa lebet ing sisih kokpit dening panci aluminium masak aku ora peduli ing antarane dhengkulku. Ya, aku bakal ngaco - gear ing kokpit ora ana - nanging kanggo ngganti rasa sakit, aku bakal nyerep pelajaran pelajaran NOLS sing tengah: Setel dhewe kanggo sukses. Utawa, luwih jelas: Lakune kanthi sepisanan. Aku ora mung siji sing duwe masalah. Praupane lan lengen Devon kalebu kukul strawberry. Saliyane nglalekake sunblock sing tepat - dheweke bakal nggawa SPF 4 kanggo promosi warna penyemutan musim semi sing maksimal - dheweke bakal nglirwakake kanggo ngemas kacamata lan topi, sing ora nate mbukak rong minggu ing banyu sing mbukak, kanthi awan awan ing udakara wolung puluh.

Kangge, Tammy wis wiwit mereng. "Aku teka mrene sea ​​kayaking, "ujare, nganggo tangan tanpa sabar liwat kulup wernane." Aku wis nuli nglakoni patang kursus NOLS sadurunge, lan aku wis ngerti carane nyiyapake kem lan masak ing kompor. "Amarga iki, dheweke bisa uga ora wis teka, nanging dheweke ora duwe kabegjan: Kita wisuh ing pantai sing ora kepenak iki, lan saiki kita kudu sinau cara manggon ing kene. Dadi kita nyusup "klompok tukang masak" sing diwenehi tugas - loro saka telu utawa papat sing bakal bareng kompor, jatah, lan tarp - kanggo miwiti sesi kita ing backcountry do-it-yourself.

Ngucapake cara NOLS camping ora pati rame, nanging pancen ora logis. Pendhidhikan nyemburake tips babagan boot-camp, kepinteran nopget nonoptional tegese kanggo ngganti kabiasaan setengah roti sing bakal digawa karo kita. Tarps luwih fleksibel tinimbang tarub, anggere padha strung ing arah sing tepat ing angin lan diamanake nganggo simpul sing tepat. Kanggo nggawe pawon kebersihan, selehake tas jatah lan tuang, dadi sampeyan ora kudu nggayuh nganggo tangan sing apik. Aja pour banyu sing nggodhok langsung saka pot; nggunakake andha.

Saka masak lan camping, kita terus latihan menyang toilet. Aturan pisanan: Pee mung ing zona intertidal, ing endi ombak bakal siram - sing, ora ana kedadeyan, yaiku nalika kita diwenehi pitunjuk kanggo ngumbah tangan lan sajian. Kabeh bisnis liyane mbutuhake trekking 200 kaki saka dalan, pantai, utawa kemah, banjur ngeduk bolongan kucing sing ukurane udakara enem inci.

"Yen bisa, aku nyoba golek papan sing apik kanthi pemandangan sing apik," ujare Frederik nalika kita ngubengi dheweke kanggo demo ing bengok-bengok, asor ing mburi pantai. "Kadhangkala aku luwih seneng metode squat tradisional," ujare, ngutuk bend lutut jero ing bolongane. "Utawa, kanggo variasi, tripod." Dheweke nyelehake tangan ing lemah ing ngarepe kanggo dhukungan. "Kanggo kertas jamban, aku sulih antara garis laut - padha menehi scoop sing apik - lan tongkat sing amba." Dheweke njagong loro kanggo nguji, lan swara saka ngguyu sing ora ngerti. Apa bisa uga kita murup?

Banjur, sanalika cepet, bisa mlaku maneh. Dina sabanjure nggawa katrampilan ing kayaking laut kanggo latihan - stroke sapu, ngluwari, mbuwang udan ing banyu 60 tikel. Iku sajrone program Frederik babagan seamanship yen Claire ngirim kabar sing kaget. "Devon mutusake kanggo ninggalake kursus," dheweke kandha marang kita. "Dheweke duwe sawetara perkara sing dienggo sadurunge perjalanan." Kita bisa uga katon nggumun, amarga dheweke cepet nambah, "Ora ana sing sampeyan lakoni. Dheweke seneng banget karo grup."

Wayahe mengko, mbengung karo drama nyata sing pisanan, kita spekulasi. Devon ngungsi amarga bakal nyirnakake awake kaya daging. Amarga dheweke ora bisa nggawa dumbbells. Amarga dheweke lara aturan lan pengin liburan Mexico nyata.

Téori-teori kita padha ora bisa diwarisake, nanging nambah camaraderie sing aneh. Yen mung kanthi standar, sangang kita isih ana sing padha: Kita dudu wong sing mandheg.

KURSUS, Kita KANGGO ngrasa kabeh prekara iki. Ora mung padha choreographed ing Kothak piranti; padha dadi bagian saka proses sing luwih gedhe. Saben ekspedisi - NOLS utawa liya-liyan, bisa urip dhewe amarga angin ngliwati peta, nggawe kanca lan pesaing anggota, ngatonake kekuwatan sing ora ditemtokake lan titik buta, momongan nggumunake, frustasi mutus, lan bilai. Ing ndhuwur ombak sing ora katon iki, kita digawa menyang "mabrak." Iki Kothak pirantiMilih kanggo "remaja klompok," ing ngendi "sawetara panguwasa pamimpin uji coba" lan ana "kerusuhan lan perjuangan ngatasi kekuwatan."

Dina kaping lima diwiwiti kanthi priksa cuaca dina 4 awan lan tenang, jelas, kajaba kahanan sing sampurna kanggo papan padhang sangang mil menyang papan sing sabanjure. Kita masak oatmeal kanggo sarapan, dijaluk bantuan Tammy nalika scorpion stung sikil dheweke, nggawa kayaks menyang pesisir ing peteng, lan wiwit mbukak. Iki bisnis kaya biasane, nganti ...

"Ayo, kabeh wong!" Claire mbengok, tangane nyabrang kaya pelatih bal-balan, tandha manawa kanggo scaring sing caket. "Kayaks iki anakku! Dheweke kudu didhukung kanthi bener ing pantai sadurunge miwiti mbukak. Sampeyan kudu ngajeni." Chastised, kita mandeng ing sikil kaya bocah nakal.

Setunggal jam sabanjure, kita ngluncurake cahya srengenge cemlorot pink. Pesisir kasebut dicelup lan mlengkung nalika kita nyemplung sisih lor menyang Punta Concepción, coves cilik, pucuk gurun sing sithik, lan sawetara iwak mancing sing wis dilapidated. Jerry lan aku ngetrapake tandem, lan nalika njagong ing busur nganggo bandéra Texas-bandana narik gaya bandit liwat tungkak, chatter idle kita dikatut kanthi ora menehi teguran saka Victor lan Frederik. Kita luwih adoh ing luar negeri tinimbang 100 yard sing disaranake; "pod" kayak kita nyebar banget; kita lali nggunakake sinyal paddle. Nanging, tenan, sapa sing peduli? Srengenge katon srengenge lan isih garing, teluk lan tenang kaya banyu adus, lan sithik-sithik merasake liburan.

Sing ora gelem, dudu Cara NOLS. Learning pengalaman, ngandika ing Kothak piranti, mung efektif yen sampeyan ngolah pengalaman. Iki kedadeyan liwat "seni diskusi angel," ing sajrone para siswa "nyritakake kedadeyan kasebut, tanpa gangguan, saka perspektif" lan banjur "cathet dampak lan perasaan acara iki dijaluk."

Dadi, dina iki wis ngasilake akeh rasa, sing kita kepenginan bareng ing wayah sore ing wedhi sing ora isin, bakul ing pantai sing dikenal Santo Domingo. Jerry, kanthi orneriness langka, nyatakake yen Victor durung nate nerangake kanthi jelas babagan carane navigasi. Paula, 31 taun, ahli biologi laut saka Uruguay, ngusulake manawa jadwal hectic ora cukup wektu kanggo awake dhewe. Lan Marjorie, 30 taun, manajer proyek-konstruksi sing biasane apik saka Chicago, ujar manawa ora ana wong liya: yen kita dianggep karo remaja.

Victor, Claire, lan Frederik ayo padha mbuwang, banjur sabar maneh kabeh kanthi ungkapan kaya "Dadi, apa sing sampeyan ucapake yaiku ..." Kita kepengin drama, nanging dheweke rumangsa seneng banget - kaya padha nate krungu kabeh sadurunge.

Sing, ora ana sing dipercaya. Ing Kothak piranti dikritik nganggo karangan mini kanthi irah-irahan "Cara Ngatur lan Menangani Konflik" lan "Toleransi Adversitas lan Ketidakpastian," sing dirancang kanggo ngrampungake para pamimpin NOLS kanggo meltdown sing ora bisa dieloni - sanajan wong sing nyuda kasebut kalebu. Miturut tampilan kasebut, para pengajar padha berjuang karo konflik internal dhewe, kompatibel kasebut kanthi kenceng diwiwiti kanthi bunder. Claire prakteke muter mripat setuju nalika kita nyaranake manawa Victor - sing ora sopan lan salah karo salah - wis kliwat. Frederik kayane isin karo rebuke braso Claire marang aku mau esuk amarga dheweke ora was-was karo Victor. Nalika aku mirsani instruktur nggarap dinamika klompok sing rada nggegirisi nalika ngatur kita, mula aku rumangsa kerja sama yaiku: kerja. Malah kanggo profesional sing terlatih.

Mengko, sawetara wulan sawise perjalanan kasebut rampung, Claire nggambarake wektu kasebut saka perspektif instruktur.

"Kanthi sawetara tim instruksional, kabeh wong wis santai," ujare marang aku, nalika kita diskusi dening telpon. "Kita beda-beda, lan ana prekara sing kita lakoni. Rapat kasebut duwe pengaruh sing nggumun babagan kita nindakake prekara kaya tim. Sampeyan kabeh ngandhani yen salah sawijine gaya pamulangan tartamtu ora bisa digunakake kanggo sampeyan. Sampeyan mesthi kelakon rasa ora kepenak turu karo scorpion lan paddling dawa, ing ngendi kemah ora nggunakake kabeh wektu, lan sampeyan miwiti mikir babagan kursus lan kepiye pengaruh sampeyan.

"Kita banjur ngerti," jarene, "yen sampeyan wis siyap kanggo langkah sabanjure."

BAJA NGANGGOLA kaendahan, BAYAR-CLEAN kaendahan. Ing permukaan, ora ana liyane, mung pasir, watu, segara, lan ara-ara. Nanging, ana sing ora dikarepake ngungkapake awake dhewe - sarang kayu osprey, jubin kaya kupluk ndhuwur sing lengane ing pinggir tebing 100 kaki; floresering phosphorescence alami ing teluk - lan sampeyan dibuwang ing penghormatan sing ora dingerteni.

"Wis, aku bakal dikutuk," Jerry ngejar esuk sawise rapat gedhe. Dina iku pitung dina, lan kita ngubengi Punta Concepción ing ngisor langit abu-abu, nyilem lumba-lumba lan ngoyak ing sisih plabuhan. "Y'all ndeleng iku?"

Itinerary kita wis santai banget. Antarane penggeretan penggeretan lan upaya spastik kanggo muter kayaks, saiki kita duwe wektu kanggo ngormati sakcedhake, turu pungkasan, ngumbah umbah-umbah, lan gabung karo awake dhewe diwasa.

Sing bisa tegese mung siji: Saiki bakal dadi tantangan sabanjure. Cukup, ing dina wolung, instruktur ngowahi tabel kanthi ngumumake, yen esuk, kita bakal tugas.

Greg lan Dominik, teknisi laboratorium laboratorium sing umur 31 taun saka Swiss, dadi sukarelawan dadi luwih dhisik. Minangka pimpinan ing jaman kasebut, dheweke tanggung jawab kanggo nglakokake rencana ngambang, nanging ora gampang. Kahanan nalika diluncurake ing 8 am.P. Sasampunipun minggat, kita nyemplung ing Laut Cortez, angin sing mandheg lan sikil-setengah-dhuwur sing nggegirisi.

Sajrone setengah jam, Greg lan Dominik menehi sinyal "pod up" - kanthi krenteg-rame-rame-rame-rame sing padha-padha nduwur. We rafted bebarengan lan wiwit mbuwang pengamatan sing kontradiksi: Iki isih wavy; kayane aman supaya bisa digayuh; iku katon banget mbebayani kanggo terus. Kita ana sawetara atus yard ing pantai pebbly sing paling apik, papan kemah sing cocog kanggo sawetara mil.

Menit sing dicenthang, Greg kanthi jelas ora yakin, Dominik katon kosong kanggo kita kanggo mangsuli, kabeh wong ora sabar-sabar ngrancang.

"Aku ora weruh whitecaps!" Frederik pungkasane bengok-bengok mlebu kekirangane. Rolas kepala geser ing sisih lor. Mesthi, garis-garis ombak sing ana ing ndhuwur gelombang gedhe - pemandangan sing ora katon kaya sing dikerjakake Greg. "OK, kabeh," jarene, kalah karo suarane, "kita lagi mlebu!" Wis kira-kira patang jam persiyapan wis siyap mung 90 menit.

Kepiye maneh, Greg lan Dominik wis nindakake tugas keras kanthi dadi pisanan sing kudu dadi pimpinan. Kesalahane dadi mupangate, piwulang sing kita janji kanggo elinga nalika mbesuk, kita uga dadi giliran. Tindakake keputusan kanthi ati-ati nanging kanthi cepet. Ngakoni pengalaman sampeyan kanthi konsultasi karo kanca lan, yen kudu dadi guru. Tansah njaga ilusi kontrol, sanajan sampeyan kuwatir karo kuatir. Aja gupuh. Dadi pangawasane. Lan, sing paling penting, elinga yen ora angel dituntun kaya sing kudu dituruti.

"APA APA GONNA YAKU dhisik nalika mlebu omah?" Jerry takon nalika kita nedha bengi bareng ing Medano Blanco, pantai sing amba lan angin sing katon kaya Skotlandia tinimbang Gurun Sonoran. "Apa duwe jinis utawa mangan mangan gedhe?"

Kita ngiris bawang, njupuk wedhi saka klompok kacang sing lengket, lan ujar apa wae pikirane sing ora njero mlebu, yaiku prekara-prekara sing sampeyan lakoni ing ara-ara samun.

"Kepiye babagan ruangan panas?" Aku kandha, nubruk sarang manuk sing rumput ing rambutku. "Apa ana pilihan kasebut?" Nalika semana, ing dina 11, khayal babagan pungkasan wis dadi obsesi komunal. Kita bakal nggawe, badai, norma, ditindakake, lan saiki wis "rubah" - nanging, mangga, kita isih manungsa. Mandi ing banyu uyah lan nguyuh ing masarakat umure saya tuwa.

"Keleten garpu ing aku," wangsulane Jerry loropaken. "Aku wis rampung."

Nanging kita ora - ora cukup. Sadurunge bisa mulih ing bir sing adhem lan amben sing alus, kita kudu diisi, lan ing NOLS, ngevaluasi kinerja siswa - ora ana kejutan - proses rumit. Wiwit dina sing sepisanan, Claire, Frederik, lan Victor wis menehi penilaian sacara kompetitif ing 50 kategori — saka strukture lan kayak kayane nganti klamben. Saka iki, dheweke menehi gelar gelar ing pitung disiplin, kalebu keamanan lan pangadilan, jahitan, kepemimpinan, katrampilan kayak, lan prilaku ekspedisi. Kanggo nggawe resmi, kita nampa kertu laporan lan diploma kertas sing nyatakake kita bakal dadi lulusan siswa sekolah Kepemimpinan Luar Nasional.

Ing jam-jam pungkasan, aku nyoba ngerteni kabeh. Ora ana pitakonan, aku kepengin sinau akeh. Mung rong minggu, NOLS wis mulang babagan carane masak dhahar kemah sing separo, nyemprotake prau, nyemprotake rute, nyayuh ing banyu terbuka, maca cuaca, lan ora ana trace. Aku bakal entuk sawetara pemahaman penting babagan kepemimpinan lan urip sing duwe aplikasi sing adoh banget tinimbang backcountry. Aku ora rumangsa seneng banget, kanthi pendekatan komprehensif lan licik NOLS kanggo mulang lan nganggo tim tahan aneh saka timku.

Isih, ana sing ora ana, mula wis diwiwiti: raos kaya bungah, langsung, thrill visceral sing asale saka push watesan sampeyan minangka bagean saka klompok lan teka kanthi pengalaman sing luwih saka ambane bagean.

ING NEXT, STANDING ing bandara Loreto, pusing kanthi kebebasan lan rada sepi kanggo polongku, aku ngerti yen ngobrol karo wong lanang sing ana ing mburi; dheweke sumringah rasa seneng.

"Kita mung rampung wisata laut-kayaking sepuluh dina!" ngandika, tanpa bathi. "Pandhuane masak panganan sing paling apik tenan! Dheweke kabeh nindakake kanggo aku! Pacar pacar wis pitung wulan, lan ora dadi masalah kanggo dheweke! Pancen nyenengake!" Dheweke mandheg nyekel ambegan, banjur takon apa liburan aku.

Kaya nalika mbukak cangkeme supaya mbukak liwat lit-an bangun esuk lan wengi sing suwe ora ana omben-omben ing pasir, lawang bandara saya mbukak lan mlaku-mlaku Devon. Dheweke nggawa Samsonite sing ramping ijo lan olahraga tan madu. Aku nyawang dheweke, banjur dideleng ing aku. Apa aku pengin aku Devon, siram seneng musim semi ing kolam renang? Apa aku pengin aku dadi wong sing ana ing mburi, wiwit saka petualangan layanan lengkap? Mungkin.

Nanging nem wulan mengko, wangsulan ora. Saiki aku ora lungguh maneh ing pantai Baja sing adoh lan ayu-apik banget karo pasir, sikil sunburnt menyang neraka, lan seneng tanpa ngerti - aku duwe perspektif sing beda babagan NOLS. Aku ngerti manawa pelajaran sing paling penting kabeh yaiku sing ora jelas diparingake: manawa roh sing ilang ora ana saka kita, ora mung saka instruksional kita; yen, minangka pimpinan sing diwasa lan diwasa, kita kudu nggawa menyang ekspedisi yen pengin.

Utawa, bisa uga luwih penting, kita kudu nggawa ekspedisi sabanjure, sing bakal kita lakoni kanthi gaya kita dhewe, nggunakake kabeh katrampilan sing wis dingerteni ing NOLS - lan sawetara sawetara sing wis kita lakoni.

Tags: Survival, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca