22.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Nampa Jaminan kanggo Macan Manungsa
Nampa Jaminan kanggo Macan Manungsa

Nampa Jaminan kanggo Macan Manungsa

Pejabat ing Uttar Pradesh, India, wis ngetokake pesanan nembak kanggo mateni macan sing mateni 10 wong wiwit awal Desember. Macan Royal Bengal umur patang taun wis nyerang warga ing kabeh umur, prowling area 80 mil ing Kabupaten Binjor.

Kahanan kasebut nyebabake panguripan wong-wong desa lokal, amarga masarakat wedi nyambut gawe ing sawah panen tebu, mustar, lan gandum. "Kita bakal keluwen yen kahanan iki tetep," penduduk desa Sahuwala Mithilesh matur marang CNN.

Macan sing wis mundhak manungsa ora bisa mundur kanggo mburu kéwan liar, lan cetha macan iki ora ana sing istiméwa. "Dheweke wis nate mateni wong," ujare konservasi kewan satwa, Nazim Khan marang CNN. "Iki gampang dadi dheweke. Dheweke arep mateni maneh."

Kaloro konservatif lan para pemburu sing nglacak macan macan, nunggang gajah ing ndhuwur alas lan rupa bumi sing ora bisa ditularake. Sanajan para konservalisis luwih seneng ndeleng macan kasebut tenang lan diangkut menyang zoo, para pemburu lan sebagian warga desa nyengkuyung golek dendam liwat bedhil.

Mung 11 persen habitat alam macan isih ana, miturut Wildlife Trust of India, lan ana mung 1,706 macan sing tinggal ing alas.

Tigress Manuk Mangan Manungsa

Tags:

Share Karo Kanca-Kanca