28.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa lukisan radio rong arah kanthi becik kanggo mendaki gunung?
Apa lukisan radio rong arah kanthi becik kanggo mendaki gunung?

Apa lukisan radio rong arah kanthi becik kanggo mendaki gunung?

email Email A:Apa sing sampeyan ngerteni, aku yakin, yaiku radio loro-lorone FRS (Family Radio Service) saiki, kayata Motorola Talkabout T5420 ($ 70 kanggo loro). Iki katon katon papat nganti limang taun kepungkur, sawise Komisi Komunikasi Federal mbukak bagean saka spektrum radio kanggo radio tenaga rendah sing ora mbutuhake lisensi. Ana akeh saka ing kono, saka $ 20 nganti $ 150 saben. Kabeh duwe jarak dhasar udakara rong mil (garis ngarep), sing kanggo tujuan praktis luwih kurang saka telung mil. Model sing beda-beda duwe fitur kayata mikrofon sing diaktifake swara utawa disebut "scrambler", sing mung nambah jumlah saluran sing bisa digunakake lan ora nindakake apa-apa kanggo nggawe obrolan.

Umumé, aku rumangsa apik. Aku wis sukses apik karo dheweke ing lereng ski, ing ngendi dheweke bisa mbantu sampeyan nglacak pesta. Nanging sing asring banget mbukak terrain. Kanggo menek, bisa uga duwe sawetara jarak sajrone jarak cendhak nalika komunikasi babagan rute, rappelling, belays, jinis barang kasebut. Nanging rintangan apik yen menit sampeyan ora ngerti kancane, sampeyan bakal uga ora bisa ngubungi kontak radio. Aku ngerti wiwit taun-taun kerja ngluwari gunung, nggunakake radio rong arah kanthi kuat banget, manawa komunikasi ing terrain rapi banget ora bisa dipercaya miturut kahanan sing paling apik.

Poin sing kudu digoleki? Rega, tenan. Dhuwit liyane ora tuku sampeyan luwih akeh. Dadi waspada karo radio sing ngiklanake frekuensi "GMRS" (Layanan Umum Radio Umum) saliyane frekuensi FRS, amarga sampeyan kudu nglamar lisensi lan mbayar ragad kanggo nggunakake frekuensi kasebut.

Umumé, tampilanku yaiku radio FRS minangka gadget penak sing migunani sajrone kahanan sing entheng. Aku ora bakal nate ngandhani siji apa bisa dadi kahanan kritis utawa ngancam nyawa.

Tags: Climbing Gear, Komunikasi, Telpon Seluler, Takon Artikel Ahli, Gear

Share Karo Kanca-Kanca