29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Dirtbags Wis dadi Influencer Kerajinan Craf-Bir
Dirtbags Wis dadi Influencer Kerajinan Craf-Bir

Dirtbags Wis dadi Influencer Kerajinan Craf-Bir

Kanca Steve Gumble ora bakal meneng babagan mikrobrewery apik tenan sing ditemokake ing perjalanan pungkasane ing Fort Collins, Colorado. "Dheweke bisa menyang Fort Collins menyang mancal gunung utawa krungu play Phish," ujare Gumble. Dheweke ora bisa eling, nanging iku loro kegiatan favorit dheweke. Sing ora bisa dilalekake Gumble yaiku cara kancae nglancarake babagan bir, sing nggawe kram sing nggumunake disebut Fat Tyre.

Minangka wiwitan taun 1990-an, lan bir kerajinan minangka umume sing durung dirungokake. Sedhih, pemilik Telluride Alkohol, uga ing Colorado, mesthi golek barang anyar sing bisa digunakake. Dadi dheweke nuli lunga menyang Benteng Collins lan nyuwun Brewing Bélgia Anyar ngedegaken Jeff Lebesch supaya dheweke nggawa omah sing trunkful.

Lebesch nolak ing wiwitan. Dheweke meh ora bisa njaga karo panjaluk ing Fort Collins. Nanging Gumble terus-terusan, lan Lebesch nganthi papat kasus mulih karo dheweke menyang Telluride sore. Apa sing bakal diteloni yaiku setaun utawa luwih saka Gumble ngatasi transaksi karo sampah nggawe trek kasebut saka Telluride menyang Fort Collins lan bali. Yen sampeyan nggawa bir, aku bakal nulungi gas sampeyan, dheweke janji. Tuwak butuh dhuwit gas, bikers, hiker, skier, lan pendaki seneng-seneng.

Para pecinta ruangan cenderung dadi pencari sensasi. Bir kerajinan, kanthi IPA sing pait lan stout sing sugih, menehi sensasi luwih akeh tinimbang sipung bir. Lan nggawa bir kanggo kanca sing durung nate krungu, meh padha njupuk menyang swath singletrack rahasia. Kaya Johnny Appleseed, nanging kanthi helikopter lan plancongan, rereget nyebar Injil bir digawe tangan adoh lan akeh, mbantu ngembangake tuwuhing industri saka lakune languid menyang gallop lengkap.

"Umume tukang damel kerajinan cilik, lan mayoritas ora duwe dhuwit kanggo pariwara media massa," ujare Julia Herz, direktur program kerajinan bir ing Asosiasi Brewers. "Tembung tutuk saestu minangka cara sing paling akeh tukang nggawe kriya kasebut." Ing taun ninia, sadurunge Instagram ana, bikers, hikers, lan pendaki sing mlaku-mlaku ing negara kasebut minangka pangaribawa asli sing nggunakake revolusi mikrobrew.

Gary Fish ngerti wiwit taun 1988, nalika ngadeg Desain Brewery ing Bend, Oregon, manawa wong-wong sing teka ing ski dadi penting kanggo sukses birpub. Kanggo nggedhekake bisnis dheweke, pamindhahan pemisahan pertama yaiku nyoba lan ngombe bir ing telung resor sing cedhak. "Kita mung kepengin mlebu ing Bachelor Mount, dadi muga-muga wong-wong bakal nyoba bir kita ing gunung lan mandheg nganggo pub kita ing dalan metu saka kutha," dheweke ngelingi. Kados kedadeyan kasebut. Lan wong-wong mau biasane njupuk omah. "Kita petani pisanan yaiku 40-ons, bekas pluru omben-omben sing rame, kanthi label retak lan kulit ing endi kita nulis karo Sharpie apa sing ana ing botol. Dheweke ora nahan tekanan kanthi becik, nanging kita adol akeh, "ujare Fish.

Antarane taun 1995 nganti 2005, cacahe pabrik bir lan mikroba meh tikel tikel ing Amerika Serikat, saka 770 nganti 1,345. Pasinaon 2015 ing jurnal Ekonomi Anggur nuduhake yen wutah diwiwiti ing California lan Colorado, banjur pindhah menyang Pasifik Northwest, Northeast, lan pungkasane kabeh 50 negara. Angger-anggering Toret lan kesempatan distribusi dimainake ing endi lan ing ngendi kerajinan nyebar, nanging ora gampang nglalekake manawa bir lan petualangan sing apik bisa kedadeyan ing papan sing padha.

"Tembung tutuk saestu cara para tukang pembuangan kerajinan metu pesen," ujare Brewers Association Julia Herz, lan bali ing sangang puluh, sadurunge Instagram ana, bikers, hiker, lan pendaki sing mlaku ing saindenging negara kasebut minangka pangaribawa asli.

Herz uga mbantu nyebar pesen sadurunge suwe peran dheweke karo Asosiasi Brewers. Ing taun 1993, dheweke nilar tugas ing CNN Washington, D.C., biro kanggo njupuk dalan lintas lintas negara. Dheweke lan kanca isih urip udakara $ 15 sedina, camping ing alas lan taman nasional.

Ing saben mandheg, dheweke bakal ngerti yen ana mikrobrewery sing cedhak, saengga bisa entuk intel saka plancongan liyane ing kamar cilik. "Menyang microbreweries terus kita menyang papan sing paling apik lan paling aman," ujare. Dheweke bakal ngganti tips ing pabrik kopi liyane kanggo nyoba.

Brewery Bélgia Anyar ngakoni manawa para wong luar negeri minangka alat marketing paling apik ing taun wiwitan perusahaan. Mbalik maneh anggaran luwih jarang, ujar Nora McCombs, manager kanggo portopolio merek utama perusahaan. Nanging njupuk sabun kanggo nyebarake tembung kanggo New Belgium ora nate dadi pilihan sing eling; iku wae kedadeyan. "Iku cantik organik. Iku jinis produk sing ana ing lokasi kita lan jarak cedhak saka pelanggan pisanan sing ana ing njaban ruangan, "ujare.

Tembung cangkeme luwih apik tinimbang jinis marketing liyane. Babagan Chatter: Laporan Sabda 2018, sing diprodhuksi dening agensi pemasaran Convince and Convert, nemokake manawa 83 persen Amerika luwih cenderung tuku produk yen kanca menehi saran. Sing nomer kasebut utamane ing kalangan wong enom.

Nat Ross, sing wis dikenal minangka pembajak bike smuggling bir, ngerti siji utawa loro babagan kekuwatan pemasaran tembung.

Mbalik ing taun 1998, Ross manggon ing Breckenridge, Colorado, lan mabur ing luar negeri kanggo balapan rutin. "Kasus mancal kaping pindho minangka kasus penyeludupan," ujare. Ross nyepetake maneh umpluk sing kudune bisa ngrampungake bingkai lan garpu kanggo ngebom bom saka Fat Tyre lan bir Colorado liyane. Nalika dheweke tekan Eropa, kabeh wong nyambut-anake minangka wong sing nggawa bir sing apik.Bir sing angel ditrapake dadi alat kanggo nggawe kanca sing kuwat. "Aku bakal nuduhake karo endhog emas," ujare. Nalika mulih, dheweke bakal ngisi kasus penuh bir Birgian lan mbaleni proses kasebut ing Colorado.

Iki dadi strategi pemasaran sing kuat yaiku New Belgium Brewing pungkasane nyewa wong sing dadi pakaryan sepedha kanggo bal-balan lan ngliwati bir. Jake Kirkpatrick minangka atlit mbayar perusahaan pisanan. Pit motor gunung kanthi kacepetan siji, dheweke bakal balapan luwih dhisik, lan mbuwang sedina maneh kanggo ngatasi mangsa lomba sing ora dipercaya. "Akeh wong sing bali lan durung nate krungu kerajinan bir," dheweke ngelingi lelungan ing luar negeri ing taun 1990-an. Kirkpatrick kudu jotosan. "Ora ana sing ngucapake babagan bir gratis," lan yen ana sing beda karo sing wis kepungkur? Pelaku-pelaku kasebut banjur mulih lan ngandhani kanca-kancane, sing menehi pitutur marang kanca-kancane, sing ujar, sampeyan entuk ide kasebut.

Kirkpatrick lan Ross kalorone ngeling-eling dina nalika nggadhekake bir oktana ing Utah, sing duwe (lan isih duwe) undang-undang bir sing ketat. "Aku yakin yen aku nyuwil sawetara hukum federal," ujare Kirkpatrick babagan nyebrang garis negara ing van sing diisi booze.

Tim pembalap cyclocross Tim Johnson ujar manawa bisa nerak ukum internasional kanthi jumlah booze sing dipindhah ing Amerika Serikat lan Eropa lan Kanada. Nyatane, Johnson wis lunga menyang salah sawijining bikes ing luar negeri supaya bisa nggawa bir bir Belgian luwih lengkap - ngenteni - chamois. "Dheweke kerja gedhe," dheweke sumpah, ora ngumumake manawa dheweke lagi resik utawa reged ing wektu kasebut.

Wis pirang-pirang taun, Liquid Telluride njupuk dhuwit gas iklan tandha kanggo sapa wae sing nggayuh bir. Gumble wiwit adol toko lan saiki mbukak acara- lan perusahaan produksi festival ing Telluride. Nyatane, wis taun suwene Gumble malah duwe toko kasebut. Kirkpatrick lan Ross wis wiwit ngaso acara balap pro kanggo usaha liyane. New Belgium wis berkembang dadi distribusi nasional lan nambahake pabrik liya ing North Carolina. Mistik saka botol langka Fat Tire saya surem.

Untunge duwe akses akeh bir saiki. Nanging ora prelu nuwun sedhih tumrap bocah-bocah sing ora bakal ngerti babagan tumindak persahabatan sing nyenengake sing nggawa bir ing garis negara - sanajan pancen legal. Kepiye sampeyan sing nindakake dina-dina, muter botol ing chamois utawa kasus sepeda utawa dengkel sing umume cuci reged, matur nuwun. Ora ana persoalan yen sampeyan mbantu nggawe budaya seni kerajinan, apa saiki.

Lan kanggo wong-wong sing terus mindhah sawetara bir sing dikasuh isih ana, sorak. Muga tas sampeyan duwe kamar kanggo tukang ngebom maneh, bisa uga botol sampeyan ora bakal njeblug, lan aja nganti ana sing ndeleng kanthi rapet babagan kasus sepeda.

Tags: Colorado, California, Pangan lan Minuman, Anggur, Artikel Stack, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca