29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Peralatan Regane Harga Decathlon Ana ing kene kanggo Ganggu Bisnis online
Peralatan Regane Harga Decathlon Ana ing kene kanggo Ganggu Bisnis online

Peralatan Regane Harga Decathlon Ana ing kene kanggo Ganggu Bisnis online

Akeh faktor nambahake tag rega merek ing jaket sintetik jenenge $ 249.

Ana bahan mentah, riset lan pangembangan, lan marketing, mesthi wae. Nanging yen sampeyan nggoleki panjelasan sing lengkap, ujare analis eceran Matt Powell, dadi pikirane. "Industri wis fokus ing 'konsumen pinnacle,'" Powell, minangka wakil presiden ing Klompok NPD, ujar. Bahan jaket bisa dibungkus nanging ambegan; prototipe dites lan ditliti maneh ing lab lan kahanan nyata-nyata; Mungkin ana wong sing kaya Conrad Anker nyandhang barang kasebut ing rai Meru. Tambah kabeh lan sampeyan entuk jaket mudhun kualitas tinggi kanggo biaya mbayar mobil.

Sing nggawe sing mlaku-mlaku Decathlontoko A.S. pengalaman sing ora apik banget.

Nalika mlebu ing toko Prancis ing toko pusat kutha San Francisco ing musim gugur iki, produk pertama sing dakkenal yaiku tas ransel sepuluh liter, kanthi kanthong sawetara ringkes lan sawetara gaya. Ndhuwur, poster ngumumake rega ing skrip gedhe: mung $ 3,49. Rezeki kejut lan nggegirisi terus: kutub ski $ 8,95, wetsuits $ 16,90, regane $ 48,90, jaket mudhun $ 57,90. Kanggo wong Amerika sing digedhekake ing kultum serat karbon, wong sing nyembah ing mesjid saka jeneng merek, iku lagi bisu.

Ange Diaz, pejabat finansial AS Decathlon AS, wis ndeleng reaksi iki sadurunge. Ing rong puluh taun, dheweke melu perusahaan kasebut, wis ngalahake pasar ing saindenging jagad (kalebu Mexico, Kolombia, lan Malaysia, paling anyar). Amerika minangka target paling anyar. Klambi kompak lan apik kanggo demo ing pameran A.S., Diaz nanggepi rasa ora percaya karo gedhene Gallic.

"Sawetara merek ing Amerika mung fokus ing atlit olahraga ahli - sing kalebu niche," ujare Diaz. "Dadi kita fokus supaya olahraga kasedhiya lan bisa diakses saka pamula menyang ahli. Kita nyoba nawakake kabeh produk. " Tagline perusahaan: Olahraga Kanggo Kabeh, Kabeh kanggo Olahraga.

Sanajan ora dingerteni ing A.S., Decathlon minangka behemoth luar negeri. Perusahaan iki nduwe sawetara toko 1,400 toko ing 48 negara sing beda. Iku mung adol dhewe; ora ana North Face utawa Arc'teryx ing kene. A departemen R&D 700 wong-wong ngrancang produk kanggo saben olahraga sing bisa dipikirake - muter, menek, badminton, Basque pelota- lan ngeculake, rata-rata produk sing anyar 2,800 saben taun.

Nanging senadyan rega garasi-sale-saleresipun Garasi adol, dudu REI Garasi Sale — Diaz pulih nalika ngusulake peralatan kasebut murah. "Wong, nalika ndeleng produk kasebut, dheweke kaget amarga regane, regane," ujare. Nanging Decathlon, dheweke negesake, nggawe peralatan tanggung kanthi regane kanthi regane biasa. "Sing gedhe sing kita sinau yaiku kita kudu fokus babagan nerangake regane prodhuk." Cetha, iki minangka pendekatan sing wis resonasi ing luar negeri: taun kepungkur, Decathlon didol luwih saka samilyar barang individu nalika ngasilake dodolan luwih saka $ 12 milyar. Ing babagan pendapatan, saiki bisa uga dadi pengecer ruangan paling gedhe ing saindenging jagad.

Nanging, sing nggumunake kaya pantai ing Decathlon ing pinggir gisik, dheweke bakal takon: Kanthi para panuku sing sadar kanthi sadar saya nambah gearan digawe kanggo urip lan merek kaya Patagonia priding piyambak upah sing adil lan rantai pasokan sopan, saiki wis dadi wektu sing pas kanggo produsen massa murah, gear cepet iki kanggo ngalahake Amerika?


Mesthi, ide yen gear kualitas bisa kanggo rega potongan binar wiwit pengalaman ritel kanggo pirang-pirang pembeli Amerika.

Simeon Siegel, sawijining analis eceran senior ing Nomura sing nutupi perusahaan olahraga dhuwur kayata Nike lan Under Armor, ujar manawa produser ndhuwur-tingkat kasebut menehi rega paling dhuwur. "Klompok perusahaan kasebut, minangka produsen teknis kanggo produk," ujare. "Nanging ing wektu sing padha, dheweke kalebu para pemasar sing kuwat ing jagad iki." Perusahaan paling dhuwur, Siegel ujar, nyedhiyakake rata-rata 10 nganti 12 persen bathi kanggo pemasaran, dene perusahaan rasukan khas mbuwang 3 nganti 6 persen. "Dheweke dadi perintis panggunaan influencer - dheweke mung diarani dheweke dadi atlit," dheweke terus. "Dheweke mbayar dhuwit regane kanggo nggawe halo ing sekitar merek lan mbantu para pelanggan percaya yen inovasi teknis ing mburi produk iki bakal nggawe sampeyan mundhak luwih dhuwur, muter luwih apik, lan mlaku luwih dawa."

Decathlon, sing ora nggumunake, ora nindakake influencer utawa kampanye iklan sing apik banget. Toko, ing tembung CFO, "ora mewah." Toko San Francisco kanthi neon lan diantrekake rak kanthi murah; pengalaman blanja ngrasa luwih Mbayar tinimbang Patagonia. Nang endi wae ing saindenging jagad, Decathlon asring dibandhingake karo Aldi, rantai supermarket diskon sing adol bahan bakar sing murah. (Salah panuduh Yelp, ngomentari toko Decathlon ing San Francisco, nulis "mikir REI ketemu karo Trader Joe.")

Nalika aku takon Powell babagan carane REI, Barang Olahraga Dick, lan pesaing liyane sing dianggep ing pasar A.S. bakal menehi reaksi marang ngarsane Decathlon ing kene, dheweke mbenerake aku. Saingan nyata Decathlon, ujar, yaiku Target lan Walmart - ing ngendi umume para konsumen tuku gonane. "Aku wis ngrancang industri babagan iki kanggo sawetara wektu. Dheweke terus nggawe produk kanggo konsumen pinnacle yen cukup, konsumen saben dina yaiku dhuwit, "ujare. "Nglirwakake pasar iku ora prayoga. Sawetara wong nyuda irung, nanging kemah kulawarga dadi bisnis gedhe, kemah mobil minangka bisnis gedhe. Ora kabeh wong tertarik nglakoni undhak-undhakan telung minggu. "

Lan mung amarga produk Decathlon bisa direncanakake, ora ateges kualitas kasebut curiga. "Sampeyan bisa nggawe sneaker sing regane $ 10 - sing ora angel ditindakake," ujare Powell. "Yen sampeyan pindhah menyang Walmart, sampeyan bakal nemokake $ 20." Nanging ora nandhani rega saben pasangan kanthi dramatis, Decathlon target golek dhuwit kanthi adol sithik jutaan jutaan sepatu kanthi bathi bathi sing luwih cilik. Surf menyang situs web Decathlon, aku weruh, 80 taun sawise Maria lan Lloyd Anderson diadegake REI ing ide adol sumbu es sing larang regane, Decathlon adol siji 47 persen kurang saka model rega paling murah REI.


Ing toko San Francisco, sacedhake blok Pasar Street, Diaz lan saperangan wong sing nuntun maring aku liwat garis produk perusahaan. Decathlon adol gearan lan sandhangan kanggo 60 olahraga ing A.S., kalebu baseball lan Ping-Pong. Perusahaan kasebut udakara udakara rong tikel omah, lan gandheng kasebut kapisah dadi undakan. Peringkat paling terjangkau - barang sing ditawakake pamindhahan kanggo nyoba olahraga anyar lan menehi pamburu deal - ora dirancang kanggo kinerja, ujare Diaz. Kaos sing nganggo $ 4, umpamane, dheweke bakal entuk wong kasengsem njupuk liwat jog jarak cendhak sing apik; ngrampungake marathon setengah ing bab kasebut lan sampeyan bisa uga ngalami chafing. Lan celonone ski dirancang kanggo nganggep yen sing nganggo bakal nglampahi wektu sing cukup akeh ing kuldine, lan kanthi mangkono anti banyu (nanging kurang ambegantinimbang model sing luwih larang.

Langkah munggah, tingkat penengah nambah kualitas materi, nanging aku ora salah ngeling-eling pengawal $ 9 dolar Decathlon amarga ana sing diasilake, ujar, ONeil. Banjur, peralatan maju, sing isih ana udakara 30 persen luwih murah tinimbang pesaing merek jenenge nanging duwe lonceng lan bisik.Barang kasebut, Diaz udur, langsung dibandhingake karo apa sing diasilake perusahaan gedhe. Paket 70 liter liter $ 109 ngelingake babagan tawaran tingkat intro REI Co-op, yen luwih abot. Topeng snorkel sing gedhe banget $ 28,90, sing banjur tuku dhewe kanthi online, ngluwihi pangarep-arepku (sawetara wong sing njaluk pitunjuk kanggo nyoba iku sajrone perjalanan sabanjure menyang Cardiff Reef SoCal). Sepeda sepeda tinggi, sing diwiwiti udakara udakara $ 1,100, yaiku “kritik mutlak” nilai dhuwit, saben a dideleng dening Bike Radar.

Pancen, amarga ana rega sing murah banget, yaiku helm ski kanggo $ 18,90?- perusahaan kasebut duwe admirers serius. "Decathlon duweni reputasi kanggo adol sepeda kualitas lan aksesoris muter kanthi rega rega sing cetha," ujare Inggris Minggon muter nyatet. Kenek tilase ing endi wae ing Eropa lan sampeyan bakal dibom karo karet Quechua - merek gunung gunung Decathlon. Malah Ing njabaTim pindah dhewe didol. "Kita pengin ngerti apa iki gear startlingly murah apa wae, supaya kita tangan nganggo sampling hiking lan camping produk," tulis Ariella Gintzler lan Emily Reed. "Ing cendhak, kita kepenak banget kaget babagan ngalangi kabeh."

Nalika aku ngandhani Diaz, rega sawetara barang dadi murah banget, mula aku takon babagan rega kabeh ing toko, sanajan barang sing paling dhuwur, dheweke nerangake manawa bagean saka model kasebut. "Kadhangkala wong ngomong," Napa sampeyan ora nambah rega supaya wong-wong bakal ngerti kualitase? '"Ujare. "Nanging dudu sapa kita. Ing wiwitan angel, kita ngerti, nanging sawise nyoba produk, wong-wong bakal terus tuku. Napa tuku produk liyane kaping pindho rega? " Pelanggan sing mlebu kanthi kathok cendhak sing nganggo $ 6, ujare Diaz, pungkasane bakal pindhah menyang kaos sikil komprèsi $ 27 lan sepatu $ 78.


Nanging rega murah Decathlon entuk biaya, ujare para kritikus.

Sanajan perusahaan ngandhani game gedhe nalika entuk rantaian sumber lan sumber, janjine kanggo menehi wong luwih dhisik lan mesthekake yen pituwas iku adil lan kahanan kerja aman, sawetara aktivis tenaga kerja internasional ora setuju. "Dheweke isih adoh banget kanggo cikal industri," ujare Paulus Roeland, saka Kampanye Sandhangan resik, aliansi organisasi tenaga kerja industri lan serikat. Dene Patagonia, umpamane, ngupayakake hak asasi manungsa ing pabrik-pabrik lan kebon sing ngasilake sandhangan lan bahan-bahan mentahan - malah mumpung kanthi umum nalika nemokake perbudakan ing pabrik-pabrik kontrak Taiwan-Decathlon ora akeh ngomong babagan spesifik, aktivis ujar.

Lan sanajan perusahaan ora gampang ngerteni pabrik sing nggawe barang, nalika reporter saka koran Jerman Mati Zeit ngunjungi supplier Decathlon ing Sri Lanka, dheweke nemokake kahanan sing ora cocog karo nilai perusahaan. Bayar udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara 150 euro saben minggu, yaiku jumlah bathi kaya bathi padusan, buruh manggon ing kamar siji, penginapan kaya barracks, lan bathi sing sah ditrapake kaya bayar gaji lan dina-dina liburan ora dikuatake. "Iki minangka tema sing terus-terusan: tembung sing apik, janji sing jelas, nanging kekurangan lengkap sing bisa diverifikasi, informasi transparan lan konkrit, bisa ditindakake," ujare Roeland.

Decathlon regejegan yen etika - ditata ing kode tumindak - ora waos. Perusahaan iki kontrak karo pemasok ing 49 negara, kabeh operasi ing sawetara undang-undang tenaga kerja, lan ujar saben "kudu tundhuk karo kabeh hukum, peraturan, lan prinsip umum sing ana hubungane karo lingkungan, tenaga kerja, keamanan, lan hak asasi manungsa."

"Decathlon sacara rutin mriksa situs pembekal, nggunakake tim penilaian internal lan eksternal. Ing pusat manufaktur, kita duwe tim manajer - Pengembangan Lestari ing Managers Produksi - darmabakti kanggo njamin standar bisa digayuh dening para pemasok, "perusahaan nulis ing pratelan kanggo Ing njaba. "Managers iki minangka rekrut lokal sing ngerti budaya lan basa negara lan terus nggarap tim produksi kanggo nambah alat lan metode sing digunakake kanggo njamin syarat wis ditemoni."

Isih, Nayla Ajaltouni saka Collectif Éthique sur l'étiquette, klompok tekanan Prancis sing dadi bagian saka Kampanye Klinis resik, ujar manawa sanajan Decathlon katon duwe niat sing apik, model bisnis kasebut nyegah saka mbayar upah sing adil marang para tenaga kerja internasional. "Iki adhedhasar minimalake biaya produksi lan upah - iku dhasar sade jumlah gedhe saka sandhangan murah," dheweke nulis ing email. Iki sebabe perusahaan kaya H&M, Primark, lan produsen busana cepet liyane ora bakal dadi pimpinan. "Nganti saiki, kita durung ningkatake kahanan kerja lan gaji ing negara sing ngasilake sandhangan, amarga model bisnis iki duwe bathi lan produsen keputusan ing perusahaan durung mutusake kanggo ngganti."

Decatholon ujar manawa nduweni tujuan lingkungan sing dhuwur banget, lan tujuane mung nggunakake katun lan poliester sing mampan ing taun 2020. target sing bisa ditrapake, sanajan laporan pembangunan pembangunan sustainable perusahaan 2017 nuduhake manawa perusahaan iki adoh banget kanggo nggayuh tujuane. , nggunakake poliester poliester sing kurang saka 10 persen lan katun berkepanjangan 55 persen.

Tinimbang fokus ing rega produk, Decathlon lan karyawan seneng ngerteni babagan aksesibilitas. "Apa olahraga sing pengin sampeyan coba?" pariwara takon. "Kita minangka gapura kanggo sinau olahraga anyar, amarga olahraga bisa larang," ujare Diaz. Lan ing jaman nalika industri ruangan wis tangimenyang kaputihan kelas ndhuwur, mula iku apik. "Kita pengin wong miwiti olahraga, supaya bisa olahraga," ujare Diaz. "Yen kita bisa menehi produk kasebut kanthi rega sing murah, bisa digunakake kanggo kita."


Nalika demo ing nyimpen angin ing kutha San Francisco, Diaz lan tim PR mlaku-mlaku menyang rencana ekspansi Decathlon. Lokasi pusat kutha mung ambang. Toko sabanjure, tengen teluk ing Emeryville, bakal dadi 47,000 kaki persegi. Sawise taun operasi ing Amerika Serikat, ngobrol karo konsumen lan nggarap klub olahraga lokal, tim eceran nduwe ide sing luwih apik babagan apa sing dikarepake wong Amerika - lan carane bisa ngyakinake atlit nyata yen Decathlon ditembak. "Yen ana wong kanggo golek kantong $ 3 lan bakal luwih saka rong minggu sing diarepake, dheweke bakal bisa ndeleng maneh," ujare Tom Mulliez, kepala dhiri Decathlon. "Ujare kabeh, adol jaket $ 159 ora kabeh ora bisa diramalake."

Nalika mlaku-mlaku, nalika ijol-ijolan kenikmatan, Diaz lan tim menehi hadiah kanggo salah sawijining barang ransel kanthi nyengirake. Menyang kutha, dheweke ujar aku, entuk jaminan sepuluh taun.

Tags: Olahraga, San Francisco, Kemah, Aksesoris, ransel, Artikel Stack, Gear

Share Karo Kanca-Kanca