29.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Dean Potter Dibunuh ing Ketepakan Langsung BASE-Jumping
Dean Potter Dibunuh ing Ketepakan Langsung BASE-Jumping

Dean Potter Dibunuh ing Ketepakan Langsung BASE-Jumping

Ing dina Sabtu 16 Mei, para peluncur BASE Dean Potter lan Graham Hunt tilar donya sawise nyoba pesawat winguit saka Taft Point, promo sing jembar 7,500 kaki sing ora bakal kliwat saka Lembah Yosemite lan El Capitan.

Potter wis tampil ing pemandangan pendakian lan BASE-jumping ing Yosemite wiwit pungkasan taun 1990-an. Miturut pangareping staf Yosemite Mike Gauthier, pasangan kasebut nggawe lompatan akhir awan. Bocah-bintik dheweke krungu rong swara sing bisa ditrapake utawa bisa dadi gangguan sing digawe dening parachutes snapping mbukak. Dheweke ngetutake protokol standar, sing pertama nyoba nggayuh pasangan kasebut kanthi radio, kanthi ora ana kekarepan, lan banjur pindhah menyang papan sing wis ditemtokake. "Dheweke pancen optimis, mikir yen pria bisa dipenjara," ujare Gauthier. BASE jumping ora ilegal ing Taman Nasional Yosemite.

Yosemite Search and Rescue (YOSAR) miwiti cepet-cepet, nanging para pemirsa ora bisa nemokake pasangane sewengi. Potter lan Hunt wis nyoba mabur ing sawah sing dibutuhake supaya ngresiki tongkat ing dalan gunung sing akeh. "Iki minangka pesawat sing angel kanggo ngliwati kedudukan iki," ujare Gauthier. Dina Minggu esuk, helikopter polisi negara bisa nemokake kabeh awak saka udhara. Ora ana parachute sing ditrapake. Loro pemirine banjur ditarik menyang situs kasebut kanggo nindakake pemulihan.

Survivor kalebu pacar Potter, Jennifer Rapp lan asu, Whisper, heeler biru sing wis main peran penting ing urip petualangan Potter sawetara taun kepungkur.

Potter pisanan misuwur ing Yosemite ing pungkasan taun sangang puluh, nalika miwiti nggawe pendhudhuk solo lan pendakian gratis solo saka rute rock klasik taman kasebut. Miturut aughts tengah, dheweke bakal ngunggahake slacklining - tali sing nyandhak ing potongan situs web - menyang wangun seni sing ekstrem, nggawe lintasan aman saka fitur-fitur terkenal kayata Lost Arrow Spire, ing Yosemite, lan fitur Tiga Gosip ing Arches National Park. Kakehan dheweke nggawe panyebrangan kasebut kanthi ora aman.

Potter nate diobong ing taun 2006 sawise dheweke mbebasake Delicate Arch ing Taman Nasional Arches, fitur pasir sing katon ing piring lisensi Utah. Sawise munggah Arch Arch, sponsor Patagonia nyelehake Potter lan bojone ing wektu kasebut, climber lan jumper Steph Davis BASE. Potter tansah njaga yen munggah iku padha karo hukum lan ngormati. "Aku mung menek watu sing indah sing durung gratis menek," ujare dheweke ing wulan Februari.

Potter terus inovasi ing jagad olahraga sing ekstrem. Ing taun 2008, dhèwèké minggah rute 5.12 Jero Biru jero ing sisih lor Swiss Eiger 13,020 kaki kanthi parachute ing mburi. Dheweke nyelehake olahraga gratis. Dheweke uga wiwit nyebrang highlines nggunakake parachute kanggo safety.

Paling taun Potter lan Rapp ngasilake film sing diarani Yen Anjing mabur sing ngulandara Potter petualangan BASE mlumpat karo asu, Whisper. Cuplikan pungkasan Whisper, nganggo goggles lan cinched ing antarane Potter lan paket parachute, dadi sensasi online, sanajan sawetara wong kuwatir babagan safety Whisper.

Potter ana 43 taun.

Tags: BASE-Jumping, Yosemite, Obituary, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca