26.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Essay Paling Dean Potter babagan Tresna lan Perjalanan
Essay Paling Dean Potter babagan Tresna lan Perjalanan

Essay Paling Dean Potter babagan Tresna lan Perjalanan

Dean Potter nulis karangan iki babagan petualangan karo asu, Whisper, ora suwe sadurunge mati ing kacilakan BASE-Yosemite musim semi pungkasan. Kita nerbitake tembunge saiki, kanthi ijin saka pacare, Jen Rapp, minangka refleksi babagan nilai lan katresnan Potter ing njobo.

Kita ngadeg ing pojok Wajah Lor Eiger, ing Swiss Alps, lan peer dadi awan latte sing swirling.AMBEGAN irah-irahan asu mini, Whisper, mandhuwur. Nafas sing alus berubah dadi snores samar; awak dheweke rada santai lan nyetel ing tas ransel BASE-rig sing ngamanake urip kita minangka salah siji. Tangan saya nyandhang tali dada, banjur tekan mburi lan micro-adjust posisi saka pilot pilot sing stowed, banjur luwih adoh kanggo ngeruk bathuk Miss Whisp.

Pacarku, Jen, uga wis nggawe scramble alpine lan lenggah ing pojok njupuk kaendahan sing luar biasa, nalika paling bisa ngitung safety saka wong sing ditresnani. Sikilku diklumpukake ing sayap-sayap, aku bakal mlaku-mlaku nganggo bunderan sing sempit ing Jamur Eiger, asu-asu ing mburi, lan ngarep-arep awan bakal bisa lan kita bisa kanthi aman mabur menyang lapangan-jukut sing apik banget ing ngisor iki.

Cuaca ora owah, lan kulawarga cilik kita tetep dadi sedhih meditatif medeni ing ndhuwur tugu Jamur. Mboten Jen uga aku ngomong. Secara internal, aku nyritakake kanggo nggawe Whisper ing bungkus BASA lan ngamanake Ruffwear Doubleback Harness kanthi kekuatan lengkap kanthi telung kapisah. Sanajan awakku anget ing jero jas nilon, aku bakal gemeter lan rumangsa apa sing ditindakake. Wingsuit BASE-jumping duwe rasa aman kanggo aku, nanging 25 floter wingit wis tiwas mung taun iki. Mesthi ana sawetara cacat ing sistem kita, rahasia sing tiwas ora bisa dingerteni.


Kulawarga kulo kabeh wiswis. Dheweke sengit supaya bisa dipisahake, utamane yen kita bakal munggah gunung. Esuk iki, aku menehi pilihan kanggo tetep ing kemah, nanging dheweke weruh kita ngemas lan, bener karo bloodlines heeler Queensland, ngajokake posisi ing antarane tumit lan labuh lan nocok ing tali.

Kita wis tetep ing Swiss Swiss ing musim panas. Jen wis mabur terus-terusan karo Whisper saka omah kita ing California saben sawetara minggu kanggo njaga tanggung jawab kerja bareng lan bebarengan nyengkuyung kulawarga. Whisper lenggah ing sikil Jen kanggo penerbangan internasional lan nuntun dheweke kanthi aman ing wates. Ora becik kanggo bocah 22-pon: setengah wektu ing pesisir Pasifik lan gunung-gunung California, lan setengah liyane yodeling ing Swara Musik ing suketan alpine lan pucuk.

Kita telu wis manggon ing desa Swiss Wengen. Ora ana mobil sing diidini ing kutha. Kita mlaku utawa numpak sepur ing endi wae. Nuli udan langsung. Kita tetep manggon ing hotel Falken kanca nalika ana badai, nanging yen kita manggon ing tarub kuning cilik kita ing West Flank of Eiger, ing ngendi kita gampang ngakses sawetara trekking, climbing, lan mabur ing saindenging jagad.

Puncak iki kalebu gunung, ski, mabur, lan sejarah pendakian. Ora kira-kira ing jero bukit sing dakwenehi, ana pratandha saka wong-wong sing teka sawetara abad kepungkur. Swiss pancen sehat lan penting. Nggoleki, gampang ngerteni kenapa karo sapi mesem mangan sayuran ijo. We adol ing pasar cilik kanggo ngasilake, daging, lan keju organik. Aku goyangake sirah kontras antarane norma Amerika ing superstores, hormon, pestisida, lan paten ing wiji GMO.


Wingitku wis teles banget. Watu kasebut dadi peteng kanthi kelembapan. Kajaba iku, aku ora bisa ndeleng lemah, lan iku minangka aturan sing ora bakal dibatalake karo BASE. Katon manawa sampeyan kudu ndeleng ing ngendi sampeyan lagi mabur, nanging para pengunjung asring milih buta kanthi obah kanthi cepet. Dheweke milih sawetara detik sing ora dingerteni, kabisat menyang awan, serangan tembok, lan mati. Awan cemeng. Kita nampa keturunan srengenge lan njupuk keputusan kanggo mudhun menek sawetara jam bali menyang kemah kita.

Titik kanthi tliti, dirasakake apa sing kelakon. Aku kanthi ati-ati ngilangi wingit lan nyuwil dheweke. Dheweke wiggles ora bisa dipotong saka kapsul penerbangan kasebut. Jen klip Whisper menyang kabel Tyrolean karo loro tukang lemari kunci, banjur njaluk mburi liyane saka kekuatan lengkap dheweke, lan dheweke nyleweng. Jen narik Whisp ing mburi, kanthi zip, zip, zip saka logam ing logam. Anjing ora seneng banget karo penggemar gratis, lan Miss Whisp seneng njaluk tether lan miwiti mudhun. Jen lan aku ngajukake posisi ing mburi lan klik headlamps nalika awan saya awan.

Langkah sing salah lan kita bakal nyilem saka sisih salah sawijining rock alpine sing paling mati ing bumi. Akeh pendaki wis ilang ing kene, nanging ing endi wae, iki wis dadi asu sing nyenengake kanggo kulawarga untraditional kita. Kelam-kabut ora ndhelikake balok headlamps, lan saya entek, kelangan dalane sing ringkes. Bisik-bisik terus nyuburake lan gampang nuntun kita liwat dalan banter sing lunyu.

Kanthi akeh ing timbal, aku santai. Pikiran gulung cepet mundur ing antarane Alps lan omah, Taman Nasional Yosemite. Exhaustion nyengsarakke awake dhewe, nanging Whiskil gemblung kanthi bungah. Kita njaga mripat putih ing buntut kalajengking ing sudhut putih sing sumunar lan metu saka sinar cahya. Kesadaran saya ringkih lan kita ing samping Kali Merced ing Lembah Yosemite. Setengah Dome nggambarake kolam renang sing tenang. Kulawarga kita aman ing suket lan bentuke angin gedhe. Aku blink lan kita ing bagean roped Eiger; banyu mili Gore-Tex, nanging mantel berminyak Whispy meh ora lembab. Jen mandhuwurake garis rappel, lan aku bisa nylametake anakku kanthi nggunakake kunci "kunci" lan ngetutake. Bisik-mancur tetep kanthi setya tetep lan tetep bisa dadi dawa. Aku nyekeli kanthi aman nalika banyu dadi panas lan kita geser-geser mudhun. Konsentrasi saya putus. Aku kepengin banget tenggelam ing Hot Creek gurgling caket omah ing sisih wetan Sierra Nevada karo bocah-bocah wadon, kabeh padha ana ing aliran bubur.

Pirang-pirang jam sakbanjure, nyopot sandhangan udan kita, andhuk saka Putri Whisp, nyusup menyang tenda rong wong, lan nyusoni kanthong turu. Kuldine kuldi-empon lan apa wae ndadekake awake bobote 100 kilogram amarga kita kabeh bisa milih jabatan. Aku ngalih ngambung Jen ing wayah bengi, lan Whig goyang-goyang ing antarane supaya ora ngilangi Jen. Doggie ora kepenak ora bisa dadi alfa lan ora gelem nyoba posisi kasebut.

Ing wayah wengi, aku mbayangake prekara sing ditindakake dening kulawarga: gloping ing glasier, njupuk bocah-bocah Jen menyang sekolah, minggat tembok gedhe, mangan dhahar kulawarga, surfing, mbuwang wektu karo nenek, njupuk apel, nemokake arrowheads, lan ... alpine wingsuit BASE- mlumpat.

Bocah-bocah wadon bisa ambegan kanthi ringkih nalika mikir, apa ora apa-apa yen kita bakal nuntun kulawarga menyang kahanan sing mbebayani miturut motto kita, "Aja lali asu!" Sadurunge wengi, aku ora bisa turu. Aku metu lan lungguh ing papan perlindungan guwa cilik lan ndeleng kanca-kanca. Kabut, lintang, lan gunung dadi owah-owahan kaya kembang mabur sing akeh banget. Aku mbayangno nyekeli Whisper dadi anget nalika dheweke lungguh ing jejere van, pilot co-pilot sing dipercaya ing endi wae.


Pucuke langit dadi cahya sing surup. Pungkasane aku banjur ngejak lan nyusup bali menyang kemah cilik kita. Jam siji utawa rong dina, weker iPhone saya muni nganggo sungu mobil gaya lawas. Bocah-bocah wadon wis tangi. Mambu espro wafts menyang kemah saka kobongan kompor khemah kita. Bisik lenggah apik lan menehi tandha yen wis siyap sarapan. Jen mangan Whisp dheweke ngombe setengah gelas bison lan konyol lan menehi kula bodo anget saka kafein kafe. Nuli ambegan banjur digalekake bagean saka kembang liar lan setengah setengah organik. Menit mengko, aku wis siap, lan Whisper-dog.

Langit langit lan azure; udane seger, isih, lan seger. Kita mutusake Jen kudu nemoni kita ing kebangkrutan. Dheweke miwiti munggah menyang arah stasiun sepur Eigergletscher, nalika Lone Wolf lan Cub njupuk peralatan BASE kita lan terus maju ing Eiger. Bisik ngremeh nalika pak bungkusan. Dheweke terus nggoleki bali Jen nanging kanthi cepet ngurus lan nuntun dalan.

Pikirane mulya saka manungsa-asu-penerbangan-simbiosis sing muncul ing negara antikipatoriku. Tombolitas kenaikan ketinggian 2,500 kaki mbutuhake fokus ing ambegan. Wiski ngerti ngendi kita bakal mlaku lan mundur ing sisih sisi Eiger, nyerbu, "Ayo, Papa. Apa njupuk suwene? "

Pikirane rasional nyuwil supaterku kaya Whisp lan aku nyabrang kabel Tyrolean maneh menyang Jamur. Aku narik wingit saka bungkusku, lan Whisper nestles cedhak, nyerat karo aku, "Aja wani-wani tinggalake aku ing kene wae." Kita kerja sama kanggo ngamanake dheweke menyang bungkus BASA. Dheweke sabar banget karo tangan kikukku lan ndeleng mripatku, "Aku dipercaya kowe, Papa."

Badan panas bisik-bisik nempel ing mburi. Aku priksa telung titik lampiran harness, njamin bisa dikunci lan dimuat. Aku ngelingake data teknis lan ora bisa dadi napas meditasi fokus kanthi fokus lan mlebu aliran artis. Aku ndeleng langit sing jelas lan ndeleng zona landing sing ngundang udakara telung mil lan luwih ngisor. Sikil sikilku menyang pinggir watu gamping sing tiba banget. Sumur ing lawuh ing cangkem, lan aku nyautake rame lan nonton nalika globule tetep bebarengan lan tumiba udhara esuk. "Sampurna kanggo mabur, Whisk," aku ujar kanthi ora langsung, hypnotizing kita menyang prospek positif.

Bisik-bisik diusik menyang bungkus sing aman. Aku tekan maneh lan mbukak tangan karo rambut cendhak saka mulut lancar. "Apa sampeyan siap, bisik? Ayo metu saka kene, "aku nyebutake kanthi mantep, kaya yen ana karo salah sawijining sedulur BASA sing saya kenceng gunung.

Aku guncang pundak lan lengen, nentrem awak. Otot-otot ing sikilku kanthi lemah. Swaraku nusup hawa sing bisu: "Telung." Aku ngeges ambegan. Tanganku santai karo balungku. Aku mandeng ing cakrawala. "Kalih." Aku mandheg maju ing weteng lan dengkulake lutut. "Siji." Aku kabeh cara digoleki. "Delengen!" Aku spring karo kabeh kekuwatane adoh saka rai sing bergerot lan gabung ing udara.

Kacepetan angin cepet banget ing kupinge; tilas watu gamping ana ing ngarepku. Bobot Whisper nyoba kanggo njupuk kita banget tajem lan flip kita, nanging aku mung nglakokake siji-sijine maneuver sing bisa dianggo saben-saben: santai lan lengkungan. Kekuwatan saka posisi yoga loker, Salabhasana, nalika musim gugur gratis nuwuhake rintihan saka cangkem mbukak.

We tingkat metu lan mbangun kacepetan maju. Badan saya malih maneh, lan aku banjur ndelok menyang lapangan sing adoh banget, ing endi pet manungsa cilik sabar ngenteni: Jen. Ing saklawasé 120 mph, spek luwih jelas lan luwih jelas. Luwih saka menit kepungkur kanthi fokus siji sing dadi target pacarku ing ngisor iki. Gunung gunung lan smeared bukit ijo sing nyaring saka periphery aku. Jen saiki 600 kaki langsung ing ngisor iki, lan lemah terus cepet-cepet. Aku arch lan alon-alon kecepatan penerbangan kita nganti setengah lan tenang nggayuh nganggo tangan tengen, kanthi aman nggegirisi pilot, lan matak menyang aliran udara, lan mbukak aliran udara. parasut — bang. "Yeeewww," aku banjur ngrampungake kanggo nyekel togel setir, lan banjur tekan maneh Whispy. Kita miwiti semangat kanggo nggabungake kulawarga.

Kita langsung mlebu ing sisih Jen. Aku banjur nguculi Whisper lan masang dheweke menyang suket embun embun. Dheweke mlaku menyang Jen lan nimbali nganggo pinggir dhuwur sing nuduhake Whisper-rasa seneng. Kinerja sukses dheweke kaya sing dak rasakake, nanging aku ngemot tambang ing eseman sing serem. Jen teka lan menehi ambungan. Whispy nyemprotake ing bunder, nyemprotake bokong lan buntut ing ngisor ing animasi, playup suket lan cepet-cepet murub. Jen lan aku ngaturake ucapan selamat marang dheweke: "Prawan sing apik. Apik, apik girlie. "

Dina kepungkur, lan bocah-bocah wadon terus bali menyang California. Alps kanthi cepet ganti nganggo salju salju pertama ing musim iki. Sepi, aku lunga menyang kemah sing dhuwur lan mudhun menyang kémah, aku ujar saiki. Lungguh ing sangisore watu sing gedhe banget, aku mirsani wujud icikel: netes, netes, netes. Aku kelip-kelip ilat Whisper sing resik nalika dheweke wani nyabrang menyang dalan BASA lan penerbangan kita. Nggumunake pikirane ilang kabeh.

Telpon Alpine muni telpon sing meh logam, meh disintesis. Iki banjur ngalih lan wilayah sing cedhak karo aku sing lungguh. Swasana saya mundhak kaya kurungan manuk ireng lan beg. Aku oblige lan mbuwang inti apel lan ngadeg. Burung cucuk kuning-kuning manuk ing daging mentah. Aku mbalik. Awan mendhung ing pucuk dhuwur. Siluet meh padha karo rambut brunette sing mengalir lan mbatesi bocah tengah.

Bisik-bisik urip karo pasangan Potter, Jen Rapp, ing Yosemite lan Santa Barbara, amarga dheweke wis pirang-pirang taun kepungkur. Dheweke terus duwe petualangan gunung meh saben dina.

Tags: Atlet, Menek, Olahraga Aerial, Artikel Stack, Budaya

Share Karo Kanca-Kanca