20.10.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Apa Cuaca Alternatif Gawe Ketahanan Polar?
Apa Cuaca Alternatif Gawe Ketahanan Polar?

Apa Cuaca Alternatif Gawe Ketahanan Polar?

Saiki sampeyan wis ndeleng video iki: starger beruang kutub sing nggegirisi ing pinggir gisik, kulit lan bulu wulune tanpa es. Ing sisih ngisor layar, nalika beruang berjuang supaya sikil hind saka ambruk, tembung-tembung "Iki apa perubahan iklim katon".

Dawane dijupuk Geografi Nasional fotografer Paul Nicklen ing wulan Juli, minangka bagean saka karyane karo klompok sing diarani SeaLegacy. Kaping pisanan dikirim menyang feed Instagram lan Nicklen, yaiku diterbitake onlinedening NatGeo tanggal 7 Desember lan cepet nyebar virus.

Pitakon lan pushback - lan pushback ing pushback! - melu. (Ing feed media sosial, ana akeh tanggapan video bear kaya sing wis ana New Yorker 's crita cekak "Cat Person".) Ing tanggal 9 Desember, kanggo nanggepi pitakonan sing ditawakake dening siswa lulusan, ahli biologi liar liar Artik Jeff Higdon nawakake sawetara konteks lan kritik babagan video kasebut. Higdon nyathet yen ana populasi ing wilayah sing dijupuk iki dianggep stabil lan es sing ora ana musim ing wilayah kasebut normal. (Gambar dijupuk ing Somerset Island, ing wilayah Kanada ing Nunavut, sanajan pos NatGeo nyatakake cuplikan menyang Pulau Baffin, rada luwih sisih wetan, nyebabake sawetara kebingungan.) Dheweke spekulasi yen beruang ing video kasebut bisa uga duwe agresif. kanker balung. Woh-wohan kasebut durung katon wiwit saiki.

"Apa sing ditindakake para kru SeaLegacy yaiku hubungi pejabat konservasi [pemerintah Nunavut] ing komunitas sing paling cedhak lan yen bear iki mudhun lan nepsu," tulis Higdon. "Narasi crita bisa uga beda banget yen ana."

Rong dina mengko, ing tanggal 11 Desember, program urusan nasional nasional CBC Radio Kaya Mengkono ditayangke wawancara karo bear beruang basis Nunavut, Leo Ikakhik. Ikakhik ora peduli saka hubungan implisit antarane kondisi bear lan perubahan iklim. "Iki kelakon," ujare, uga nuduhake manawa bear kasebut lara utawa cilaka. "Aku ora bakal nyalahkeperubahan iklim. "

Cristina Mittermeier SeaLegacy, salah sawijine fotografer sing weruh beare, njawab wawancara karo CBC karo pratelan provokatif: "Inuit nggawe dhuwit akeh saka mburu piala piala," dheweke wrote, miturut Kaya Mengkono. "Mesthine, sing paling dikarepake ujar yen bruwang kutho seneng lan sehat lan owah-owahan iklim dadi guyon, amarga bisa uga kuotasi bisa dikurangi."

Ikakhik ora nate ujar yen perubahan iklim dadi guyon. Nanging tanggapan Mittermeier minangka conto paling anyar babagan sejarah tegangan lan permusuhan tenan antarane komunitas Inuit lan klompok lingkungan Kanada kanthi minat ing Artik. Konflik kasebut meh mesthi ditrapake saka laku Inuit sing mburu lan mangan segel, paus, walrus, lan beruang kutub. (Greenpeace Kanada bubar nerbitake apike kanggo dampak manawa kampanye sing wis pirang-pirang taun nglawan goleki segel wis ditindakake ing komunitas Inuit.)

"Aku ora kaget" karo tanggapan kasebut, ujare Madeleine Redfern, walikota Iqaluit, ibukutha Nunavut. "Organisasi iki asring duwe buku dolanan, cara tartamtu kanggo muter masalah iki. Nalika Inuit utawa wong lor bisa ngomong lan mbanting misinformasi kasebut, terus ngganggu. Iki serangan nyerang wong lan budaya kita lan cara urip. "

Nggunakake akun Twitter dheweke, Redfern nanggapi statement Mittermeier tumpukan data babagan mburu kutub Inuit. Dheweke nyathet manawa nalika komunitas Inuit duwe hak kanggo nyedhiakake kuota beruang kutub kanggo pamburu olahraga sing dibayar, luwih saka 90 persen tag dijaga kanggo pangguna ing komunitas, tinimbang bear kutub siji, dheweke ngira, bisa nyedhiyakake daging nganti $ 10,000 kanggo komunitas fly-in remot sing duwe akses toko barang sing winates lan larang banget.

"Inuit bener-bener mundur atusan ewu, yen ora yuta dolar, sing kasedhiya saka pamburu olahraga," ujare dheweke. Tuduhan yen Inuit nolak perubahan iklim ing jeneng bathi ora jujur ​​lan ora jelas, dheweke ujar.

Kanggo bagean kasebut, Nicklen ujar manawa ngati-ati ing postingan media sosial awal supaya ora ngluwihi tautan antarane kahanan beruang lan owah-owahan iklim. Nanging olahpesen ora bisa dikendhaleni nalika video saya uap, "lan cepet-cepet perang terus," ujare. "Wong-wong pungkasan sing pengin duka yaiku Inuit. Wong-wong sing pungkasan sing pengin duka yaiku komunitas ilmiah. "

Episi kabeh nggambarake kesulitan komunikasi kanthi efektif babagan sesuatu kaya sing nebulous lan kabeh kalebu minangka perubahan iklim. Ngono, misale jek, sawetara perkara sing bener:

  1. Perubahan iklim nyata.
  2. Beruang polar, kayadene kabeh, bakal kena pengaruh banget karo kasunyatan kasebut.
  3. The bear in video kasebut suwe saya lara.
  4. Keluwen sing katon ora bisa diarani amarga owah-owahan iklim kanthi kepasten, utawa uga ana kemungkinan.
  5. Poin endorsi nomer 4 ora nolak nomer 1 utawa 2.
  6. Video lan respon media sosial ora dadi medium sing cocog kanggo obrolan iki.

"Kita wis ilang kendhali iki," ujare Nicklen. "Aku rumangsa wong kelangan pesen sing luwih gedhe."

"Iki wis dadi pengalaman belajar sing menarik," ujare Higdon, sing tweet kanggo nanggepi video sing katon akeh. Dheweke frustasi karo apa sing dipercaya yaiku salah tanggapan dening SeaLegacy. "Aku panginten pancen mblusukake, lan mbingungake yen ora mbantu komunikasi babagan macem-macem masalah," ujare. Nanging wiwit kasebut, bantahan babagan siji beruang spesifik uga dikutip dening pengurangan perubahan iklim. "Ana tweets sing ujar pangowahan iklim ora mateni bruwang, iku kanker. Sing mesthi ora bener. Iki penyesalan paling gedhe saka aku. "

Popularitas video kasebut nuduhake yen wong sing peduli, ujare, babagan bruwang lan perubahan iklim. Iki bab apik. Nanging, dheweke nambah, "mesthi dadi prekara nyoba dadi perawatan, lan kawruh dadi tumindak."

Tags: Ganti Iklim, Akuang, Artik, Media Sosial, Media, Buru, Wawancara, Kaki, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca