26.11.2020
HOTLINE: 02381 53 13 57
  • Utama
  • Randy Udall Eling
Randy Udall Eling

Randy Udall Eling

James Randolph "Randy" Udall ditemokake tiwas ing dina Rebo 3 Juli, ing kisaran Kali Wind Wyoming. Ahli ahli tenaga energi alternatif umur 61 taun lan umure urip mlebu ing Elkhart Park trailhead ing tanggal 20 Juni kanggo perjalanan backpacking solo lan wis samesthine bakal bali tanggal 26 Juni. Dheweke katon mati amarga panyebab alam; laporan autopsi wis ditundha. Dheweke dilaporake ditemokake ing sisih, isih ngagem tas ransel lan nggawa cagak munggah.

Randy Udall kagolong a klan dinamis saka ahli lingkungan. Dheweke dadi sedulur saka Senator A. Mark Udall (D-CO), lan seduluré Senator A. U Udall (D-NM), loro uga misuwur amarga politik pro-konservasi. Randy Randy, Wakil AS Mo Udall, juara ing Alaska Lands Act, nalika paman, Stewart Udall, pimpinan Departemen Dalam Negeri liwat taun 1960-an, ing ngendi dheweke tuwuh Sistem Taman Nasional lan maju undang-undang lingkungan utama kalebu Badan Udara Bersih lan Gurun Tumindak.

Tim Panelusuran lan Penyelamat nemokake awak Udall kanthi rute sing ora dikarepake kanggo njelajah. Ana pratelan saka kulawarga kasebut, "Randy ninggal bumi iki kanthi nindakake kekarepan sing paling disenengi: hiking ing sawetara gunung sing paling disenengi ing jagad iki."

Ing penghargaan dikirim Kamis ing blog ClimateProgress, Auden Schendler, wakil presiden kelestarian ing Aspen Skiing Company lan kanca cedhak Udall, ngundang dheweke dadi perintis energi sing resik lan inovator sing bisa nggawa wong saka sisih pinggir spektrum energi. Kajaba iku, Randy Udall dadi badass.

Schendler wrote, "... Dheweke milih aku melu dheweke ing skis lan epik skis lan hikes ing Sierras, Wind Rivers, lan Colorado Rockies. Dheweke minangka salah sawijining manungsa sing paling kuat ing jagad iki, kanthi fisik lan mental. kursus, dheweke dikenal ski menyang kemah ing peteng, mangan teken butter, dig bolongan salju salju lan turu. "

Udall ngedegake Kantor Komunitas kanggo efisiensi Sumber, sawijining nirlaba sing ngembangake proyek efisiensi energi ing saindenging Colorado, lan entuk moniker "Robin Hood of Aspen," adhedhasar program sing dikembangake ing endi pemilik omah sing kena pajak yen nginstal kaya kolam renang sing digawe panas sing nyebabake konsumsi energi kepungkur watesan ditulis menyang kode bangunan. Dhuwit sing diklumpukake liwat pajak kasebut ditabuh ing proyek energi ijo.

Paling anyar, dheweke wis kerja minangka analis energi mandiri lan mbantu maklar menehi transaksi antarane Aspen Skiing Company, panyedhiya utilitas Holy Cross Energy lan perusahaan energi Oxbow kanggo sistem sing njupuk bocor gas metana saka tambang batu bara lan ngowahi dadi listrik.

Sajrone setengah jam aku ngenteni Udall kanggo crita babagan proyek metana kasebut, jelas dheweke ora mung ngerti babagan ekonomi energi kompleks, nanging uga bisa kanthi cepet ngapa kok AS mbutuhake luwih akeh tinimbang turbin lan panel surya kanggo pertempuran iklim owah-owahan.

"Kabeh sing kita krungu yaiku karbon dioksida, nanging metana yaiku karbon dioksida ing steroid," ujare. "Ing kene ing AS iku angin lan srengenge, nanging [njupuk metana sampah kanggo ngowahi dadi energi] wis dadi umum ing Eropa, amarga wong Jerman njupuk pendekatan sing luwih angel kanggo mutusake apa sing ijo. "

Udall uga dadi panulis lan pamikir gambar sing apik banget, kaya sing jelas Piece iki dheweke nulis ing fraktur hidraulik—Aka fracking - boom.

Dheweke slamet karo telung anak lan garwane Leslie Emerson, mantan pandhuan liyane Outward Bound. Rama mertua Udall, Richard Emerson, yaiku gunung sing misuwur. Minangka anggota Ekspedisi Amérika Everest taun 1963, Emerson mbantu Jim Whittaker dadi Amerika pertama sing tekan puncak kasebut.

Sanajan tanpa keturunan ijo, kalodhangan Udall minangka ahli lingkungan sing pragmatik, pelindung sumber daya alam, lan ora seneng lelungan sing dawa lan angel.

Tags: Celebrities, Alam, Acara, Artikel Stack, Petualangan

Share Karo Kanca-Kanca